Canim kabizlikla ilgili sorunun var anladigim kadariyla ilk yazdiklarini okuyamadim. Bendede ayni sorun var tuvalete girdigimde hep kaniyor hemeroide cevrdi. Hayatimda basima gelmeyen bi durumdu hamilelikte yasadim. Doktor bna surup verdi. O surup yumusatiyor o zaman kanama olmuyor. Rahatlatti beni o surup. İstersen doktorunla görüs sendeKabız olmadım ki hiç kuzum...bende ona şaşıyorum başından beri hemde hiç sorunum yok kabızlıkla ilgili
Canım teşekkürler, az ama öz görünüyor liste. Yeterli olur herhalde bunlar. Ben de daha fazlasını almayı düşünmüyorum şimdilik.Kızlar ben kendi hastane çantası listemi paylaşmak istiyorum naçizane. İlk çocukta bunları almıştım fazlasıyla yetti arttı. Bu tabi ki kişisel tercihlere göre değişebilir. Mesela sizin hastaneniz 2 gece kaldırıyordur ona göre sayıları arttırabilirsiniz. Ya da mesela Doğum fotoğrafçısıyla anlaşmışsınızdır orda kullanılacak kıyafet ve eşyayı eklersiniz gibi.
ANNE İÇİN
2 takım pijama ya da gecelik, sabahlık
Çorap, terlik, lohusa tacı
2-3 adet iç çamaşırı
Emzirme atleti, sütyeni
4 adet göğüs pedi ( süt daha çok gelmediği için fazla adete gerek olmuyor )
Göğüs ucu kremi
5-6 adet ped, 1 pkt depend
Süt arttırıcı içecek
Kirli poşeti, ıslak mendil, peçete
Makyaj malzemeleri, şarj aleti, fotoğraf makinesi
Kolonya, çikolata, dağıtılacak eşyalar
BEBEK İÇİN
1 takım Doğumdan sonra giyilecek kıyafet ( tulum, çorap, iç zıbın, çıtçıtlı body, şapka, eldiven, ayaklı içten giydirilecek pijama)
2 takım yedek kıyafet
7-8 adet bebek bezi
3 adet kullan at alt açma
Silme pamuğu
Yenidoğana uygun ıslak mendil
Biberon, mama, emzik, ağız bezi
1 adet penye battaniye
1 adet kalın battaniye bebeği sarmak için ya da hastaneden çıkarken kullanmaya
Hastaneden çıkarken kullanmak için puset
Hastaneden çıkarken genelde gelirken giydiğiniz kıyafeti kullanıyorsunuz onun için eklemedim. Hatta ben pijamanın altı koyu renkli olduğu için direk üstüme montu giyip çıkmıştım.
Bende sağa sola dönerken çok yavaş hareket ediyorum. Yataktan kalkarken filan. Bende korkuyorum bazen bir şeyler mi oluyor acaba diye ama baskıdan kaynaklı sanırım.Evet canım sanırım baskı oluyor yürürken özellikle sızlıyor. bende bazen diyorum erken gelecek herhalde :) daha 2 ay var şimdiden baya baskı oluyor. sabahları yataktan kalkerken sağa sola dönerken artık baya zorlanıyorum... :)
Pusetinin içine ne koyacaksın canım sen hani sanki oturur vaziyette duruyor gibi ya bebk rahat etsin diyeBiz bebek arabasını almayi da yetiştirememistik o yüzden kucağımizda çıkardık ama bu sefer travel sistemin oto koltuğu olarak da kullanilan ana kucağı aparatı ile çıkarmayı düşünüyorum hem ilk oğlum yazın doğmuştu bu kış bebeği olacak usumesin..
Çanta gibi olan port bebeden almadim kullanışlı veya gerekli olduğunu düşünmüyorum canim ama arabanız varsa en güvenlisi oto koltuğu olacaktır...
yani bebek sancı anında her türlü hareket ediyo öylemi
Sırtüstü mü uzanalım peki?Kızlar o aşağı baskı hissi ayakları yukarı kaldirip uzaninca geçiyor. Azalıyor en azından.
Pusetinin içine ne koyacaksın canım sen hani sanki oturur vaziyette duruyor gibi ya bebk rahat etsin diye
Sırtüstü mü uzanalım peki?
Maşallah kuzuma yaaa. Burda yeni mi doğmuştuOnun zaten kendi yenidoğan aparatı var onu kullanırım canim. İki büklüm gibi durduklarina bakma karnımızın içinde çok daha fena pozisyondalar ama gayet rahatlarEki Görüntüle 2188580
Bak burda salihi ilk kez oturtmuştuk. Çok seviyordu yatar yatmaz uyuyordu :)
Tamam canım sağolasınAynen canım sırt üstü uzanıp ayaklarının altına da 2-3 yastık koy
Maşallah kuzuma yaaa. Burda yeni mi doğmuştu
Onun zaten kendi yenidoğan aparatı var onu kullanırım canim. İki büklüm gibi durduklarina bakma karnımızın içinde çok daha fena pozisyondalar ama gayet rahatlarEki Görüntüle 2188580
Bak burda salihi ilk kez oturtmuştuk. Çok seviyordu yatar yatmaz uyuyordu :)
O ağız nedir Allah ım ya maşallah :)))
Hele saçlar tam şekil
maşalllahhh paşayaaaa o saçlar çıkarken çok mide yanması yaşadın mı acaba çok merak ettim :)Hehehe her gören peruk mu diye kontrol ediyordubir defa adamin biri şuna bak saçın çocuğu var demişti
benimki hiç hıçkırmıyor galiba ya hiç hissetmedim. Tuvalet sıklığınız son zamanlarda arttıysa bebeğiniz dönmüş olabilir kızlar. Ben son zamanlarda ciddi bir fark hissediyordum, dün doktora gittim bebek dönmüş, başı o kadar aşağıdaki mesaneye baskı yapmaması imkansız zaten. Dün gece ilk yattıgımda 10 dakikada bir 3 kez tuvalete gittim, eşim de her kalktıgımda nereye ya daha şimdi yaptın diyor :)
Umarım tekrarlamaz. Oğlunuz da daha iyidir inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?