2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Neden oluyo bilmiyorum ama bende de çoğu zaman akşamları oluyo . Ama ağrısız bi şekilde sadece sertlesiyo karnım . Evde tek kalmasan iyiydi aslında yakında gelebilecek kimse yok mu cagirsan yanına.
Eşim Türk değil(gelebilirler aslında başka zaman gelip 2-3 ay kalıyorlar ama ihtiyaç durumunda gelmediler ) Benim akrabalarımda sadece gezerken eğlenirken varlar. Zor zamanında kimse yok. 4 kez hastanede yattım kimse gezmelerden gelemedi. İşleri düşünce ilk akıllarına ben geliyorum ama para isteme zamanı yaz tatillerinde vs. Bana iyi bir ders oldu.

Merhaba
Ben de 32 haftalık hamileyim erken doğum tehdidim var.O kasılmalar bu haftaşarda normal aslında braxton hicks kasılması diyorlar,hazırlık sancıları yani.Akşam daha çok olur,ağrı verm z,rahim ağzını açmaz.Bende de sık oluyor ama benim rahim ağzım kısaldığından riskliyim.Evde dinleniyorum.İlaçlar falan alıyorum.Evde oturmak zormuş cidden.Aktif çalışan bir insandım.Ama çok iyi geliyor.Kasıklarımda ciddi ağrılarım vardı geçti.Kasılmalar oldukça azaldı.

Canım diğerleri hakkında bilgim yok fakat sincan lokman hekimi tavsiye etmem. Ankaranin en kötü hastanelerinden birisi diyebilirim. Kaç kere tecrübede etmek zorunda kaldım.

Hiç kabiz olmadım aksine ishal gibiydi..ıkınmadım da acıda yemem ama niye oldum? Bi doktorumu arayayım
Benimde kabız olmama gerek yok çıkacağı zaman çıkıyor ağrıyor ve kanıyor. Genelde yoğun stres olunca artıyor. Ben krem sürüyorum ve genelde geliştiriyorum

Tententen @bdy_86 RagnarLodbrok pruine ZumraBetul Madangel44
Arkadaşlar kilo verme konusunu(kusmaksızın iştahta değişiklik olmadan) kontrolde doktora sordum, doktor, hemşire, intern hepsi aynı anda bana güldü-anlamadım neden- ama bir sorun yok dedi doktor.

Zaten 3 saattir beni ağlatan düşündüren sorun başka çıktı: plasentada yaygın kist ve kireçlenmeler...

32. hafta çalışabilir raporumu istediğimde, plasentanın bu haliyle 37. haftaya kadar dayanmayacağını, o haftadan önce sezeryanla çocuğu doğurtacağını söyledi. Elbette yüksek riskli hamilelik yaşadığımı belirteyim.
9 Ekimde (36. hafta) gel ve sezeryan tarihi belirleyelim dedi.
Yani arkadaşlar ben 58 günüm var derken 28 sonra ve 34. güne kadar doğuma alınacağım!!!!!

Bu durumda bebek, geç prematüre olarak doğacak. Ben sezeryan olacağını kestirebiliyordum, kimim kimsem de yok bana bakacak,(GERÇEKTEN BİR EŞİM BİR BEN OLACAĞIZ EVDE DE HASTANEDE DE) yaralarım iyileşse de hemen ayağa kalksam derken, şimdi ya bebek küvezde haftalarca kalırsa, sütüm gelmezse, sağıp da çoğaltamazsam diye ağlıyorum.

Burada bir arkadaş, plasenta eskimesi nedeniyle ilk gebeliğinde erken sezeryana alındığını yazmıştı, kimdi, nasıldı o süreç bir bilgi alsam...

Canim 36. Haftada bebek buyuk oranda gelisimini tamamliyor zaten o haftadan sonra yapilan sezeryanda bebek haftalarca kuvezde kalmaz diye düşünüyorum
En fazla 3-4 gün kalır belki ona bile gerek kalmaz sen kötüyü çağırma içini ferah tut Allah yardım eder sende çabucak toparlanırsın. Ama dedigim gibi kötüyü çağırma iyi düşün iyi olsun

mavila hayirli olsun canim bu konuda kafam cok karisik bazilari 31+0 dan sonra bazilari 32+0 dan sonra aliyoruz diyo dogrusu nasil sen kacta aldın tam olarak

epizyo var mı? nasıl bir his ve sonrasında nasıl hissettin? Maşallah kızına..bebeğin inşallah döner..bende korku değilde heyecan var..
Evetvardi ve doğum sonra Si o yüzden oturup kalkmada 50 gün kadar sıkıntı yaşadım. Uzun sürdü iyileşmem . Dogum anı degilde sonra Si zor oldu emzirme ve iyileşme dönemim. Dogum anında ise ikin dediklerinde ikindim ve nihayet başının çıktığını hissettim ve hemen almaları için dua ettim çünkü o başının çıkıp gövdesinin içeride kaldığı his çok tuhaftı kötüydü belki 2 sn sürdü o an ama bana 1 saat gibi geldi. Sonra hepsi cıktı ve karnım lop diye boşaldı iniverdi bi anda o an çok şaşırmıştım inanılmaz bir duyguydu. Ve kavuşurum oglumla

Canım konu hakkında bi bilgim yok yardımcı olamıyorum ama sen sakın kendini üzüp strese sokma bebişini. Doktor 36da çağırmış gün belirlemek için belkide normal sezaryen gibi 38de alacaktır doğuma. Benim anladığım kadarıyla doktor kötü konuşmamış sen iyi düşün iyi olsun herşey sütünde gelir sen sakın korkma. Rabbim ne takdir ederse o dua etmekten başka bişey gelmiyor elimizden. Allah yardımcın olsun sakın bırakma kendini kuzum

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah bi sıkıntı yaşamazsınız 36 da gel demiş belki de 37 de gün verir o da zaten bebeğinize yeterli olur inşallah. Eşinizle ikiniz de yetersiniz Allah ın izniyle belki daha iyi bile olur sıkma canını

Canım öncelikle bizim adımıza sorduğun için çok minnettarım çok teşekkürler. Sen canını sıkma canım 36da tarih kararlaşıp 37de doğsa bile artık bebeğinin uzun süre kuvezde kalacağını düşünmüyorum. İçini ferah tut. Sen iyi ol ki eşin ve bebeğin de senden güç alsın. Bak ben de dün gece ağladım ağladım şu saate kadar önceden kıpır kıpır olan çocuk hareket etmedi. Annenin ağlamasından ve ruh halinden gerçekten etkileniyormuş bebek bunu kanıtlı öğrendim o yüzden hemen kendini toparlamalısın. Sevgilerle.

36.haftadan sonra genelde küvez olmaz benim kızım 36+5de Doğdu normal doğumdu ve hiç küvez falan görmedi rahat olun

Konu hakkında bir bilgim yok maalesef. Ama çok geçmiş olsun demek istedim. Bir de teyzemin ikizler 37. Haftada doğdular, biri 2050 gramdı, diğeri 1950 gramdı. 1 hafta falan kaldılar küvezde, herşey yolunda gidince eve çıktı bebekler de. Sizin de öyle olacak inşallah. Yeter ki moralleri yüksek tutun. Rabbimin yardımıyla herşey yolunda gidecek inşallah

Gecmis olsun insallah vakti zamaninda gelir bebegin.

Canim ablamda yegenimi zorunlh sezeryan ile 36 da dogurdu. Oncesinde ciger gelistirici ignesini yaptilar. Dogumdan sonra yarim saat kadar oksijen verdiler. Kuvez de falan kalmadi. 36 iyi bir hafta icini ferah tut. 34 de dogan ve bebegi kuveze girmeyen arkadasim var. Ikisininde sutu geldi ikiside 2 sene emzirdi. Sut suan bile gelio emin olabilirsin. Cok sukur esin de yanindaymis. Her ihtiyaciniza kosacaktir. Bazi sezeryanlar cok kolay ayaklaniyor. Ben normal.dogum yaptim ama bende dogumdan sonra hemen toparlanamadim. Belki cok kolay toparlanacaksin her sey guzel olacak inaniyorum ben

Çok geçmiş olsun
36. Haftada sorunsuz emebiliyorlar ve kendi kendilerine nefes alabilirler. İnşallah sende bebeğini sağ salim kucağına alıp eve gideceksin. Güzel düşün annesi hissediyor karnında .
Bende sezaryen oldum merak etme ilk gün hemşireler hep yardımcı oluyor 2.-3. Gün normal hayatına yavaş yavaş dönüyorsun.
Bol sütü olan bir anne olarak tavsiyem bebek emdikten sonra sağıp iyice boşalt sütü çok arttırıyor. Hastane de hastane tipi güçlü pompalar oluyor.

korkma 36 haftalık bebeğin geç prematüre sayılmaz. Kendini kurtarmış olur bende 37 de sezeryan oldum aynı sebepten.

korkma 36 haftalık bebeğin geç prematüre sayılmaz. Kendini kurtarmış olur bende 37 de sezeryan oldum aynı sebepten.

İşte tam aradığım kişi! Ilk ne zaman belirlendi, 37ye kadar ulaşmanızda sıkıntı oldu mu? Bebegin gelişimi vs?
Yani ben yazmamıştım ama mesela acil bir durumda derhal dogumhaneye gelmemi soyledi doktor. Plasentanın ömrü 36. Haftaya bile yetmez gibi konuştu da...

Canım hakkınızda hayırlisi olsun. Artık son zamanlara doğru gidiyoruz. Hepimiz hayırlısıyla kucağınıza alırız insaAllah.
Erken doğumu tetikleyecek 3 tane nur ttopu sebebim var (miyom, su fazlalığı, enfeksiyon) bu haftaya kadar geldim gerisi Allah kerim.her şey olacağına varıyor hiç sıkınti yapma kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…