2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Merhaba kızlar
Gece boyunca karnım sertti. Bugün ciğer geliştirici iğneden sonra yine olursa yan etkisi olduğunu anlayacağım. Size de yazarım.

O Oyhan canım korkunu çok iyi anlıyorum benim de ilk bebekte 31 haftada sancim olduğunda aklım çıkmıştı ama çok şükür 37 haftalık doğdu. Kaldı ki 40 haftalık doğup kuveze giren bebek bile var yani o biraz bebeğin yapısıyla ilgili. Tabi çok şükür senin durum erken tespit edildiği için doktorlar gerekli tedbirleri önceden alacaklar zaten. Benim ilk bebekte de ciğer gelistirici filan yapıldı çok şükür kuveze girmedi kuzum. 35 haftalık doğup kuveze girmeyenleri bile gördüm ben.
Onun kaderinde bir doğum günü var ve vakti geldiğinde gerçekleşecek o yüzden simdiden boş yere üzülüp kendini de bebeğini de yıpratma nolur.
İnşallah çok uyumlu bir bebek olacak ve sen ve eşin kolaylıkla bu işin altından kalkacaksıniz. İç güdülerine güven sen annesisin herkesten iyi sen bakarsın ona. Düşünsene doğada hangi canlıya bebeği olunca başkası yardım ediyor? Biz de eşimle beraber baktık çok da güzel oldu hiç sıkıntı yaşamadım. Eşin fedakar ve anlayisliysa zaten herkesten daha çok eşine ihtiyacın olacak.
Süt meselesine gelince ben de normal doğum yaptığım halde sütüm üçüncü gün geldi. O da biraz nasip meselesi. Sen şimdiden Allah'in "Ya Rezzak" ismini bol bol oku, Rabbim evlatlarımıza helalinden bol rızık versin, sütlerimiz dolup taşsin, bir de hiç gaz yapmasın insallah :)

O Oyhan

Benim doktorum da geçen hafta 35 ten sonra ki doğumlara erken Doğum denmiyor artık dedi, diğer bi doktorum da bak yukarıda bi bayan ben yokken 35 haftalık Doğum yapmış bebeğini bile emziriyor dedi.. yanı demem o ki Allah’ın izni ile herşey güzel olacak endişelenme , gerçekten de bebek anne karnında hissediyor annenin hissettiklerini, yorulmam da üzülmem de hareketleri azalır gibi oluyor... şunun şurasında birşey kalmadı, bende İzmit’te yalnızım ama Doğuma İstanbul’a kendi ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum, son iki ay, kayınvalidem tutmuş eşimi Antalya yanına tatile çağırıyor bu durumda, yanında çevrende böyle dengesizler olacağına kimse olmasın ne olacak ? Herkes yaşayarak öğrenecek hyatı,

mavila hayirli olsun canim bu konuda kafam cok karisik bazilari 31+0 dan sonra bazilari 32+0 dan sonra aliyoruz diyo dogrusu nasil sen kacta aldın tam olarak

Canım bende henüz almadım yarın doktorda kontrolüm var. onlar sürekli verdiği için daha iyi bilirler ben yarın 31+5 olacağım. pazartesi 32+0 oluyoruz bu nedenle çalışabilir raporumuzun olması gerekli diye biliyorum çünkü resmi gazetedeki doğum izni bölümünde 32. haftadan itibaren çalışabilir raporunu sunması gereklidir yazıyor. Bunu doktora danıştıktan sonra buraya da yazmaya çalışırım rapor alacak arkadaşlar için.

Bende netten araştırınca 32+6 diye okudum hep. Çünkü 40 hafta sayılıyor ya onun öncesi 8 hafta diye sayınca 32+6 oluyor. Hatta bazı doktorlar 32+5 i mesela 32.haftadasın diye söylüyorlar 33 demiyorlar

Canım bende tam emin değilim yarın doktoruma söyleyeceğim onlar daha iyi bilir zaten. yarın rapor yazarsa burada sizleri konu ile ilgili haberdar etmeye çalışırım.

aktarda satılıyordur dımı canım alıp da yapayım suan ıyı gıbı bogazlarım ama ne olur ne olmaz :) dişlerim magnezyumdan oluyor sanırım ya kullanmıuyorum ılacı

Evet canım aktarda satılıyor hatta biz geçen 10 tl lik aldık kışa giriyoruz diye. fazlasıyla yeter. evde muhakka bulunması gereken bir baharat. soğuk algınlığı , gribe ,üşütmeye bire bir. hamilelikte de bir zararı yok. Tabi aşırıya da kaçmamak lazım. Herkes tazesini daha çok öneriyor ama tazesini saklamak hem daha zor, hemde ben nedense toz olanın tadını daha çok seviyorum. pratik kullanımı sıcak suya bir kaşık at tamam kaynatma derdi yok :)

Günaydın kızlar. Ben Eminim çalışabilir raporu 32+o da alınıyor.Biz doktorumla baktık. Bir iki gün önce fark etmez sesi ama gene de tam o güne randevu al sen dedi. Bi tane doktor da ultrasonda ki gidişine göre vermişti arkadaşıma ama o saçma.Sat a göre olacak.Bi de kullandığım uygulamada bu ayrıntılar çok net yazıyor.orada da 32+o da

Ben 31. Haftada gittim artik 2 haftada 1 geleceksin dedi doktor ve 32 den itibaren nst ye gireceksin dedi. Dun ilk defa nst ye girdim hic ağrı sancı sikayetim olmamasina ragmen nst de 1 tane sancı çıktı. Ilk hamilelikte hissetmemen normal dedi 2 hafta sonraya randebu verdi ayrica kasık ağrısı yasarsan direk hastaneye gel dedi.

Sen kaçıncı haftadasın 32deysen nstye alması gerekirdi ve randevularının artık sıklaşması lazım belki sancın olacak ve son ana kadar hissetmeyeceksin bunu kendi kendine ayırt edemezsin ki nstye falan bağlanmadan. Sahsen ben hiç hissetmedim cihazda çıkan sancıyı.

Kızlar merhaba 31 haftanın içindeyim ve ilk defa bende sabaha karşı uykuda karnımda bir kasılma ve vajinada sızlama hissettim. bir dakikadan belki daha kısa sürmüştür emin değilim uyku hali ile çok kestiremedim. bunlar alıştırma kasılmalarıymış herhalde. kasılma nasıl birşey acaba diyordum şimdi farkedebildim. yarın kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır. yavaş yavaş inşallah mutlu sonlara yaklaşıyoruz. Rabbim sağlık sıhhat afiyet versin hepimize.

günaydın kızlar dun kızcemı görmeye gıttık keyfı yerınde cok sukur ama bebegın gobegı 1 hafta gerıde cıktı doktor endıselenme dedı ama ben korktum gebelik dıyetı yapıyorum onun etkısı oldu galıba .normal olarak haftasıyla uyumlu ama göbek 1 hafta gerıde sen minyonsun ondan da olabılır dedı.

O Oyhan canım öncelikle çok geçmiş olsun. Korkman, telaşmlanman çok normal ama lütfen strese girip şimdiden kendini kötüye şartlama. İnşallah en güzel şekilde sütün de gelir bol bol. İnşallah bebişiniz öyle uyumlu öyle uslu olacak ki eşinle en harika şekilde büyüteceksiniz..

Merhaba arkadaşlar sabah sabah sağlık ocağındaki ebe canımı sıktı şuana kadar 8-9 kilo aldım. Aç karınla ve tuvaletten sonra öyle gösteriyor tartı. Tabiiki sağlık ocağında kahvaltı yapmış su içmiş olduğum için daha fazla çıktım. 10 kilo almış gibi bana diyor ki sınırdasın v.s Gebelik takibim medicalpark izmirde yapılıyor kendi dr.um hiç böyle birşey söylemedi. Sınırdasın ne demek ya? Neyin sınırı bu? Tamam doktorum belli bir kiloyu aşmamam gerektiğini söylemişti o da yanlış hatırlamıyorsam 14 tü. Haftaya kontrolüm var. Bakalım kendi dr.um ne diyecek.. Kan tahlili için gittim moraaliim bozuldu.

Selam kasim anneleri ❤

Allahin izniyle dogumuma 2 hafta kaldi.bugune kadar hic odemim olmamisti.taa ki 1 hafta oncesine kadar.diz altima dogru bastirinca etim içine gömülüyor oylece kaliyor 2 dk falan.ayni durumu yasayan varmi?

Onceden tansiyonum 9 a 6 cikarken,suan 10 a 8 cikiyor.sizce normal mi

Merhaba arkadaşlar .Uzun zamandır giremiyordum, yıllık iznimi aldım annem geldi yanıma ve bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüledik.Maşallah o kadar kıyafeti var ki benden fazla diyebilrim:) Biraz erken oldu ama annem çalıştığı için ancak bu ara musait olabildi. Bizde durumlar bu şekilde herşey yolunda ama bugun sol elim ağrıyarak uyandım biraz şişmişti ve bükünce ağrıyor parmaklarım. Üstüne yatmışımdır ondan şişmiştir diye düşündüm ama hala geçmeyince biraz endişelendim

Hiç takılma her tartı aynı tartmıyor. Sana sınırda denen kiloyu önceki hamileliğimde 4. Ayda doldurmuştum. Az kaldı zaten.
Allah yardımcınız olsun be güzel ya bitmiş nerdeyse. Bilekten yukarı dize kadar şişme varsa doktorunuza bildirin idrar tahlili istiyorlardı diye hatırlıyorum.

Ohh maşallah yapmış rahatlamışsınızdır. Güle güle giyinsin bebiş kıyafetlerini.

Bir bakmışsınız kucağınızda maşallah. Ben de kardeşlerin karşılaşmalarını çok merak ediyorum.

10 a 8 gayet normal bence canım
Tansiyonunu sürekli takip ediyorsan tansiyon kaynaklı değildir o zaman ödemler. Son haftalara gelmişsin artık gebelik şişlikleri olabilir. Bol bol su içip tuzdan uzak duruyorsan sakıncalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Doktorun ne diyor bu konuda?

Kizlar günaydın tahlil sonuçlarım çıkmış anlayan varmi nasil degerlerim

Eklentiler

• 94EA4A89-520D-449E-B2D1-8BAC11F9D257.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 69
  • D446D8E4-B966-456B-89C2-E45CFF6B3F2C.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 57

Canım tansiyonun gayet güzel ama ödem için tuzu azaltman gerekiyor olabilir. Bizim aydingelini ödemden çok çekti bilmiyorum çözüm buldu mu... Az kalmış senin maşallah yaa sağlıkla sıhhatle bir avazda kucağına alırsın insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…