- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Canım tansiyonun gayet güzel ama ödem için tuzu azaltman gerekiyor olabilir. Bizimaydingelini ödemden çok çekti bilmiyorum çözüm buldu mu... Az kalmış senin maşallah yaa sağlıkla sıhhatle bir avazda kucağına alırsın insallah
Ayni benim de 5.aydan basladi ödem tuzu azalttim ama bi faydasini goremedim hala sis ellerim ayaklarim dogum olunca bitecek galiba :)Canım tansiyonun gayet güzel ama ödem için tuzu azaltman gerekiyor olabilir. Bizimaydingelini ödemden çok çekti bilmiyorum çözüm buldu mu... Az kalmış senin maşallah yaa sağlıkla sıhhatle bir avazda kucağına alırsın insallah
CocoChanelmademoiselle o ödemden çok çektim hala çekiyorum canım. sağlık ocağındaki ebenin demesine göre 8 üstüne çıkarsa düşük tansiyonun ve 5in altına düşerse sıkıntı ama büyük tansiyonun gayet iyi canım. vede sol ayağının dizden aşağısı şişiyosa skıntı dedi benm doktorum. eğer iki ayağında şişiyosa yapacak bişey yok.
ne ilaçlar değiştirdim neler denedim yine aynı yine aynı..
sol ayağım yine şiş ama diz altı değil bilekten sonrası o yüzden beklemedeyim.. tansiyonunu sürekli takip et, yemekten önce ve yemekten 1 saat sonra. vede sol ayağına dikkat et canım dizden altı şişerse doktoruna bildir.
Emira SY yok anam yok.. demir ilacımı değiştim 3gün sonra yine aynı. benm sol ayak sıkıntılı cidden..
Ayni benim de 5.aydan basladi ödem tuzu azalttim ama bi faydasini goremedim hala sis ellerim ayaklarim dogum olunca bitecek galiba :)
Zayıf hamile kaldım ve şimdiye kadar 17 kilo aldım. 73 kiloyum. Kontrollerimi Medikalpark Mersin de yaptırıyorum doktorum çok dikkatli biridir ama kilomla ilgili olumsuz bir yorum yapmadı.Merhaba arkadaşlar sabah sabah sağlık ocağındaki ebe canımı sıktı şuana kadar 8-9 kilo aldım. Aç karınla ve tuvaletten sonra öyle gösteriyor tartı. Tabiiki sağlık ocağında kahvaltı yapmış su içmiş olduğum için daha fazla çıktım. 10 kilo almış gibi bana diyor ki sınırdasın v.s Gebelik takibim medicalpark izmirde yapılıyor kendi dr.um hiç böyle birşey söylemedi. Sınırdasın ne demek ya? Neyin sınırı bu? Tamam doktorum belli bir kiloyu aşmamam gerektiğini söylemişti o da yanlış hatırlamıyorsam 14 tü. Haftaya kontrolüm var. Bakalım kendi dr.um ne diyecek.. Kan tahlili için gittim moraaliim bozuldu.
Canim benimde bugün sol elim şişmiş ya.sabahtan beri sisi biraz da olsa indi ama hala parmaklarımi bükünce ağrıyor. Bunun nedeni ne acabaCocoChanelmademoiselle o ödemden çok çektim hala çekiyorum canım. sağlık ocağındaki ebenin demesine göre 8 üstüne çıkarsa düşük tansiyonun ve 5in altına düşerse sıkıntı ama büyük tansiyonun gayet iyi canım. vede sol ayağının dizden aşağısı şişiyosa skıntı dedi benm doktorum. eğer iki ayağında şişiyosa yapacak bişey yok.
sol ayağım yine şiş ama diz altı değil bilekten sonrası o yüzden beklemedeyim.. tansiyonunu sürekli takip et, yemekten önce ve yemekten 1 saat sonra. vede sol ayağına dikkat et canım dizden altı şişerse doktoruna bildir.
Emira SY yok anam yok.. demir ilacımı değiştim 3gün sonra yine aynı. benm sol ayak sıkıntılı cidden..
sagol canim saglik ocagindan geldim şimdi,hem tansiyon ölcturdum hem idrar tahlili verdim.4 de cikacakmis bakalimHiç takılma her tartı aynı tartmıyor. Sana sınırda denen kiloyu önceki hamileliğimde 4. Ayda doldurmuştum. Az kaldı zaten.
Allah yardımcınız olsun be güzel ya bitmiş nerdeyse. Bilekten yukarı dize kadar şişme varsa doktorunuza bildirin idrar tahlili istiyorlardı diye hatırlıyorum.
Ohh maşallah yapmış rahatlamışsınızdır. Güle güle giyinsin bebiş kıyafetlerini.
Bir bakmışsınız kucağınızda maşallah. Ben de kardeşlerin karşılaşmalarını çok merak ediyorum.
tuzdan elimden geldigince uzak durmaya calisiyorum canim,mesela normal rafine tuz hic ama hic kullanmiyorum.hani bazen ekmek arasi kofte yiyoruz bol sumak atiyorum mesela,ama sumagin icinde de tuz varmis.ayran alip iciyorum yine icinde tuz falan varmis.yani vucuduma tuz bu sekilde giriyordur.degilse sofra tuzu hic kullanmiyorum gebeligimin 4.ayindan beri.doktora kontrolum yarin.bi sorucam bakalim ne diyecek10 a 8 gayet normal bence canım
Tansiyonunu sürekli takip ediyorsan tansiyon kaynaklı değildir o zaman ödemler. Son haftalara gelmişsin artık gebelik şişlikleri olabilir. Bol bol su içip tuzdan uzak duruyorsan sakıncalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Doktorun ne diyor bu konuda?
Amin canim benim Allah razi olsun,Allahin izniyle ben bi sirami savayim hayirlisiyla,ondan sonra sira sizde zaten.sizinde sunun surasinda 2 bucuk ay gibibi zaman kalmis ❤❤Canım tansiyonun gayet güzel ama ödem için tuzu azaltman gerekiyor olabilir. Bizimaydingelini ödemden çok çekti bilmiyorum çözüm buldu mu... Az kalmış senin maşallah yaa sağlıkla sıhhatle bir avazda kucağına alırsın insallah
canim şöyle soyleyeyim,bu zamana kadar tansiyonum hep 9 6 falan cikiyordu.son zamanlarda 10 7 10 a 8 flaan cikmaya basladi.az once saglik ocagina gidip tekrar olcturdum.10 a7 falan çıktı yine.idrar tahlili de verdim protein kacagi falan var mi diye.son 2 haftadayim Allahin izniyle.biraz daha dikkatli olmak istedim.birdenbire türedi bu ödem.bende solda birsey yok.sag ayak ve bilek diz altı tarafında var.bastirinca bilege icine gömülüyor.yuruyunce de sanki sag ayagimin icinde su varmış gibi hissediyorum.bastikca bu tuhaf oluyor icinde bisey varmis gibi.ama solda bunlar pek yok.tuzu da cok tuketmiyorum ama illaki vucudumuza giriyor bi sekilde.son zamanlara geldim artik diye makarna pizza ekmek arasi falan yemeye baslamistim.acaba ondan mi oldu anlayamadım ki.hamileligin basindan beri dikkat ediyordum çünkü.beyaz ekmek makarna pilav tarzi veya tatli tarzi yemiyordum.seker yuklemesi yaptirmamistim.seker varmışçasına onlem aliyordum.son zamanlarda dondurma üzüm gofret pizza makarna tost ne bulursam yedim galiba ondan olduCocoChanelmademoiselle o ödemden çok çektim hala çekiyorum canım. sağlık ocağındaki ebenin demesine göre 8 üstüne çıkarsa düşük tansiyonun ve 5in altına düşerse sıkıntı ama büyük tansiyonun gayet iyi canım. vede sol ayağının dizden aşağısı şişiyosa skıntı dedi benm doktorum. eğer iki ayağında şişiyosa yapacak bişey yok.
Canim benimde bugün sol elim şişmiş ya.sabahtan beri sisi biraz da olsa indi ama hala parmaklarımi bükünce ağrıyor. Bunun nedeni ne acaba
Canım özellikle son haftalarda ödem çok normal diye biliyorum. Yengemde de olmuştu son bir ayında, sağlıkla 40.haftasını doldurup normal doğum yaptı elhamdulillahsagol canim saglik ocagindan geldim şimdi,hem tansiyon ölcturdum hem idrar tahlili verdim.4 de cikacakmis bakalim
tuzdan elimden geldigince uzak durmaya calisiyorum canim,mesela normal rafine tuz hic ama hic kullanmiyorum.hani bazen ekmek arasi kofte yiyoruz bol sumak atiyorum mesela,ama sumagin icinde de tuz varmis.ayran alip iciyorum yine icinde tuz falan varmis.yani vucuduma tuz bu sekilde giriyordur.degilse sofra tuzu hic kullanmiyorum gebeligimin 4.ayindan beri.doktora kontrolum yarin.bi sorucam bakalim ne diyecek
Amin canim benim Allah razi olsun,Allahin izniyle ben bi sirami savayim hayirlisiyla,ondan sonra sira sizde zaten.sizinde sunun surasinda 2 bucuk ay gibibi zaman kalmis ❤❤
canim şöyle soyleyeyim,bu zamana kadar tansiyonum hep 9 6 falan cikiyordu.son zamanlarda 10 7 10 a 8 flaan cikmaya basladi.az once saglik ocagina gidip tekrar olcturdum.10 a7 falan çıktı yine.idrar tahlili de verdim protein kacagi falan var mi diye.son 2 haftadayim Allahin izniyle.biraz daha dikkatli olmak istedim.birdenbire türedi bu ödem.bende solda birsey yok.sag ayak ve bilek diz altı tarafında var.bastirinca bilege icine gömülüyor.yuruyunce de sanki sag ayagimin icinde su varmış gibi hissediyorum.bastikca bu tuhaf oluyor icinde bisey varmis gibi.ama solda bunlar pek yok.tuzu da cok tuketmiyorum ama illaki vucudumuza giriyor bi sekilde.son zamanlara geldim artik diye makarna pizza ekmek arasi falan yemeye baslamistim.acaba ondan mi oldu anlayamadım ki.hamileligin basindan beri dikkat ediyordum çünkü.beyaz ekmek makarna pilav tarzi veya tatli tarzi yemiyordum.seker yuklemesi yaptirmamistim.seker varmışçasına onlem aliyordum.son zamanlarda dondurma üzüm gofret pizza makarna tost ne bulursam yedim galiba ondan oldu
Ben dün tuzlu peynir yemiştim ondan diye düşündüm. Ama biraz önce doktoruma sordum bana ağrı geçmezse ortopediye git dedi. Kafam karıştı acikcasiCanım benim iki elimde yaklaşık 4 haftadır şiş. Ağrı yapıyor 3 parmağımı hiç hissetmiyorum gebelikte oluyor malesef doğuma gün sayıyorum valla. Hissizlik başladı. Burdan bi arkadaşa sormuştum Allah razı olsun oda yazmıştı o artık eldiven kullanmak zorunda kalıyormuş. Ödemden oluyor dediler ama tuzsuz yiyorum bana misin demedi
Allah razi olsun cancazimm cok tesekkur ederim.sagol varol.insallah sizlerde minnoslarinizi sag salim kucaginiza alırsınızCanım özellikle son haftalarda ödem çok normal diye biliyorum. Yengemde de olmuştu son bir ayında, sağlıkla 40.haftasını doldurup normal doğum yaptı elhamdulillah
Tansiyonun da gayet ideal, hiç korkma. Benim 14-9, 13-9 çıktı doktorda yalancı sancı sonrası. Takip istediler iki hafta, çok şükür evde 11-8 11-7çıktı hep. Doktor hiçbir sorun yok, korkma dedi. Tuzu kes filan bile demedi, rahat rahat devam et sıkma kendini dedi... Benim önceden 9-5 10-6çıkardı, ona rağmen gayet iyi dedi 11-7lere de yani korkma sen de
Son günlerinmiş elhamdulillah, tadını çıkartmaya bak. En güzel şekilde kucağınıza alırsınız inşaallahdualarımız seninle canım
bugün sabaha kadar çok kilom olduğunu düşünmüyordum. ebe gerçekten moralimi bozdu. inşallah canım rüyalarımda emzirmeye başladım bile.. inşallah canım sıkıntısız bol bol emziririm.. maşallah ne güzelde vermişsin...Zayıf hamile kaldım ve şimdiye kadar 17 kilo aldım. 73 kiloyum. Kontrollerimi Medikalpark Mersin de yaptırıyorum doktorum çok dikkatli biridir ama kilomla ilgili olumsuz bir yorum yapmadı.
İlk hamileliğimde 35. Haftaya kadar 30 kilo almıştım ve hepsi 7-8 ayda gitti hiç merak etme. Bol bol emzir nasıl gittiğini anlamazsın.
Evet cnm inşallah o günleri de görürüz. Erken gelmez inşallah benimki. Bu sabah yine kasıldı karnım ağrım yoktu ama toplandı bebk hem sağ hem sol tarafta aynı anda şişlik oldu. Sonra yine oldu geçti. Pazartesi yine nst ye alır beni bakalım ne olur yatırır mı hastaneyeArkadaşında sezeryandı en başta o kalabalık yoğun bakım odasında yatarken hemşireler varmış onlar emzirmeye yardımcı olmuşlar.sonradan arkadaş o bölünmüş yere geçince ailesi yanına gelmiş ama genede hemşireler gelmiş yardıma.sonra odasına geçince gene hemşireler yardımcı olmuş.ama biz o Doğum servisinde değil tüp bebeğin servisinde yatacağız oranın hemşireleri ilgilenecek bizimle özel odada var özel oda tutarız zaten.
Hiç panik olma canım.son muaynede aynı kasılmam ve karnımda sertlik şişlik toplanma olduğunu söyledim ağrı olmadığı sürece çok normal dedi ve ve nst istemedi üç hafta yada iki hafta sonra kontrole çağırırım dedi.gülçinde üç hafta sonrası için randevu verdi 27 Eylül'de randevum var.bu arada nst ye nerede alıyor ege hanım.Evet cnm inşallah o günleri de görürüz. Erken gelmez inşallah benimki. Bu sabah yine kasıldı karnım ağrım yoktu ama toplandı bebk hem sağ hem sol tarafta aynı anda şişlik oldu. Sonra yine oldu geçti. Pazartesi yine nst ye alır beni bakalım ne olur yatırır mı hastaneye
Devam ediyor mu canım sancı? Serinkanlılığına bayıldım.Hayırlı cumalar herkese.
Dün yordum kendimi baya kızlar ama ilk uyandığım anda sancı vurmaya başladı. Akşama doğru da hem belden hem karından epey bi sancilandim . Bide afedersiniz akıntı çok olmaya başladı 2 3 gündür. Normalde yoktu diyebilirim . O kadar sakinim ki sanki ben dogurmayacakmisim gibi . Hemen hastaneye gidelim demiyorum eşime yanlış bi zamana denk gelir diye de korkuyorum . En son doktora 29+2 de gittik ama doktor bana 2 haftada bir gel falan demedi o yüzden 33+ larda gideceğim. Sancıyi yorgunluğuma vurdum ama bugün devam ederse bugün gideceğim. Sizde aynı şeyleri yaşadınuz mi yada oluyor mu ? Sizce nedendir
Yataklı servis var ya altta yaytığın bölüm orada nst ye alıyorlar. E beni niye aldı ki nst ye gittiğimde bir de yatırdı hastaneyebende de ağrı olmamıştı hiç.Hiç panik olma canım.son muaynede aynı kasılmam ve karnımda sertlik şişlik toplanma olduğunu söyledim ağrı olmadığı sürece çok normal dedi ve ve nst istemedi üç hafta yada iki hafta sonra kontrole çağırırım dedi.gülçinde üç hafta sonrası için randevu verdi 27 Eylül'de randevum var.bu arada nst ye nerede alıyor ege hanım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?