2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlar bir sey soracagim.hani bebek dogunca ilk zamanlar uyurken uzerine battaniye filan ortulmuyor ya, uyurken bebeklere ne giydirecegiz? Kalin tulum filan mi?

Ikisini de takip ediyorum. Cok yararli bilgiler var. Ilk kez anne olanlar icin ozellikle. Kulaktan dolma yanlis bir suru bilgiyi eledim kafamda.

Kızlar bu arada kundak konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben kızımda kullanmadım zaten küvezde yayıla yayıla yatmaya alıştığı için hala da öyle yatar :) aranızda bebeğini kundaklayacak olan var mı? Eskiler bu konuda biraz ısrarcı oluyor

Kızlar lohusa pijamayı ya da geceliği nerden aldınız? Alacaksınız? Lohusa sepetinin ürünleri nasıl?
Lohusa sepetinden bir gecelik siparis verdim. 84 lira civarindaydi penyesini filan pek begenmedim. Sade bir model secmistim. Emzirme ozelligi var yaziyordu ama dugmeler yukarida kalmis. Degisim icin baska bir model sectim geri yolladim. Emzirmeye uygun olsun istedim. Bakalim nasil gelecek. Gezme sansim yoktu. Oyshoda filan modern seyler var ama onlar da pahali geldi pek gecelik gibi de degiller.

Instagramda muhendisinoglu diye bir hesap var. Bir baba butun kimyasal bebek urunlerini inceliyor. Bakmani tavsiye ederim. Deterjan, sampuan, islak mendil vs hepsini detayli inceleyip en dogal olanlari soyluyor.
Bende şimdi takibe aldım ama Sebamed şampuan almistim ben iyidir diye orda hiç iyi şeyler yazmış ya

Valla ben kundaklamayi düşünüyorum ama eskilerin ısrarindan degil kısa denk geldigi icin üsümesin diye bide benim evim dogalgaz sobalı oldugu icin üşüme ihtimali daha yuksek olur diye kundak yapacağım. Bide biraz garip gelebilir ama ben yeni dogan bebekleri kucagima almaktan korkuyorum kolu bacagi incinir diye kundak yaparsam daha rahat kucagima da alırım diye dusunerekten sadece kisa bi sure kundak yapmayi düşünüyorum

Benimki ilk hamileliğin çok giderdi gece gelirdi normalde de geç saatlere kadar çalışır zaten. Çok kavga ettim. Çok sinirlendim ozaman saçlarımı yoluyordum sinirden. Şimdi arkadaşlarının yanına çok gitmez vakti yok. Geç saatlere kadar çalışıyor bazen. Ama kaşarlanmışım galiba hiç umrumda değil. Takmıyorum bile. Sanırım ilkinde daha çok ilgi bekliyorsun göremeyince yıpranıyorsun. İkincide herşeye alışıyorsun. hiç kendini boşuna yıpratma hiçbir adam senin düşündüğün gibi ince düşünemiyor çünkü

üzme bunlar için kendini. İlk bebeğimin odası tam doğuma gideceğim günün gecesi gelmişti. Oda dişlerimi çıkarıp eşime bu oda bugün gelecek yoksa kötü olur dediğim için

kundak gibi bağlamadık ilkinde ama penye battaniyeyi kundak sarıyormuş gibi yaptık.

Gelecek olanı da yorumlar mısın?

Ben 1 yaşına kadar salihi yarım kundak yapmıştim. Ellerini sarıp bacakları serbest bırakacak şekilde yani. Yine yaparım diye düşünüyorum.

Soguk olmayacak da ic citcitli body uzerine uzun kollu bacakli tulum yeterli olur mu?

Yeter canım bir de muslin örtüyle yarim kundak yaparsın. Soğuk olursa bir de üstüne polar örtü ortersin ama genelde yüzü elleri ayakları filan üşüyor o yüzden oda sıcaklığıni iyi ayarlamak gerek. Mesela kışın banyo yaptırdığımda fan ısıtıcı açıyordum kalorifer yanmasına rağmen.

Maşallah Yusuf’a.

Evet Dr. 34. Haftadabaslayabiliriz dedi insuline napalim gerekirse başlarız ama insülin başlarsa 34. Te yatiracak hastaneye doğuma kadar benim Dr. O yüzden stresliyim ama bakalım az kaldı hayirlisiyla
Hayırlısı olsun. Sıkıcı olur ama gözetim altında olmak rahatlatıcı.

Saç mı göremedi acaba?

Maskoya mı baktınız? Orda bebek mağazaları bir bölümde sıra sıra. Bir de e-5 te Marmara Park o geçince rengarenk ve meltem mobilya var.

Penye battaniyeye kundak gibi sararak tutmak,yatırmak kolayıma geliyor. Yine öyle yaparım nasipse. Zaten biraz hareketlenince bazı bebek şişiniyor istemiyor.

Kızlar merhaba. anne bebek çantası ne aldınız? Şu son zamanlarda baya meşhur olanlardan alan oldu mu nette göründüğü gibi kullanışlı mı merak ediyorum
Ben çok pahalı birşey almak istemedim çünkü ilk çocukta 3 çanta parçaladım ebebekte tesadüf bi model gördüm 50 tl ye onu aldım. Yırtılırsa falan da verdiğim paraya üzülmem gittiği yere kadar kullanırım. Bu çantayı aldım.

Bebek yağı kullanımı kişiye göre değişiyor galiba. pek kullanamadım ilk çocukta. Bu seferde elimde organik Hindistan cevizi yağı var onu kullanmayı düşünüyorum. Hatta ilk zamanlar direk bebeği yağlamak yerine banyoda son dökülecek suya ekleyin o suyu dökün deniyordu öyle yapabilirim,
Kizlar bir sey soracagim.hani bebek dogunca ilk zamanlar uyurken uzerine battaniye filan ortulmuyor ya, uyurken bebeklere ne giydirecegiz? Kalin tulum filan mi?
Canım evin ya da yaşadığın şehrin hava şartlarına bağlı bence. Bizim buralarda kış soğuk olur. bebeklere bizim giydiğimizdenbir kat fazla giydirmeli diye biliyorum. Yani sende tek uzun kollu ve tek pijama varsa onda iki kat olmalı. Yani ben şöyle yaparım bir tane uzun kollu çıtçıtlı ve ayaklı pijama üstüne bir alt üst takım ya da tulum giydiririm. Üzerini de bir battaniyeyle sararım kundak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…