- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
Yaklaşık 6 hafta yani 1buçuk ay kalmış amanınn zaman daralıyor11.11.2018 doğum planlıyorum kısmetse
aynen canım cocugumun daha besıgı bıle yokson aylarda grip daha çok zorluyo zaten. evet canım öyle denk gelmiş ama sizin tosbik bizden büyük :) tam 10gün kalmış inşallah o günleri görürüz ya. evde olup gidip eksiklerimi almak istiyorum rahata ermek istiyorum Allahım amiin
ahahah benmkinin daha odası boyanacakk.. oda takımı yok beşiği yok. evi temizletmek tamamen başka bi durum zaten halılar vs yıkanacak..aynen canım cocugumun daha besıgı bıle yokizne cıkayım ilk işim onları halletmek bıde evı temızletmek olacak :)
Aaa benim doğum günüm :)
Benimki de 9.11 :) bakalım bebişler kendilerine hangi tarihi seçecekler :)
Yaklaşık 6 hafta yani 1buçuk ay kalmış amanınn zaman daralıyor11.11.2018 doğum planlıyorum kısmetse
Evet ya bizimki çok tepiniyor zorluyor kendini bide kız cocuğu beklermi ki acep bilemedim bende :/Zaman çok hızlı benimde 12.11.2018 görünüyor ama içimden birses daha erken diyor ...:) daha bi sürü eksik var...
Hadi yaa ne güzel eşim belki pazar gunu diye istemeyebilir ya da doktor ve ekibi orda olur mu o gün bilemedim. Gerçi normal doğum olduğunda da sonuçta bi ekip bekliyordur orda doğum için. Ama umarım kendi doktorumda kabul eder, hatırlaması kolay olur diye hoşuma gitti bu tarih :)Aaa benim doğum günüm :)
Hadi yaa ne güzel eşim belki pazar gunu diye istemeyebilir ya da doktor ve ekibi orda olur mu o gün bilemedim. Gerçi normal doğum olduğunda da sonuçta bi ekip bekliyordur orda doğum için. Ama umarım kendi doktorumda kabul eder, hatırlaması kolay olur diye hoşuma gitti bu tarih :)
gogus ucum cok aciyor bazen tahris olmasin diye haftada 1 mutlaka lansinoh krem suruyorum. uyarilma olmasina sebebiyet vermeden insallah sikintisiz aliriz kucaklarimiza canim.Canım naçizane tavsiyem göğüs uçların için erken bence çünkü göğüs ucu uyarımı Doğumun başlamasına yardımcı oluyor.
bende öyle düşünüyorum annem için üzülmesin diye söylemiyorum ama sonuçta eskiler bilmiyormuş emzirme danışmanı da yokmuşBunu hiç dert etme canım, sütün memenin büyüklüğüyle hiç alakası yok. Annem hep anlatır, çok yakın arkadaşıyla aynı anda hamile kalmışlar. Kadın hep üzülüyormuş, dümdüz memelerim nasıl emzireceğim diye. Anneminkiler dolgundur, ona çok özenirmiş. Sonra doğurmuşlar ,annemden bir damla süt gelmemiş ( ki ben yeterince emek vermediğini düşünüyorum maalesef) o kadın bebeğini 2,5 yaşına kadar emzirmiş.
Anladım canım geçmiş olsun göğüs ucu acısı kötü oluyor ya inşallah emzirirken sıkıntı çekmeyiZ.gogus ucum cok aciyor bazen tahris olmasin diye haftada 1 mutlaka lansinoh krem suruyorum. uyarilma olmasina sebebiyet vermeden insallah sikintisiz aliriz kucaklarimiza canim.
Ya hani aslinda bebegim ve benim icin hangi dogum şekli hayirliysa o olsun tabi illa normal olacak diye sartlandirmiyorum kendimi ama ben bebegimin ilk ağlama sesini narkoz etkisindeyken degilde bilincim yerimdeyken duymak görmek istiyorum yani normal dogum icin en buyuk ayricalik bu gibi geliyo bana ama o korkudan sonra bilemicem artikSezeryanda öcü değil kişaka bi yana inşallah korktuğun gibi geçmez. İstediğin gibi rahat olur ve gönlünce doğum yaparsın . Tiksinç insanlar var o konuda insanı doktordan sogutuyorlar . Zaten iğrenç bi durum benim de bi kere doktor alttan muamelesi ederken çok kötü ve sert etmişti . 10 15.gün yürüyemedim baska doktora gittim 10 cm yara var dedi . Ondan sonrada alttan muamelesi falan olmak istemedim istemiyorum da 1 seneyi geçti ama etkisi hala bende
Nefes egzersizini denicem o zaman artik o anda asagida neler oluyo diye dusunmeme engel olamam hayal kuramam ama nefes egzersini yapabilirim teşekkür ederim taktik için bu tarz taktikler icimi rahatlatiyo birazda olsaKızlar çatı muayenesinde kendinizi kasmamanin yolu da yine nefes egzersizi :) o koltuğa oturunca burnunuzdan derin nefes alıp ağzınızdan veriyorsunuz, gözlerinizi kapatıp sahilde bebeğinizin elinden tutup gezdiginizi hayal ediyorsunuz :) aşağıda olup bitenleri düşünmezseniz zaten 1 dakika bile sürmeyen bir işlem... Ayrıca ben özelde doğum yaptım kimse öyle bağırıp azarlamadi @Elam26 Allah iyilerle karşılaştırsin, merak etme tüm ebeler öyle vicdansız değil. Eminim onlar da artık günde onlarca kadının özel bölgesine elini sokmaktan bıkmistir ama napalim yani biz belki hayatımızda ilk defa yaşıyoruz böyle birseyi :)
Ayrıca çatı muayenesi yaptirmadigin iyi olmuş doğumu baslatabilirdi. Ultrasonda rahimde açıklık görünmediyse alttan muayene yapıp riske atmanın anlamı yok zaten.
Nefes egzersizini denicem o zaman artik o anda asagida neler oluyo diye dusunmeme engel olamam hayal kuramam ama nefes egzersini yapabilirim teşekkür ederim taktik için bu tarz taktikler icimi rahatlatiyo birazda olsaben onun dogumu baslatma ihtimalini düşünmedim bile o an panikle çıktım sadece odadan ama iyikide cikmisim. Hadi ben bilmiyorum onlarda mi bilmiyo hemen cati muayenesi istiyolar. Ama tesekkur ederim bu konuda uyardigin icin zaten devlete artik gitmemde gitsemde cati muayenesi istemem bu uyarindan sonra
Anladim umarim 38. Haftaya kadar cati muayenesi falan gerekmez bi kere daha korkarsam çünkü ya o korkuyla dogururum yada normal dogum yapamamTabi ki nst de düzenli sancı filan cikarsa açıklığa bakılır canım ama önce ultrasonla bakması gerekirdi diye düşünüyorum..
canım bu nstde düzenli sancı dediğin nasıl oluyor ? kişi bazen hissetmeyebiliyormuş sancıyı o kadar olur mu ya..Tabi ki nst de düzenli sancı filan cikarsa açıklığa bakılır canım ama önce ultrasonla bakması gerekirdi diye düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?