2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
32. Haftamda baslamis catlak hic farkinda değilim. Bi gordum sok oldum. Catlaklar alttan baslayip yukari dogru yayılıyor. Baya yol aldi 2 haftada

5 kasım zaten erken olmuyor mu canım?

Herkese merhaba. Ara ara foruma giriyorum bazen yazılanları gözden kaçırmış olabiliyorum.

Hastane çantasını n’aptınız kızlar hazırladınız mı? Ben artık dün hazırladım kapattım. Neler koyduğumu yazayım belki faydası olur. Benim ikinci doğumum o sebeple gereksiz şeyleri koymadım
Öncelikle bebek için
-1adet 10lu hastane çıkışı
-1adet 5li hastane çıkışı
-2adet çıtçıtlı badi
-10adet yeni doğan bebek bezi
-1adet battaniye
-1adet puset örtüsü
Kendim için
-1adet lohusa takımı içinde alt üst pijama ve sabahlık var
-1adet gecelik önden düğmeli
-1adet alt üst pijama takımı kan geçmesine karşı
-3adet hasta bezi(bınu benim hastane veriyor ama ne olur ne olmaz diye koydum)
-2adet çorap biri ince biri kalın
-2adet külot yüksek belli
-göğüs kalkanı
-lohusa tacı terliği
-profesyonel fotoğraf makinası.
-eve giderken gitmek için kıyafet

Özel hastanede doğuracağım hastane bize pompa filan temin ediyor o sebeple pompa koymadım.

Biberon emzik koymadım emzireceğim. Emziğe de zaten bebek 10 günlük filan olunca başlanıyor o sebeple çantaya koymadım
Lanainoh koymadım 36 haftada sürmeye başlayacağım. Zaten hastanede de bir gün kalınıyor o sürede meme başı yarası pek görünmüyor. Ama ne olur ne olmaz koyulabilir de

Kaçırdığım atladığım bir nokta var mı? Siz neler koydunuz? İkinci doğumum ama unutmuşum çoğu şeyi. Şunu al şu mutlaka lazım olur dediğiniz şeyler varsa onları da alalım yanımıza. Hepimize şimdiden hayırlı doğumlar olsun inşallah

Özel sektör mü nasıl çağırdılar ya Ne kadar düşüncesizler

Aynen özel sektörün acıması yok malesef... 5 güncuk izni vardı ki zaten 1 günü pazara gitmisti. Bir de demişler ki burda kaç kişinin çocuğu oldu kimse böyle bir izin kullanmadı sen gelmeyerek göze batıyorsun o yüzden gel

Şarj aleti
Bir de Kasım olacak ya belki serin olur hırka veya şal alabilirsin kendin için.

5 haftadır bebeğimi görmüyordum. Pazartesi 32 hafta tam tamına oluyor. Haydi yarına randevu alayım dedim; doktorum hastaneden ayrılmış. Bakalım yarın yeni bir doktora aldım. Hastane yakın olduğu İçin hastane değiştiremem. Biraz buruldum. Sonuçta hepsi doktor da insan alışıyor.
Kızlar çatlaklar kesinlikle yapısal hiçbirşey sürmeseniz çatlamayacağı varsa çatlamıyor. En güzel izler onlar anneliğin olanlar üzülmeyin.

Afiyet olsun. Ben de 1 tane içiyorum günde. Eskiden daha çok içerdim şimdi canım çekmiuor mideme dokunuyor sanki.

Günaydın
Kontrole geldim doktora geçen hafta Çarşamba 1800gr olan kızım bu gün 2270gr çıktı. 1 hafta da 470 gr alması mümkün mü? Size de oldu mu bu haftalarda?
Sonlara yaklaştıkça olabiliyor canım. Maşallah bebişe. Bir dahaki kontrolün ne zaman, o zaman tam emin olursun.

Kizlar bi bakar misiniz bebegi gorebiliyor musunuz
Tersten yüzü gözüküyor sanki; gözleri dudakları maşallah.
Ben de net görüntü veren ultrasona denk gelmedim. Ayrıntılıda görmüştüm 440 g iken; deri kemikti. Siyah beyaz gördüm en son; yanaklar dolmuş geldi. Ama bunkadar bile değildi görüntü.

Tarak, diş fırçası, kullanıyorsan makyaj malzemesi.
Ben Doğumdan sonra bakımlı olan annelere bayılıyorum. Kendim berbattım. Bu sefer azimliyim :))

Olan hakkı kullanmayan değil kullanan anormal karşılanıyor. Zaten sistemi kendisini ezdiren insanlar bu hale getiriyor.

Olan hakkı kullanmayan değil kullanan anormal karşılanıyor. Zaten sistemi kendisini ezdiren insanlar bu hale getiriyor.

Aynen zaten biz şok olduk. Resmen yasal hakkımızı kullanmamamiz gerekiyormuş haberimiz bile yokmuş aradıklarında tebrik edecekler filan sandık meğer ise cagiracaklarmis bu defa 5 gün telefonu kapatırız artık

E deneyim kazanmışsınız artık, mantıklı bir hamle olur

Çok şükür, maşallah ne güzel haberlerle geldin
Normal Doğum olduğu için alacak dikişi sanırım, benim ki 5 Kasım gibi sezeryan yaparken alırım dikişi, gerek yok önceden almama dedi.
Evet çok şükür valla. Benimki şimdilik herşey normal o yüzden sezeryana gerek yok görüşünde. Bide bebek zaten dönmüştü. Epidural yapabilirsin istersen dedi. Normali yada sezeryanı çok da fark etmiyo aslında sağlıkla vaktinde kucağımıza alalım da inşallah

Öyle tabi bebek için, senin için en hayırlısı en sağlıklısı nasılsa öyle olur inşallah. Bakarsın duruma göre çok zorlarsa istersin epidurali.
Bnde bugün sordum tutamaz mu daha fazla diye de rahim yırtılır taşıyamaz dedi. O yüzden 37-38 de en geç alınıyormuş dikiş
Ben sormadım ama serklajlıların konusunda herkesin dikişi 38. Haftaya kadar alınmış, ordan anlaşılıyor zaten ileri götürmedikleri, dikiş alınırken acımıyor deniliyor muhtemelen bende hissetmem ama yinede canlı alınsın istemiyorum, 2 dk da olsa dikişi alırken uyutun dedim, yok dedi gerek yok, sezeryan sırasında alırım, yine de ben korktuğum için erken sezeryana alsın istemem tabi, kontrolde konuşuruz nasıl gerekiyorsa öyle alır dikişi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…