Canim bisey sorcam benimde baktircak kimsem yok. En az 1 yil kendim bakicamda sonrasinda calismak istiyorum ben. Sen ne yapmayi düsünüyosun? Bana fikir olur belki senin bu konuda bi dusuncen varsapatronun demesine göre doğumdan sonra da çalışmamı istiyolar. aslında rahat yer ama bazı tavırlarına öncesinde uyuz olduğum için bazen batıyo böyle. yoksa gayet rahat biyer. bide rapor alıcam ve çalışmaya devam edicem yani onlara bi kültefim kalmayacak sadece haftalığımı alıcam. o yüzden çalışma taraftarı değilim çok şükür birikim yaptım az çok onla idare edicem doğum parası falan. geri dönmeyide düşünmüyorum çünkü Egeyi baktıracak kimse yok
peki cumartesi çalışabilir raporu alcakmısın? ben direkt izin alıcam ya . benm devretmek için bi öyle iş yüküm yok çoğu şey ortak zaten cantamı alcam masamı toparlayıp çıkıcam inşallah :)
grip oldum olucam çalışmak istemiyorum açıkcası ya ama bi haftada kestirdim gözüme eksik gedik alırm az çok diyorm
Benmde kafamdaki düşüncem aslında en fazla 1-1,5 yıl sonra kreşe verip işe başlamak diye ama bilmiyorum kuzum. tanıdık birisine de baktırılabilir ama ne kadar ne katabilir ? ne kadar faydalı olabilir konusunda çok kararsızım. o yüzden sanırım kreşe veririm hem içim rahat eder hemde aktif bi çocuk olur diye düşünüyorum.Canim bisey sorcam benimde baktircak kimsem yok. En az 1 yil kendim bakicamda sonrasinda calismak istiyorum ben. Sen ne yapmayi düsünüyosun? Bana fikir olur belki senin bu konuda bi dusuncen varsa
Bende aynı durumdayım bi hafta bi haftadır diorum evde bir ton işim var hiç bişey hazır değil daha ne yapacağım bilmiorum doktorla konuştuktan snra karar vereceğim ne yapacağıma bakalım ne diyecekpatronun demesine göre doğumdan sonra da çalışmamı istiyolar. aslında rahat yer ama bazı tavırlarına öncesinde uyuz olduğum için bazen batıyo böyle. yoksa gayet rahat biyer. bide rapor alıcam ve çalışmaya devam edicem yani onlara bi kültefim kalmayacak sadece haftalığımı alıcam. o yüzden çalışma taraftarı değilim çok şükür birikim yaptım az çok onla idare edicem doğum parası falan. geri dönmeyide düşünmüyorum çünkü Egeyi baktıracak kimse yok
peki cumartesi çalışabilir raporu alcakmısın? ben direkt izin alıcam ya . benm devretmek için bi öyle iş yüküm yok çoğu şey ortak zaten cantamı alcam masamı toparlayıp çıkıcam inşallah :)
grip oldum olucam çalışmak istemiyorum açıkcası ya ama bi haftada kestirdim gözüme eksik gedik alırm az çok diyorm
valla benmde bebeğin kıyafetleri hariç herşey eksik odası gelecek odasının boşaltılması lazım boyanması lazım. benm kendi eksiklerim bakım çantsı ıvır zıvır dünya eksik. ama parasız olmuyo. e para olsun diye çalışınca da zaman yetmiyo. kısır döngü içindeyimBende aynı durumdayım bi hafta bi haftadır diorum evde bir ton işim var hiç bişey hazır değil daha ne yapacağım bilmiorum doktorla konuştuktan snra karar vereceğim ne yapacağıma bakalım ne diyecek
Önlemi almışlar canım. Gerisi Allah’a kalmış. İnşallah son haftasını bekler de üzmez annesini.HANIMLAR BENI RAHATLATIN NOLUR(
Biz bebisimle bugün 34 haftalık olduk dün rutin kontrolümüz vardı, bebegim 2400 gr olmuş 46 cm haftasıyla uyumlu dedi doktor suyun iyi her şey normal görünüyor deyip muayeneyi bitirdi, nst'ye gir bakalım sonuçlarına dedi. ilk kez nst'ye girdim attığım sonuçtan iki tane çektiler doktor sancın var yatış vermem lazım dedi ciğer geliştirici ve hap verildi 2 serum aldım her serumdan sonra nst'ye girdim. toplamda nst'ye 4 kez girdim hala sancim vardı. 2 serumdan sonra bir daha nst yine sancı olunca 3.serumu aldım sabahın 9'undan akşam 10'a kadar Hastanede kaldım son nst'de sancim normal seviyeye inince çıkışım yapıldı bugün öğlen bir daha gidip ikinci ciğer geliştirici iğneyi olacağım ve ben çok korkuyorum. Bu durumu yasayan oldum mu erken değil mi daha sancılar için, bir daha gelir mi böyle sancı hiç ağrı sızı hissetmedim ama sancim cikti sürekli bebeğim 40 haftasını doldursun istiyorum
Merhaba kızlar nasılsınız? bugün kontrolüm var ve çok heycanlıyım meleğimi görcem çok özledim nasıl iyi mi sağlığı merak ediyorum allahım hayırlı haberler almamı saglasın. iki gündür adet sancısı gibi karın agrısı çekıorum ınsalalh bısey yoktur ve her zamankı gıbı normal der doktorum.
dün bi arkadasta benımle aynı hamıle doktora kontrole gıtmıs doktor el dırsekten asagısı yok cocugun demıs kız kahroldu resmen dunden berı aglıo şimdi baska doktora gıdıo ınsallah bısey cıkmaz sızde dua edın lutfen.
Günaydın kızlar nasılsıniz ?
Dün kontrolümüz vardı nstye bağlandık herşey normal dedi doktor .
Kilosu 1950 boyu 44 cm dedi .
Biraz düşük değil mi kilosu dedim ortalamanın biraz altında ortalama 2000 gram dedi. Üzülme 38 . Haftaya kadar haftada 200 gram da alsa 3000 3100 doğar falan dedi ama benim kafam takıldı. Çok yiyorum ama yaramıyor demek ki bebeğene yiyeceğim nasıl beslenecegim ki bebeğe de faydası olsun . Ve ağrılarım vardı kansızlık ve vitamin eksikliğin var dedi haftaya 2 tane den 10 tane iğne verdi . 2 hafta sonra kontrole çağırdı. Herşey yolunda merak etme dedi . Sezeryan tarihimi aldım Emira SY 3 kasımda kavuşuyorum inşallah miniğime .
Yumurta kıça dayandı desenepatronun demesine göre doğumdan sonra da çalışmamı istiyolar. aslında rahat yer ama bazı tavırlarına öncesinde uyuz olduğum için bazen batıyo böyle. yoksa gayet rahat biyer. bide rapor alıcam ve çalışmaya devam edicem yani onlara bi kültefim kalmayacak sadece haftalığımı alıcam. o yüzden çalışma taraftarı değilim çok şükür birikim yaptım az çok onla idare edicem doğum parası falan. geri dönmeyide düşünmüyorum çünkü Egeyi baktıracak kimse yok
Şimdide geriyo adam beni. eleman bulana kadar kalacakmışmışım. herşeyim bi gergin anam bezdim vallaYumurta kıça dayandı desenedemek o yaptıkları baskı hep blöfmüş. İşten çıkartıcaz korkusu yaratmaya çalışmışlar ahh bu patronların yatacak yeri yok. Hamile hamile ne gerdiler seni.
Şimdide geriyo adam beni. eleman bulana kadar kalacakmışmışım. herşeyim bi gergin anam bezdim valla
hepsi Allahından bulsun ya
Artık hemen hissediyolar canım ya. allahtan benm geri dönme gibi bi derdim yok çok şükür iyice sıkışana kadar da sanmıyorum hemen döneyim. kamuda da o tarz şeyler oluyo mu ya ? hadi biz özel sektörüz mecbur çekiyoruz insanlar fesat değişik. kamular daha insan halinden anlıyolar sanıyodum. kaç haftalık oldunuz şuan peki canım?Canm seni çok iyi anmlıyorum. benki kamuda çalışıyorum karnm burnumda burdaki biride işi nasıl bana yıkar onun derdinde..Doğum sonrası bebeğim ile geçireceğim vakitleri uzatma derdim olmasa bi dk durasım yok. Tartıştım gerildim bebeğim bile hissetti hemenm....
Artık hemen hissediyolar canım ya. allahtan benm geri dönme gibi bi derdim yok çok şükür iyice sıkışana kadar da sanmıyorum hemen döneyim. kamuda da o tarz şeyler oluyo mu ya ? hadi biz özel sektörüz mecbur çekiyoruz insanlar fesat değişik. kamular daha insan halinden anlıyolar sanıyodum. kaç haftalık oldunuz şuan peki canım?
ücretsiz izne ayrılamıyomusun? eşimin kuzeni ayrıldı ama nasıl oldu hiç bilmiyorum kızı 2,5 yaşında hala izinde mayısta bitecek artık.Canm kamu bir çok yönden rahat ama amirlik yapmayı üstünden iş atmayı sevenler varsa etrafta böyle canını sıkarlar... 33 bitiyor canm bu hafta. 3 hafta daha geleceğim.... sonrasında ücretsiz izne ayrılanbilseydim bi dk durmazdım... doğum izinleri 1 yıl olmalı :)...:)....
Canım ben ilk bebekte 31 haftada 3 dk da bir sanci ve rahimde açıklıkla hastanede 2 gün yattım. Aynı sana verilen ilaçlar bana da verildi ve Salih 37 haftalık dünyaya geldi. :) Yani o bile durduysa Allah'ın izniyle senin bebeğin de durur hiç endişe etme. Sen bebeğinle konuş daha vakti gelmedi acele etme de o seni dinler annesi
Evet canım geçen ay değil ondan önce renkli ultrasona girdiğimde 1 buçuk hafta vardı arasında 300 gramdan fazla almıştı hatta şaşırmıştık. Haklısın. Suyu çok içiyorum allahtan. Allah korkutmasın hiç birimizi . Bu günler geride kalacak inşallahBundan sonra sola yatmaya gayret et dolasim sagdan oluyo cunku. Herseyi yiyip kilo alsin diye ugrasma besleyici degeri yuksek olan seyler ye bide vitaminleri takviyeleri duzenli kullan. Benim kiz gecen ay 1 ayda yaklasik 700 gramdan fazla almisti gecen gittigimde 2 haftada 300 gram bile almamis. Bebeklerde donem donem buyumeler ani olabiliyor. Doktor kotu demediyse senin bebis narin yapili olcakama su onemli ona kesinlikle dikkat et cnm. En son gidisimde doktor biz bebegi beklemeyelim bebek bize kendiliginden gelsin bol su ic dedi
İnşallah canım aminnn. Elimden geleni yapacağım gerisi Allahını takdiri sağlıklı birşeyler yemeye çalışırım bundan sonra demek ki bu ay hep keNdime yemişim bebeğe bişey gitmemiş. Şimdi sağlıklı beslenirsem yine az alırsa demek ki onun yaratılış ı öyle deyip geçicm.kafana takma böyle bişeyi canım hiç anlamıyorsun bile aniden alıyor bebek kilosunu ne kadar yersen ye alabıldıgı kadarını alır ve daha 1 ayın var nasip kısmetse daha almaya devam edicek hızlı bir şekil de saglıkla gelsin inşallah
Önlemi almışlar canım. Gerisi Allah’a kalmış. İnşallah son haftasını bekler de üzmez annesini.
Arkadaşların bazısında olmuş baya beklemiş bak.
İlk gebeliğimde 39 haftalıkken sancı çıkmıştı. Doktor bırakmam dedi. Yok ben hissetmiyorum, dedim. Korktum mu cahillik mi bilemedim ben gideceğim eve dedim. Biraz bekletip tekrar nst ye soktu. Tamam git ama birşey Olursa hemen gel dedi. 1 hafta daha bekledim. Sancı yok. Su geldi diye gittik; açılma sancı yok, suni sancıyla başlattılar. Şimdi dese tamam kalayım derim herhalde :)) O cesaret kalmamış.
Hayırlı haberlerle gelin. Çok üzüldüm arkadaşına. İnşallah yanlış görmüşlerdir.
Yani 50 gr mı altındaymış ortalamanın ki tam net de ölçemiyorlar. Hiç takılma bunlara. Nasibi neyse o oluyor bebeğin sen dikkat ediyormuşsun yediklerine elinden geleni yapıyorsun zaten. Tombul Bebek her zaman sağlıklı olmuyor canım. Allah sağlık sıhhat versin. Anne karnında güzel gelişen bebeğim doğunca reflüden kustu hep. Ondan zayıf doğanlar onu geçti. Doymayıp ağladığında kusmasın diye veremediğim için içim sızlardı.
Geceleri yatarken gerinip esneme yapıyor herhalde o zamanlar rahim aşağıda sancı gibi anlık geliyor 10 an sürüp geçiyor , çok şükür bel ağrısı da kalmadı - havalar soğuyunca pikeden battaniyeye geçiş yaptık düzeldi..
Bende yarına kontrol için randevu aldım, ama hep İstanbul’a gittiğimden doktora bu doktora neredeyse 5-6 ağdır gitmiyorum - ne tepki verir düşüncesindeyim31 haftalıkken İstanbul’da nts girdim birşey demedi doktor, hissetmeyip de sancı nasıl çıkıyor onu anlamadım, bi ağrı hissetmeyince neden serum veriyorlar ?
Aynı haftadayız sizinle geçmiş olsun ben de şimdi kontrolden geldim, sancim dünkü kadar yüksek değil ama yine varmış bol bol dinlen dedi doktor öğretmenim iş göremez raporu verip izine çıkardı beni inşallah sağlıcakla gelir bebislerSizinle aynı durumdayım. 34. Haftam dün sancılarım başladı gece hastane de yattım. Rahim gevşetici ilaç verildi serum takıldı tüm gece nst ile kontrol ettiler. Taburcu olup eve geldim. Merak etmeyin sancıyı kesip bebeği tutuyorlar. Bol bol dinlenip çok hareket etmeyin.
Evet ya benimde çalıştığım yerde bi kızda işleri beraber yapıyorduk müdürden daha çok o sıkardı beni. Bütün hamilelik sürecimde gerdi beniŞimdide geriyo adam beni. eleman bulana kadar kalacakmışmışım. herşeyim bi gergin anam bezdim valla
hepsi Allahından bulsun ya
Bende böyle düsünüyorum krese vericem yüksek ihtimalle. Burda konusmustuk kamerayla izleyebiliyomussun o sekilde bi yer bulursam icim cok rahat eder zira kreslerede güvenim kalmadi cünkü. Cocuk kendini ifade edebilene kadar izlemem lazim icim rahat etmez.Benmde kafamdaki düşüncem aslında en fazla 1-1,5 yıl sonra kreşe verip işe başlamak diye ama bilmiyorum kuzum. tanıdık birisine de baktırılabilir ama ne kadar ne katabilir ? ne kadar faydalı olabilir konusunda çok kararsızım. o yüzden sanırım kreşe veririm hem içim rahat eder hemde aktif bi çocuk olur diye düşünüyorum.
eleman bulana kadar çalış diyen patron cnım patron boğuyo beni dengesiz adamEvet ya benimde çalıştığım yerde bi kızda işleri beraber yapıyorduk müdürden daha çok o sıkardı beni. Bütün hamilelik sürecimde gerdi benihep ona inat perşembeden rapor alırdım haftasonuna bağlar 4 gun yatış yapardım bankadayken :)))) o kadar dayanamıyordum görmeye son haftada rapor almıştım artık beni gerdiği için :)))) gerçekten yaptığın iş kadar çalıştığın kişilerde önemli. Tabi bizler kapris yapmayı bilmediğimiz için çektiren değil çeken tarafız :))))
kendini ifade etse dahi izlemek önemli.. artık hiç kimseye güven yok vall canımBende böyle düsünüyorum krese vericem yüksek ihtimalle. Burda konusmustuk kamerayla izleyebiliyomussun o sekilde bi yer bulursam icim cok rahat eder zira kreslerede güvenim kalmadi cünkü. Cocuk kendini ifade edebilene kadar izlemem lazim icim rahat etmez.
canım bişey sorucam sana diyordum ama bende bır hafta uzatmak durumunda kaldım :) ayı tamamlamadıgım ıcın kesıntım olurmus o yuzden hastaneyı aradım ctesi raporu aldıgım ıcın calısamaza cevırmek ıcın de ıllakı ctesı gıtmem gerekıyormus. bu hafta cevırırsem ay tamamlamadıgım ıcın ıkı gun sgk ve maastan kesıntım olurmus haftaya ctesı almam lazımmıs anlam veremedımpatronun demesine göre doğumdan sonra da çalışmamı istiyolar. aslında rahat yer ama bazı tavırlarına öncesinde uyuz olduğum için bazen batıyo böyle. yoksa gayet rahat biyer. bide rapor alıcam ve çalışmaya devam edicem yani onlara bi kültefim kalmayacak sadece haftalığımı alıcam. o yüzden çalışma taraftarı değilim çok şükür birikim yaptım az çok onla idare edicem doğum parası falan. geri dönmeyide düşünmüyorum çünkü Egeyi baktıracak kimse yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?