2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
ay akşam ekleyemedim telefondan, bilgisyardan ekledim görselini canım :)

bunlar için nasıl keçe lazım canım 2 boyutlu nasıl oluyo
canım içini dolduracaksan ince keçe almalısın. Kalınları da kesmesi zor oluyor hele de küçük şekilleri vermekte. Ben ilk çocuğuma, yeğenlerime falan yaptım kapı süsü baya tecrübeliyim bak bunu yeğenime kapı süsü haricinde yapmıştım.

Ahh kızlar siz ne diyosunuz ağlıycam galiba bizim buralar yanıyorrrrr ben gece vantilatörün karşısında yatıyorum

Eklentiler

• C868E413-6FD6-40F9-B8FF-903DA905E166.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 80
Olabilir canım yükleme yaptırmak için zaten ileri haftadasin çok ta vakit yok doğuma zaten bira dikkat etcez artık yemeğe diyette gibi devam ama zaten 34. Haftadan sonra biraz direnç artarmis şekerde Yukseliyo Allah'ım hayırlısıyla kavuştursun hepimizi

Amiinnn cnm inşallah

Canım izmit merkezdekine gidiyorsun dimi ben sormayı unutmuştum doğum ücretinin içinde fotoğraf çekimi falan varmiymis

Kizlar bugun itibariyle gününde gelirse bebis doguma 31 günüm kalmis. Uzun suredir kac gun kaldi diye hesap yapmiyordum bugun gebelik programini acinca bian panik oldum. Beni aldi bi korku. Hersey normal olursa normal dogum yapmayi planliyorum. Ama cok korkuyorum. Ben ki adet sancisi daha gelmeden agri kesici icen biriyim. Dogumu kolaylastiran bildiginiz sure veya ayet var mi simdiden baslasam okumaya

Aa çok teşekkür ederim canm benim. Eline sağlık çokta güzel olmuş :)) içine peki bu yastıklara konulan elyaflardan koysak olurmu başka bişry mi almak lazım
Canım fatma ana eli miydi neydi. Onu temin edebilirsen et, doğum sancın başlayınca o suya konup duası var o duası okunuyomuş sende okusan olur senin yerine başkasıda yapabilir. O suda açıldıkca rahimde açılıp kolay doğum olurmuş. Ben yapcam rabbim nasip ederse. Başka dualarda vardır araştırmak lazım. Nasipse bende normal istiyorm inşallah istediğimiz gibi olur herşey:) inşallah ağrını sancını çok şiddetli hissetmezde sen de şaşırırsın doğum yaptığına :)

Canım öncelikle simdiden kendini telkin et panik olmamak için. Kolayca doğum yapacağım şeklinde bilincaltina mesaj gönder :)
Ağrıya değil bebeğine kavusacagina odaklan. Ayrıca 4cm açılmaya kadar baktin zor geliyor epidural yaptırırsin.

İkincisi de dua olarak rabbi yessir duasını okuyabilirsin.
Yasin-fetih-meryem surelerini okuyabilirsin.
İnşikak suresini 7 defa okuyabilirsin. Yalnız surede secde ayeti olduğundan tilavet secdesi yapmak gerekiyor.

Kolay doğum olması için simdiden yürüyüş, merdiven çıkma, çömelerek yer silme, korunmasiz ilişki, bol hurma yeme,perine masajı, kegel egzersizi, nefes egzersizi yapabilirsin.

38 haftadan sonraya kalirsa da zeytin yagini pamuğa döküp vajinal tampon uygulama, duşta bele sıcak su tutma yapabilirsin. Bunlar da rahimde açılma ve yumuşamayi sağlıyormuş.

Meryem suresi yasin ve fetih suresi oku canim. Meryem suresi dogum sancıları aninda ablami baya rahatlatmisti

Meryem ana otu bahsettigin ot. Arabistandan getirmişti bi tanıdığım dogum için ama internette meryem ana otu diye aratinca alisveris sayfalarinda cikiyor

C
Canim perine masajina 36+ da yani 37. Haftada baslamak gerekiyor daha öncesi onerilmiyor

kızlar az eylül annelerini okuyayım dedim şöyle güzel normal doğum hikayeleri fln olur iyi gelir diye ama nerdeee.. hemen hemen herkes sezaryen,, herkesin bebeği sarılık,,, herkesin memeler yara emziremiyor,,herkes mama veriyor ve herkes dertli bende sonuna kadar okudum çok pişmanım biz nasıl olcaz çok korkuyorum

:)))) yaaaa ahhh şu kaynanalar..Aman sakin kuzucum..ben ne yazdıysan kaçırmışımdır yoksa sallamamazlık edermiyim hiç :)
Nst olsun olmasın vaktinde gelsin yeter kuzucuk...Bende bi atraksiyon yok şükür 32 de rapor aldım.simdi 34 de gidicem biraz iri bir bebek diyordu tosunuma bakalım bu hafta bişeyler netleşir heralde

Aynen cok önemsedigim icin benimde bu paniğim..tek korkum minicik memislerim doyururmu oğlumu yoksa yara olmaz demiyorum kesin beni de bulur..Zaten karar verdim.alıcam bende..olmadı ihtiyacı olan birine veririm :)

Canım bizim gebe egitim grubunun çoğu dogum yapti ve sadece 2 tanesi sezeryan o da biri makat gelisi biri de seker hastalığından dolayı digerleri de gayet saglikli guzel dogum hikayelerini paylaştılar emzirme falan da sıkıntısız gidiyor. Boşver sen olumsuz yorumları icini ferah tut gayet de guzel doğumlarımız olacak ve gayet de guzel emziricez Allah'ın izniyle. Emzirme sorunu falan yaşayan olursa da istanbulda zeynep kamil hastanesinde gebe egitim bolumundeki ebeler yardımcı oluyor ayni zamanda emzirme danışmanı ikisi de bilginiz olsun insallah ihtiyac olmaz ama olursa da yardımcı olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…