Canım zaten doğum öncesi ebeler açıklık kontrolü icin o islemi yapacak direk orda maruz kalmaktansa kendin yaparak alışman daha sicak geliyor bana. Hatta ebeler bize dedi ki eşinize yaptırın hem disaridan bir el olduğu icin dogum zamani olan mudahalede daha rahat edersiniz. Hem de epizyotomi olmamasi icin yapiliyor bu masaj dikişli olmaktansa bu masaji yapmak daha yakin geliyor oyle düşün. Gerci ben de daha başlamadım 37 yi bekliyorum ama insallah yapabiliriz de kesisiz yırtıksız atlatırız süreci.Ayy ben perine masajinı yapamam.ki yaa.. maket videolarını izledim.o bile gerdi beni
Ben de eşime emzirme bitince gümüşçüye götürüp eritip takı yaptırırım diyorumAynen cok önemsedigim icin benimde bu paniğim..tek korkum minicik memislerim doyururmu oğlumu yoksa yara olmaz demiyorum kesin beni de bulur..Zaten karar verdim.alıcam bende..olmadı ihtiyacı olan birine veririm :)
Ayy insallah canim ya hepimizin insallah agrisiz sizisiz dogumlarimiz olsun. Fatma ana eli ni ilk defa duyuyorum bi arastiriyim onu saol canim :)Aa çok teşekkür ederim canm benim. Eline sağlık çokta güzel olmuş :)) içine peki bu yastıklara konulan elyaflardan koysak olurmu başka bişry mi almak lazım
Canım fatma ana eli miydi neydi. Onu temin edebilirsen et, doğum sancın başlayınca o suya konup duası var o duası okunuyomuş sende okusan olur senin yerine başkasıda yapabilir. O suda açıldıkca rahimde açılıp kolay doğum olurmuş. Ben yapcam rabbim nasip ederse. Başka dualarda vardır araştırmak lazım. Nasipse bende normal istiyorm inşallah istediğimiz gibi olur herşey:) inşallah ağrını sancını çok şiddetli hissetmezde sen de şaşırırsın doğum yaptığına :)
Canım bizim gebe egitim grubunun çoğu dogum yapti ve sadece 2 tanesi sezeryan o da biri makat gelisi biri de seker hastalığından dolayı digerleri de gayet saglikli guzel dogum hikayelerini paylaştılar emzirme falan da sıkıntısız gidiyor. Boşver sen olumsuz yorumları icini ferah tut gayet de guzel doğumlarımız olacak ve gayet de guzel emziricez Allah'ın izniyle. Emzirme sorunu falan yaşayan olursa da istanbulda zeynep kamil hastanesinde gebe egitim bolumundeki ebeler yardımcı oluyor ayni zamanda emzirme danışmanı ikisi de bilginiz olsun insallah ihtiyac olmaz ama olursa da yardımcı olurlar.
Canım izmit merkezdekine gidiyorsun dimi ben sormayı unutmuştum doğum ücretinin içinde fotoğraf çekimi falan varmiymis
bu dualari kaydettim canm cok tesekkur ederim :) insallah cok agrim olmazsa kuran okumayi dusunuyorum. Kegel egzersizlerini zaten vajinismus oldugumdan surekli yapiyorum aliskanlik oldu. tampon ve iliski haricnde dediklerinide hep yapiyorum :) demekki dogru yoldayim. 35+4 teyim bebek midemde hala insallah 40 haftasini doldurur hic hazir degilm. surekli konsyorum suan gelme sakin diye :)Canım öncelikle simdiden kendini telkin et panik olmamak için. Kolayca doğum yapacağım şeklinde bilincaltina mesaj gönder :)
Ağrıya değil bebeğine kavusacagina odaklan. Ayrıca 4cm açılmaya kadar baktin zor geliyor epidural yaptırırsin.
İkincisi de dua olarak rabbi yessir duasını okuyabilirsin.
Yasin-fetih-meryem surelerini okuyabilirsin.
İnşikak suresini 7 defa okuyabilirsin. Yalnız surede secde ayeti olduğundan tilavet secdesi yapmak gerekiyor.
Kolay doğum olması için simdiden yürüyüş, merdiven çıkma, çömelerek yer silme, korunmasiz ilişki, bol hurma yeme,perine masajı, kegel egzersizi, nefes egzersizi yapabilirsin.
38 haftadan sonraya kalirsa da zeytin yagini pamuğa döküp vajinal tampon uygulama, duşta bele sıcak su tutma yapabilirsin. Bunlar da rahimde açılma ve yumuşamayi sağlıyormuş.
Meryem suresi ve insirah okumayi düsünüyordum insallah yasin ve fetih surelerinide okuyabilecek durumda olurum. korkumdan hatim bile indirebilirim sanirim. Allah yardim etsin hepimize insallahMeryem suresi yasin ve fetih suresi oku canim. Meryem suresi dogum sancıları aninda ablami baya rahatlatmisti
Olacak şeyler canım bunlar tuzu biberi :) Biz de hep bulantılardan şikayet ettik, hareketlerden, yanmadan, ağrı sancılardan. Bebeklerimiz yanımızda olunca koymaz hiçbirikızlar az eylül annelerini okuyayım dedim şöyle güzel normal doğum hikayeleri fln olur iyi gelir diye ama nerdeee.. hemen hemen herkes sezaryen,, herkesin bebeği sarılık,,, herkesin memeler yara emziremiyor,,herkes mama veriyor ve herkes dertlibende sonuna kadar okudum çok pişmanım biz nasıl olcaz çok korkuyorum
Canim bana maden suyu iyi geliyor ama sende nasıl etki eder bilemem istersen bir dene yine deKızlar akşam kahve içtim içmez olaydım.yaniyorum
Herkes aynı değil canım stres olma gönlündeki gibi bir doğum olsun inşallahkızlar az eylül annelerini okuyayım dedim şöyle güzel normal doğum hikayeleri fln olur iyi gelir diye ama nerdeee.. hemen hemen herkes sezaryen,, herkesin bebeği sarılık,,, herkesin memeler yara emziremiyor,,herkes mama veriyor ve herkes dertlibende sonuna kadar okudum çok pişmanım biz nasıl olcaz çok korkuyorum
Canim bana maden suyu iyi geliyor ama sende nasıl etki eder bilemem istersen bir dene yine de
Ohhh yarasın miniğe ve sana.. o da mutlu olmuştur annesi dinlendi diye :)Gece gece içtim canım iyi geldi uyumuşum sonra
Ohh ne güzel halletmişsiniz kıyafetleri bir günde canım. Güzel günlerde giydir kuzunaGunaydin hanimlar hepinize hayirli hafta sonlari diliyorum
Nasilsiniz iyi misiniz?? Son surecler nasil gidiyor?? Bayagi sayfa olmus daha bakamadim insallah herkes iyidir
Bizde carsiya gittik iki gun once belki piyasa daha uygundur netten dedik nerdeee.....hersey 2 3 katina cikmis ben sok gecirdim eksiklerimiz var hala ama suanda kiyafet eksigimiz bitmis bulunmakta cok sukur. Kendime baktim gecelik carsi da 250 280tl lerden bahsediyorlar.(3lu takim) 150den baslayanlar ise ic gosteriyor cok ince fln. Hic bulamadim ve kesimlerini begenmedim asiri dantelli fln. En son lcw da 53tlye alt ust takim begendim heralde onu alcam. Bi tane daha takim alirim yeter diye dusunuyorum sabahligimi da annem orecek.
Carsida kapi susu icin tul vs seyler baktik. Nette 5 tl olan sey carsida 15tl. Annem incelemis bayagi net daha uygun dedi. Bu yuzden daha fazla gezme geregi gormedim kendime amigurumi ipi aldim bakalim ilk kez denicem oyuncak yapabilcek miyimesim hazir al fln dedi de vakit gecmiyor yahu hem el emegi olsun istiyorum kizceme carsi isi bitti anlayacaginiz artik herseyi netten alacagim
Dun de etiket kesimi filan yaptik. Camasirlarini yikayacaz dolapta yer actim yavas yavas hastane cantasini da hazirlarim artik durur kenarda nolur ne olmaz diye
Sizler neler yaptiniz? Hersey hazir mi??LezzetliCipetpet cok hamaratsin hatun masallah cok begendim susleri kapi susu icin daha kesin karar veremedik bakalim nolcak. Valla orjinalsin gule gule kullansin Betul hanim
Ohh ne güzel halletmişsiniz kıyafetleri bir günde canım. Güzel günlerde giydir kuzunaİnsanın kafası karman çorman oluyor kıyafet meselesinde ya, o bittiyse ıvırı zıvırı kolay tamamlanır.
Bu arada bizim süsü beğenmene sevindimsen kendi istediğine karar verince aklına takılan bir şey olursa yazarsın, bildiğim bir şeyse anlatırım detayını filan
Bu arada beğendiğin modeller varsa pijama takımlarında, onları da internetten çok daha uyguna bulabilirsin canım. Ben 175-200liraya satılan Feyzanın 3lü takımını 100lirayra aldım (son beden kaşmıştı şansıma) denk gelirsin belki. Gerçi lizözünü annen örecekmiş zaten, çok daha kıymetli olur öyle
Ben l beden aldım canım, sonrasında da giyerim diye (şu an xl filan giyiyorum). Mesela sabahlığın önü tam kapanmıyor şu an ama doğumdan sonra göbek gidecek sonuçta, şimdi önü kapanıp sadece 1ay giymektense doğumdan sonra rahat rahat giyerim dedim. Evde de devamlı pijama giyiyorum normalde zaten, gönlümce giyerimAy gecelik tam bir fiyaskoydu benim icin. Kadin cikardi bi suru sey diyorum ben bunlari giymem evin icinde 1hafta giyecegim sey icin neden o kadar para vereyim ki... Icime sinse yine alirim ama kesimlerde bir degisik. Kendi bedenimdekiler bile omuz olsa kollar dusuk yada emzirme yerini cok yukarda yapmislar. Gereksiz ayrintilar ekleyip sana kakaliyorlar. Sinir oldum zaten en son kadin bunu giyin deyip basma anneannemin geceligini cikardi koydu onume alay ediyo aklincaoyle olayli bi carsi gunuydu benim icin. En dedim normal alirim alttan emziririm nolcak gelenim gidenim akraba zaten yok. artik umursamiyorum hic valla olmadi evdekilerle giderim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?