Şekerli şeyler yasak ama çok zorlanırsam denerim. Aşure yapıyor komşular sağolsun getiriyorlar ama yasak diye yemiyorum. Yeter ki bebeğe bir şey olmasın diyorumBu arada kabızlık sikayetin hala varsa dort bes tane kuru incir veya kuru siyah kayisiyi bi kac damla suyla yani tencerene yapistirmicak kadar su olsa yeter hasla ve iki uc gun bunu ye en gecirir kabizligini bende hamileligin basinda cok cektim bu kabızlıktan her seyi denedim en etkili çözüm bunlar oldu sende bi dene istersen.
Valla ilk oglumun adı koray onu uygun guzel fazla kullanilmayan ama demodede olmayan bi isim arayisindayiz aslina bakarsan ben kutay ismine sıcagım ama esim pek sicak bakmiyor oda ilk zamnlar buray diyodu ondanda vazgecti yani anliyacagin daha ortada isim falan yok bi gikir de yokBüyük bir zevkle.
Nasıl isimler düşünüyorsun ?
Dini, modern , klasik...
Ben 40 i ciktiginda yaptim et pilav yada tavuk pilav ikrami yanina ayran tatli ve hediyelikler yeterli benceKızlar bişey sorcam bebek mevlitlerini nasip olursa ne zaman yapmak uygun sizce bebek biraz büyüyünce mi birde ikram olarak normal mevlit ikramimi uygun olur
Bende olmustu canim. Ikiz oldugu icin belki daha fazla oldu. Kahverengi lekeler de bir sure devam etmisti.Maşallah size.
3. Aydan sonrada oluyor mu yanielimden geldiğince dinleniyorum. Evim giriş kat olduğu için merdiven çıkmıyorum.
Hic merak etme bisey olmayacak minnagina dualarimiz seninle hem onu böylesine telasla mutlulukla bekleyen bi anneyi hic bi bebek bırakmaz bak burda tavsiye veren arkadaslarin tavsiyesine uy doktorunu dinle inan ki hamilelikte en büyük dusman korku ve stres bunlardan uzak tut kendini gerisi halolur insallah.Şekerli şeyler yasak ama çok zorlanırsam denerim. Aşure yapıyor komşular sağolsun getiriyorlar ama yasak diye yemiyorum. Yeter ki bebeğe bir şey olmasın diyorum
Güray:yeni doğan ayValla ilk oglumun adı koray onu uygun guzel fazla kullanilmayan ama demodede olmayan bi isim arayisindayiz aslina bakarsan ben kutay ismine sıcagım ama esim pek sicak bakmiyor oda ilk zamnlar buray diyodu ondanda vazgecti yani anliyacagin daha ortada isim falan yok bi gikir de yok
İkiz mi maşallah. Şimdi nasıl geçti miBende olmustu canim. Ikiz oldugu icin belki daha fazla oldu. Kahverengi lekeler de bir sure devam etmisti.
Sagol canim eray ailedde var sevmedigi bi kuzeni esimin beray buraya benziyor ben sevemedim bi yildirayda cok eski isim gibi geliyor yani bizim isim bulmamiz gercekten zor. ne cikicak onuda bilmiyorum sonunda acikcasiGüray:yeni doğan ay
Eray: erken ay, ilk ay
Yıldıray: parlak ışık saçan ay
Beray: ayın en ışıltılı hali
Bunlar koray ın son üç harfine uygun.
Ona uygun başka isimler bulursam yazarım yine. Sağlıcakla gelsin inşaallah
Allah razı olsun hepinizden. İnşaallah sağlıklı bir şekilde büyüsün hepsi. Doktorum sağolsun ilgileniyor arkadaşlarıda dinlicem tabiki.Babası daha telaşlı:) gece yatarken farkında olmadan karnımın üstüne yatsam farkediyor sanki uyumuyor:) kalk yan yat diyo çocuğumuzu ezersin diyor :)))Hic merak etme bisey olmayacak minnagina dualarimiz seninle hem onu böylesine telasla mutlulukla bekleyen bi anneyi hic bi bebek bırakmaz bak burda tavsiye veren arkadaslarin tavsiyesine uy doktorunu dinle inan ki hamilelikte en büyük dusman korku ve stres bunlardan uzak tut kendini gerisi halolur insallah.
Valla canim ben bebek 15 gunlukken falan yapicam tabi Allah nasip ederde normal dogum yapmis ve toparlanmış olursam. Normalde bizde 40. Günü yapilir aslında ama benim il dışından gelen misafirlerim olacagi icin ben erken yapicam. Ikramlik olarak klasik pilav nohut tatli sarma yapicam. Hediyelikte yasin magnet ve hediyelik seker dagitmayi düşünüyorum.Kızlar bişey sorcam bebek mevlitlerini nasip olursa ne zaman yapmak uygun sizce bebek biraz büyüyünce mi birde ikram olarak normal mevlit ikramimi uygun olur
Gecti cok sukur. 3 aydir sorun yasamadim. Ama dikkat ettim. Evden pek cikmadim. Insallah sorunsuz devam etsin canim gebeligin.İkiz mi maşallah. Şimdi nasıl geçti mi
Emiray :) nasılSagol canim eray ailedde var sevmedigi bi kuzeni esimin beray buraya benziyor ben sevemedim bi yildirayda cok eski isim gibi geliyor yani bizim isim bulmamiz gercekten zor. ne cikicak onuda bilmiyorum sonunda acikcasi
Amin inşaallah . Allah razı olsunGecti cok sukur. 3 aydir sorun yasamadim. Ama dikkat ettim. Evden pek cikmadim. Insallah sorunsuz devam etsin canim gebeligin.
KubilaySagol canim eray ailedde var sevmedigi bi kuzeni esimin beray buraya benziyor ben sevemedim bi yildirayda cok eski isim gibi geliyor yani bizim isim bulmamiz gercekten zor. ne cikicak onuda bilmiyorum sonunda acikcasi
Cocuk dogduktan sonrada devam ederse bosan dedim bende zaten. Herkes ayni olacak diye bi kaide yok sonucta belki düzelir adam babalik sansini ver en azindan dedim. Bu benim fikrim ve fikrimi belirttim. Kizcagizida tanimam etmem hakkinda hayirlisini dilerim en fazla. Gerisi kendi bilecegi isÇocuk doğduktan sonra erkekler daha kötü oluyor maalesef uykusuzluk sorumluluk üst üste geliyor içlerindeki canavar ortaya çıkıyor. Ben eşimle en çok konuşalım döneminde kavga ettim boşansam o zaman boşanırdım yani. Ama asla bu kızın kocası gibi davranmadı. Boşanmak çözüm neden çözğm olmasın. O doğacak yavrucağa yazıl değil mi hep kavganın gürültünün içinde büyütülecek onun psikolojisi de bozuk olacak. Bu kozcağız hayata çile çekmeye gelmedi ki mutlu olmak onun da hakkı. Ama bu adamla zor biraz
Peki bisey daha sorcam kendini kastigin halde muayeneyi doktor rahat yapabildi mi. Cunku ben kesin kasilirim. Normal dogum istiyorum o gün kasilirsam da doktor normal yapamazsin derse diye korkuyorumda :)Aletle muayane olmadim ama cati muayensinde eger kendini kasmazsan cok rahat oluo ben ilk bakildiginda kasmistim sonra dogum zamani cok rahat oldu.
Ne denir biliyorum ama seni daha fazla uzmemek adina bisey diyemiyorum. Doguma kadar bekle dogumdan sonra duzelmezse yine ayni sekilde devam ederse ayir yollarinizi. Simdi dogum oncesi ailenin evines donmek seni daha kotu yapabilie
Bende veriyorum ayri nst icin 50 tl. Muayenede 200 tl 6 tl de otopark parasi veriorum :) her gidiste 256 lira
Sabret canim mukafatin cok daha guzel olacak
Bende ayni iste muayene +nst toplamsa 250
Amin canim insallah allah icine vicdan merhamet verir de eskisi gibi olursunuz.
Cok ya gercekten. Ama her seye zam geldigi icin de fiyatlar o kadar ucmus olabilir.
Insallah gorursun diecektim ama sanirim yine goremedin olsun dogunca bol bol goruceksin
Neden o kadar arayla cagirior acaba son zamanlar suyu plesanta yaslanmasi vs bir suru sey cikabilior o yuzden araliklari siklastiriolar. Ama vardir drun da bildigi
Iste sana basit gelen seyler basklarina basiy gelmeyebilir. Yada insan elinde olarak biseyden korkmayi tercih etmiyor. Ama bu kadinlar korkularina ragmen tabiki anne olmak istiyorlar. Ama bu korkmaya engel olmuyor. Onunda disinda ilk dogumum normaldi plesantam ayrilmadi bebegimde bende olumden donduk. Hic de oyle kolay olmayabiliyor normal dogum o kadar cok kan kaybettim ki ayaga kalkamadim gunlerce neredeyse rahmimi alacaklardi bence herseyi boyle genellenemen cok dogru degil.
Masallah ona annesi azcik daha durur insallah minnos kizin. Ne guzel tam yuz pozu vermis
Bende tedavi olmadim kendi kendime cabalarimla düzelmeye calistim. Ama uzerimde bir deli cesareti var normal olsun istiyorum. Persembe cati muayenem var asil o zaman napicam bakalimyok asla. Normal yapamazdım.ben ozaman tedavide olmamıştım zaten ilk doğumumda.
Ben hamileliğin başından beri göbeğe ve goguslere sürüyorum zeytinyağ cnm ama karnım catladi bı faydası olmadiÇok sağol deneyeyim. Zeytinyağı demişjen gögüslere ve göbeğe süren var mı faydası oldumu ? Ne zaman başladınız? Gerçi ben Allah korusun lekelerden dolayı bir şey olursa diye hiç bir şey yapmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?