- 6 Şubat 2018
- 336
- 278
- 18
- 33
Amin insallah canimİnşallah bol dua et canım, kendini çok sakınma , dinlen bol bol , sakınan göze çöp batar derler diye ben hareketlerimi çok kısıtlamamaya çalıştm. Bide iyi düşün iyi olsun . Göz açıp kapayıncaya kadar geçer içini ferah tutamin inşallah
Canım ya Allah rast getirsin inşallah. Böyle ne olacak diye düşünmek daha zor gerçekten.Bebek hareket ediyo gibi oluyor sadece onu hissediyorum birde terliyorum onun disinda bi agri falan hissetmedim. 2 sefer baglandim toplamda ilk bağlandığım hafta 25-50 arasindaydi sancılar sonraki randevumda da 80 ustuydu dr ona bile normal dedi yani. Bende korkuyorum acilmam falan olir da anlayamazsam diye. Benim de derdim başka burda refakatcim yok sehir disindan gelecek ablam ve görümcen haber versem en iyi ihtimal 5 saat gelmeleri o da islerini ve biletlerini ayarlayabilirlerse. Devlet hastanesi oldugu icin eşim de kalamaz ani bisey olsa artik hemsirelerle idare edicez yada esimin akrabalarindan birini cagiracaz mecburen
İnşallah beklesinler ya zaten azıcık kaldıCanım inşallah geçici bı durumdur hayırlısıyla az daha sabrettim minikler yaaa
Evet canım ya, annesi de biraz korkak zaten, bize şaka yapıyorAyy canım aman yat betüste sende iyi olun da betüş galiba annesine biraz cimcimelik yapiyo.. geçecek allahın izniyle
Niye olumsuz düşündün canım. Hiçbir şeyde illa herkeste olacak diye bir kaide yok ki bu hamilelik herkeste farklı farklı seyrediyor. Bu da bir gösterge değil zaten sütün olup olmayacağıyla ilgili. Ama inşallah hepimizin bol bol sütü olacaktır. Sen gönlünü ferah tutYaa benden hiç bişi gelmedi daha kizlaracaba sütüm az mı olacak yada hiç mi olmayacak illa herkesten geliyor mu ki
İyi olacaksınız canım dinlen bol bol gönlünü ferah tut allahın izniyle bekleyecek betüşCanım ya Allah rast getirsin inşallah. Böyle ne olacak diye düşünmek daha zor gerçekten.
İnşallah beklesinler ya zaten azıcık kaldı
Evet canım ya, annesi de biraz korkak zaten, bize şaka yapıyor
Niye olumsuz düşündün canım. Hiçbir şeyde illa herkeste olacak diye bir kaide yok ki bu hamilelik herkeste farklı farklı seyrediyor. Bu da bir gösterge değil zaten sütün olup olmayacağıyla ilgili. Ama inşallah hepimizin bol bol sütü olacaktır. Sen gönlünü ferah tut
Ay hadi insallah bende muayene olabilirim doktoru kizdirmadan sakin sakin :) ama son haftalarda daha az hissediyomussun bir nebze genisleme oluyormus oyle okudum bende. Sen 18. Haftada yaptrmissin smdi daha kolay gecer senin icin.
Kızlar saat 3:51de şimdiye kadar yaşadığım en şiddetli sancıyla uyandım. Daha geri uyuyamadım. Çok şükür tekrarlamadı sancı ama neydi ne değildi anlamadım ya
Ya ben çok güzel uyuyan bi insandım 1 haftadır geceleri uyanıp sonra uyuyamıyorum
Sinirim bozuluyor
Her evlilikte oluyor canım sıkıntılar. Şimdi biraz da hassasız normal davranışları bile alınganlıkla karşılayıp fevri davranabiliyoruz. Eşinin iyiliklerini düşün, bu süreçler geçici. Sen de cevabını verebiliyormuşsun. Öyle ezilmiş hissetme hakkını savunabiliyorsun. Maalesef bizim toplumumuzda aile baskısı altında çoğu erkek. Eşi ile ailesi arasında sıkılıyoruz. Zaten geç olgunlaşıyor erkekler bayanlara göre. Şu dönemi atlat bebeğine odaklan kötüyü çağırma canım. Tatlı dille eşine anlattıkça kabullenir ama zaman ister.Bilmiyorum şuan dogmadigi için belki çocuk için katlanmak bana ağır saçma geliyor . Benim babam da anneme.çok yaptı ama annemin sahip çıkan kimsesi yoktu anne baba hepsi vefat etmiş annemin okuma yazması yok , yine o haliyle neler yaptı da bize baktı tek bi kuruş için değil sadece başımız da baba olsun diye yıllarca katlandı babama , hastalıklar geçirdi babam surda 1 2 senedir annemin kıymetini anladı sen olmazsan ben olmazsan ölürüm demeye başladı. Ben o çocuk halimle bile anne bak bi şekilde ekmeğini kazaniyosun ayrıl çekmek zorunda değilsin derdim . Kimsemiz yok kızım yarın el içine karışınca babası yok başında demesinler dedi. Ama annemin yaşadıklarını hiç unutamam mesela . Bu yüzden çocuk var diye ayrılmamak bilmiyorum yinede Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın. Şükür annem babam kardeşim hep arkamdlar. Şuan çok hassasım. Evliliğmin ilk gününden beri yaşanmadığını bırakmadı bana . Ama iyilikleriyle hep ört bas etti unutturdu . Bebek geldiğinden beri düzeldi demiştim , eskiye göre yine iyi çok psikolojimi bozardi ama doğumdan sonra nasıl olur bilmiyorum. Kendimi silik yok olmuş gibi hissediyorum. Gücüm bitmis gibi .
Hanımlar merhaba sizede aklima takilan birşeyi sormak istiyorum bebegim 27 haftalikken başını aşağıya dönmüş hala öyle beni gören karnin asagiya inmis erken dogum mu yok neden bu kadar aşağıda tasiyorsun diyip duruyor lar dünden beri kafama takılıyor gece bile düşünmekten rahat uyuyamadim öyle birşey varmıdır aşağıda olması erken doğum sebebimidir ne olur cevap verin yardımcı olun en azindan
Ben direk çocuk odası aldım geçen sene doğan bebeğim için. Bebek odasından daha ucuza geldi hem de parçası daha çok. Yanımda da beşik var; biraz büyüyünce abi kardeş yatarlar alttan yavrulu yatağa geçerim diye düşünüyorum.Mrb kızlar şimdiye kadar oda veya dolap almayı düşünmüyordum ama eşyalar birikince karar değiştirdim ve bı odamız da var fazladan.simdilik beşik olarak park yatak aldık yanına sizce dolapla sifonyer tarzı bişi mi alayım yada uzun süreli olarak başka ne tarz bişi olur şimdilik bebek odası olacak ama 5-6 yaşına kadarda kullanacağı tarzda bişi istiyorum.sizler neler aldınız ??fikirlere ihtiyacım var bu konuda acill
Çok canım herkesten gelmiyor mesela ben:)) ama illa ki geliyor Bebek doğunca.Yaa benden hiç bişi gelmedi daha kizlaracaba sütüm az mı olacak yada hiç mi olmayacak illa herkesten geliyor mu ki
canim gecmis olsun .gecen haftaya gore sancin azicik cikmis ama onemsenecek kadar degil. benim 2 hafta once 90 lari gordu . allaha sukur atlattikKızlar ebe sonucu doktora göstermiş, progestana devam etsin demiş. Ultrason kağıdına baktım da 27mm görünüyor rahim ağzı uzunluğu da ama ona da bakarken iyi demişti. Nstden anlayanınız varsa bi bakabilir mi? Geçen haftakiyle kıyaslayınca sancı çıkmış gibi geliyor, geçen çıkmamıştı.
Anlamadım yani görüşmeden yolladı adam bizihala ara ara karnım kasılıyor...
Çok geçmiş olsun canım sana da, çok şükür atlatmışsınız... Benim sancım seninkinin yarısıymış ya, 45 gördüm en yüksek ben.canim gecmis olsun .gecen haftaya gore sancin azicik cikmis ama onemsenecek kadar degil. benim 2 hafta once 90 lari gordu . allaha sukur atlattik
sadece rahim agzin biraz sorun vajinal mi olcum yapti acaba.en dogru sonucu o veriyor.2.5 cm alti riskli gruba giriyor. ve bu aylarimizda gittikce azaliyor maalesef
insallah korktugumuza ugratmasin rabbim. saglikla zmaninda dogsun butun minikler. alip evimize huzurla donelim
tavsiyem full yat. tuvalet harici kalkma. biz yalnizin esimle yemek vs.ben hep oturarak masada hazirliyorum. pisirirken sandlyeyi cekip oturuyorum falan.
Bir şey kullanıyor musun? Emzirmek zor oluyor mu ? Allah inşaallah o günleri nasip ederde bende emziririm meleğimi
sagol canim benimde oyle hep yatarak geciriyorum 3 ay lekeler derken yattim 2.trimester guzeldi:))Çok geçmiş olsun canım sana da, çok şükür atlatmışsınız... Benim sancım seninkinin yarısıymış ya, 45 gördüm en yüksek ben.
Ölçümü vajinal yapmadı ama karnımdan öyle bastırdı ki, tekrar tekrar ölçtü bir de, normalde zaten 4,5 4 filan çıkıyordu. Hatta daha geçen hafta çok çok iyi demişti doktorum.
Benim hamilelik hep yatarak geçti zaten canım. En azından bir ay daha sabretse bizim kuzu, prematüreliği de atlatsa...
Doğru cnm içimde kalmasın bakıyorum bende şimdi dolaplara falanCanım biz oda takımı aldık sonradan yatağa cevrilenlerden 12-13 yaşına kadar kullanilabilenlerden şimdilik park yatakta aldık yanımızda olsun diye ama uyku eğitimi verip odasında yatıracağız belirli bi aydan sonra park yatağı kabul ederse oyun parkı olarak kullanıcam ya da annemlere taşıyacağım oraya gidince orda yatar :) böyle düşündük inşallah güzel olur..unisex bi takim beyaz renkte aldık olurda erkek kardeşi olur o da kullanır belki diye :) hersey nasip kismet fikir olur mu sana bilmiyorum kimisi gereksizde bulabilir yine en doğru kararı sen verirsin canım içinde özencin kalmasın bende geriye baktığımda keşke şunu da yapsaydım dediğim hiçbişey olsun istemiyorum
Ne bileyim cnm herkes benden geliyor deyince bende acaba bende mi bı gariplik var diye düşündümCanım ya Allah rast getirsin inşallah. Böyle ne olacak diye düşünmek daha zor gerçekten.
İnşallah beklesinler ya zaten azıcık kaldı
Evet canım ya, annesi de biraz korkak zaten, bize şaka yapıyor
Niye olumsuz düşündün canım. Hiçbir şeyde illa herkeste olacak diye bir kaide yok ki bu hamilelik herkeste farklı farklı seyrediyor. Bu da bir gösterge değil zaten sütün olup olmayacağıyla ilgili. Ama inşallah hepimizin bol bol sütü olacaktır. Sen gönlünü ferah tut
İyiyim bende şükür kuzumm son iş günüydü akşam biraz geç yattım az uykusuzum okadar :)Aminn allah razı olsun
Çok etkilendim hala o günden beri elik ayağım tutmuyo yüzüne bakasım bile gelmiyo. İçim buz gibi oluyo böyle yaptıkça. Heves falan hiç bişey kalmadı içimde . Çocuğun odası eksik tamamlyasim bile gelmiyo.
İyiyim şükür kuzum çok halsizim sadece sen nasılsın?
Ayy deme yaCanim bizim hastanede dogum fiyatlari artmis haberin varmiaydingelini
E bebeke gittim canım oraya gitmedim ama hem e bebek hem orası felaket kalabalıktı..Haramideredeki babymall e bugün giden var mı?
İnşallah canım, Rabbim sağlıkla ve vaktinde hayırlısıyla kucağımıza almamızı nasip etsinsagol canim benimde oyle hep yatarak geciriyorum 3 ay lekeler derken yattim 2.trimester guzeldi:))
simdide kasilma falan cikti .cogu gitti aazi kaldi insallah atlatacagiz. gecen ay 3.5 iken 3 e dustu benimde serviks uzunlugu vajinal olcum.. biraz dsha sikalim disimizi. insallah sonu guzel olacak
hayatimda hic parmakla alttan muayene olmadim. Ultrason aletiyle oldum alttan ondada cok kasilmistim zaten. Hakkimizda hangi dogum sekli hayirlisiysa o olsun insallah. Beni iki dogum seklide korkutuyor Allah korktugumuz yere ugratmasin. İnsan zaten bilmedigi seyden korkarmis. Benimde reglim cok agrili gecer. Bana da evlenince gecer dediler evlenince gecmedi insallah dogumda gecer. Ne guzel rahatiz 9 aydir :)Inşallah hepimiz kolay kolay doğururuz. Doğumdaki acıdan değilde ya yapamazsam diye korkuyorum ben . Ilk olunca böyle oluyo galibaben her kontrole gittiğimde doktor alttan da eliyle muayne ediyo . Turkiyede öyle değil galiba . Şimdiye kadar hiç bi sorun olmadi cok sukur . Tek problemim seker o da normal doguma engel degil zaten . Bide normal doğum istememin sebebi benim regl sancılarım çok fena oluyodu . Yerlerde yuvarlaniyodum sancidan. Doğum yapınca geçer dedi doktor zamanında türkiye de. Inşallah hayirliysa normal doğurabilirim normal doğum isteyen tüm hamileler de tabi
Ben zorunlu kürtaj oldumda ondan sonra o alttan yapilan ultrason aletiyle muayene olmustum. Onu yaptirabildim. Doktora vajinismusum ben dedim vajinismusta neymis derin nefes al ikin dedi sonra muayeneyi yapti neye ugradigimida sasirdimsana ne diyeceğim Çatı muayenesini olursan doğumu da yaparsın bence. Ben Çatı muayeneside olmamıştım
Ben doktora gittim bunun icinde benim gittigim doktorlardanmidir nedir hic ciddiye almadilar. Tam asmista sayilmam canim hala agrili giriyorum iliskiye ama daha esimi de hic reddetmedim. Uzerine gidiyorum korkumun. insallah yapabilirim ya bana suan güc verdin tesekkur ederim :))Bence süpersin birçok kadın tedavisiz bunu aşamıyor hatta tedaviylede asamayanlar var bence normal doguma icinde yeterince güç var dr.un da desteklerse bence harika olur yapabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?