- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Canım çok pozitif, çok güzel bir doğum hikayen varmış. Yüzümde gülücükle okudumArtık doğum türüne yavaş yavaş karar verilmeye başlandığı anda normal doğum düşünen ya da biraz cesarete ihtiyacı olan arkadaşlar için ilk doğum hikayemi paylaşmak istedim. Biraz uzun kusura bakmayın :)
Kızım ve benim doğum hikayemiz buradaki bir çok anneden farklı,belki bazılarıyla aynı ama bir o kadar sıradışı,bir o kadar güzel bir doğum hikayesi...
Diğer başlıkta yazdıklarımı okuyanlar doktorumun prof olduğu için normal doğumlara girmediğini,nöbetçi hastane personelinin asistan ve tecrübesiz olduğunu söyleyerek hatta daha da ileri gidip ben kadın olsam sezeryan olurdum diyerek her şeyiyle normal doğuma uygun olan beni sezeryana ikna ettiğini hatırlayacaklardır.
08.09.2012 cumartesi günü muayene olmak ve sezeryan gününü belirlemek için hastaneye gittik. nst de hiç sancı çıkmadı,her şey normaldi. 14.09.2012 saat 11e sezeryan randevumuzu alarak hastaneden ayrıldık. içim çok buruktu,çünkü hamile olduğumu öğrendiğimden beri normal doğum yapmak için can atıyordum ama kendimi kızıma kavuşacağım diyerek teselli ediyordum. aynı günün akşamı saat 20.30da regl ağrısına benzer ağrılar hissetmeye başladım,aralıkları oldukça kısa ve düzenliydi,eşim ve anneme yürüyüşe çıkalım,belki sancılar geçer dedim,yürüyüş sırasında ızgara yapan bir komşumuz kokmuştur diyerek bir parça ekmek arası köfte verdi,onu yedim ve eve döndük,sancılar hala devam ediyordu,tuvalete girdiğimde nişanımın gelmiş olduğunu fark ettim,saat 11.30da sancılar artık iyice belirginleşmişti,hemen hastaneye gittik, nöbetçi doktor açılmanın 3 cm olduğunu söyledi,ve sezeryan için doktoruma telefon edildi. anestezi uzmanı geldi ve o bir parça ekmek arası köfteyi yediğim için beklememiz gerektiğini anestezi yapamayacağını söyledi, ben tarif edilemez sancılar içinde 12ye kadar kıvranmaya devam ettim,sonra beni ameliyathaneye aldılar,makaslar hazırlandı,boneler takıldı,ameliyat sedyesine alırlarken suyumun tamamı boşaldı,benim sezeryancı prof alttan muayene yapınca açılmanın 10 cm olduğunu,20-25 dk içinde doğuracağımı söyledi,52 yaşında profu normal doğum için ayağına getirttin helal olsun,doğum çok hızlı ilerlemiş diye ekledi bir de. 09.09.2012 saat 00.40da epiduralsiz,suni sancısız,4 saatlik sancı ve 3 ıkınmayla meleğime kavuştum :) o an tarif edilemez bir boşluk,bulutların üstünde uçmak gibi. hem sancıların bir anda bıçak gibi kesilmesi,hem de bebeğe kavuşmak mükemmel bir duygu,çekilen herşeye değer. 9 günlük olduk bile,keyfimiz de çok yerinde,emzirmek de dünyanın en güzel şeyi. alttan yapılan kesikler ise sinek ısırığı gibi,ertesi günü üstüne oturmaya başlamıştım,şimdi ise hissetmiyorum bile...bu arada bizim prof 5 yıldır o hastanede çalışıyormuş ve 2.normal doğumuymuş,Allahın sevgili kuluyum galiba :)) Allah herkese benimki gibi kolay ve güzel doğumlar nasip etsin,hepimizin evlatları sağlıklı ve hayırlı olsun...
Allah hepimizin gönlüne göre hayırlı saglikli doğumlar nasip etsin inşallah canimGerçekten benimde hayalim epiduralsiz epizyosuz suni sancısız vs bir normal doğum hayirlisiysa tabii..amin canım inşallah hepimizin evlatları saglikli ve hayırlı olsun.
Allah hepimize böyle güzel doğumlar nasip etsin inşallah canımCanım çok pozitif, çok güzel bir doğum hikayen varmış. Yüzümde gülücükle okudummaşallah
Inşallah.. İyi ki paylaştın çok sağol:)Allah hepimizin gönlüne göre hayırlı saglikli doğumlar nasip etsin inşallah canim
Benim doktorum gibi aynı. Ve ben de acaba sizin gibi beklemediğim anda ve kısa sürede doğurur muyum normal olarak diye meraktayım :) hayat sürprizlerle dolu. Gerçi bende panik atak ve tansiyon var. Bakalım.Artık doğum türüne yavaş yavaş karar verilmeye başlandığı anda normal doğum düşünen ya da biraz cesarete ihtiyacı olan arkadaşlar için ilk doğum hikayemi paylaşmak istedim. Biraz uzun kusura bakmayın :)
Kızım ve benim doğum hikayemiz buradaki bir çok anneden farklı,belki bazılarıyla aynı ama bir o kadar sıradışı,bir o kadar güzel bir doğum hikayesi...
Diğer başlıkta yazdıklarımı okuyanlar doktorumun prof olduğu için normal doğumlara girmediğini,nöbetçi hastane personelinin asistan ve tecrübesiz olduğunu söyleyerek hatta daha da ileri gidip ben kadın olsam sezeryan olurdum diyerek her şeyiyle normal doğuma uygun olan beni sezeryana ikna ettiğini hatırlayacaklardır.
08.09.2012 cumartesi günü muayene olmak ve sezeryan gününü belirlemek için hastaneye gittik. nst de hiç sancı çıkmadı,her şey normaldi. 14.09.2012 saat 11e sezeryan randevumuzu alarak hastaneden ayrıldık. içim çok buruktu,çünkü hamile olduğumu öğrendiğimden beri normal doğum yapmak için can atıyordum ama kendimi kızıma kavuşacağım diyerek teselli ediyordum. aynı günün akşamı saat 20.30da regl ağrısına benzer ağrılar hissetmeye başladım,aralıkları oldukça kısa ve düzenliydi,eşim ve anneme yürüyüşe çıkalım,belki sancılar geçer dedim,yürüyüş sırasında ızgara yapan bir komşumuz kokmuştur diyerek bir parça ekmek arası köfte verdi,onu yedim ve eve döndük,sancılar hala devam ediyordu,tuvalete girdiğimde nişanımın gelmiş olduğunu fark ettim,saat 11.30da sancılar artık iyice belirginleşmişti,hemen hastaneye gittik, nöbetçi doktor açılmanın 3 cm olduğunu söyledi,ve sezeryan için doktoruma telefon edildi. anestezi uzmanı geldi ve o bir parça ekmek arası köfteyi yediğim için beklememiz gerektiğini anestezi yapamayacağını söyledi, ben tarif edilemez sancılar içinde 12ye kadar kıvranmaya devam ettim,sonra beni ameliyathaneye aldılar,makaslar hazırlandı,boneler takıldı,ameliyat sedyesine alırlarken suyumun tamamı boşaldı,benim sezeryancı prof alttan muayene yapınca açılmanın 10 cm olduğunu,20-25 dk içinde doğuracağımı söyledi,52 yaşında profu normal doğum için ayağına getirttin helal olsun,doğum çok hızlı ilerlemiş diye ekledi bir de. 09.09.2012 saat 00.40da epiduralsiz,suni sancısız,4 saatlik sancı ve 3 ıkınmayla meleğime kavuştum :) o an tarif edilemez bir boşluk,bulutların üstünde uçmak gibi. hem sancıların bir anda bıçak gibi kesilmesi,hem de bebeğe kavuşmak mükemmel bir duygu,çekilen herşeye değer. 9 günlük olduk bile,keyfimiz de çok yerinde,emzirmek de dünyanın en güzel şeyi. alttan yapılan kesikler ise sinek ısırığı gibi,ertesi günü üstüne oturmaya başlamıştım,şimdi ise hissetmiyorum bile...bu arada bizim prof 5 yıldır o hastanede çalışıyormuş ve 2.normal doğumuymuş,Allahın sevgili kuluyum galiba :)) Allah herkese benimki gibi kolay ve güzel doğumlar nasip etsin,hepimizin evlatları sağlıklı ve hayırlı olsun...
Bende aynı şeyleri yaşıyorum adet sancısı kasık ağrısı ve alttan o ince sızı ayağa kalkınca beni mahvediyor. Bebek büyüdüğü için oluyor Rahim kendini doğuma hazırlıyor. Çok sık aralıklarla ve düzenli sancın olursa doktoruna haber vermelisin sık ve düzenli sancılar doğumun başlayacağına işaret eder. İnşallah sağlıklı bi şekilde sağ salim kucağına alırsın. İyi geceler.Kızlar iyi akşamlar dün kontrolümüz vardı ilk nst çekildi ebe bunda pek bişey yok dedı tam kalkarken sertleşme yasayınca gosterdım bu ne oluyo dedım sancı dedı uzun uzun ve düzenli olursa kesin olarak gel dedi. Ben aylardır onu yasıyorum zaten ama su bi kaç gundur iyice sıklaştı alttanda muayene etti hiç bi sorun dedi dr. Magnezyum fılanda vermedı ben solemeyı unuttm bugun aklıma geldı pazartesı solicem al derse içicem faydası olursa . Çünkğ artık epey rahatsız edecek noktaya geldı onceden gunde uc dort oldu sımdı durmadan ust uste karnımda sertleşme kasıgımda ağrı yasıyorum otururken kalkarken ayakda yatarken sureklı :/ işin garıp tarafı bugun daha tuhaf agrılar eklendı su son bi kaç saattir. Ozellıkle ayakta dururken oturrur pozıyona gelırken bısey alttan musade etmıyo ve ınce sızı gibi ağrıyla kasıklarıma bısey oluyo sanki. Tamamen kanala mı dondu acaba bu kız bısey anlamadım bu ıste 36 olsun en azından dıye dua edıyorum. Ama gununu beklemıcem gibi de bi his var nedense başından beri :/ yasayan varmı
Ben cantama 3 gecelik 2 sabahlik koydum.pijama kullanmayacagim ordaKızlar hastaneye kaç takım gecelik ve pijama falan götürmek gerekiyo?
Pijama zormu olur o yüzdenmi koymadın acaba bende kararsızımdaBen cantama 3 gecelik 2 sabahlik koydum.pijama kullanmayacagim orda
Belini üşütmüş olabilirmisin yada doktorunu arayabiliyosan bi sorsan yada acile gidebilirsen bi baktır istersen bel ağrısı olunca ben tedirgin oluyorum ama belki üşütmede olabilir yinede elinde imkan varsa bi doktora baktır cnmKızlar belime.sancı vurup durmaya başladı 10 dakikadır takip ediyorum sürekli vurup geçiyor
Bebek aşırı hareketli ve midem bulanıyor. Karnımda çok bişey hissetmiyorum hafif bi sancı var gibi ama.belim şiddetli baya vurup vurup geçiyor
Hep tek taraf oluyor sancı genelde. Ya hep sağ ya hep sol . Karnımda ağrı paniği için sancı mi anlamıyorum . Bi ara sıklaştı ama uzun sürmedi bi yarım saat.sürmedi hafifledi neden olur açaba üşütme de olabilir veya aynı yönde yatmaktan da olabilir mi ki ? Artık böyle yüreğim ağzımda takip ediyorum belirtileri ya doğum başlarsa diyeBelini üşütmüş olabilirmisin yada doktorunu arayabiliyosan bi sorsan yada acile gidebilirsen bi baktır istersen bel ağrısı olunca ben tedirgin oluyorum ama belki üşütmede olabilir yinede elinde imkan varsa bi doktora baktır cnm
bizdede iliski yok. Bir ara ben bi sinirlendim eskiyemi dönmemi istiyosun falan diye o zaman olmustu bidahada olmadi. esim cok korkuyor bebege bisey olacak diye anlatamadim adama bi turlu pes ettim bende artik kendi bilir. İnsallah hersey cok guzel olacak kendimizi buna sartlandiralim :)Ya ben vajiyi yendigim ay alttan muayene oldum hamile kalmadan ve o zaman çoook rahattim.bu muymus kadınların korktuğu dedim.2 hafta sonra hamile oldugunu ogrendim.tam alisamadan o korkuyu tam üzerimden atamadan hamile kaldim.hamilelik sürecinde hiç ilişki yaşamadık.3 kez hamilelik sürecinde alttan muayene oldum.en sonkinde çok kastım.vajili dönemde parmak egzersizi yaptığım oldu.bakalim haftaya beni bekliyor
Burda biri daha bahsetmişti çıtırtıdan. Ve bende de son 1 haftadır falan oluyor bu çıtırtılar
saol canim destegin icin. Allahim hepimize saglikli hayirli ve kolay dogum nasip etsin, İnsallah bu korkularimizi dogum aninda unuttursun :)Bu nasıl bisey biliyo musun yüksekten korkup bungee jumping yapmak gibi bence bungeeyi yapan artık aşar kendini ve sonrasında acayip enerjik ve güçlü hisseder bence sen ilişki ve doğum adına iyi yoldasın çünkü istek ve çaban var destek ve duaya ihtiyacın var o da bizden hayırlısıysa herşey olur önemli olan sizin sağlığınız
Bende öyle hep tedirginim yine takip et sen bu ağrılarını ve doktoruna kesin söyle ağrının yerini şeklini falan tam anlat tecrübeli olmadığım için pek bişey diyemiyorumbendeHep tek taraf oluyor sancı genelde. Ya hep sağ ya hep sol . Karnımda ağrı paniği için sancı mi anlamıyorum . Bi ara sıklaştı ama uzun sürmedi bi yarım saat.sürmedi hafifledi neden olur açaba üşütme de olabilir veya aynı yönde yatmaktan da olabilir mi ki ? Artık böyle yüreğim ağzımda takip ediyorum belirtileri ya doğum başlarsa diye
Benim bebegim oldu olasi bas asagi pozisyonda daha hic kafasi yukarda görmedim kendisini. e agirlik merkezi asagida olunca göbekte daha asagida gozukuyo dogal olarak. Bende 36+5 teyim. Banada her goren karnin düsmüs diyip durdular haftalardid dogurmadim cok sukur. kafana takma oyle diyenleri sen. Herkes doktor olmus. Bizim zaten her animiz endiseyle geciyor bir de boyle yorum yapanlara cok kiziyorum.Hanımlar merhaba sizede aklima takilan birşeyi sormak istiyorum bebegim 27 haftalikken başını aşağıya dönmüş hala öyle beni gören karnin asagiya inmis erken dogum mu yok neden bu kadar aşağıda tasiyorsun diyip duruyor lar dünden beri kafama takılıyor gece bile düşünmekten rahat uyuyamadim öyle birşey varmıdır aşağıda olması erken doğum sebebimidir ne olur cevap verin yardımcı olun en azindan
Aynen benimkide öyle kafa aşağıda benide gören böyle konuşuyo takmayınBenim bebegim oldu olasi bas asagi pozisyonda daha hic kafasi yukarda görmedim kendisini. e agirlik merkezi asagida olunca göbekte daha asagida gozukuyo dogal olarak. Bende 36+5 teyim. Banada her goren karnin düsmüs diyip durdular haftalardid dogurmadim cok sukur. kafana takma oyle diyenleri sen. Herkes doktor olmus. Bizim zaten her animiz endiseyle geciyor bir de boyle yorum yapanlara cok kiziyorum.
Amiiin canım inşallah:)saol canim destegin icin. Allahim hepimize saglikli hayirli ve kolay dogum nasip etsin, İnsallah bu korkularimizi dogum aninda unuttursun :)
Bendende gelmedi. Hatta goguslerim büyüdü büyüyüdü simdi havasi alinmis balon gibi sönük. Bildigim kadariyla zaten herkesten gelmiyor o sivi. Bazinda dogumdan once gelirken bazi insanlarda dogumdan snra geliyor. o kolostromun her damlasi sifa diyorlarYaa benden hiç bişi gelmedi daha kizlaracaba sütüm az mı olacak yada hiç mi olmayacak illa herkesten geliyor mu ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?