Hanımlar merhaba sizede aklima takilan birşeyi sormak istiyorum bebegim 27 haftalikken başını aşağıya dönmüş hala öyle beni gören karnin asagiya inmis erken dogum mu yok neden bu kadar aşağıda tasiyorsun diyip duruyor lar dünden beri kafama takılıyor gece bile düşünmekten rahat uyuyamadim öyle birşey varmıdır aşağıda olması erken doğum sebebimidir ne olur cevap verin yardımcı olun en azindan
Ay ayni durumdayiz bende kasarim kesin kendimi. Canim muayenede doktordan 3 e kadar saymasini rica et. O sirada Derin bir nefes al tum kaslarini kas tuvaletini tutar gibi 3 deyince sal kaslarini doktorun baksin. Hakkimizda hayirlisi olsun. Benimde persembe günü muayenem iyi gecerse yazarim. İnsallah iyi gecerde :))Canım bugün muayeneye gittim.durumumu hatirlattim.haftaya çatı muayenesine cagirdi. Çatıya göre ve senin kasılıp kasılmamana göre karar veririz doğuma dedi. Normal istiyorum ama kasarım diye de korkuyorum.Allah hayırlı kapı açsın hepimize
Ya icimi rahatlattiniz cok teşekkür ederim baş aşağıya döndüğü icin mide tarafim bayagi bos bu problem teşkil etmez degilmi erken doğum gbi flnCanım ben şuan 35 oldum başından beri karın yapım aşağıda ve bebeğim hala baş yukarıda yani dönmedi. Sen kimsenin dediğine bakma. Aşağıda olması nimet çünkü mideye çok baskı olmadığı için mide yanması gastrit yaşamıyorsun. Ayrıca doğum daha kolay olur. Yani bence bu güzel bir durum :)
Ya icimi rahatlattiniz cok teşekkür ederim baş aşağıya döndüğü icin mide tarafim bayagi bos bu problem teşkil etmez degilmi erken doğum gbi fln
Teşekkür ederim iyiyiz çok şükür düne göre daha az sancılarım ama bel ağrısı geçmedi. BeklemedeyizGünaydın hepinize mutlu haftasonlari hepiniz iyisinizdir umarım.. Ağrısı sancisi olanlara sabır ve sifa diliyorum. Inşallah bebislerimiz üzmeyecek bizi vakitlerini bekleyecek.. Dün bizde dr.daydik 36+1 de 3 kilo ve 50 cm olmuş minik kızım nst iyi kalp atışı iyi dedi dr. Çok şükür.. Rabbim hepimizinkine iyilik güzellik versin..Dün foto çekimi yaptırdık çok eğlenceli gecti dogum hikayesi icin de anlastik mutlu oldum dunyadaki ilk anilarina bakar ilerde güzelim benim..Bizde durumlar böyle.. herkesi hatirlayamadim ben bakmayali oldukça sayfa olmuş goremdiklerim hatirlayamadiklarim kusura bakmasınlar hatırladıklarımphalanx @LezzetliCipetpet sizler iyi misiniz herşey yolunda mı
Çok güldüm ya çok yasayin saglikla kucağına alırsın inşallahHayır canım zaten bebeklerin %80 ni 35 ten önce döner. Bizim ufaklık hala dik dönmedi. Ama benimde mide altım boş. Bu çok iyi çünkü mide sorunu hiç olmuyor. Karnın yukarıda olsa mide yanman reflün çok olur. Benimde top gibi aşağıda karnım üstelik bebişte dönmedi. Dönünce herhalde bacak arama inecek
Arkadaşlara katılıyorum, aşağıda olması senin avantajına.Ya icimi rahatlattiniz cok teşekkür ederim baş aşağıya döndüğü icin mide tarafim bayagi bos bu problem teşkil etmez degilmi erken doğum gbi fln
Ay ayni durumdayiz bende kasarim kesin kendimi. Canim muayenede doktordan 3 e kadar saymasini rica et. O sirada Derin bir nefes al tum kaslarini kas tuvaletini tutar gibi 3 deyince sal kaslarini doktorun baksin. Hakkimizda hayirlisi olsun. Benimde persembe günü muayenem iyi gecerse yazarim. İnsallah iyi gecerde :))
Hanımlar çok ilginç bir şey daha keşfettim gebelikte, sizle de paylaşayım!
Dün gece kasılmanin ardından karnimdan gelen çıtırtı korkutmustu beni. Hatta suyum mu patladı acaba diye (Burada birisi yazmıştı su bosalmadan hemen önce tık diye bir ses duydum icimde diye) epey bi kıpırdayamamıştım korkudan.
Hemen simdi (5dk oldu olmadı) yatakta sessizce bebegimin ziplamalarıni hissederek uzanırken aynı sesleri duydum. Bildiğin çıtır çıtır ses geliyor karnimdan!Gaz değil, gurultu değil çıtırtı
Meğer boyle bir sey varmış, bebeğin kemik sesleriymis....
Hiç duymamıştım çevremde, kendimde yaşayınca kesif yapmış gibi heyecanlandım
Oha yaa bu ne. 2000- 2450 ydi bizim bildiğimiz fiyat.2600 normal dogum 2950 sezeryan epidural +700 tl canim sendeki fiyatlar bu sekildemiydiaydingelini
Benimde hamileyken gelmedi. Oğlumda da gelmemişti ama maaşallah sütüm boldu. Hiç merak etme. İşin sırrı bebişi emzirdikten sonra kalanı makine ile sağmak. Bol su içip uyursan inşallah meleğini 2 yaşına kadar emzirirsin.Yaa benden hiç bişi gelmedi daha kizlaracaba sütüm az mı olacak yada hiç mi olmayacak illa herkesten geliyor mu ki
Ya tamam bir dinleyim gerçekten çok sağolun teşekkür ederim hepinizeArkadaşlara katılıyorum, aşağıda olması senin avantajına.
Benim karnim yusyuvarlak top gibi göğüs kafesinin ikiye ayrildigi yerden basliyor ve su içsem mide asidi agzıma doluyor.
Gebelik reflusu nefes alamama zindan ediyor şu son günlerimi.
Erken dogumla da hic alakası yok inan. Tamamen yapiyla ilgili kimisinin gozleri iridir kimisinin badem gibi...Onlar gibi düşün doktorunu dinle milleti dinleme...Bununla ilgili uoutube'da doktorun biri de açıklama yapmış izle bak.
maalesef canim cok artmis fiyatlar
Bu nasıl bisey biliyo musun yüksekten korkup bungee jumping yapmak gibi bence bungeeyi yapan artık aşar kendini ve sonrasında acayip enerjik ve güçlü hisseder bence sen ilişki ve doğum adına iyi yoldasın çünkü istek ve çaban var destek ve duaya ihtiyacın var o da bizden hayırlısıysa herşey olur önemli olan sizin sağlığınızBen doktora gittim bunun icinde benim gittigim doktorlardanmidir nedir hic ciddiye almadilar. Tam asmista sayilmam canim hala agrili giriyorum iliskiye ama daha esimi de hic reddetmedim. Uzerine gidiyorum korkumun. insallah yapabilirim ya bana suan güc verdin tesekkur ederim :))
Çok şükür canımTeşekkür ederim iyiyiz çok şükür düne göre daha az sancılarım ama bel ağrısı geçmedi. Beklemedeyiz
Aminn cnm inşallahBenimde hamileyken gelmedi. Oğlumda da gelmemişti ama maaşallah sütüm boldu. Hiç merak etme. İşin sırrı bebişi emzirdikten sonra kalanı makine ile sağmak. Bol su içip uyursan inşallah meleğini 2 yaşına kadar emzirirsin.
Gerçekten benimde hayalim epiduralsiz epizyosuz suni sancısız vs bir normal doğum hayirlisiysa tabii..amin canım inşallah hepimizin evlatları saglikli ve hayırlı olsun.Artık doğum türüne yavaş yavaş karar verilmeye başlandığı anda normal doğum düşünen ya da biraz cesarete ihtiyacı olan arkadaşlar için ilk doğum hikayemi paylaşmak istedim. Biraz uzun kusura bakmayın :)
Kızım ve benim doğum hikayemiz buradaki bir çok anneden farklı,belki bazılarıyla aynı ama bir o kadar sıradışı,bir o kadar güzel bir doğum hikayesi...
Diğer başlıkta yazdıklarımı okuyanlar doktorumun prof olduğu için normal doğumlara girmediğini,nöbetçi hastane personelinin asistan ve tecrübesiz olduğunu söyleyerek hatta daha da ileri gidip ben kadın olsam sezeryan olurdum diyerek her şeyiyle normal doğuma uygun olan beni sezeryana ikna ettiğini hatırlayacaklardır.
08.09.2012 cumartesi günü muayene olmak ve sezeryan gününü belirlemek için hastaneye gittik. nst de hiç sancı çıkmadı,her şey normaldi. 14.09.2012 saat 11e sezeryan randevumuzu alarak hastaneden ayrıldık. içim çok buruktu,çünkü hamile olduğumu öğrendiğimden beri normal doğum yapmak için can atıyordum ama kendimi kızıma kavuşacağım diyerek teselli ediyordum. aynı günün akşamı saat 20.30da regl ağrısına benzer ağrılar hissetmeye başladım,aralıkları oldukça kısa ve düzenliydi,eşim ve anneme yürüyüşe çıkalım,belki sancılar geçer dedim,yürüyüş sırasında ızgara yapan bir komşumuz kokmuştur diyerek bir parça ekmek arası köfte verdi,onu yedim ve eve döndük,sancılar hala devam ediyordu,tuvalete girdiğimde nişanımın gelmiş olduğunu fark ettim,saat 11.30da sancılar artık iyice belirginleşmişti,hemen hastaneye gittik, nöbetçi doktor açılmanın 3 cm olduğunu söyledi,ve sezeryan için doktoruma telefon edildi. anestezi uzmanı geldi ve o bir parça ekmek arası köfteyi yediğim için beklememiz gerektiğini anestezi yapamayacağını söyledi, ben tarif edilemez sancılar içinde 12ye kadar kıvranmaya devam ettim,sonra beni ameliyathaneye aldılar,makaslar hazırlandı,boneler takıldı,ameliyat sedyesine alırlarken suyumun tamamı boşaldı,benim sezeryancı prof alttan muayene yapınca açılmanın 10 cm olduğunu,20-25 dk içinde doğuracağımı söyledi,52 yaşında profu normal doğum için ayağına getirttin helal olsun,doğum çok hızlı ilerlemiş diye ekledi bir de. 09.09.2012 saat 00.40da epiduralsiz,suni sancısız,4 saatlik sancı ve 3 ıkınmayla meleğime kavuştum :) o an tarif edilemez bir boşluk,bulutların üstünde uçmak gibi. hem sancıların bir anda bıçak gibi kesilmesi,hem de bebeğe kavuşmak mükemmel bir duygu,çekilen herşeye değer. 9 günlük olduk bile,keyfimiz de çok yerinde,emzirmek de dünyanın en güzel şeyi. alttan yapılan kesikler ise sinek ısırığı gibi,ertesi günü üstüne oturmaya başlamıştım,şimdi ise hissetmiyorum bile...bu arada bizim prof 5 yıldır o hastanede çalışıyormuş ve 2.normal doğumuymuş,Allahın sevgili kuluyum galiba :)) Allah herkese benimki gibi kolay ve güzel doğumlar nasip etsin,hepimizin evlatları sağlıklı ve hayırlı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?