- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Merhabalar, size de çok geçmiş olsun. Hastanede üst sınırda çıktı son birkaç gittiğimde (13-8 filan). Evde tansiyonunu takip et diyordu doktorum, evde sorun olmuyordu. Bugün önce doktorda 15-10 çıktı. Muayene sonunda tekrar ölçtük, 14-9du. Nstde tekrar ölçsünler dedi doktorum. Nstde başlarken 13-8di, yarım saatlik nst sonunda 15-9 çıktı. Nst sırasında da nabzım birkaç kere 120yi geçti. (dün bir ara nabzım 130u görmüştü) doktora son olarak sonuç göstermeye gittiğimdeyse tansiyonum 14-9du. Bunların ışığında doktor ilaca başlamam gerektiğini söyleyerek haftalık takip ve tahlil yapacağız dedi. İdrarda protein olmaması lazımmış, sanırım onu da takip edecek.LezzetliCipetpet
Merhaba
Geçmiş olsun. Benimde bu aralar yüksek tansiyonum bana da takip verdi doktorum.
Sizin kaç çıkıyor acaba?
Canım çok teşekkürler. Bu yeme içmeyle ilgili bir şey değilmiş ama. Ben zaten tuzu baya baya kesmiştim son trimestere girince. Fakat bebekten kaynaklanıyormuş bu gebelik tansiyonu (gebelik şekeri gibi düşün) tek yapacağın bol su içip ilaçlarını düzenli kullanmak ve devamlı takip yapmak dedi doktorum.Geçmiş olsun ve allah korusun ikinizi de canım.. yemeklerde dikkat edersin zatende ekmeğe cok dikkat et sinsi icinde tuz olmayan tam çavdar ekmeği ye canım dikkat et kendine canını sıkacak şeylerden uzak dur belki haberleri bile izlemek canını sıkar izlememeye çalış
Çok teşekkür ederim canım. Evet ya biz de aynısını dedik çok şükür tespit edilmiş oldu... Şimdi gerekli önlemleri aldık...Geçmiş olsun canım, en azından sıkıntılarının sebebi ortaya çıkmış ve kontrol altında olacaksın.
Canım tansiyon düşüklüğünde oluyo bana sanırım aynı şeyseKızlar gozumun önünde kivilcimlar uçuşuyor bugun 3-4 sefer oldu neden oluyor olabilir aranızda boyle bisey yasayan var mı?
Ilk bende bu ne demistim nette araştırınca hickirik olduğunu öğrendim ama yine de sonra dr.uma dedim ki bizim ki pıt pıt yapıyor arka arkaya dedim o da hıçkırıyor sorun yok dedi şimdi nasıl gözüktüğünü hayal ediyorum çok tatlı geliyor yani korkulacak bisey olsa mutlaka söylerdi dr.da gönlünü ferah tut canım bütün bebisler yapıyor zaten :)Ben korkuyorum hıçkırınca ya rahatsızmı oluyo falan diye
Merhabalar, size de çok geçmiş olsun. Hastanede üst sınırda çıktı son birkaç gittiğimde (13-8 filan). Evde tansiyonunu takip et diyordu doktorum, evde sorun olmuyordu. Bugün önce doktorda 15-10 çıktı. Muayene sonunda tekrar ölçtük, 14-9du. Nstde tekrar ölçsünler dedi doktorum. Nstde başlarken 13-8di, yarım saatlik nst sonunda 15-9 çıktı. Nst sırasında da nabzım birkaç kere 120yi geçti. (dün bir ara nabzım 130u görmüştü) doktora son olarak sonuç göstermeye gittiğimdeyse tansiyonum 14-9du. Bunların ışığında doktor ilaca başlamam gerektiğini söyleyerek haftalık takip ve tahlil yapacağız dedi. İdrarda protein olmaması lazımmış, sanırım onu da takip edecek.
Olabilir canım insanin aklına bisey gelirse söylüyor işte bi faydam olur belki diye.. Çok iyi bilmiyordum tabi gebelik tansiyonunu allah şifa versin çok geçmiş olsun tekrardanMerhabalar, size de çok geçmiş olsun. Hastanede üst sınırda çıktı son birkaç gittiğimde (13-8 filan). Evde tansiyonunu takip et diyordu doktorum, evde sorun olmuyordu. Bugün önce doktorda 15-10 çıktı. Muayene sonunda tekrar ölçtük, 14-9du. Nstde tekrar ölçsünler dedi doktorum. Nstde başlarken 13-8di, yarım saatlik nst sonunda 15-9 çıktı. Nst sırasında da nabzım birkaç kere 120yi geçti. (dün bir ara nabzım 130u görmüştü) doktora son olarak sonuç göstermeye gittiğimdeyse tansiyonum 14-9du. Bunların ışığında doktor ilaca başlamam gerektiğini söyleyerek haftalık takip ve tahlil yapacağız dedi. İdrarda protein olmaması lazımmış, sanırım onu da takip edecek.
Canım çok teşekkürler. Bu yeme içmeyle ilgili bir şey değilmiş ama. Ben zaten tuzu baya baya kesmiştim son trimestere girince. Fakat bebekten kaynaklanıyormuş bu gebelik tansiyonu (gebelik şekeri gibi düşün) tek yapacağın bol su içip ilaçlarını düzenli kullanmak ve devamlı takip yapmak dedi doktorum.
Çok teşekkür ederim canım. Evet ya biz de aynısını dedik çok şükür tespit edilmiş oldu... Şimdi gerekli önlemleri aldık...
Ayy masallah boyle guzel dogumlarin darısı bizlere insallah. Sen nasilsin bi suredir yoktun bi sıkıntı yok insallahCok yakin arkadasiminki 37.haftada dondu ve dondugu gece suyu geldi 1 2 saatte cok kolay dogum yapti epizyotomisisz ve dogumhaneden bebisi kucaginda yuruyerek cikti:) eşi sehir disindaydi gece suyu gelince biz goturduk eside dogumhaneden cikarlarken yetisti cok keyifli rahat bir dogum oldu yazarken tekrar yasadim gozlerim doldu.sen iyi seyler dusun endiselenme
Cok gecmis olsun. Insallah dahada yukselmez normale döner. Hayirlisiyla zamaninda sag salim kucagimiza alsaydik cocuklari. Benimde persembe günü kontrolum var ve hic gidesim yok her gittigimde bisey çıkıyo son zamanlardaKızlar bu arada sabah beri hastanedeydik. Bebek sağlıklı elhamdulillah ama malesef gebelik tansiyonu çıktı bende, sıkıntılarım bu sebeptenmiş... Tansiyon ilacı başlattı doktor. Artık her hafta görüşeceğiz dedi ve evde de devamlı ölçecekmişim. Eğer çok yüksek çıkarsa bana haber vereceksin dedi. Riskli bir durummuş bu gebelik tansiyonu. Allah esirgesin.
Kendim hic olcmedim ama muayeneye gittigimde gep normal çıkıyor tansiyonumCanım tansiyon düşüklüğünde oluyo bana sanırım aynı şeyse
Muayenede benimde normal çıkıyo canım bilemedimki.Ama muayenede hareket edip ölçtükleri için düşük gözükmüyo normale göre yükselmiş oluyo hareketsiz ölçtüğümde evde düşük hepKendim hic olcmedim ama muayeneye gittigimde gep normal çıkıyor tansiyonum
Geçmiş olsun canım. Iyi ki farkedilmiş tedbirli olursun en azından.Kızlar bu arada sabah beri hastanedeydik. Bebek sağlıklı elhamdulillah ama malesef gebelik tansiyonu çıktı bende, sıkıntılarım bu sebeptenmiş... Tansiyon ilacı başlattı doktor. Artık her hafta görüşeceğiz dedi ve evde de devamlı ölçecekmişim. Eğer çok yüksek çıkarsa bana haber vereceksin dedi. Riskli bir durummuş bu gebelik tansiyonu. Allah esirgesin.
Normal doğum da mı kullandın korseyi sezeryanda mı cnmCanim ben normalde l giyiyordum m aldim ilk etapta yani ilk bi kac gun takamadim l taktim cunku hamileligimde xl olmustum ama 3 4 gune m yi takmaya basladim ve korseyle daha az cani yaniyor insanin gergin tuttugu icin bi lavoboda zorlaniyosun indirip tekrar cikarirken
Gece ogluma kalktigimda bende bisure yuruyemiyorum bacak aram zonkluyo sanki cok kotu oluyorum.
izne ciktin sanirim hayirli olsun bi sure sonra alisirsin merak etme guzel haberlerle donersin insallah
Bana dedi canim dinlenceksin yorulmicaksin gerekirse yardim alcan dedi
Eline saglik guzel bi donusum olmus
Öğretmensen mebbisde yazıyor bittiği tarih. Senle aynı gün çıkmışız. Ben bir bakayım ne zaman bittiğine.Canım hesapladım benim 32 hafta çalışabilir raporu 17 eylüle ait. pazartesiden beri bu haftayıda sayarsak 4 haftadır çalışıyorum. bir hafta daha yani haftaya da çalışırsam 5 hafta olacak... 8 öncesi 8 sonrası izin olunca son 3 hafta zaten çalışılmıyor. yani 36+6 da ayrılmış olacağım... böyle değil mi..
Geçmiş olsun canım. Evet bundan sonra öyle olacak sanırım :)Canım geçmiş olsun tansiyon aletini başucunda tut herzaman ulaşabileceğin gibi olsun bendede tansyon düşüklüğüvar başucumda
Çok kalabalıktı canım ya hastane... Normaldir o yoğunlukta kadıncağız görmemiştir.Yas keşke bidaha gidebilseydin üzüldüm fotoğraf alamamanıza
Ya geçmiş olsun kuzum. Takip et Allaha emanet nolur nolmaz.. bende sol ayağım şişiyo diye doktora gittim bugün. Varis çıktı. Doğuma engel teşkil etmiyo dedi. Sol ayağının daha fazla şişmesinin başka sebebi vardır idrar tahlili yaptır ama kalp ve damarla alakalı sorun yok dedi çok şükür..
bende nereida hocaya yazdım bugün ama dönüş yapmadı bana ya
İnşallah takipte sıkıntı çıkmaz canım. Zaten önemli olan dinlenince düşmesiymiş. Benim dinlenince aksine çok daha yükseldi...Yaa eşim de bana diyor ben yokken de böyle uflayip pufluyor musundikkat ettim de eşimin yanındayken hakikattten biraz daha nazlı can can oluyorum :))) ama planlı bsy değil
Geçmiş olsun canım.cumartesi kontrolde ilk defa doktorum tansiyonumu ölçtü 14 7 çıkınca acilde git dinlen tekrar ölçülsun dedi.eger yüksek çıkarsa ilaç başlıcam falan dedi bana da. Neyse ki biraz dinlenince 12 7 çıktı . Takip istedi benden de. İnsaAllah sorunsuz bı sekilde atlatiriz bu süreci canim
Çok geçmiş olsun canım. Dinlenirken sırtüstü yatınca da yüksek çıkıyor. Sen sola yatıp tekrar ölç tansiyonunu.Geçmiş olsun canım. Evet bundan sonra öyle olacak sanırım :)
Çok kalabalıktı canım ya hastane... Normaldir o yoğunlukta kadıncağız görmemiştir.
Çok geçmiş olsun canım doğumdan sonra mı geçecek acaba, kalp damarda sorun olmamasına çok sevindim elhamdulillah.
İnşallah takipte sıkıntı çıkmaz canım. Zaten önemli olan dinlenince düşmesiymiş. Benim dinlenince aksine çok daha yükseldi...
Amin canım, varsa da bir sıkıntı tespit edilsin ki zarar vermesin bize de yavrumuza da...Teşekkür ederim. Benimde kontrol esnasında 14/9 çıktı.
Evde de kontrollerimde en yüksek 13,8/8,9 civarı görürken bugün 14/9,1 gördüm.
eczaneye gittim 11/8 çıktı ama hissettiğim yüksek sanki
Omron tansiyon aletim ama anlayamadım. Stres yapma diyorlar elimde de değil. Allah şifa versin hepimize ne diyeyim..
Haklısın canım, ben de ilk dediğin gibi sandım da doktor deyince öğrenmiş oldum...Olabilir canım insanin aklına bisey gelirse söylüyor işte bi faydam olur belki diye.. Çok iyi bilmiyordum tabi gebelik tansiyonunu allah şifa versin çok geçmiş olsun tekrardan
İnşallah canım ama öyle deme ya, kendini kötüye hazırlama :) yavrunu göreceksin inşallah, hem de her şey yolunda olacak inşallah :)Cok gecmis olsun. Insallah dahada yukselmez normale döner. Hayirlisiyla zamaninda sag salim kucagimiza alsaydik cocuklari. Benimde persembe günü kontrolum var ve hic gidesim yok her gittigimde bisey çıkıyo son zamanlarda
Teşekkürler canım. Çok şükür...Geçmiş olsun canım. Iyi ki farkedilmiş tedbirli olursun en azından.
Cok yakin arkadasiminki 37.haftada dondu ve dondugu gece suyu geldi 1 2 saatte cok kolay dogum yapti epizyotomisisz ve dogumhaneden bebisi kucaginda yuruyerek cikti:) eşi sehir disindaydi gece suyu gelince biz goturduk eside dogumhaneden cikarlarken yetisti cok keyifli rahat bir dogum oldu yazarken tekrar yasadim gozlerim doldu.sen iyi seyler dusun endiselenme
evet 17 eylüldeyse raporun, üstüne 5 hafta daha çalışacaksın. Yani 19ekimde ayrılıcaksın.Sen 36da ayrılacağım deyince 36+0 diye düşündüm ben. 36+6 doğru.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?