2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
LezzetliCipetpet
Merhaba
Geçmiş olsun. Benimde bu aralar yüksek tansiyonum bana da takip verdi doktorum.
Sizin kaç çıkıyor acaba?
Merhabalar, size de çok geçmiş olsun. Hastanede üst sınırda çıktı son birkaç gittiğimde (13-8 filan). Evde tansiyonunu takip et diyordu doktorum, evde sorun olmuyordu. Bugün önce doktorda 15-10 çıktı. Muayene sonunda tekrar ölçtük, 14-9du. Nstde tekrar ölçsünler dedi doktorum. Nstde başlarken 13-8di, yarım saatlik nst sonunda 15-9 çıktı. Nst sırasında da nabzım birkaç kere 120yi geçti. (dün bir ara nabzım 130u görmüştü) doktora son olarak sonuç göstermeye gittiğimdeyse tansiyonum 14-9du. Bunların ışığında doktor ilaca başlamam gerektiğini söyleyerek haftalık takip ve tahlil yapacağız dedi. İdrarda protein olmaması lazımmış, sanırım onu da takip edecek.

Canım çok teşekkürler. Bu yeme içmeyle ilgili bir şey değilmiş ama. Ben zaten tuzu baya baya kesmiştim son trimestere girince. Fakat bebekten kaynaklanıyormuş bu gebelik tansiyonu (gebelik şekeri gibi düşün) tek yapacağın bol su içip ilaçlarını düzenli kullanmak ve devamlı takip yapmak dedi doktorum.

Geçmiş olsun canım, en azından sıkıntılarının sebebi ortaya çıkmış ve kontrol altında olacaksın.
Çok teşekkür ederim canım. Evet ya biz de aynısını dedik çok şükür tespit edilmiş oldu... Şimdi gerekli önlemleri aldık...

Ben korkuyorum hıçkırınca ya rahatsızmı oluyo falan diye
Ilk bende bu ne demistim nette araştırınca hickirik olduğunu öğrendim ama yine de sonra dr.uma dedim ki bizim ki pıt pıt yapıyor arka arkaya dedim o da hıçkırıyor sorun yok dedi şimdi nasıl gözüktüğünü hayal ediyorum çok tatlı geliyor yani korkulacak bisey olsa mutlaka söylerdi dr.da gönlünü ferah tut canım bütün bebisler yapıyor zaten :)

Teşekkür ederim. Benimde kontrol esnasında 14/9 çıktı.
Evde de kontrollerimde en yüksek 13,8/8,9 civarı görürken bugün 14/9,1 gördüm.
eczaneye gittim 11/8 çıktı ama hissettiğim yüksek sanki
Omron tansiyon aletim ama anlayamadım. Stres yapma diyorlar elimde de değil. Allah şifa versin hepimize ne diyeyim..

Olabilir canım insanin aklına bisey gelirse söylüyor işte bi faydam olur belki diye.. Çok iyi bilmiyordum tabi gebelik tansiyonunu allah şifa versin çok geçmiş olsun tekrardan

Ayy masallah boyle guzel dogumlarin darısı bizlere insallah. Sen nasilsin bi suredir yoktun bi sıkıntı yok insallah

Cok gecmis olsun. Insallah dahada yukselmez normale döner. Hayirlisiyla zamaninda sag salim kucagimiza alsaydik cocuklari. Benimde persembe günü kontrolum var ve hic gidesim yok her gittigimde bisey çıkıyo son zamanlarda

Bugün sanki yarın adet olacakmışım gibi belim ağrıyor ara ara sancılarım var bir bitkinim Hayırlısı inşallah ben heran bekliyorum açıkcası Doğumu bebeğim ultrasonda baya önde çünkü 38i geçti ultrasonda.bu arada arkadaşlar kimse kimsenin doğum Şekline korkusuna karışmasın yahu evet en Güzeli normal doğum ben ilkini normal Yaptım bu da öyle olsun çok isterim ama önce sağlık eğer bişeyler tehlikeye girecekse varsın sezeryan olsun kimse kimseyi de bu konularda korkutmasın lütfen

Geçmiş olsun canım. Iyi ki farkedilmiş tedbirli olursun en azından.

Normal doğum da mı kullandın korseyi sezeryanda mı cnm

Öğretmensen mebbisde yazıyor bittiği tarih. Senle aynı gün çıkmışız. Ben bir bakayım ne zaman bittiğine.

Canım geçmiş olsun tansiyon aletini başucunda tut herzaman ulaşabileceğin gibi olsun bendede tansyon düşüklüğüvar başucumda
Geçmiş olsun canım. Evet bundan sonra öyle olacak sanırım :)

Çok kalabalıktı canım ya hastane... Normaldir o yoğunlukta kadıncağız görmemiştir.

Çok geçmiş olsun canım doğumdan sonra mı geçecek acaba, kalp damarda sorun olmamasına çok sevindim elhamdulillah.

İnşallah takipte sıkıntı çıkmaz canım. Zaten önemli olan dinlenince düşmesiymiş. Benim dinlenince aksine çok daha yükseldi...

Çok geçmiş olsun canım. Dinlenirken sırtüstü yatınca da yüksek çıkıyor. Sen sola yatıp tekrar ölç tansiyonunu.

LezzetliCipetpet o gün hastanede merdiven indim çıktım nst muayene falan derken öyle çıktı heralde. Ama bu aralar sanırım düşük çünkü bı halsizlik var üzerimde ara ara baş dönmesi. Aile hekiminde bgn olcturdum 8 6 çıktı . Annemdeyim şimdi onun cihazıyla da 9 6 çıktı canım. Senin de düzelir insaAllah sakin stres yapma o da yukseltir

Amin canım, varsa da bir sıkıntı tespit edilsin ki zarar vermesin bize de yavrumuza da...

Olabilir canım insanin aklına bisey gelirse söylüyor işte bi faydam olur belki diye.. Çok iyi bilmiyordum tabi gebelik tansiyonunu allah şifa versin çok geçmiş olsun tekrardan
Haklısın canım, ben de ilk dediğin gibi sandım da doktor deyince öğrenmiş oldum...

Cok gecmis olsun. Insallah dahada yukselmez normale döner. Hayirlisiyla zamaninda sag salim kucagimiza alsaydik cocuklari. Benimde persembe günü kontrolum var ve hic gidesim yok her gittigimde bisey çıkıyo son zamanlarda
İnşallah canım ama öyle deme ya, kendini kötüye hazırlama :) yavrunu göreceksin inşallah, hem de her şey yolunda olacak inşallah :)

Geçmiş olsun canım. Iyi ki farkedilmiş tedbirli olursun en azından.
Teşekkürler canım. Çok şükür...

Canım inşallah benim de öyle olur. Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin... :)

evet 17 eylüldeyse raporun, üstüne 5 hafta daha çalışacaksın. Yani 19ekimde ayrılıcaksın.Sen 36da ayrılacağım deyince 36+0 diye düşündüm ben. 36+6 doğru.

İnan bir an çok korktum canım son iki hafta günleri zor sayıyorum bir hafta daha düşünemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…