- 12 Mart 2018
- 1.501
- 2.476
- 133
Canim ben daha once de miyom ameliyati oldum. O nedenle bastan beri zorunlu sezaryen demisti. Zaten ikizde sezaryen oneriliyor genelde. Miyomu ve gerekiyorsa rahmi alsaniz dedim dr a. Yoo kuculur zaten gerek yok filan dedi. Insallah rahat gecer dogumlarimiz.Benim rahmimin aşağısında, sol tarafta kalıyor. Aslında 36. haftaya kadar doktorum hiçbir yorumda bulunmadı, normal doğuracakmışım gibi konuşuyordu. Bol bol yürü, merdiven çık sakın ihmal etme normal doğum için diyordu hep. 36. haftada ben açtım konuyu. Bebeği ve kendimi riske atmayacağım yöntem hangisiyse o olsun dedim. O da normal doğum hususunda katı değilsen, bence sezaryen ol miyomunu da alalım öyleyse dedi. Yani doktorun bir zorlaması yok, ben sadece riskli bir durum olsun istemedim. Biraz korktum miyomdan açıkçası, sorun yaratır diye. O yüzden kendim açtım konuyu. Acele mi ettim acaba diye de üzüldüm sizin yazınızı görünce.
Neyse artık, bir karar aldım. Allah hayırlısını versin :)
iyilik_guzellik ilk çocuğunuzda sezaryen mi olmuştunuz? O sebeple mi zorunlu?
Çok sag ol canım. Haklısın.@rozahakRagnarLodbrok kızlar geçmiş olsun, umarım yalancı kasılmalardır. Dinlenmeye çalışın. Benim de 2 gündür bebek çok hareketli, ve tekme mi atıyor karnım mı kasılıyor ayıredemiyorum bazen. Zaman daraldıkça her ağrıyı, kasılmayı doğuma yoruyoruz tabiki. Belki ikinci hamilelik olsa ayırabiliriz neyin ne ağrısı olduğunu ancak şimdi tam acemiyiz.
Canim bebisin hayirli olsun iyi gunleriniz olsun hep sevindim bi avazda kirtulduguna sancinmi vardi erken geldi sanki bebis dimi 37.haftada .olsun saglikla kavusmussun yaaBurundan nefes alirken 4e kadar sayıyorsun sonra aldihin nefesi ağzından verirken 8 e kadar sayiuorsun
Canım internette bir araştır bebeğin dönmesi için neler yapılabilir diye. Bebeğin dönmesi için annenin pelvis kemiğini rahatlatması gevşetmesi gerekiyormuş. Ben de dönmediğini düşünerek baya araştırmıştım. Biran önce başla sen elinden geleni yap sonrası takdiri ilahi. En azından pişmanlık yaşamazsınKızlar bugün kontrolden geldim 35+4 olduk. Bebiş 47 cm 2790gr. Hersey çokşükür iyi tek sıkıntı bebiş hala baş yukarda. Aşağı dönmemişdoktorda dönmesi konusunda olumsuz konuştu. Ben hala umutluyum döner diye. Sezeryandan korkuyorum .... Son ana kadar bekleyeceğim. Haftada bir çağırıyor zaten.... Acaba döner mi....
Benim rahmimin aşağısında, sol tarafta kalıyor. Aslında 36. haftaya kadar doktorum hiçbir yorumda bulunmadı, normal doğuracakmışım gibi konuşuyordu. Bol bol yürü, merdiven çık sakın ihmal etme normal doğum için diyordu hep. 36. haftada ben açtım konuyu. Bebeği ve kendimi riske atmayacağım yöntem hangisiyse o olsun dedim. O da normal doğum hususunda katı değilsen, bence sezaryen ol miyomunu da alalım öyleyse dedi. Yani doktorun bir zorlaması yok, ben sadece riskli bir durum olsun istemedim. Biraz korktum miyomdan açıkçası, sorun yaratır diye. O yüzden kendim açtım konuyu. Acele mi ettim acaba diye de üzüldüm sizin yazınızı görünce.
Neyse artık, bir karar aldım. Allah hayırlısını versin :)
iyilik_guzellik ilk çocuğunuzda sezaryen mi olmuştunuz? O sebeple mi zorunlu?
Son hafta bile dönenler oluyormuş benimki daha yeni döndü ama boşuna döndü zaten ben sezeryanim .
Canım internette bir araştır bebeğin dönmesi için neler yapılabilir diye. Bebeğin dönmesi için annenin pelvis kemiğini rahatlatması gevşetmesi gerekiyormuş. Ben de dönmediğini düşünerek baya araştırmıştım. Biran önce başla sen elinden geleni yap sonrası takdiri ilahi. En azından pişmanlık yaşamazsın
Maaşallah canım sana ve bebeğine ne güzel bi Doğum olmuş. Darısı başımıza inşallah. Hayırlı olsun BebişinEvet canım orda yaptım. Normal doğum oldu cok ta zorlanmadım. Sanci geldikce 4-8 nefes egzersizi ve sırtıma masaj yaptım. Bol bol yurudum ki acilma kolay olsun. Doktor bile şaşırdı ilk dogumum olduguna cok iyi geçirdin sureci dedi
teşekkür ederim.Canim bebisin hayirli olsun iyi gunleriniz olsun hep sevindim bi avazda kirtulduguna sancinmi vardi erken geldi sanki bebis dimi 37.haftada .olsun saglikla kavusmussun yaa
Çok iyi yapmissin bizim canta hazır olduğu halde beni direk yatırdılar eve gidemedim esimden birkaç sey istedim onları bile zor bulup ayarladı.Ay bu akşam annemle hastane çantamızı hazırladık. 1_2 eksik var sadece. Onlarında alıp koyacağım okadar. İnş vakitlice gelsinler tabiki. Ama insanın içi rahatlıyor tabi
Kıyafetleri cuval gibi oldu üstüne 1 numara bez bile büyük geliyo
Allah hayirlisiyla gidip gelmeyi nasip etsin canim
Ayyy yavrum benim dusunebiliyorum o kiyafetlerin icinde benim oglumda 2815 dogmustu 48 cm di olsun saglikla kavusmussun yavruna usg cihazlarinin +-degerleri oluyor ogluma da 3200 demisti son olcumunde 2815 dogmustu olabiliyor canim hsyirlisi olsun okumustum gelismelerinide dogumunnu tetiklicegini dusunmemistim insallah guzel guzel emer seni uzmez annesi minik kusteşekkür ederim.
Yok canim gelisimi geri ve suyu azalmış diye yatış verdiler. Kilosu 2200 cıktı ultrasonda doktor 37 haftadasın ama bebek 32-33 hafta görünüyor karnında ölür dedi. Yatışın ardından doktor alttan muayene etti 3 cm açılma varmış muayeneden sonra 2-3 sefer düzenli sancim oldu sanırım muayene sancıyı tetikledi sonra suni sanci verdiler daha sonra kendi sancilarim gelince suni sancıyı kestiler. Sonucta bebek 2670 gr ve 47 cm doğdu doktor biraz küçük ölçmüş. Sağlıkla kavuştuk şükürler olsun. Kıyafetleri cuval gibi oldu üstüne 1 numara bez bile büyük geliyo
Kaydediyorum hemen saol canim :)Verirsin cnm jillian michaels var YouTube da. Onun 30days shared programını yapabilirsin. Sezaryenden 5 ay sonra ancak başlanabilir.
Yani ben kendimi de biliyorum 2 saatte bir kalk bebegi yatagindan al emzir geri yatagina koy yapamam. Hem bebekte terler üsütürüm fln diye de korkarim. O yüzden yatak alirken cokta düsünmedim ama benim aldigim yatak kraftin e bebekte indirimden aldim yatasin ürünüymüs kullananlarda memnundu. Yumusak geldi bana kilifinin yikanabilmesi de hosuma gitti :)Bende o e bebekte viskoyu almak istiyorum da bı turlu karar veremedim cnm ama dediğinde mantıklı belki orda yatmayacak ilk 3 ay
Ayy cok sagol bilgini paylastigin icin. Bende cok tedirgindim yikasam korkuyorum bisry olursa diye cunku bi tane daha aliyim diyecek gücüm yok. Yikamasam icim rahat etmezdi. Yarin ilk isim kaynatip kenara kaldrmak olcak icimi rahatlattin :)Ben yabancı ve ünlü bir firmada çalışıyorum, tekstilden cama, bakıra, porselene bir çok ürün yapıyoruz. Emin ol kullanma talimatlarını hazırlamak için bir sürü test yapılıyor ve riske atılacak hiç bir şey yazılmıyor ürün üstüne. Şirketler itibarlarını korumak zorundalar,yoksa geri dönüşlerde ciddi cezalar ve güven kayıpları yaşıyorlar. Ben bu yüzden çoğu şeyimi bilinen firmalardan alır ve talimatlarını kontrol ederim. Örneğin 30 derecede yıka yazar, ben içinde olduğum için 40 ta yıkarsam da renk atmayacağını bilirim ama olur da boyarsa sorumluluk benimdir, 30 da boyarsa firmanın :)
İşin özü sen kaynat tatlım korkmadan, onun plastiği kaynatmaya dayanıklı ki onu yazmışlar. Üretim bandında, paketlemede nereye değmiş, kim ellemiş bilemezsin, böylece için rahatlar. Çok fabrika görmüş birinden nacizane bir tavsiye :)
Bebek hazirliklarini tamamlayanlara ne mutlu özendim size kızlarbiz de dün badana başladı. 3 gün sürecek. Kayinvalidemde kalıyoruz. Ev girilecek gibi degil şu anda. Storlarimi halılarımı yıkamaya verdim onlar da haftaya pazartesi gelecek. Pazar günü temizliğe kadın gelecek. Eşyalar yerine yerleştirilecek. Önümüzdeki hafta da bebek kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip dolaba yerleştireceğim doğum çantami hazırlayacağım,çikolata siparişini verecegim. Inşallah bebişim supriz yapıp erken gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?