2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım benim inşallah birşey yoktur bizde sarılığı azalıyor gibi geldi emmesi çok güzeldi hareketleri çok güzeldi sırf aklımızda kalmasın bı kez daha baktiralim dedik 22 çıktı bilurubin Dr. Bile Cok şaşırdı vücudu çok sarı deil bukadar beklemiyordum dedi keşke daha önce gitseydik dedim 25 olunca kanı değişmesi gerekiyormuş Allah korusun aman ihmal etmeyelim

Bizimki de emiyor emiyor ama doymuyor saat başı nerdeyse ağlayıp istiyor hatta meme ağzında uyuya kalıyor , nereden anlıyoruz doyduğunu ?

Benim bebeğim süt içiyor sütüm de var görüyorum ama hala sarı teni. Kaç kez doktora gittik 1 ayda falan gider denildi.

Aynısı benimde başımda , kanlı gelince sütüm o göğsüm ucunu almadı canım yandığı için elde sağıp biberonla 20 cc kadar verdim saniyeler İÇİNDE hüpletti karnı doydu, sırayla veriyorum ama doymuyor - ya da iyi çekemiyor

Canım açıkçası bizim kızda uzun uzun emiyordu sutumde akiyo resmen ama hep emmek istiyordu meme orda dursun anlamadım doymadigini farkedemedim inşallah birşey yoktur sizinkiler de ama bizimkinde açlıktan yükselmiş sarilik

Canım sağlıkla büyüt bebeğini. Benim de bir meme ucum aşırı yara oldu kanama yaptı. Elektrikli pompayla sağım yapıyorum ucu hiç acımıyor pompayla. Aventin göğüs kalkanını tavsiye ederim. Hem damlayan sütün boşa gitmiyor hem de meme ucu bir yere değmediği için acımıyor çabuk iyileşiyor.

Benimde pazartesi randevum var.gecen pazartesi gittiğimde 1 cm açılma vardı daha fazla acilmazsa suni vermem dio doktorum galiba direkt sezeyana alacak benihic açılma yoksa bence suni baya sıkıntı verebilir

Canım benim su geldiğinde açılmam yoktu. Doğumhanede doğum olduğu için 1 saat nst sırası beklerken 4cm olmuştu. İnşallah hangisi rahat gelecekse onu uygular doktorun.

Yok cnm korkma bizimkide dusunce yikayabilirsiniz artik dediler soguk hava cesaret edemiyorum bende

Biz hergün yıkıyoruz. Daha güzel uyuyor sanki. Yıkadıkça geç düşebiliyor.

Kızlar açılmaların santimini nasıl ölçüyolar neyle?
Elleriyle kontrol ederken tahmini söylüyorlar gibime geldi.

40-60cc içiyorlar canım normalde. 60 cc kendi sütünü ya da mamayı biberonla aç olduğunda dene, ne kadarını içiyor ne kadarı kalıyor görürsün. Tok olunca daha uzun uyuyorlar. Meme olunca haliyle yoruluyor gariplerim dinlenip dinlenip emiyorlar. Dinlenirken de uyku geliyor :) Tam doymayınca da tekrar uyanıyorlar :) Ama emdikçe de bizim sütler artıyor.

Merhaba hanımlar doğum yapanlar geçmiş olsun ve sağlıkla buyurun bebislerin doğumu bekleyenlere sağlıkla kavuşur inşaallah.bebegim 13 günlük oldu ve göbeği bugün düştü benimde 2.olmasina rağmen İlker basıldı hatırlayamadım şuan göbeğin kenarında küçük kurumuş kabuk kaldı bide ortasında göbeğinin beyazlık gözüküyor sıvı değil ama ben korktum acaba öğle gözükmesi normalmi bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

Doğumdan önce ağda yaptırabildiniz mi?? Bi cesaret yaptırabilir miyim ki diyorum bilemedim. Bi ar yaptırıyordum aslında ama şimdi canım çok azmış gibi geliyor
Bende 3 gün önce yaptırdım canım. Hayatım boyunca da pek ağda yaptırmamıştım yıllardır lazere gidiyorum. Korkuyordum açıkçası ama çok acımadı bile. Hamilelikten dolayı kıllar çok sert çıkmıyor. Sonrasında psikolojik olarak öyle bir rahatladım ki tavsiye ederim yaptır rahatla.

Doguramayanlardan biri de benim:) dr iyice asagiya inmis ama kanala girmemis henuz dedi. Ptesi tekrar gidicem cok sıkıldım bu surecten ya dogsa da kucagima alsam artik evde saatler suren kasilmam oluyor nstde tik yok hicbi sey anlamiyorum
Aynen nst de minicik kasilmalar cikiyor. Haftaya yine kontroldeyiz

Benim bebeğim süt içiyor sütüm de var görüyorum ama hala sarı teni. Kaç kez doktora gittik 1 ayda falan gider denildi.

Kızım 3090 doğdu 5.ve 7. Gunku muayenede 2900 çıktı. 6.gun aile hekiminde 3200lu çıkmıştı.aile hekimi elbiselerle tartmisti cunku.hastane sadece çıtçıtli body ya da bezle tartiyor.senin bebeği nasıl tarttilar?

Kızlar benimki de emiyor. emmeden önce ,memeyi bıraktığında sıkiyordum memeyi süt geliyordu. doyuyor sanıyorduk ama yetmemiş.hep ağlama uykuya dalamama halleri meğer yavrum doyamamis.vucudu beyaz suratı gozlerinin ici hafiften sariydi. Suanki sarılık değeri nedir bilmiyorum ama sarılığı tam atamamamis dediler.yani hem sarilik hem sütun yetmemesi bebeğimi çıldirtmis tabiri caizse.son 1 haftadır zorla yatıyordu.uykusu çok kısa sürüyordu. sürekli ağlama durumları memeyi emip emip bırakma.ama dünden beri karni doyuyor kendiliğinden uyuyor.

Dün 15er dakikadan iki göğüsten 30cc çıktı.az dediler.ki bebek bunun 20cc sini anca yer o da ona yetmez dediler

Ne olur ne olmaz aklınızda kalmasın bı muayene ettirin kızlar.

Son düzenleme:
Bizimki yikamadan dustude nebilim havada soguk korkuyorum yarinda kontrrolumuz var bakalim hayirlisi artik

Kizlar oncelikle hepinize cok gecmis olsun. Oncelikle sarilik takip edilmesi gereken bir durum bu hastane doktorlari bunu hic mi umursamio anlamiorum.
Dogum yapacak arkadaslar acisindan da bilgi olmasi icin sureci yaziyorum.
Bebeginiz saglikla dogdu kucaginiza aldiniz. Ilk 2 gun kilo kaybeder. Burda onemli olan kriter gunluk 150 grdan fazla kaybetmemesi yani toplamda 300 gr kaybetmesi normaldir.
Ilk 48 saatte bebegin kaka yapmasi beklenir. Ilk kakalar mekonyum oldugu icin siyaha yakin renktedir. Gun gectikce bebegin kakasinin sariya donmesi beklenir.
Bebegim doyuyormu. En onemli gosterge cisli bez sayidir. Altini ciziyorum kaka degil cisli bez sayisi gunde 5 6 kez dolu dolu cisli bez degistiriyorsaniz bebeginiz doyuyordur.
Ilk 3 gun agiz sutu (kolostrum) denilen sut gelir ve bebegin midesi kiraz kadardir. Azicik gelen ama cok kiymetli olan bir suttur. Sutum yok die telas yapmayin 3 gunden sonra sut fazlalasir.
Sarilik yenidoganlarin cogu sarilik olur riskli bi durum degildir ancak takip etmek gerekir. Hastaneden taburcu olmadan sariligina baktirin. Yaklasik 2 gunluk.oluyor bebek ancak 3. Ve 4.gun artis gosterir sarilik degeri o yuzden 2 gun sonra tekrar baktirin eger 12den yuksek ise 4. Gunde gunluk takip.gerekir 17 uzerine ciktiginda fototerapi almasi gerekir. 5. Gunde deger dusmeye baslamissa 3 yada 4 gun sonra tekrar bakilir. Yenidogan sariligi en cok 21 gun surer ama takip onemli. Cisli bez sayisi onemli bol.bol.emzirmek.onemli

Bende bekleyivereyim surda emziremiyorum resmen göğüs pompasi aldik onunla sagip veriyorum mecburen geçene kadar

Benimkinin de göbeği düşünce ilk gün bi beyazlık kalmıştı azcık batikon sürdüm ertesi gün de toparlamıştı beyazlık falan kalmadı normal yani korkma

Bu topuk kanı alınıp da sonrasında size haber verdiler mi sonucunu yanı sarılık olduğunu nasıl anladınız doktora gidince mi ?

İlk denemem de 20cc sağdım biberonla verdik ama annemler bebeğe verirken bebeğin çok hızlı içtiğini içerken de gözbebeklerinin büyüdüğünü söylediler korktum... sonra çay kaşığı ile ver bundan sonrA sağarsan dediler...

Ha bir de biberon kullanınca anne memesini unutur diyorlar ... sürekli her kafadan bir ses çıkıyor kayınvalidem bizde misafir halaaa gitmedi-annem de eski toprak- yanı böyle sağma saklama işleri onlara çok ters -laf anlatırken kendimi kaybediyorum bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…