- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
Canım benim inşallah birşey yoktur bizde sarılığı azalıyor gibi geldi emmesi çok güzeldi hareketleri çok güzeldi sırf aklımızda kalmasın bı kez daha baktiralim dedik 22 çıktı bilurubin Dr. Bile Cok şaşırdı vücudu çok sarı deil bukadar beklemiyordum dedi keşke daha önce gitseydik dedim 25 olunca kanı değişmesi gerekiyormuş Allah korusun aman ihmal etmeyelimAllah Allah benim kız da güzel emiyor ağzından bildiğin süt akarken uyuyakalıyor ama rengi hala sarımtırak endişelenmeli miyim? Daha bu çarşamba sağlık ocağındaydık olabilir daha küçük dediler kilo da almıştı.
Kızlar açılmaların santimini nasıl ölçüyolar neyle?
Çok sağol canım çok şükür...Sana yazacaktım canım ben de ne yaptınız diye. Elhamdulillah düşmeye başladı demek. Çok şükür canım...
Kızlar bugün bebeği yoğun bakımda emzirdim çok şükür sarılığı düşmeye baslamis inşallah yarın kavuscaz. Bu arada benim tavsiyem bebeklerin Beslenmesini çok dikkatli takip edelim bizim kız çok güzel emiyor sanmistik mamada vermedik ama beslenememis sarılık 22 olmuş beslenmesinde suphenz varsa mama vermekten çekinmeyin bence
Benim bebeğim süt içiyor sütüm de var görüyorum ama hala sarı teni. Kaç kez doktora gittik 1 ayda falan gider denildi.
Allah Allah benim kız da güzel emiyor ağzından bildiğin süt akarken uyuyakalıyor ama rengi hala sarımtırak endişelenmeli miyim? Daha bu çarşamba sağlık ocağındaydık olabilir daha küçük dediler kilo da almıştı.
Canım açıkçası bizim kızda uzun uzun emiyordu sutumde akiyo resmen ama hep emmek istiyordu meme orda dursun anlamadım doymadigini farkedemedim inşallah birşey yoktur sizinkiler de ama bizimkinde açlıktan yükselmiş sarilikBizimki de emiyor emiyor ama doymuyor saat başı nerdeyse ağlayıp istiyor hatta meme ağzında uyuya kalıyor , nereden anlıyoruz doyduğunu ?
Aynısı benimde başımda , kanlı gelince sütüm o göğsüm ucunu almadı canım yandığı için elde sağıp biberonla 20 cc kadar verdim saniyeler İÇİNDE hüpletti karnı doydu, sırayla veriyorum ama doymuyor - ya da iyi çekemiyor
Canım sağlıkla büyüt bebeğini. Benim de bir meme ucum aşırı yara oldu kanama yaptı. Elektrikli pompayla sağım yapıyorum ucu hiç acımıyor pompayla. Aventin göğüs kalkanını tavsiye ederim. Hem damlayan sütün boşa gitmiyor hem de meme ucu bir yere değmediği için acımıyor çabuk iyileşiyor.Doğum yapan bütün annelerin gözleri aydın sütleri bol evlatları hayırlı günleri huzurlu geceleri uykulu geçsin...
Kavuşamayanları da rabbim tez vakitte kavuştursun sağlıcakla..
hastan olanlara küvezde olanlara da rabbim Şafi adıyla şifa versin...
Ben 8 kasımda Doğum yaptım, sezaryan ile , ilk gün emzirmeye başladım açık renkli bi sıvı geldi - üç gün sonrA açık sarı- ve süte ulaştık...
ama bu esnada ilk gün yanlış emzirmeden dolayı göğüslerim yara oldu, lansinoh aldık, saf zeytinyağı sürdüm , en azından yumuşattı, ama dün akşam bebeğimi emzirdikten sonra altını değiştireceğim sırada kan kustu, panik oldum meğer göğüs ucum kanamış o şekilde emmiş ve midesi bulanınca çıkarmış,
Çocuk doktoruna gidip ilk muayenenizi olduk-3160 doğmuştu —2800g olduğunu söyledi doktorumuz... kilo vermesi normal dedi, aynı gün sağlık ocağına topuk kanı vermek için gidince oradaki ebe kilosunun fazla olduğunu aldığını söyledi.... kafam karıştı
Kime gğveneceğim konusunda....
Kan gelen göğsümü vermedim bu süreç içinde şişti sertleşti.. kb almış olduğu chicco manuel pompayı kullanmayı beceremedim ... eczaneden wee tirle göğüs pompası alıp sağdık biberonda verdik saniyeler içinde yuttu karnı doydu
Uçları için tanıdığım bi yenidoğan hemşiresi yara olduktan sonrA garmastan geçiriyor yaraları demişti .
Başına gelen ve kremi kullanann var mı aranızda ?
Benimde pazartesi randevum var.gecen pazartesi gittiğimde 1 cm açılma vardı daha fazla acilmazsa suni vermem dio doktorum galiba direkt sezeyana alacak benihic açılma yoksa bence suni baya sıkıntı verebilir
Yok cnm korkma bizimkide dusunce yikayabilirsiniz artik dediler soguk hava cesaret edemiyorum bende
Elleriyle kontrol ederken tahmini söylüyorlar gibime geldi.Kızlar açılmaların santimini nasıl ölçüyolar neyle?
40-60cc içiyorlar canım normalde. 60 cc kendi sütünü ya da mamayı biberonla aç olduğunda dene, ne kadarını içiyor ne kadarı kalıyor görürsün. Tok olunca daha uzun uyuyorlar. Meme olunca haliyle yoruluyor gariplerim dinlenip dinlenip emiyorlar. Dinlenirken de uyku geliyor :) Tam doymayınca da tekrar uyanıyorlar :) Ama emdikçe de bizim sütler artıyor.Bizimki de emiyor emiyor ama doymuyor saat başı nerdeyse ağlayıp istiyor hatta meme ağzında uyuya kalıyor , nereden anlıyoruz doyduğunu ?
Aynısı benimde başımda , kanlı gelince sütüm o göğsüm ucunu almadı canım yandığı için elde sağıp biberonla 20 cc kadar verdim saniyeler İÇİNDE hüpletti karnı doydu, sırayla veriyorum ama doymuyor - ya da iyi çekemiyor
Hersey yolunda cok sukur canim simdi nst girecegim. Bas asagi ama kapali serviks :))))Hadi güzel haberlerle gel canım :)
Bende 3 gün önce yaptırdım canım. Hayatım boyunca da pek ağda yaptırmamıştım yıllardır lazere gidiyorum. Korkuyordum açıkçası ama çok acımadı bile. Hamilelikten dolayı kıllar çok sert çıkmıyor. Sonrasında psikolojik olarak öyle bir rahatladım ki tavsiye ederim yaptır rahatla.Doğumdan önce ağda yaptırabildiniz mi?? Bi cesaret yaptırabilir miyim ki diyorum bilemedim. Bi ar yaptırıyordum aslında ama şimdi canım çok azmış gibi geliyor
Aynen nst de minicik kasilmalar cikiyor. Haftaya yine kontroldeyizDoguramayanlardan biri de benim:) dr iyice asagiya inmis ama kanala girmemis henuz dedi. Ptesi tekrar gidicem cok sıkıldım bu surecten ya dogsa da kucagima alsam artikevde saatler suren kasilmam oluyor nstde tik yok hicbi sey anlamiyorum
Kızlar bugün bebeği yoğun bakımda emzirdim çok şükür sarılığı düşmeye baslamis inşallah yarın kavuscaz. Bu arada benim tavsiyem bebeklerin Beslenmesini çok dikkatli takip edelim bizim kız çok güzel emiyor sanmistik mamada vermedik ama beslenememis sarılık 22 olmuş beslenmesinde suphenz varsa mama vermekten çekinmeyin bence
Benim bebeğim süt içiyor sütüm de var görüyorum ama hala sarı teni. Kaç kez doktora gittik 1 ayda falan gider denildi.
Allah Allah benim kız da güzel emiyor ağzından bildiğin süt akarken uyuyakalıyor ama rengi hala sarımtırak endişelenmeli miyim? Daha bu çarşamba sağlık ocağındaydık olabilir daha küçük dediler kilo da almıştı.
Bizimki de emiyor emiyor ama doymuyor saat başı nerdeyse ağlayıp istiyor hatta meme ağzında uyuya kalıyor , nereden anlıyoruz doyduğunu ?
Bizimki yikamadan dustude nebilim havada soguk korkuyorum yarinda kontrrolumuz var bakalim hayirlisi artikCanım sağlıkla büyüt bebeğini. Benim de bir meme ucum aşırı yara oldu kanama yaptı. Elektrikli pompayla sağım yapıyorum ucu hiç acımıyor pompayla. Aventin göğüs kalkanını tavsiye ederim. Hem damlayan sütün boşa gitmiyor hem de meme ucu bir yere değmediği için acımıyor çabuk iyileşiyor.
Canım benim su geldiğinde açılmam yoktu. Doğumhanede doğum olduğu için 1 saat nst sırası beklerken 4cm olmuştu. İnşallah hangisi rahat gelecekse onu uygular doktorun.
Biz hergün yıkıyoruz. Daha güzel uyuyor sanki. Yıkadıkça geç düşebiliyor.
Elleriyle kontrol ederken tahmini söylüyorlar gibime geldi.
İnşallah doğru ölçerler ya hiç güvenmiyorumParmakla olcuyorlar canım :)
Bende bekleyivereyim surda emziremiyorum resmen göğüs pompasi aldik onunla sagip veriyorum mecburen geçene kadarDoğum yapan bütün annelerin gözleri aydın sütleri bol evlatları hayırlı günleri huzurlu geceleri uykulu geçsin...
Kavuşamayanları da rabbim tez vakitte kavuştursun sağlıcakla..
hastan olanlara küvezde olanlara da rabbim Şafi adıyla şifa versin...
Ben 8 kasımda Doğum yaptım, sezaryan ile , ilk gün emzirmeye başladım açık renkli bi sıvı geldi - üç gün sonrA açık sarı- ve süte ulaştık...
ama bu esnada ilk gün yanlış emzirmeden dolayı göğüslerim yara oldu, lansinoh aldık, saf zeytinyağı sürdüm , en azından yumuşattı, ama dün akşam bebeğimi emzirdikten sonra altını değiştireceğim sırada kan kustu, panik oldum meğer göğüs ucum kanamış o şekilde emmiş ve midesi bulanınca çıkarmış,
Çocuk doktoruna gidip ilk muayenenizi olduk-3160 doğmuştu —2800g olduğunu söyledi doktorumuz... kilo vermesi normal dedi, aynı gün sağlık ocağına topuk kanı vermek için gidince oradaki ebe kilosunun fazla olduğunu aldığını söyledi.... kafam karıştı
Kime gğveneceğim konusunda....
Kan gelen göğsümü vermedim bu süreç içinde şişti sertleşti.. kb almış olduğu chicco manuel pompayı kullanmayı beceremedim ... eczaneden wee tirle göğüs pompası alıp sağdık biberonda verdik saniyeler içinde yuttu karnı doydu
Uçları için tanıdığım bi yenidoğan hemşiresi yara olduktan sonrA garmastan geçiriyor yaraları demişti .
Başına gelen ve kremi kullanann var mı aranızda ?
Benimkinin de göbeği düşünce ilk gün bi beyazlık kalmıştı azcık batikon sürdüm ertesi gün de toparlamıştı beyazlık falan kalmadı normal yani korkmaMerhaba hanımlar doğum yapanlar geçmiş olsun ve sağlıkla buyurun bebislerin doğumu bekleyenlere sağlıkla kavuşur inşaallah.bebegim 13 günlük oldu ve göbeği bugün düştü benimde 2.olmasina rağmen İlker basıldı hatırlayamadım şuan göbeğin kenarında küçük kurumuş kabuk kaldı bide ortasında göbeğinin beyazlık gözüküyor sıvı değil ama ben korktum acaba öğle gözükmesi normalmi bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
Canım açıkçası bizim kızda uzun uzun emiyordu sutumde akiyo resmen ama hep emmek istiyordu meme orda dursun anlamadım doymadigini farkedemedim inşallah birşey yoktur sizinkiler de ama bizimkinde açlıktan yükselmiş sarilik
Canım sağlıkla büyüt bebeğini. Benim de bir meme ucum aşırı yara oldu kanama yaptı. Elektrikli pompayla sağım yapıyorum ucu hiç acımıyor pompayla. Aventin göğüs kalkanını tavsiye ederim. Hem damlayan sütün boşa gitmiyor hem de meme ucu bir yere değmediği için acımıyor çabuk iyileşiyor.
Canım o Kalkan’dan da aldım lansinoh krem sürüp kalkan kapattım biraz geçer gibi oldu, ama delikli olan kabını takmıştım şiş olan göğsümden epey akmış süt ama hava ile TEMA’sı olduğu için kimse o sütü içirme dedi bana... bilmiyorum ne yapacağımı.. düne kadar geçmişti bugün gene ucu kanar gibi oldu sanki o göğsüm de tıkalı gibi geliyor anlamadım ama el pompası ile sağınca akıyor süt...
Canım benim su geldiğinde açılmam yoktu. Doğumhanede doğum olduğu için 1 saat nst sırası beklerken 4cm olmuştu. İnşallah hangisi rahat gelecekse onu uygular doktorun.
Biz hergün yıkıyoruz. Daha güzel uyuyor sanki. Yıkadıkça geç düşebiliyor.
Elleriyle kontrol ederken tahmini söylüyorlar gibime geldi.
40-60cc içiyorlar canım normalde. 60 cc kendi sütünü ya da mamayı biberonla aç olduğunda dene, ne kadarını içiyor ne kadarı kalıyor görürsün. Tok olunca daha uzun uyuyorlar. Meme olunca haliyle yoruluyor gariplerim dinlenip dinlenip emiyorlar. Dinlenirken de uyku geliyor :) Tam doymayınca da tekrar uyanıyorlar :) Ama emdikçe de bizim sütler artıyor.
Kızım 3090 doğdu 5.ve 7. Gunku muayenede 2900 çıktı. 6.gun aile hekiminde 3200lu çıkmıştı.aile hekimi elbiselerle tartmisti cunku.hastane sadece çıtçıtli body ya da bezle tartiyor.senin bebeği nasıl tarttilar?
@Sevdeeee1 benim ki de aynı şekilde tartıldı...
tekrar ne zaman götürüp kontrol ettirmek gerek kilosunu boyunu ?
Kızlar benimki de emiyor. emmeden önce ,memeyi bıraktığında sıkiyordum memeyi süt geliyordu. doyuyor sanıyorduk ama yetmemiş.hep ağlama uykuya dalamama halleri meğer yavrum doyamamis.vucudu beyaz suratı gozlerinin ici hafiften sariydi. Suanki sarılık değeri nedir bilmiyorum ama sarılığı tam atamamamis dediler.yani hem sarilik hem sütun yetmemesi bebeğimi çıldirtmis tabiri caizse.son 1 haftadır zorla yatıyordu.uykusu çok kısa sürüyordu. sürekli ağlama durumları memeyi emip emip bırakma.ama dünden beri karni doyuyor kendiliğinden uyuyor.
Dün 15er dakikadan iki göğüsten 30cc çıktı.az dediler.ki bebek bunun 20cc sini anca yer o da ona yetmez dediler
Ne olur ne olmaz aklınızda kalmasın bı muayene ettirin kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?