2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Canım yaşım kaç olmuş , 3. bebeğim biberon görünce anneler bana da dedi sütünü ver mama verme diye. Sonra açıp yarayı gösterdim sağıp biberonla vermesem meme ucundan parça kopacak gibi. Sağınca çıkan sütü gösterdim; üstüne mama eklemesem zaten doymaz, sarılık bi de. Neyse anlayış gösterdiler. Onlar da haklı anne sütü gibi yok. Benim ortanca oğlum biberonla beslendi ilk. Ama anne memesini hiç reddetmedi. Süt artınca zaten ağırlık memem oluyordu. Biberonla içerken genze kaçma gibi durumlar oluyor ki dr. Browns biberonun akışı çok az zaten; burunun tıkalı olmasındanmış.
2 şer damla burun damlası kullanıyorduk, doktor onu artırmamızı söyledi. Ki görünürde bebeğin burnu tıkalı gibi değil.

Benim doktorum da ayrılmıştı; kara kara düşünüyordum. Öyle dünya tatlısı bi doktora denk geldim ki... Umarım endişelerini boşa çıkaracak bi doktora denk gelirsin

Sarılık değeri 15,7 çıktı
Saat başı emziriyorum düşer mi ki
Canım doktorunun tavsiyesi ne yönde oldu bilmiyorum ama burada çok yenidoğan sarılığı yaşayan arkadaş oldu, onlardan okuduğum kadarıyla bol bol emzirmek düşürüyor sarılığı gerektiği yerde de mama takviyesiyle atlatıyor bebişler...

rabarbaa yazmıştı, günde 5-6 çiş dolu bez değişiyorsa süt yeterli geliyor demekmiş, yoksa mama takviyesi gerekebilirmiş sanırım...

Doktor senin bebeğin zamanında doğdu, kan uyuşmazlığı yok, kilo kaybı da çok az o yüzden 17-18 olmazsa yatmasına gerek yok yarın kontrole gel dedi.
O yüzden yatırmamış yani.

14 ten sonra hastaneye normalde yatus yapılıyor ..dıyuyor mu bebsın sutun yeterlı mı yanı ? olmassa mama takvıyesı yapabılırsın cay kasıgıyla

Süt taşıyor artık ağzından, fazlalığı orasına burasına sürecek vaziyete geldik, anlamadım ki. Bi tek dün gece uykusuz kaldı bebek ve yorgunluktan ememedi. Hemen sarılık yükselmiş sanırım.

Uyanmazsa falan gelin hemen dedi. Ama uyanıyor, emiyor, altını da pisletiyor sürekli.
1 saat 15 dk da bir acıkıp ağlıyor, süt veriyorum. İnşllah düşer yarın kontrole gidecek, düşmezse yatış sanırım.

Benim egenin gelmeye niyeti yokmuş
2970 gr olmuş. İri bi bebek değil en fazla 40+2 ye kadar bekleyelim kendi gelmezse müdahale etmek gerekecek, engel bi durum olmaz ise suni deneriz dedi doktorum.
Çatı muayenesinde 1 cm kadar açıklık varmış biraz zorladı doğum başlar belki diye.
Moralimi yerlere serdi sıpa, bende diyodum gelcektir ama ben acı hissetmiyorumdur diye. Meğer cidden gelesi yokmuş.. yani şuan en fazla benle 10 günü kaldı 40+2 beklenirse..
artık hayırlısı demekten başka bişey kalmadı bekleyip görücez

Canım ablamın da çatı muayenesinde özellikle doğumu tetiklemek için zorladı biliyorsun, ertesi günü doğum oldu

Nstye girdin mi canım?

Sarılık değeri 15,7 çıktı
Saat başı emziriyorum düşer mi ki
Canım bizimde 16.33 çıkmıştı emzirdikten sınra mama da verdim mecburen ozaman normale döndü 1.5 saatte bir verdim uyandırıp şimdi artık kendi uyanıyor normale döndü mamadan korkma mecbur sarılık geçsin diye takviye yapmak zorunda kalıyor insan

muayenede zorladıysa yakında gelir o zaman sıkma canını hayırlısı olsun inş :)

Canım ablamın da çatı muayenesinde özellikle doğumu tetiklemek için zorladı biliyorsun, ertesi günü doğum oldu

Nstye girdin mi canım?
Valla ablanı söyledim direkt emira doğum yaptı diye :)) evet dedi :) inşallah bende yaparm yarına olmasa da normal olsa yeter :)
Suni verecekmiş yoksa 40+1 ya da 2 de engel bi durum olmazsa emira taburcu oldu mu canım

Valla ablanı söyledim direkt emira doğum yaptı diye :)) evet dedi :) inşallah bende yaparm yarına olmasa da normal olsa yeter :)
Suni verecekmiş yoksa 40+1 ya da 2 de engel bi durum olmazsa emira taburcu oldu mu canım
Oldu oldu, normal doğumda yatış bir gece ya, bugün çıktılar çok şükür.

Ablama yine de suni sancı da taktılar, zaten kötü bir şey değil ya. Ben de aslında suni sancıdan korkmuyorum, sadece o sancıyı çekip işe yaramazsa bir de sezeryana alınırsam diye çekiniyorum... Çünkü bende hiç açıklık yok sanırım, rahim ağzı uzunluğum da hala 3cm üstü. Ama Nereida hanım şey demişti, açıklık yoksa ve erken haftalardaysan suni sancının işe yarama ihtimali azalıyor, o yüzden müdahale için 39.haftanı bekleyeceğiz.

Bak sende 1cm açıklık varmış zaten, bu 10gün boyu sen yürüyüş yapmaya çalış, squat yap, beline sıcak su tut duşta. İnşallah açılman artar zaten. Doktor da muayenede zorlamış, işe yarar o da bence, canlı örneğini gördük :))

Oh gözünüz aydın maşallah :)
Ablanın muayenesinde açıklığı kaç cm di peki canım. Zorladığında yani
Yazmayı unutmuşum sana cevap verirken nts deydim. 2 tane sancım çıktı ama ikisini yine hissetmedim. Ama ekranı takip ettim ozaman gördüm ne zaman sancı olduğunu. Dediklerini deniycem canım yürüyeyim bol bol zaten 4 5 gündür yürüyodum ama yetmiyo tabi.
Bende senin gibi suni çekip sezaryene girmekten çekiniyorum. Ablamda diyo eğer suni çekip sezaryene girersen sana yazık diye. Daha tam kanala da inmemiş ege bey..
rabbim hayırlısını göstersin inşallah ya , biz ne kadar istesekte boş kaderimizde ki doğum olacak :) ama gönül illa birine meylediyor işte..

Hanımlar e-bebek te avent göğüs Kalkanı indirimde. Sizce alınmalı mı kullanıpta gerekli diyen var mı
Göğüsleri yara olanların imdadına o koşuyo ama sen bilirsin canım bende almadm gerekirse almayı düşünüyodum. Arkadaşım kullanıyo onu memnun ama tecrübeli olanlar söyler illakş

Tatlim sen beni tamamen yanlis anlamissin sen bildiklerini paylasmissin ben sana muhalefet yapmadim seninkilerin uzerine bildiklerimi ek yaptim lutfen saldircak yer aramayin.herkes gibi bebegim emmezse bende uzulurum tabiki ama bunu takinti yapmm yani ogljm 19 aylik surda 2 3 ay oluyor mamayi birakali yani takintilik bi durumum soz konusu degil ayrica senin icin demedim sen ac birakirsin aman mama vermezsin diye burasi acik bi platform sadece diger arkadaslari uyarmakti niyetim neyse size iyigeceler .birde unutmadan kucuk bi hatirlatma herseye stres yapmamak lazim oda sutumuze zarar verir

Hadi hayirlosi canim geri sayim basladi desene

aydingelini canim niye bozuldu ki senin moralin, bak daha vaktin var hem de simdiden acilman var. Bakarsin 10 gune kadar kendiliginden gelir oglun. Gelmese bile suni sancinin bir sakincasi ya da korkulacak bir yani yok onu denersin. Hic sikma canini paşa saglikli olsun da o gelecegi zamani ve sekli bilir.

Bak benim 40 haftam doluyor 1 gun sonra, hic acikligim bile yok. Bebek hala yukarda hatta. Ama doktorum bi anda sanciyla beraber acilip inebilir hic dert etme diyor. Sen de takilma, ki yazdigini okuyunca benim de aklima Emira geldi hemen. Sizin doktorun mudahalesi ise yariyor demekki, bakarsin sen de 1 2 gune dogurursun.

İlk doğumum kendi sancım la oldu. 2. Doğumumda.40+2 günlükken doktorum müdahale etmem gerek bebeğin kakasini yaparsa hayatınız tehlikeye girer dedi aynı gün yatışım yapıldı yumuşama vardı ama ilk doğumdan kalma 2 cm.açıklık dışında sadece kasilmalarim vardı fitil gibi bir şeyi batikonlayıp rahim ağzına yerlestirdiler 1. Saat tatlı tatlı sancılarım başladı ikinci saat biraz biraz ağırlaştı sancım 2 saatte 6 cm açıklık olmuş sonra ki 1.5 saat sancım çoğaldı ve sıklaştı 1 dk 1 100 lerde sancım çıkıyordu doktor muayene ettiğinde 9 cm açıklıkla doguma aldı beni 15 dk kadar sonra doğdu kızım suni sancı 3.5 saat doğumla 4 saat sürdü doğumum. Korkma suni sancı normal sancıdan biraz ağır oluyor ama daha kısa sürüyor ilk kızım da 22 saat sürmüştü sancı ve doğum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…