- 30 Nisan 2018
- 352
- 511
- 33
Bende bekleyivereyim surda emziremiyorum resmen göğüs pompasi aldik onunla sagip veriyorum mecburen geçene kadar
Benimkinin de göbeği düşünce ilk gün bi beyazlık kalmıştı azcık batikon sürdüm ertesi gün de toparlamıştı beyazlık falan kalmadı normal yani korkma
Doguramayanlardan biri de benim:) dr iyice asagiya inmis ama kanala girmemis henuz dedi. Ptesi tekrar gidicem cok sıkıldım bu surecten ya dogsa da kucagima alsam artikevde saatler suren kasilmam oluyor nstde tik yok hicbi sey anlamiyorum
Canim malesef benim sutum hala sari geliyor 20 25 cc en fazla sagdigimda geliyor yani 3.gun kesin cogalcak diye bisey yok 6 günlük bugun oglum ama memeden gitgide uzaklasiyor gibime geliyor.sariliga gelince hastaneden taburcu etmeden bakmalari gerekiyor kesinlikle bizimki 1 gunluktu biz ciktigimizda bakildi ama yoktuu 3.gun kafadan bi cihazla bakildi 11.6 cikti eger 11 ciksaydi kanda bakilmicakti mesela kanda ise 14 cikti dr yatis verdi 1 gecede kanda tekrardan 11 e dustu.yarin 7.gunu kontrolumuz var yine gidicez mesela dr a tekrardan bakilcak.emzirmek onemli ama doymuyosa da mama vermekten korkmayin onun sagligindan onemli hic bisey yokki siz vermediniz ornegin ben iki cocugundada bunlari yasadim birinin sekeri dustu 7 gun boyunca kuvezde kaldi digeri iste sariliktan yatti ben kasik kasik yediriyodum mamayi dayadilar biberonla mamayi .yani biz ne kdar vermicez desekte hem bebegimizden ayriliyoruz hemde biberonla mama veriliyor.ayrica kaka onemli degil demissin ama drumuz bize sariligin kakayla atildigini ve cok onemli oldugunu soyledi bunu da belirtmek isterim allah herkesin bebegin saglik versin kimseyi yavrusundan ayri dusurmesinKizlar oncelikle hepinize cok gecmis olsun. Oncelikle sarilik takip edilmesi gereken bir durum bu hastane doktorlari bunu hic mi umursamio anlamiorum.
Dogum yapacak arkadaslar acisindan da bilgi olmasi icin sureci yaziyorum.
Bebeginiz saglikla dogdu kucaginiza aldiniz. Ilk 2 gun kilo kaybeder. Burda onemli olan kriter gunluk 150 grdan fazla kaybetmemesi yani toplamda 300 gr kaybetmesi normaldir.
Ilk 48 saatte bebegin kaka yapmasi beklenir. Ilk kakalar mekonyum oldugu icin siyaha yakin renktedir. Gun gectikce bebegin kakasinin sariya donmesi beklenir.
Bebegim doyuyormu. En onemli gosterge cisli bez sayidir. Altini ciziyorum kaka degil cisli bez sayisi gunde 5 6 kez dolu dolu cisli bez degistiriyorsaniz bebeginiz doyuyordur.
Ilk 3 gun agiz sutu (kolostrum) denilen sut gelir ve bebegin midesi kiraz kadardir. Azicik gelen ama cok kiymetli olan bir suttur. Sutum yok die telas yapmayin 3 gunden sonra sut fazlalasir.
Sarilik yenidoganlarin cogu sarilik olur riskli bi durum degildir ancak takip etmek gerekir. Hastaneden taburcu olmadan sariligina baktirin. Yaklasik 2 gunluk.oluyor bebek ancak 3. Ve 4.gun artis gosterir sarilik degeri o yuzden 2 gun sonra tekrar baktirin eger 12den yuksek ise 4. Gunde gunluk takip.gerekir 17 uzerine ciktiginda fototerapi almasi gerekir. 5. Gunde deger dusmeye baslamissa 3 yada 4 gun sonra tekrar bakilir. Yenidogan sariligi en cok 21 gun surer ama takip onemli. Cisli bez sayisi onemli bol.bol.emzirmek.onemli
Bebegin doymasinda kaka kriter degil dedim cis kriter bebegin doyup doymama kriteri cis. Sarilik icin kaka onemsiz demedim. Ayrica bebek doymuyorsa elbette mama verilmeli ac birakacak halimiz yok mama vermeyinde yazmadim. Sadece ilk 3 gun gelen sutun az olduginu 3 gunden sonra cogaldigini belirttim. Onun disinda bende sagdigimda tek gogusten o kadar 30 cikiyor ama buda bi gosterge degil makine ile bebegin cekim.gucu ayni degil. Mama vermek dunyanin sonu degil bence sen bu konuda kendini cok uzuyorsun bu yuzden yazdiklarimi ona yormussunCanim malesef benim sutum hala sari geliyor 20 25 cc en fazla sagdigimda geliyor yani 3.gun kesin cogalcak diye bisey yok 6 günlük bugun oglum ama memeden gitgide uzaklasiyor gibime geliyor.sariliga gelince hastaneden taburcu etmeden bakmalari gerekiyor kesinlikle bizimki 1 gunluktu biz ciktigimizda bakildi ama yoktuu 3.gun kafadan bi cihazla bakildi 11.6 cikti eger 11 ciksaydi kanda bakilmicakti mesela kanda ise 14 cikti dr yatis verdi 1 gecede kanda tekrardan 11 e dustu.yarin 7.gunu kontrolumuz var yine gidicez mesela dr a tekrardan bakilcak.emzirmek onemli ama doymuyosa da mama vermekten korkmayin onun sagligindan onemli hic bisey yokki siz vermediniz ornegin ben iki cocugundada bunlari yasadim birinin sekeri dustu 7 gun boyunca kuvezde kaldi digeri iste sariliktan yatti ben kasik kasik yediriyodum mamayi dayadilar biberonla mamayi .yani biz ne kdar vermicez desekte hem bebegimizden ayriliyoruz hemde biberonla mama veriliyor.ayrica kaka onemli degil demissin ama drumuz bize sariligin kakayla atildigini ve cok onemli oldugunu soyledi bunu da belirtmek isterim allah herkesin bebegin saglik versin kimseyi yavrusundan ayri dusurmesin
Canım topuk kanında sarılık bakmıyorlar başka hastalıklara bakıyorlar eğer bir sorun varsa dönüş yapılacakmış sorun yoksa aramiycaklar dedi sağlık ocağıBu topuk kanı alınıp da sonrasında size haber verdiler mi sonucunu yanı sarılık olduğunu nasıl anladınız doktora gidince mi ?
İlk denemem de 20cc sağdım biberonla verdik ama annemler bebeğe verirken bebeğin çok hızlı içtiğini içerken de gözbebeklerinin büyüdüğünü söylediler korktum... sonra çay kaşığı ile ver bundan sonrA sağarsan dediler...
Ha bir de biberon kullanınca anne memesini unutur diyorlar ... sürekli her kafadan bir ses çıkıyor kayınvalidem bizde misafir halaaa gitmedi-annem de eski toprak- yanı böyle sağma saklama işleri onlara çok ters -laf anlatırken kendimi kaybediyorum bazen
Allah analı babalı büyütsün canım.Kizlar hepinize teşekkür ederim hepinize dua ettim emin olun
Abisinin tipkisi doğdu ikimiz de iyiyiz şükür
Canim Allah analı babalı büyütsün bebeğini.çok çok çok sevindim
Biberonla veriyorum canımBiberonla mı veriyorsun kaşıkla mı ?
Benimkinin de göbeği düşünce ilk gün bi beyazlık kalmıştı azcık batikon sürdüm ertesi gün de toparlamıştı beyazlık falan kalmadı normal yani korkma
Sarılık değeri 15,7 çıktı
Saat başı emziriyorum düşer mi ki
14 ten sonra hastaneye normalde yatus yapılıyor ..dıyuyor mu bebsın sutun yeterlı mı yanı ? olmassa mama takvıyesı yapabılırsın cay kasıgıylaSarılık değeri 15,7 çıktı
Düşer inşallah canım Dr. Ne dedi sadece emzirmeyi yeterli gördüyse sen sürekli emzir ama mama takviyesi de yapabilirsin çünkü emerken ne kadar süt geldiğini bilmiyoruz en azından bu süreci atlatincaya kadar mama verebilirsinSarılık değeri 15,7 çıktı
İnşallah doğru ölçerler ya hiç güvenmiyorum
Canım 15 üstü yatırılması gerekiyor 1gece yatıyor ve Düşüyor 10.günden sonra sarılığın Önemi yok emzirip geçmesini bekliyorsun kızım yatmıştı 1 gece oğlumda da 12 çıktı yatırmadık ve artık 10günü geçtik üzülme sarılık her bebek oluyor nerdeyseSarılık değeri 15,7 çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?