2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hanımlar e-bebek te avent göğüs Kalkanı indirimde. Sizce alınmalı mı kullanıpta gerekli diyen var mı
Canım çok işe yarıyor. Benim yara oldu teki. Bebeğe veremiyordum. Meme ucu değmediği için bir yere acımıyor, iyileşmesi kolay oluyor. Bebeği emziremedim kan yutar diye. Sağdım makinayla ve hep onu taktım. Ayrıca memeden sızan süt de onda birikiyor onu da bebeğe veriyorum. Göğüs pedine gerek kalmadı. Yazın kullanamamıştım fazla; ince tşörtlerden belli oluyor diye. Şimdi tam iyileşse bile onu kullanmaya devam ederim bir süre.

aydingelini canım bana cm söylememisti ama birazcık açıklık buldum doğum başlasın diye oradan biraz kurcaladim demişti hakikaten dediği gibi oldu :) kanlı sümüksü akıntı gelirse mutlaka sen de doktora git. Squat , çömelme hareketini, plates topunyla hafifçe ziplamaa duşta bele sıcak su tutma filan yaparak 5cm açıklık oldu işte.
Suni sancı dan da hiç korkma çünkü başta düşük dozda veriyolar en son arttiriyorlar ki zaten kendi sancin da son ana gelince illa ki zor oluyor.

Valla ben Nereida hanımla çok eğlenceli bir doğum geçirdim bir de ebemiz Dilay vardı o da çok tatlıydi darısı size olsun :) 3. Bebek olursa gene burada doğum olsun isterim yani

Bir şey olmaz Allahın izniyle korkma ve korkutulmana izin verme :) hiçbir şey boşuna değildir, suni sancı alıp sezeryana girsek bile vardır onun da bir faydası. Hem arkadaşlar da yazmış, şimdiden açıklığın var 1cm, inşallah artacaktır da canım sen hiç bozma moralini :)

Sancı çekerken su geldikten sonrası, doğumun son anları zorlaşıyor diyor ablam hep. Suni sancı verilince de eğer suyun gelmediyse bekliyorlar, yani sancının kolay kısmında. Eğer suyun gelirse ve bebeğin gelmeye niyeti yoksa zaten seni o halde hala sancı çek diye bırakamazlar. Su geldikten birkaç saat içinde doğum olmalıymış çünkü. Boşuna zaman kaybetmezler. (bunlar aynı zamanda kendime verdiğim telkinler )

Peki hastaneye goturmeye gerek var mi kalkani, eve dondukten sonra mi kullanmaya baslaniyor?
Ben ne olur ne olmaz hastane çantama koydum. Sezeryan olur da 2gün kalırsam ihtiyaç duyabilirim dedim. Bir de ilk bebek olunca bilemezsem emzirmeyi çok hassaslaşabilir diye düşünüyorum. İki tanecik kapağı çantaya atmakta sorun yok yani kullanmazsam gerisin geri getiririm. Buzdolabı poşetine koydum, kirlenmez de onun içinde.

Yok kuzum suniden korktuğuma değil, ben hani kanala tamamen inmiştir artık doğum çok yakın falan demesini beklerken böyle deyince şok etkisi yarattı :) hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah öyle yada böyle doğacaklar artık vakitleri kısıtlı :)
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun :)
Ay bana da dedi açıklık buldum biraz ordan ilerledim ondan zorladm diye nekdar deyince 1 cm kadar dedi :)
Ben kahverengi kanama flan gelir diye düşündüm ama maşallah bişey gelmedi daha. Plates topum yok ama diğerlerini deniyim bende yarın canım çok sağol. Güzel doğum geçirmene çok sevindimm :) nereida hoca sevmli tatlı ya, benide Pazartesi yada salı kesin yine çağırdı. Bakalım ozaman ne olacak.
Sen nasılsın paşalar nasıl :)
Telkinlerin çok haklı ama canımm:) çok teşekkür ederim :)
Artık Allah biliyo hayırlısını biz elimizden geleni yapalım da gerisi takdiri ilahi :)
Suninin kademeli verildiğini bilmiyodum mesela. Bakalım neler yaşayıp görücez :)

Paşalarin ikisi beraber ilk gecemiz çok şükür şimdilik sıkıntı yok canım :) bebek ilk ağladığında Salih korkarak uyandı ama son aglamada duymadı bile. Alışacaklar inşallah. Yusuf bey de pek gazlı ve pek nazlı teyzesi :) emzirmek 10 dakika gaz çıkarmak 30 dakika sürüyor

Bu arada Nereida hoca son ölçümde yusufa 50 cm 3100 Gr demişti ama 52cm ve 3030 Gr doğdu yani ölçümler üç aşağı beş yukarı oynayabiliyor.

Teşekkürler kocaman açıklamanız için sancım olsun kendi kendine başlasın herşey diye dua edip duruyorum ama Allahtan hayırlısını istemek lazım herhalde hepimizin hakkında herşeyin hayırlısı olur inşallah

Rica ederim canım ben de kendi sancıma çok istemiştim dediğim gibi nasip olmadı. İnşaAllah hepiniz bir avazda 1 sancıda dogurursunuz Allah yardımcınız olsun.

Ablama da Cuma akşamı ya da Cumartesi sabahı kontrole bekliyorum demişti, perşembe doğum oldu

Hadi inşallah sende de bu müdahale işe yarar kuzum
İnşallah canımm benim bol bol dediğiniz hareketleri yapıcam faydası olacak inşallah
Oyy kıyamam alışır Salihte :) yanınızda mı yatıyo hala :)
Yusuf paşaya da maşallah, Yusuflar pek nazlı çıktılar
Bize de dün 2970 hadi 3 kg diyelim dedi. Boyunu söylemiyo ben de sormuyorum unutuyorum
Maşallah abi kardeş çok güzel uyum sağlayıp büyüsünler inşallah

Sarilikta yatis degeri 17 ve ustu canim. Eger cocugun kilo kaybi cok ise kilo almaya baslamamissa 14 de hastaneye yatiriorlar. Cisli bezleri takip et ona gore emzirmeyi uzatip siklastirirsin bizim hastanede 9 du 2 gun sonra 14.6 oldu ertesi gun 13.1 e dustu bugun tekrar bakilacak.

Hanımlar e-bebek te avent göğüs Kalkanı indirimde. Sizce alınmalı mı kullanıpta gerekli diyen var mı

Peki hastaneye goturmeye gerek var mi kalkani, eve dondukten sonra mi kullanmaya baslaniyor?

Bence kesinlikle alin ve kesinlikle goturun. Ilk emzirmeden itibaren kullanmazsaniz yara olduktan sonra daha cok cekersiniz. Ilkinden tecrubeli oldugum.icin bunda ilk emzirme sonrasi hemen lansinohun lanolin kremini surdum ardindan kalkani taktim. Hem sut uretimini de hizlandirio yara olmadi cok sukur ama tek gogsumde hassasiyet var oda gecer insallah. Her emzirme sonrasi lanolin surup kalkan takarsaniz yara olayini buyuk olcude azaltirsiniz. Lanolini silmeden emzirebiliosunuz. Sonradan alinan onlem fayda etmio sureci uzatiyor

Canım boyunu bize de söylemiyor. Ultrason kağıdı veriyor ya, orada ölçümleri olduğu ilk kağıtta fl yazıyor yanında da bir sayı oluyor. O sayıyı 7ile çarparsan boyu çıkıyor :)

Canim ilk dogumda senin gibiydim. O kadar cok normal dogum istiyordum ki biri olmadi sezeryan olursun diince boguveresim geliyordu. Sonuc normal.dogurdum. ancak sonrasinda cok çektim 20 gun dogrulamadim. Cinsel hayatimizi bile etkiledi bu surec. Bunda sezeryan oldum. 3. Gun kek cirptim 1 haftalikken ev supurdum. O.kadar kolay gectiki. Uyaniktim.hemde ilk anlarina sahit. Oldum. Ayrica ilk dogumum zor oldugu icin bebegim cok stresliydi. Bunda oyle biseyde olmadi. Onu dogrulup emziremedigim icin ac kaldi hastaneye yatti. Bunu ilk aksam.oturarak emzirebildim. Aslindâ birini kotulemek. Birini ovmek icin yazmiorum. Dogum kisiye ozeldir. Herkesin tecrubesi ve yasadigi farklidir. Sadece akisina birak bence en kolay ve sagliklisi icin dua et. Normal olmazsa die strese girme. Muhim olan saglikla kavusmaniz

Çok doğru söylemişsin aslında canım. Beni okadar çok yönetmeye çalışıyorlar ki sırf inatlarına okadar saat sancı çekip normal doğurasım geliyo . Dediğin çok doğru hem bebeğe hem kendime zararım dokunacaksa sezaryen daha mantıklı tabiki. Bende şuan elimden geleni yapayım da gerisi takdiri ilahi diyorum. Sonuçta kul plan yaparken kader gülermiş diye bi laf var istediğimiz kadar kendimiz plan yapalım rabbimin yazdığını yaşıycaz :) bide bende sezaryen olmama takıntısı şundan geliyo, sanki sezaryen olunca kocaman bi karnım kalacakmış gitmicekmiş normal olursa o karın kalmayacakmış gibi geliyo aslında benim beynimdeki dert bu. Aslında en son düşünülecek bişey bu ama düşüncelere engel olunmuyo malesef
Benim ablamda sezaryen oldu aynı sen gibiydi her işini kendi yaptı çabuk toparlandı. İlk çocuğunda da suni çekti sonra olmadı sezaryene döndü. O yüzden diyo suni çekip sezaryene dönme diye. En iyisini Rabbim bilir sonrada doktorumuz. Herşeyin hayırlısı..

@LezzetliCipetpet dün doktorun kafası gidikti, sadece 2 poz yüzünün ultrason fotoğrafnı bastı kalan herşeyi bilgisayra işlemeden silmiş :)) bu kağıtta fl yazmıyo ama olsun pazartesi ya da salı yine gidicez ozman bakarım :)

Bize hiç kan testi önermediler. Topuk kanı alındı sadece. Çok geçmiş olsun size de.

Pazartesi kontrol var bir daha sağlık ocağında bakalım.

Benim bebek 3250 doğdu 3. Gün taburcu olurken 3070di 1 hafta sonra 3300 ondan sonraki hafta 3500 en son 3600dü. Bizim giysiyle tartıyor ama en son 3800 geldi mesela diyor ki giysisi 150-200 gr olsa diyip düşürüyor öyle 3600 diyor.

Ben son 1-2 gune kadar hic bisey kullanmadım banyo da 1 sefer yaptirdim dusmeden ama baya kurumuştu. Kuruduğunda göbek 360 derece dönüyordu bez değiştirirken dikkatli değiştirdim elim falan çarpıpta oradan ayrılmasın diye.
Kurstan bi arkadaşın bebeğinin de göbeği dışarı pörtlek gibiydi bize resim göndermişti ordan biliyorum düştükten 1-2 gün sonra içeri çekilip normale dönmüş. Kızarıklığı bilmiyorum canım ama kötü koku falan yoksa sıkıntı olmaz arada açıp havalandırın daha kolay düşüyormuş.

Bana da vermediler canım dikislerimde sorun çıkmıştı onun için almıştım bebişin göbeğine de hafiften sürdüm sürmesem de olurmuş yani. iltihapli gibi görüntü ve kötü koku yoksa bişey olmaz arada açıp havalandirirsan daha çabuk düşer göbeği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…