Canım çok işe yarıyor. Benim yara oldu teki. Bebeğe veremiyordum. Meme ucu değmediği için bir yere acımıyor, iyileşmesi kolay oluyor. Bebeği emziremedim kan yutar diye. Sağdım makinayla ve hep onu taktım. Ayrıca memeden sızan süt de onda birikiyor onu da bebeğe veriyorum. Göğüs pedine gerek kalmadı. Yazın kullanamamıştım fazla; ince tşörtlerden belli oluyor diye. Şimdi tam iyileşse bile onu kullanmaya devam ederim bir süre.Hanımlar e-bebek te avent göğüs Kalkanı indirimde. Sizce alınmalı mı kullanıpta gerekli diyen var mı
Bir şey olmaz Allahın izniyle korkma ve korkutulmana izin verme :) hiçbir şey boşuna değildir, suni sancı alıp sezeryana girsek bile vardır onun da bir faydası. Hem arkadaşlar da yazmış, şimdiden açıklığın var 1cm, inşallah artacaktır da canım sen hiç bozma moralini :)Oh gözünüz aydın maşallah :)
Ablanın muayenesinde açıklığı kaç cm di peki canım. Zorladığında yani
Yazmayı unutmuşum sana cevap verirken nts deydim. 2 tane sancım çıktı ama ikisini yine hissetmedim. Ama ekranı takip ettim ozaman gördüm ne zaman sancı olduğunu. Dediklerini deniycem canım yürüyeyim bol bol zaten 4 5 gündür yürüyodum ama yetmiyo tabi.
Bende senin gibi suni çekip sezaryene girmekten çekiniyorum. Ablamda diyo eğer suni çekip sezaryene girersen sana yazık diye. Daha tam kanala da inmemiş ege bey..
rabbim hayırlısını göstersin inşallah ya , biz ne kadar istesekte boş kaderimizde ki doğum olacak :) ama gönül illa birine meylediyor işte..
Ben ne olur ne olmaz hastane çantama koydum. Sezeryan olur da 2gün kalırsam ihtiyaç duyabilirim dedim. Bir de ilk bebek olunca bilemezsem emzirmeyi çok hassaslaşabilir diye düşünüyorum. İki tanecik kapağı çantaya atmakta sorun yok yani kullanmazsam gerisin geri getiririm. Buzdolabı poşetine koydum, kirlenmez de onun içinde.Peki hastaneye goturmeye gerek var mi kalkani, eve dondukten sonra mi kullanmaya baslaniyor?
Yok kuzum suniden korktuğuma değil, ben hani kanala tamamen inmiştir artık doğum çok yakın falan demesini beklerken böyle deyince şok etkisi yarattı :) hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah öyle yada böyle doğacaklar artık vakitleri kısıtlı :)aydingelini canim niye bozuldu ki senin moralin, bak daha vaktin var hem de simdiden acilman var. Bakarsin 10 gune kadar kendiliginden gelir oglun. Gelmese bile suni sancinin bir sakincasi ya da korkulacak bir yani yok onu denersin. Hic sikma canini paşa saglikli olsun da o gelecegi zamani ve sekli bilir.
Bak benim 40 haftam doluyor 1 gun sonra, hic acikligim bile yok. Bebek hala yukarda hatta. Ama doktorum bi anda sanciyla beraber acilip inebilir hic dert etme diyor. Sen de takilma, ki yazdigini okuyunca benim de aklima Emira geldi hemen. Sizin doktorun mudahalesi ise yariyor demekki, bakarsin sen de 1 2 gune dogurursun.
Ay bana da dedi açıklık buldum biraz ordan ilerledim ondan zorladm diye nekdar deyince 1 cm kadar dedi :)aydingelini canım bana cm söylememisti ama birazcık açıklık buldum doğum başlasın diye oradan biraz kurcaladim demişti hakikaten dediği gibi oldu :) kanlı sümüksü akıntı gelirse mutlaka sen de doktora git. Squat , çömelme hareketini, plates topunyla hafifçe ziplamaa duşta bele sıcak su tutma filan yaparak 5cm açıklık oldu işte.
Suni sancı dan da hiç korkma çünkü başta düşük dozda veriyolar en son arttiriyorlar ki zaten kendi sancin da son ana gelince illa ki zor oluyor.
Valla ben Nereida hanımla çok eğlenceli bir doğum geçirdim bir de ebemiz Dilay vardı o da çok tatlıydi darısı size olsun :) 3. Bebek olursa gene burada doğum olsun isterim yani
Telkinlerin çok haklı ama canımm:) çok teşekkür ederim :)Bir şey olmaz Allahın izniyle korkma ve korkutulmana izin verme :) hiçbir şey boşuna değildir, suni sancı alıp sezeryana girsek bile vardır onun da bir faydası. Hem arkadaşlar da yazmış, şimdiden açıklığın var 1cm, inşallah artacaktır da canım sen hiç bozma moralini :)
Sancı çekerken su geldikten sonrası, doğumun son anları zorlaşıyor diyor ablam hep. Suni sancı verilince de eğer suyun gelmediyse bekliyorlar, yani sancının kolay kısmında. Eğer suyun gelirse ve bebeğin gelmeye niyeti yoksa zaten seni o halde hala sancı çek diye bırakamazlar. Su geldikten birkaç saat içinde doğum olmalıymış çünkü. Boşuna zaman kaybetmezler. (bunlar aynı zamanda kendime verdiğim telkinler)
Ben ne olur ne olmaz hastane çantama koydum. Sezeryan olur da 2gün kalırsam ihtiyaç duyabilirim dedim. Bir de ilk bebek olunca bilemezsem emzirmeyi çok hassaslaşabilir diye düşünüyorum. İki tanecik kapağı çantaya atmakta sorun yok yani kullanmazsam gerisin geri getiririm. Buzdolabı poşetine koydum, kirlenmez de onun içinde.
Ablama da Cuma akşamı ya da Cumartesi sabahı kontrole bekliyorum demişti, perşembe doğum oldubenide Pazartesi yada salı kesin yine çağırdı. Bakalım ozaman ne olacak.
Yok kuzum suniden korktuğuma değil, ben hani kanala tamamen inmiştir artık doğum çok yakın falan demesini beklerken böyle deyince şok etkisi yarattı :) hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah öyle yada böyle doğacaklar artık vakitleri kısıtlı :)
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun :)
Ay bana da dedi açıklık buldum biraz ordan ilerledim ondan zorladm diye nekdar deyince 1 cm kadar dedi :)
Ben kahverengi kanama flan gelir diye düşündüm ama maşallah bişey gelmedi daha. Plates topum yok ama diğerlerini deniyim bende yarın canım çok sağol. Güzel doğum geçirmene çok sevindimm :) nereida hoca sevmli tatlı ya, benide Pazartesi yada salı kesin yine çağırdı. Bakalım ozaman ne olacak.
Sen nasılsın paşalar nasıl :)
Telkinlerin çok haklı ama canımm:) çok teşekkür ederim :)
Artık Allah biliyo hayırlısını biz elimizden geleni yapalım da gerisi takdiri ilahi :)
Suninin kademeli verildiğini bilmiyodum mesela. Bakalım neler yaşayıp görücez :)
Ben goturmustum ama eve gelince kullanmaya başladım hastane de başlasak daha iyi olurdu acemilik olduPeki hastaneye goturmeye gerek var mi kalkani, eve dondukten sonra mi kullanmaya baslaniyor?
Teşekkürler kocaman açıklamanız için sancım olsun kendi kendine başlasın herşey diye dua edip duruyorum ama Allahtan hayırlısını istemek lazım herhalde hepimizin hakkında herşeyin hayırlısı olur inşallahİlk doğumum kendi sancım la oldu. 2. Doğumumda.40+2 günlükken doktorum müdahale etmem gerek bebeğin kakasini yaparsa hayatınız tehlikeye girer dedi aynı gün yatışım yapıldı yumuşama vardı ama ilk doğumdan kalma 2 cm.açıklık dışında sadece kasilmalarim vardı fitil gibi bir şeyi batikonlayıp rahim ağzına yerlestirdiler 1. Saat tatlı tatlı sancılarım başladı ikinci saat biraz biraz ağırlaştı sancım 2 saatte 6 cm açıklık olmuş sonra ki 1.5 saat sancım çoğaldı ve sıklaştı 1 dk 1 100 lerde sancım çıkıyordu doktor muayene ettiğinde 9 cm açıklıkla doguma aldı beni 15 dk kadar sonra doğdu kızım suni sancı 3.5 saat doğumla 4 saat sürdü doğumum. Korkma suni sancı normal sancıdan biraz ağır oluyor ama daha kısa sürüyor ilk kızım da 22 saat sürmüştü sancı ve doğum.
Rica ederim canım ben de kendi sancıma çok istemiştim dediğim gibi nasip olmadı. İnşaAllah hepiniz bir avazda 1 sancıda dogurursunuz Allah yardımcınız olsun.Teşekkürler kocaman açıklamanız için sancım olsun kendi kendine başlasın herşey diye dua edip duruyorum ama Allahtan hayırlısını istemek lazım herhalde hepimizin hakkında herşeyin hayırlısı olur inşallah
İnşallah canımm benim bol bol dediğiniz hareketleri yapıcam faydası olacak inşallahAblama da Cuma akşamı ya da Cumartesi sabahı kontrole bekliyorum demişti, perşembe doğum oldu
Hadi inşallah sende de bu müdahale işe yarar kuzum
Oyy kıyamam alışır Salihte :) yanınızda mı yatıyo hala :)Paşalarin ikisi beraber ilk gecemiz çok şükür şimdilik sıkıntı yok canım :) bebek ilk ağladığında Salih korkarak uyandı ama son aglamada duymadı bile. Alışacaklar inşallah. Yusuf bey de pek gazlı ve pek nazlı teyzesi :) emzirmek 10 dakika gaz çıkarmak 30 dakika sürüyor
Bu arada Nereida hoca son ölçümde yusufa 50 cm 3100 Gr demişti ama 52cm ve 3030 Gr doğdu yani ölçümler üç aşağı beş yukarı oynayabiliyor.
Doktor senin bebeğin zamanında doğdu, kan uyuşmazlığı yok, kilo kaybı da çok az o yüzden 17-18 olmazsa yatmasına gerek yok yarın kontrole gel dedi.
O yüzden yatırmamış yani.
Süt taşıyor artık ağzından, fazlalığı orasına burasına sürecek vaziyete geldik, anlamadım ki. Bi tek dün gece uykusuz kaldı bebek ve yorgunluktan ememedi. Hemen sarılık yükselmiş sanırım.
Uyanmazsa falan gelin hemen dedi. Ama uyanıyor, emiyor, altını da pisletiyor sürekli.
1 saat 15 dk da bir acıkıp ağlıyor, süt veriyorum. İnşllah düşer yarın kontrole gidecek, düşmezse yatış sanırım.
Hanımlar e-bebek te avent göğüs Kalkanı indirimde. Sizce alınmalı mı kullanıpta gerekli diyen var mı
Peki hastaneye goturmeye gerek var mi kalkani, eve dondukten sonra mi kullanmaya baslaniyor?
Canım boyunu bize de söylemiyor. Ultrason kağıdı veriyor ya, orada ölçümleri olduğu ilk kağıtta fl yazıyor yanında da bir sayı oluyor. O sayıyı 7ile çarparsan boyu çıkıyor :)İnşallah canımm benim bol bol dediğiniz hareketleri yapıcam faydası olacak inşallah
Oyy kıyamam alışır Salihte :) yanınızda mı yatıyo hala :)
Yusuf paşaya da maşallah, Yusuflar pek nazlı çıktılar
Bize de dün 2970 hadi 3 kg diyelim dedi. Boyunu söylemiyo ben de sormuyorum unutuyorum
Maşallah abi kardeş çok güzel uyum sağlayıp büyüsünler inşallah
İnşallah canımm benim bol bol dediğiniz hareketleri yapıcam faydası olacak inşallah
Oyy kıyamam alışır Salihte :) yanınızda mı yatıyo hala :)
Yusuf paşaya da maşallah, Yusuflar pek nazlı çıktılar
Bize de dün 2970 hadi 3 kg diyelim dedi. Boyunu söylemiyo ben de sormuyorum unutuyorum
Maşallah abi kardeş çok güzel uyum sağlayıp büyüsünler inşallah
Çok doğru söylemişsin aslında canım. Beni okadar çok yönetmeye çalışıyorlar ki sırf inatlarına okadar saat sancı çekip normal doğurasım geliyo . Dediğin çok doğru hem bebeğe hem kendime zararım dokunacaksa sezaryen daha mantıklı tabiki. Bende şuan elimden geleni yapayım da gerisi takdiri ilahi diyorum. Sonuçta kul plan yaparken kader gülermiş diye bi laf var istediğimiz kadar kendimiz plan yapalım rabbimin yazdığını yaşıycaz :) bide bende sezaryen olmama takıntısı şundan geliyo, sanki sezaryen olunca kocaman bi karnım kalacakmış gitmicekmiş normal olursa o karın kalmayacakmış gibi geliyo aslında benim beynimdeki dert bu. Aslında en son düşünülecek bişey bu ama düşüncelere engel olunmuyo malesefCanim ilk dogumda senin gibiydim. O kadar cok normal dogum istiyordum ki biri olmadi sezeryan olursun diince boguveresim geliyordu. Sonuc normal.dogurdum. ancak sonrasinda cok çektim 20 gun dogrulamadim. Cinsel hayatimizi bile etkiledi bu surec. Bunda sezeryan oldum. 3. Gun kek cirptim 1 haftalikken ev supurdum. O.kadar kolay gectiki. Uyaniktim.hemde ilk anlarina sahit. Oldum. Ayrica ilk dogumum zor oldugu icin bebegim cok stresliydi. Bunda oyle biseyde olmadi. Onu dogrulup emziremedigim icin ac kaldi hastaneye yatti. Bunu ilk aksam.oturarak emzirebildim. Aslindâ birini kotulemek. Birini ovmek icin yazmiorum. Dogum kisiye ozeldir. Herkesin tecrubesi ve yasadigi farklidir. Sadece akisina birak bence en kolay ve sagliklisi icin dua et. Normal olmazsa die strese girme. Muhim olan saglikla kavusmaniz
Bize hiç kan testi önermediler. Topuk kanı alındı sadece. Çok geçmiş olsun size de.Canım benim inşallah birşey yoktur bizde sarılığı azalıyor gibi geldi emmesi çok güzeldi hareketleri çok güzeldi sırf aklımızda kalmasın bı kez daha baktiralim dedik 22 çıktı bilurubin Dr. Bile Cok şaşırdı vücudu çok sarı deil bukadar beklemiyordum dedi keşke daha önce gitseydik dedim 25 olunca kanı değişmesi gerekiyormuş Allah korusun aman ihmal etmeyelim
Pazartesi kontrol var bir daha sağlık ocağında bakalım.Bizimki de emiyor emiyor ama doymuyor saat başı nerdeyse ağlayıp istiyor hatta meme ağzında uyuya kalıyor , nereden anlıyoruz doyduğunu ?
Aynısı benimde başımda , kanlı gelince sütüm o göğsüm ucunu almadı canım yandığı için elde sağıp biberonla 20 cc kadar verdim saniyeler İÇİNDE hüpletti karnı doydu, sırayla veriyorum ama doymuyor - ya da iyi çekemiyor
Benim bebek 3250 doğdu 3. Gün taburcu olurken 3070di 1 hafta sonra 3300 ondan sonraki hafta 3500 en son 3600dü. Bizim giysiyle tartıyor ama en son 3800 geldi mesela diyor ki giysisi 150-200 gr olsa diyip düşürüyor öyle 3600 diyor.Kızım 3090 doğdu 5.ve 7. Gunku muayenede 2900 çıktı. 6.gun aile hekiminde 3200lu çıkmıştı.aile hekimi elbiselerle tartmisti cunku.hastane sadece çıtçıtli body ya da bezle tartiyor.senin bebeği nasıl tarttilar?
Kızlar benimki de emiyor. emmeden önce ,memeyi bıraktığında sıkiyordum memeyi süt geliyordu. doyuyor sanıyorduk ama yetmemiş.hep ağlama uykuya dalamama halleri meğer yavrum doyamamis.vucudu beyaz suratı gozlerinin ici hafiften sariydi. Suanki sarılık değeri nedir bilmiyorum ama sarılığı tam atamamamis dediler.yani hem sarilik hem sütun yetmemesi bebeğimi çıldirtmis tabiri caizse.son 1 haftadır zorla yatıyordu.uykusu çok kısa sürüyordu. sürekli ağlama durumları memeyi emip emip bırakma.ama dünden beri karni doyuyor kendiliğinden uyuyor.
Dün 15er dakikadan iki göğüsten 30cc çıktı.az dediler.ki bebek bunun 20cc sini anca yer o da ona yetmez dediler
Ne olur ne olmaz aklınızda kalmasın bı muayene ettirin kızlar.
Ben son 1-2 gune kadar hic bisey kullanmadım banyo da 1 sefer yaptirdim dusmeden ama baya kurumuştu. Kuruduğunda göbek 360 derece dönüyordu bez değiştirirken dikkatli değiştirdim elim falan çarpıpta oradan ayrılmasın diye.Bizim bir haftamız oldu göbeği kurudu ama düşmedi o göbek deliği olan yer kırmızı hafif ve dışarı doğru biraz pörtlek gibi normal Mİ ? Banyo da yaptırmadık göbeği düşmediği için...
bize göbek bakım seti aldırdılar alkollü sanırım fısfıs şeklinde bi mendile sıkıp göbeğine pansuman yapılıyor
Bana da vermediler canım dikislerimde sorun çıkmıştı onun için almıştım bebişin göbeğine de hafiften sürdüm sürmesem de olurmuş yani. iltihapli gibi görüntü ve kötü koku yoksa bişey olmaz arada açıp havalandirirsan daha çabuk düşer göbeğiÇok teşekkürler cevap için. İnşaallah bizimde öyle olur anlayınca falan sanki sisiyor gibi gözüküyor evhamlaniyorum bize Batikon falan vermemişlerdi bir temizleme mendili verildi onada gerek yok demişlerdi en son bilmiyorum umarım sorun olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?