Çok doğru söylemişsin aslında canım. Beni okadar çok yönetmeye çalışıyorlar ki sırf inatlarına okadar saat sancı çekip normal doğurasım geliyo . Dediğin çok doğru hem bebeğe hem kendime zararım dokunacaksa sezaryen daha mantıklı tabiki. Bende şuan elimden geleni yapayım da gerisi takdiri ilahi diyorum. Sonuçta kul plan yaparken kader gülermiş diye bi laf var istediğimiz kadar kendimiz plan yapalım rabbimin yazdığını yaşıycaz :) bide bende sezaryen olmama takıntısı şundan geliyo, sanki sezaryen olunca kocaman bi karnım kalacakmış gitmicekmiş normal olursa o karın kalmayacakmış gibi geliyo aslında benim beynimdeki dert bu. Aslında en son düşünülecek bişey bu ama düşüncelere engel olunmuyo malesef
Benim ablamda sezaryen oldu aynı sen gibiydi her işini kendi yaptı çabuk toparlandı. İlk çocuğunda da suni çekti sonra olmadı sezaryene döndü. O yüzden diyo suni çekip sezaryene dönme diye. En iyisini Rabbim bilir sonrada doktorumuz. Herşeyin hayırlısı..
@LezzetliCipetpet dün doktorun kafası gidikti, sadece 2 poz yüzünün ultrason fotoğrafnı bastı kalan herşeyi bilgisayra işlemeden silmiş :)) bu kağıtta fl yazmıyo ama olsun pazartesi ya da salı yine gidicez ozman bakarım :)
Bana ilk dogumda ebe yapmisti o dogumum normaldi. Bu dogumum Sezeryan oldu bunda yapilmadi amaKizlar bu lavman nasil bisey biri mi yapiyor kendimiz mi? Vallahi dogumdan cok ikinirken tuvaletimi yapmaktan korkuyorum ablama lavman yapilmamis oyle kotu bi anisi var aklima nasil kazinmissa hep ya benimde basima gelirse diye dusunuyorum yazarken bile utandim
Onlar yapıyorlar canım. Fitil takar gibi sıvı uyguluyorlar, birkaç saniye sürüyor. Tuvalet ihtiyacın oluyor hemen , birkaç dakika tutuyorsun sonra tüm içindekileri gidiveriyor. Sancılar gelince bebek iyice aşağı inince tuvaletin varmış hissi oluyor ama lavman yapıldığı için tuvaletini yapmıyorsun doğum sırasında. Bir de küçük tuvalet için boşaltım yapıyorlar foğumhanede anlamıyorsun bile. Doğumda tuvaletini de yapsan kimse için sorun olmaz takılma oraya. Biz utanıyoruz ama onlar her duruma alışık canım. Sağlıklı doğumlar dilerim.Kizlar bu lavman nasil bisey biri mi yapiyor kendimiz mi? Vallahi dogumdan cok ikinirken tuvaletimi yapmaktan korkuyorum ablama lavman yapilmamis oyle kotu bi anisi var aklima nasil kazinmissa hep ya benimde basima gelirse diye dusunuyorum yazarken bile utandim
Aydindami oturuyorsunuz hangi doktora gidiyorsunuz acaba?Benim egenin gelmeye niyeti yokmuş
2970 gr olmuş. İri bi bebek değil en fazla 40+2 ye kadar bekleyelim kendi gelmezse müdahale etmek gerekecek, engel bi durum olmaz ise suni deneriz dedi doktorum.
Çatı muayenesinde 1 cm kadar açıklık varmış biraz zorladı doğum başlar belki diye.
Moralimi yerlere serdi sıpa, bende diyodum gelcektir ama ben acı hissetmiyorumdur diye. Meğer cidden gelesi yokmuş.. yani şuan en fazla benle 10 günü kaldı 40+2 beklenirse..
artık hayırlısı demekten başka bişey kalmadı bekleyip görücez
Zaten doğumdan çıkar çıkmaz dümdüz bi göbek beklemiyorum canım benim demek istediğim daha sonrasında sürekli kalıcı bi göbek :))Canim sunu sancinin oyle korkulacak bi yani yok ben suni den cekmedim mesela benim sikintim baskaydi. Gobek olayina gelince normal dogumdan cikincada dumduz karinla cikmiosun. Benimki patlamis top gibiydi. Tek tarafi gocuk :))) cocuk ciksada rahim buyuk oldugu icin bi gobek oluo haliyle 40 gun de rahim eski boyutunu alio sonrasi yediklerine dikkat etmek sonrasi egzersiz gidio yani korkma.
Yaa ay inşallah benimde öyle olur. Demekki açıklık bebeğin kanala girmesiyle alakalı değil öylemiaydingelini az kalmış canım senin de günün. Allah kolaylık versin. Benim 6 cm açıklık varken bebeğin başı hala kanalda değildi. Nasıl kanala girdi doğdu bilmiyorum yarım saat içinde. Suni sancıda doğuma yaklaştıkça sancıların sıklaşıyor aynı kendinden gelen sancılar gibi sadece daha hızlı oluyor süreç.
Onlar yapıyorlar canım. Fitil takar gibi sıvı uyguluyorlar, birkaç saniye sürüyor. Tuvalet ihtiyacın oluyor hemen , birkaç dakika tutuyorsun sonra tüm içindekileri gidiveriyor. Sancılar gelince bebek iyice aşağı inince tuvaletin varmış hissi oluyor ama lavman yapıldığı için tuvaletini yapmıyorsun doğum sırasında. Bir de küçük tuvalet için boşaltım yapıyorlar foğumhanede anlamıyorsun bile. Doğumda tuvaletini de yapsan kimse için sorun olmaz takılma oraya. Biz utanıyoruz ama onlar her duruma alışık canım. Sağlıklı doğumlar dilerim.
Yok canım istanbulda oturuyorum :)Aydindami oturuyorsunuz hangi doktora gidiyorsunuz acaba?
3 sorum var cevaplayabildiklerinizi cevaplarsaniz sevinirim.
1.Bebeklerinizi kaç güne bir banyo yaptiriyorsunuz?
2.Göbeği daha düşmedi 9. Gün oldu. Göbeğine bir şey sürüyor musunuz ben surmedim hiç?
3. sezeryan dikiş yerim sertleşmiş. Oraya sürmek için krem vermedi doktorum. Sizinkiler ne önerdi?
Kizlar bu lavman nasil bisey biri mi yapiyor kendimiz mi? Vallahi dogumdan cok ikinirken tuvaletimi yapmaktan korkuyorum ablama lavman yapilmamis oyle kotu bi anisi var aklima nasil kazinmissa hep ya benimde basima gelirse diye dusunuyorum yazarken bile utandim
Kizlar bu lavman nasil bisey biri mi yapiyor kendimiz mi? Vallahi dogumdan cok ikinirken tuvaletimi yapmaktan korkuyorum ablama lavman yapilmamis oyle kotu bi anisi var aklima nasil kazinmissa hep ya benimde basima gelirse diye dusunuyorum yazarken bile utandim
Zor olmamasina sevindim canim bunu uyguladiklarinda ikinma sirasinda hicbi sekilde sikinti yasamam dimi? Onu dusunmekten yeteri kadar ikinamamaktan korkuyorum sacmaliyorum belki amaBana yapıldı hiç zor birşey degilmis canım. Serum gibi birşey zerk ettiler birkaç dakika sonra çok aşırı tuvaletim geldi ve ishal gibi tuvalete çıktım. Korktuğum gibi değildi canim hiç acimadi :)
Estağfurullah canım ya saçmalamıyorsun, çoğumuzun aklıma geliyordur bence bu soru. Ben de aynı şeyi düşünüyorum açıkcası. Ama lavman yapılınca hiçbir sıkıntı olmuyormuş. Hem lavman da can acıtmıyormuş zaten. O yüzden çok da düşünmemeye çalışıyorumZor olmamasina sevindim canim bunu uyguladiklarinda ikinma sirasinda hicbi sekilde sikinti yasamam dimi? Onu dusunmekten yeteri kadar ikinamamaktan korkuyorum sacmaliyorum belki ama
Sarilikta yatis degeri 17 ve ustu canim. Eger cocugun kilo kaybi cok ise kilo almaya baslamamissa 14 de hastaneye yatiriorlar. Cisli bezleri takip et ona gore emzirmeyi uzatip siklastirirsin bizim hastanede 9 du 2 gun sonra 14.6 oldu ertesi gun 13.1 e dustu bugun tekrar bakilacak.
Yalniz olmamama sevindimEstağfurullah canım ya saçmalamıyorsun, çoğumuzun aklıma geliyordur bence bu soru. Ben de aynı şeyi düşünüyorum açıkcası. Ama lavman yapılınca hiçbir sıkıntı olmuyormuş. Hem lavman da can acıtmıyormuş zaten. O yüzden çok da düşünmemeye çalışıyorum
Zor olmamasina sevindim canim bunu uyguladiklarinda ikinma sirasinda hicbi sekilde sikinti yasamam dimi? Onu dusunmekten yeteri kadar ikinamamaktan korkuyorum sacmaliyorum belki ama
Aa ikinci miydi ne guzel Allah bagislasin canim sagol icimi rahatlattin:)Rahat ol canım hiç sıkıntı yaşamadım. İlk bebekte lavman yapılmadı ona rağmen yaşamadım. :)
Herkese merhaba. 15 günlük hastane serüveninden sonra 4 gündür evimizdeyiz çok şükür. Bebeğim yanımda emiyor çok mutluyum. Şu an durumu iyi daha da iyi olacak ciğeri gelişecek dedi doktor. Benim yanımda olan herkese teşekkür etmek istedim fırsatını buluncada yazayım dedim. Benim sütüm başda yağlıydı ama şimdi yağı yok neden acaba bilen var mı? Bulgur pilavı hem gaz yapıyormuş hem süt yemeli miyiz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?