Ilkkez mi oldu? Ben aylardir yasiyorum ya, doktora sormustum baski yapiyodur normal demisti ama beni anladigini sanmiyorum baska kimsede oldugunu duymadim cunku.. dogumuma sknti olusturmasindan endiseliyimBenimde ilk defa bu 2 gündür oluyo 1 haftadır da bel ağrım var ama bebişin geleceği yok
Canim hadi hayirli haberlerle..Kızlar doktorla konuştum kanama adet gibi olduğu için ve hala devam ettiği için hastaneye gitmemi söyledi yoldayiz gidiyoruz
Evet ilk kez yaşıyorum.Ilkkez mi oldu? Ben aylardir yasiyorum ya, doktora sormustum baski yapiyodur normal demisti ama beni anladigini sanmiyorum baska kimsede oldugunu duymadim cunku.. dogumuma sknti olusturmasindan endiseliyim
Doktora sordugunda cevabini bana soyleyebilirmisin? Tabi gidene kadar dogurmazsak :))Evet ilk kez yaşıyorum.
Bende dün hastaneye gittim yoktu doktor ordaki ebeye sordum oda normal dedi bana bu ağrıların
Ilkkez mi oldu? Ben aylardir yasiyorum ya, doktora sormustum baski yapiyodur normal demisti ama beni anladigini sanmiyorum baska kimsede oldugunu duymadim cunku.. dogumuma sknti olusturmasindan endiseliyim
Canım biz hergün yaptırıyoruz banyoyu. İlk 4 gün yapmamıştı yoğunbakımda kaldığı için. Yıkandığı için biraz geç düşebilir göbek. 8. Gündü bugün. Göbek bakım seti yazmış doktor; alkollü spreyi mendile sıkıp siliyorsun o kadar.3 sorum var cevaplayabildiklerinizi cevaplarsaniz sevinirim.
1.Bebeklerinizi kaç güne bir banyo yaptiriyorsunuz?
2.Göbeği daha düşmedi 9. Gün oldu. Göbeğine bir şey sürüyor musunuz ben surmedim hiç?
3. sezeryan dikiş yerim sertleşmiş. Oraya sürmek için krem vermedi doktorum. Sizinkiler ne önerdi?
Canım inşallah doğumun çok kolay olur. Yaklaşımından enerjinden öyle düşünüyorum. Evet canım kafa girmemişti kanala; kanala hirse su şakır şakır gelmeye devam etmez kafası tıkar sızardı, dedi ebe. Bir ara yerlere örtü serdiler de su için :)))Yaa ay inşallah benimde öyle olur. Demekki açıklık bebeğin kanala girmesiyle alakalı değil öylemibende diyorum ki benimki tam kanala inmediği için açıklık anca 1 cm kadar falan diye. Daha neler öğrenicez Allahım.. neyse herşeyin hayırlısı bakalım ne olacak :)
Kızlar benide dün yüksek tansiyondan dolayı acil sezeryana aldilar kizçem kollarımda çok şükürama sütüm gelmedi gelmiyor neler önerirsiniz
Gözünüz aydın canım güle güle büyütün. Beyaz süt geldiği için mi yağsız geldi sana acaba ilk süt sarımsı oluyor. Sütünü sağdığında beklet illaki üstüne çıkan yağı görürsün. Ama bazısının sütü kesinlikle daha yağlı oluyor, bazısının olmuyor.Herkese merhaba. 15 günlük hastane serüveninden sonra 4 gündür evimizdeyiz çok şükür. Bebeğim yanımda emiyor çok mutluyum. Şu an durumu iyi daha da iyi olacak ciğeri gelişecek dedi doktor. Benim yanımda olan herkese teşekkür etmek istedim fırsatını buluncada yazayım dedim. Benim sütüm başda yağlıydı ama şimdi yağı yok neden acaba bilen var mı? Bulgur pilavı hem gaz yapıyormuş hem süt yemeli miyiz ki?
Hastaneye gitmişsiniz sonraki mesajında gördüm. İnşallah hayırlı haberlerini bekleriz.Kızlar dışarıdayız kanama başladı ne olacak şimdi ağrı mı bekliyoruz hastaneye gitmek için
Oluyordu canım son ayda. Ben de sanıyordum bebeğin kafası kanala inmiş ondan ama inmemişken öyleydi. Benimkine normal diyordu doktor.Kizlar sizin de cati agriniz oluyor mu ya da olmusmuydu? Benim son bikac aydir oluyor aslinda ama son zamanlarimda daha da cok.. sanki bisiklete binmisim ya da spor yapmisim gibi agriyor cati kemiklerim. Normal mi acaba?
Bizim de öyle canım. Tez şifalar dilerim. Islak mendili üşümesin diye sıcak suyla ıslatıp siliyordum. Vazgeçtim ondan serin sern silince ayıkıyor. Yoksa burnunu sık, ayağını ov işe yaramadı.Kızlar bizim kız hastaneden çıktı çok şükür sürekli emzir dedi Dr. Ama hiç uyanmıyor sarılığı düşmüş iki gündür fototerapi alıyor. Işın sonrası uyanma zorluğu yaşayan varmı nasıl uyandırıp emzircem agliycam yaa
Tamam canım :)Doktora sordugunda cevabini bana soyleyebilirmisin? Tabi gidene kadar dogurmazsak :))
Ay cok heyecanlandim simdi oyle diyince, bildigin sonuna geldikTamam canım :)
İnşallah gerek kalmaz doğururz o zamana kadar hayırlısıyla :)
Evet canim bebege yer acmak icinmis oyle okumustum..Kızlar doğum yaklaşınca bağırsaklar fazla çalışıyomuş doğrumu?
Ay canımm sağol mesajın bile motive etti beni :) inşallah dediğin gibi olur kolay geçer :)Canım biz hergün yaptırıyoruz banyoyu. İlk 4 gün yapmamıştı yoğunbakımda kaldığı için. Yıkandığı için biraz geç düşebilir göbek. 8. Gündü bugün. Göbek bakım seti yazmış doktor; alkollü spreyi mendile sıkıp siliyorsun o kadar.
Canım inşallah doğumun çok kolay olur. Yaklaşımından enerjinden öyle düşünüyorum. Evet canım kafa girmemişti kanala; kanala hirse su şakır şakır gelmeye devam etmez kafası tıkar sızardı, dedi ebe. Bir ara yerlere örtü serdiler de su için :)))
Gözün aydın canım kavuşmanıza sevindim.
Canım benim 3,Gün gelmeye başladı. Pompayla sağdım, bebeğim de yoktu 4 gün yanımda, bestlak damla yazmış doktor onu kullanıyorum, promalt içecek içiyorum günde 1-2, rezene çayı 1-2 fincan. İlaçlarımı da bol suyla içiyorum.
Gözünüz aydın canım güle güle büyütün. Beyaz süt geldiği için mi yağsız geldi sana acaba ilk süt sarımsı oluyor. Sütünü sağdığında beklet illaki üstüne çıkan yağı görürsün. Ama bazısının sütü kesinlikle daha yağlı oluyor, bazısının olmuyor.
Hastaneye gitmişsiniz sonraki mesajında gördüm. İnşallah hayırlı haberlerini bekleriz.
Oluyordu canım son ayda. Ben de sanıyordum bebeğin kafası kanala inmiş ondan ama inmemişken öyleydi. Benimkine normal diyordu doktor.
Bizim de öyle canım. Tez şifalar dilerim. Islak mendili üşümesin diye sıcak suyla ıslatıp siliyordum. Vazgeçtim ondan serin sern silince ayıkıyor. Yoksa burnunu sık, ayağını ov işe yaramadı.
Benimkisi yaklaşık 3 haftadır çalışıyo ama ne gelen var ne giden. Gelmeyede niyeti yok gibi.Kızlar doğum yaklaşınca bağırsaklar fazla çalışıyomuş doğrumu?
Evet ama bu bebeklerin gelmeye pek niyeti yok gibiAy cok heyecanlandim simdi oyle diyince, bildigin sonuna geldik
Canım bebeğin hayırlı olsun,anneli babalı sağlıkla büyüsün inşallah...sana da çok geçmiş olsun,benim göğsüm yara olmadı ama yengem çok çekmişti bundan,onun denemediği krem kalmamıştı ama purelan diye bir kremin çok iyi geldiğini söylemişti...bir de makine ile sagmak yerine elin ile sağarsan sütünü daha iyi olur,hem sütün daha çok artıyor hem de göğüslerine iyi gelir,İnternette el ile sagmanin nasıl yapıldığı yazıyor istersen bir bak...Doğum yapan bütün annelerin gözleri aydın sütleri bol evlatları hayırlı günleri huzurlu geceleri uykulu geçsin...
Kavuşamayanları da rabbim tez vakitte kavuştursun sağlıcakla..
hastan olanlara küvezde olanlara da rabbim Şafi adıyla şifa versin...
Ben 8 kasımda Doğum yaptım, sezaryan ile , ilk gün emzirmeye başladım açık renkli bi sıvı geldi - üç gün sonrA açık sarı- ve süte ulaştık...
ama bu esnada ilk gün yanlış emzirmeden dolayı göğüslerim yara oldu, lansinoh aldık, saf zeytinyağı sürdüm , en azından yumuşattı, ama dün akşam bebeğimi emzirdikten sonra altını değiştireceğim sırada kan kustu, panik oldum meğer göğüs ucum kanamış o şekilde emmiş ve midesi bulanınca çıkarmış,
Çocuk doktoruna gidip ilk muayenenizi olduk-3160 doğmuştu —2800g olduğunu söyledi doktorumuz... kilo vermesi normal dedi, aynı gün sağlık ocağına topuk kanı vermek için gidince oradaki ebe kilosunun fazla olduğunu aldığını söyledi.... kafam karıştı
Kime gğveneceğim konusunda....
Kan gelen göğsümü vermedim bu süreç içinde şişti sertleşti.. kb almış olduğu chicco manuel pompayı kullanmayı beceremedim ... eczaneden wee tirle göğüs pompası alıp sağdık biberonda verdik saniyeler içinde yuttu karnı doydu
Uçları için tanıdığım bi yenidoğan hemşiresi yara olduktan sonrA garmastan geçiriyor yaraları demişti .
Başına gelen ve kremi kullanann var mı aranızda ?
Valla biyerim ağrısa sevinir oldum 2 gündürKızlar ya benim de belim, çatı kemiğim çok ağrıyor. Adet sancısı çekiyorum resmen günlerdir. Akşamdan beri de çatı ağrısı bacağıma kadar inmiş durumda. Oyy oy ben nerelere gidem
Hastanede sagdigimiz sutleri oda sicakliginda 3 saat buzdolabinde 8 saat derin dondurucuda 3 ay saklayabilecdgimi soylediler.Kızlar sütu illa posette mı saklamamiz gerekiyor? Eşim poşetleri evde unutmuş, sagdigim biberonla buzdolabında bekletebiliyor muyuz?
Altini ac canim islak mendille popisini sil sarilik kaca dustu uyku yapmaya devam edebiliyor.Kızlar bizim kız hastaneden çıktı çok şükür sürekli emzir dedi Dr. Ama hiç uyanmıyor sarılığı düşmüş iki gündür fototerapi alıyor. Işın sonrası uyanma zorluğu yaşayan varmı nasıl uyandırıp emzircem agliycam yaa
Canim saglikla kavusursunuz insallah..guzel haberlerini bekliyoruz.Kızlar doktorla konuştum kanama adet gibi olduğu için ve hala devam ettiği için hastaneye gitmemi söyledi yoldayiz gidiyoruz
Buzluga koymadan 3 gun bekletiliyor buzdolabinda. Ben biberonda ve cam bardakta beklettim sadece dondurucuya atacaklarimi posete koydum
2 günde bir banyo yapıyor. 10. Gün düştü göbeği o da ağlarken bacaklarını sürte sürte yerinden oynattı bir kaç saat sonra bezinin değiştirirken düştüğünü gördüm.3 sorum var cevaplayabildiklerinizi cevaplarsaniz sevinirim.
1.Bebeklerinizi kaç güne bir banyo yaptiriyorsunuz?
2.Göbeği daha düşmedi 9. Gün oldu. Göbeğine bir şey sürüyor musunuz ben surmedim hiç?
3. sezeryan dikiş yerim sertleşmiş. Oraya sürmek için krem vermedi doktorum. Sizinkiler ne önerdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?