- 21 Kasım 2016
- 3.680
- 5.251
- 158
Cnm ben hemen taktim ayaga kalkip yurutmk icin korse aldirttilar bana hala da takiormSezeryan olan arkadaslara bir sorum.olacak. dogumdan ne kadar sonra korse takabiliyoruz zira ilk.kontrol sonrasi doktora sormayi unuttum
Evet canım doktorum da aynısını söyledi... Kalpten dolayı kardiyolojiye de yönlendirdi tekrardan, fakat ilaç içmeme ve ilacın dozunu arttırmamıza rağmen sıkıntım devam ediyor işte... O yüzden belki erkene alır doğumu diyorum. İnşallah doğumdan sonra geçer...Canim eger anne ve bebek icin riskli bi durum varsa daha onceden de aliyorlar. 39 tam miadi oluyor benimde 39 da alindi. Eger risk gorurse zaten bekletmez sizi icin rahat olsun
Epidural mi oldunuzCanim ilk dogumda senin gibiydim. O kadar cok normal dogum istiyordum ki biri olmadi sezeryan olursun diince boguveresim geliyordu. Sonuc normal.dogurdum. ancak sonrasinda cok çektim 20 gun dogrulamadim. Cinsel hayatimizi bile etkiledi bu surec. Bunda sezeryan oldum. 3. Gun kek cirptim 1 haftalikken ev supurdum. O.kadar kolay gectiki. Uyaniktim.hemde ilk anlarina sahit. Oldum. Ayrica ilk dogumum zor oldugu icin bebegim cok stresliydi. Bunda oyle biseyde olmadi. Onu dogrulup emziremedigim icin ac kaldi hastaneye yatti. Bunu ilk aksam.oturarak emzirebildim. Aslindâ birini kotulemek. Birini ovmek icin yazmiorum. Dogum kisiye ozeldir. Herkesin tecrubesi ve yasadigi farklidir. Sadece akisina birak bence en kolay ve sagliklisi icin dua et. Normal olmazsa die strese girme. Muhim olan saglikla kavusmaniz
benim de sütüm gec geldi.. bir de üstüne bebegimin emme refleksi cok zayifti ememiyordu.. cok yıpratıcı oldu benim icin.. dördüncü gün sol memeyi almaya basladi. sag meme icin biraz daha ugrasmam gerekti. süt için rezene, anne sütü artiran çay gibi seyleri tüketebilirsin. sıcak su ve masaj sonrasında sagma yapmistim ben cok faydali oldu.. aslinda sagmanin meme ucunu belirginlestirmeye de faydasi oluyor. ama hepsinden önemlisi moralinizi bozma ve emzirmede ısrarcı ol. kilo kaybı olsa bile emmeye basladiktan sonra telafi edilirKizlar 15 kasim persembe gunu sezeryan oldum sütüm daha bugun geldi meme ucum yok kizim memeyi almio sagiyorum sutumu veriorm yetmio ne yalacagimi sasirdim. Kizimim gozu emfeksiyon kapmis acilmio hastaneye gittik damla verdi doktor emme icin nr yapabilirim yardim edin
doktorum hemen takabilirsin demişti ama açıkcası ben cesaret edemedim çünkü ilk günler dikişlerim çok acıyordu. bir hafts sonra takmaya başladım ben.Sezeryan olan arkadaslara bir sorum.olacak. dogumdan ne kadar sonra korse takabiliyoruz zira ilk.kontrol sonrasi doktora sormayi unuttum
Eğer tehlikeli bi durumsa nereida hoca bekletmez canım. Herşeyin hayırlısı inşallah vaktinde sağlıcakla kucağına alırsın. Doğumdan sonrada geçer inşallah bu yaşadıklarınKızlar yarın doktora gideceğim. Bugün çok kalp çarpıntım vardı. Bi 154 e çıktı, bi 132... Uzanamıyorum bile, hemen çarpıntı başlıyor. Tansiyonumu da ölçemedim, o yükseldi mi haberim yok. Doktor 39u doldurunca doğumu yaparız, 40ı beklemeyiz demişti ama daha erkene çeker mi acaba... 3 tane kalp ilacı aldım bugün resmen.
Allah razı olsun canım, inşallah tehlikeli bir durum yoktur ama benim sabrım tükendi galiba artık... Bugün kalbim patlayacak sandım ya öyle atıyordu ki...Eğer tehlikeli bi durumsa nereida hoca bekletmez canım. Herşeyin hayırlısı inşallah vaktinde sağlıcakla kucağına alırsın. Doğumdan sonrada geçer inşallah bu yaşadıkların
Sezeryan olan arkadaslara bir sorum.olacak. dogumdan ne kadar sonra korse takabiliyoruz zira ilk.kontrol sonrasi doktora sormayi unuttum
Kizlar 15 kasim persembe gunu sezeryan oldum sütüm daha bugun geldi meme ucum yok kizim memeyi almio sagiyorum sutumu veriorm yetmio ne yalacagimi sasirdim. Kizimim gozu emfeksiyon kapmis acilmio hastaneye gittik damla verdi doktor emme icin nr yapabilirim yardim edin
15 20 dk tutuyorum ama bu sure boyinca aktif emmiyor. Tam bosaltmiyor sanirim. Iki seferdir mastitin esiginden dondum. Sag gogsumden acicam die de ucunu yara yaptim.
göğüs ucun yoksa enjektörün dar ucunu kesip onla çekebilirsin. Ben şimdiden yapıyorum. Bol sıcak duş masaj yap elinle sağ. Promalt içeceklerden al galaktago damla ve humana emziren anne çayı. Bol su. Bebeğine biberon verme şiringa yada kaşıkla mama ver. Açta kalmasın. Her fırsatta emzir tutana kadar. Gözünede 1 damla anne sütü damlat bence. Anne sütü her derde deva diyorlar ya özellikle bu ilk zamanlardaki.Kizlar 15 kasim persembe gunu sezeryan oldum sütüm daha bugun geldi meme ucum yok kizim memeyi almio sagiyorum sutumu veriorm yetmio ne yalacagimi sasirdim. Kizimim gozu emfeksiyon kapmis acilmio hastaneye gittik damla verdi doktor emme icin nr yapabilirim yardim edin
merak etme zaman çok çabuk geçiyor hiç anlamıyorsun. Bebeğini sağlıkla kucağına aldığın an çok güzel evet ama bu son haftalarda çok tedirgin korku yaşıyorsun sağlıklı doğsun iyi olsun bi sıkıntı yaşanmasın diye. Annelik işte.Ayyy şimdi aklıma geldiniz baktımmaşallah Allah doğum yapmayanları bir avazda kurtarsın inşaallah. Yapanlarda Allah analı babalı büyütsün inşallah yavrularınızı. Hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşaallah. Bebişlerle ve sevdiklerinizle bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.
Bir an heyecanlandım sanki ben son haftamdaymışım gibi :))
Çok güzel bir duygu değil mi?
Allah yardımcınız olsun hepinizn.
İnşaallah bizde o günleri görürüz ve sağ salim kucağımıza alırız.
Aa seninki de şimdiden Bez olmamanın rahatlığına alışmış :) )Altını açınca değil de kirliyse bi damla bile olsa ortalığı yıkıyor bizimki
temizlenirken sessiz duruyor ama tekrar kapatıp giydirirken bayağı bi ağlıyor.
aç kalmasın ama biberon vermişsin sanırım kolaylığını alışmış. Biberonda verme kesinlikle. Çay kaşığıyla ver. Şiringayla ver. Biberonla hayır. Memeye alışsın azıcık gayret etsin hanımefendi.Kızlar 15 kasımda kucağıma kızımı aldım çok şükür:) sabahı suyum bitmek üzere oldugu için doktorum sezeryana almamız gerekiyor dedi bende normali denemek istediğimi söyleyince 12de suni sancı verdiler 4e kadar sancı çektim ve sonuç sıfır açılma beşte sezeryana aldılar ameliyatımda kanamam olmuş biraz zorlu geçmiş simdi toparlanıyoruz çok şükür tek sıkıntımız ilk gün çok güzel emen kızım simdi emmek istemiyo tecrubeli anneler napmam gerekiyor sütüm çok güzel ama aceleci kızım biberon istiyo
bence yetiyordur yaBenim kızçe de bazen 10 dkkada memeyi atıyor bazen 5 dkka duruyor sürekli ben çenesinden uyarıyorum devam ediyor.bazen de dediğin gibi 15 20 dkka duruyor ama hepsi emmeyle geçmiyor.iki memeyi bi şekilde emzirip üzerine 60 ml mama veriyorum ama hala doymuyor gibi
Allah yardimcin olsun canim bundan sonrasi kolay ve hizli olsun insallah
bence yetiyordur ya
Off çok yükselmiş. Doktorunla paylaş canım. Hamileliğin zor geçti inşallah devamı kolay olsun.Kızlar yarın doktora gideceğim. Bugün çok kalp çarpıntım vardı. Bi 154 e çıktı, bi 132... Uzanamıyorum bile, hemen çarpıntı başlıyor. Tansiyonumu da ölçemedim, o yükseldi mi haberim yok. Doktor 39u doldurunca doğumu yaparız, 40ı beklemeyiz demişti ama daha erkene çeker mi acaba... 3 tane kalp ilacı aldım bugün resmen.
Allah kolaylık versin. Canım az dayan gerisi kolay olsun inşallah. Sancı oldukça daha rahat ıkınırsın. İnşallah açılman çabuk ilerler. Bol bol yürü.Saol canım . 4 cm açılma varmış lavman yaptılar ama belimin ağrısından yerimde duramıyorum . Bi avazda çıkar inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?