- 17 Haziran 2018
- 27
- 53
- 8
- 43
Beslenme sondasıyla ilgili sorularınız olursa yanıtlarım seve seve
Evt canimPrimayi arkadaşım getirmişti, huggiesi hamileyken 10 ar liradan almistim :)) devamı olsaydı huggiese devam ederdim. Sleepy de iyi . 3unde de sızdırma gibi bi sorun yaşamadım.primanin kokusunu sevemedim.he pişik her 3unde de ara ara oldu ama kremle altını yıkamayla geçti
Ay hadi insaAllah yaa. Yarın eşim de alsınn.5 numara mı siz de aldiniz
40i çıktığı gün bizimki de aynı böyle oldu birden huyu değişti 1 gün sakin olup uyursa ertesi gun yanından ayrılır ayrılmaz bağırmaya başlıyor ama Allahyan ben yanındayken duruyor. Normale doner inşallah senin bebis teDün 40 imiz cikti. 3 gündür uykumuz yok. Her gecen gün bir öncekinden zor geciyor. Esim izinde ikimizide bitap etti kizim. Uyumamak icin direniyor cocugum. Karni tok gazi cikmis alti temiz ama uykusu var esniyor ama uyumuyor. Ayagmda salliyorum kucagimzda gezdiriyoruz besiginde salliyoruz ama en fazla 15 dk ayni pozisyonda duruyor. Memeye aliyorum orda uyuyor 1 saat yerine koyuyorum cingar cikartiyor. uykusuzluktan canimiz cikti esimle. Napacagimizi sasirdik. Karnmizi zor doyuruyoruz. Esim ptesi ise baslayacak kimsem yok baska kafayi yemek uzereyim
benzer bir durumu ben yasamistim. soyle ki sezaryenden sonra sol koluma damar yolu acildi ve serum takildi. hemsireler emzirirken sol mememi vermemi soylediler bu nedenle. ve iki gun sonra ta taa, bebek sag memeyi hicbir sekilde kabul etmiyordu. mama verme canim. ya da soyle soyleyeyim mama ver ve dinlen ertesi gun aksama kadar sadece memeyi tutmasi icin ugras. gece cok yorgun olursan yine sadece kendi dinlenme ihtiyacin icin mama ver. acken ilk once tutmadigi memeden emzirmeye basla. benim bebegim ilk bir iki gun aglayarak tuttu, 3-4 gun sonra da sol memeyi nasil tutuyorsa oyle tuttu.Kizlar yardim edinbebegim bir mememi aliyor, digerini almiyor.. napicagimi sasirmis durumdayim bi elimde emzirme pompasi bi elimde mama bazen de bi mememi emzirmekle geciyor gunlerim cok ama cok yorgunum.. neden birini alip digerini alamiyor meme ucum de yok degil aslinda aldigi mememden daha cok hatta
Ay allah yardimcimiz olsun. Bebek arabasi olayi cok mantikliymis yalniz bende kulllanicam bu taktigi. mamada veriyorum ben sutum yaramiyor doymuyor mama hazirlamaya gitmeme izin vermiyor basiyor cigligi. O kadar agliyoki mosmor oluyo nefesi kesiliyor. Yatarak emzirebiliyormusn ben onu yapamadim bi turlu becerebilsem memede duruyo uyurum en azindan.Biz 28 günlük olmuşuz-annemin evindeyim ama aynı sendeki durum bizde de var.. hadi annem yardım ediyor ona bırakıp wc girdim ne yapıcam bilmiyorum.. daha yeni emzirdim - emzirdiğimizi sanıyoruz ama onlar meme de uykularını alıyorlar... karnı tok altıbı yenş değiştik hemen gene yaptı... sabah kahvaltımı öğlen 3 de yaptım, sonra aldım masa da kucağıma emzirerek devam ettim kahvaltıma... uykusuzluk daha bi kötü tam alamayınca ben çok sinirli oluyorum çocuğun sesine bile dayanamıyorum...
benim de eşim çalışıyor olacak döndüğümde o işten gelene kadar yanlız olucam, ama dayanamayıp annesini çağıracak ... hiç düşünmek bile istemiyorum..
En son çare bebek arabamı kurdum bugun, pusetinş taktım zar zor unutmuşum da nasıl kurulacağını , onda yatırdım evde omunla gezmeyi düşünüyorum en azından mutfak banyo wc giderken yanıma alabilirim arabayla
Benimkini kucaktan indiremiyosun o derece bagimli bana. Kollarim tutmuyor artik dusurcem diye korkuyorumBizim de aynı, kanguru gibi göğsümüzde uyuyor ya da yüzüstü uzun uyuyor, o da istenmeyen bir yatış şekli olduğundan sıkıntılı bir durum.
Yok benimki durmuyo canim ya yaninda olsamda kucagimda olmak istiyo agliyo surekli kolik mi oldu nedir. Zaten kolik bebeklerde 6. Hafta tavan yaparmis bizde tam 6nin icindeyiz. Cok zorlaniyorum40i çıktığı gün bizimki de aynı böyle oldu birden huyu değişti 1 gün sakin olup uyursa ertesi gun yanından ayrılır ayrılmaz bağırmaya başlıyor ama Allahyan ben yanındayken duruyor. Normale doner inşallah senin bebis te
Benimkini kucaktan indiremiyosun o derece bagimli bana. Kollarim tutmuyor artik dusurcem diye korkuyorum
Bilmiyorumki hic denemedim canim kanguru ve sling almamistik kis ayinda lazim olmaz diye evde boyle yapacagi kimin aklina gelirdikiSlinge koysan durur mu canım?
Tek kullanımlık oluyor, her seferinde yenisini açacaksın. Sondanın ucunu ikinci hava deliğinden keseceksin, memenin sağına ya da soluna elinle sabitleyeceksin ve memeyi bebeğine vereceksin, 2. çizgiye kadar ağzına girebilirmiş ama ben ilk çizgiye kadar sokuyorum. Sağdığım sütü cam biberona alıyorum, pompa başlığını sütsüz saklıyorum. Bir sonraki sapmada çıkan sütü başka biberona alıyorum, ikisi de soğukken birleştiriyorum. Kitapta öyle okumuştum (emziren anneler soruyor)Canım temizliği falan nasıl oluyor bu sondanin, ya da temizliği var mı . Ne kadar sürede bir yenisiyle değiştirilmeli. Bir de sagiyoruz ya biberona o biberonla mı dolaba kaldırıyorsun yoksa sadece sagan tarafı mı?
Çok soru sordum affola, çaresizlik böyle yapıyor. Boş kaldıkça her şeyi araştırıyorum
Tek kullanımlık oluyor, her seferinde yenisini açacaksın. Sondanın ucunu ikinci hava deliğinden keseceksin, memenin sağına ya da soluna elinle sabitleyeceksin ve memeyi bebeğine vereceksin, 2. çizgiye kadar ağzına girebilirmiş ama ben ilk çizgiye kadar sokuyorum. Sağdığım sütü cam biberona alıyorum, pompa başlığını sütsüz saklıyorum. Bir sonraki sapmada çıkan sütü başka biberona alıyorum, ikisi de soğukken birleştiriyorum. Kitapta öyle okumuştum (emziren anneler soruyor)
60cc mama yaptim biberona ilk 30 cc yi memeyle birlikte goturdu sonra basti yaygarayyi memeyiide almadi biberon istedi 120 lik mamayi hopletti oo sinirle bide benimi cok gazi saniriimm kkendime iyi bakaiyorum yada mama dokunuyor ogluma.bakalimm gece emmesinde napicak bide hepten birakirmiz ne gulerim varyaa
Spinal anesteziden sonra bel ağrım hiç olmadı 2 gün geçti şuan deli gibi ağrıyo anesteziyle alakalı olabilirmi?sonradan ağrı başlarmı? Öyleyse kahve içeyim diyorum napıcam şaşırdım
Ay allah yardimcimiz olsun. Bebek arabasi olayi cok mantikliymis yalniz bende kulllanicam bu taktigi. mamada veriyorum ben sutum yaramiyor doymuyor mama hazirlamaya gitmeme izin vermiyor basiyor cigligi. O kadar agliyoki mosmor oluyo nefesi kesiliyor. Yatarak emzirebiliyormusn ben onu yapamadim bi turlu becerebilsem memede duruyo uyurum en azindan.
Ben tek elimle gögüsümü tutmadan emziremiyorum. Benim gogus uclarimda yara canimin acisindan iki büklüm emziriyorum.belim sirtim her yerlerim agriyor 41. Günden bildiriyorum Analik cok zormus :) allah onlara saglik versinde biz cekeriz napalim. Benim evi afedersin b.k goturuyor.Ben sağ taraftan emzirmeye başlayınca sırtımın tam orta yerinde bir ağrı oluyordu Doğumdan beri.. annem açıkta kalıyor sırtın falan diyordu.. ben göğüs yaralarından kendimi kasınca kaslarım ağrıyor diye düşünmüştüm amaaaa o ağrıyan yer esasen spinal iğne olan yerdi.. henüz doktora demedim bazen devam ediyor...
Yatarak emzirmekten korkuyorum o yüzden biraz daha büyümeden denemem.. oturarak enzirdiğimde bile kollarımda iken uyuya kalırım da düşürürüm korkusu var, bi yakınımda gördüm tek kol Halkalı sling kanguru gibi birşey- acaba alsam mı diye düşünüyorum en azından yandan emzirirken ayakta işlerimi yaparım ?
Göz çevresi ve gözün içindeki beyaz bölgede sararmadan anlayabilirsiniz, fotoğraf çekip önceki günle karşılaştırın bir de.Sarılığın ne kadar yükseldiğini evde anlamanın bi yolu varmı? Sabah doktora gidicez zaten ama artınca nasıl anlaşılıyo
Ben tek elimle gögüsümü tutmadan emziremiyorum. Benim gogus uclarimda yara canimin acisindan iki büklüm emziriyorum.belim sirtim her yerlerim agriyor 41. Günden bildiriyorum Analik cok zormus :) allah onlara saglik versinde biz cekeriz napalim. Benim evi afedersin b.k goturuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?