Ac olsa aglar yipratma kendini ilk cocugum 40indan sonra gece 12 den sabah 6 ya kadar uyurdu bende hic ellemezdim tosun gibiydide masallah. Simdi kizda uyusa die bakiorum :))Sağol canım cevabin icin. Biz dun gece aynı şeyi yine yaşadık 12.30da emzirmiştim 3e alarm kurmustum kurduğum alarmı kapatıp uyumuşum yine 5.30da uyandım 5 saat uyumuşuzhemen iki memeyi de emzirdim normalde tek meme emiyor. Sonra oturdum ağladım ac bıraktım çocuğu diye artık teli uzağa koyucam ayağa kalkarsam kapatmak için uykum açılır
Kızlar pazar günü bebek mevlidini yapacağız haftayada memelekete gidip safra kesesi ameliyatimi olacağımvalla mevlit için öyle stres oldumki hayırlısıyla bı atlatsaydik bu arada mevlitte kendiniz için nasıl bı kıyafet düşünüyorsunuz
Canım teşekkür ederim çok haklisin aslında yasin kitabı yerine çini küçük sekerlikler varya ondan dağıtacaktik yada havlu sonra aile büyükleri yasin cuzunde çok ısrarcı olunca onu tercih ettik yasin cüzü tesbih çikolata ve şeker hamurlu kurabiye dağıtacağım menüde de tavuklu pilav su böreği baklava ayran var bir kaç çeşitte kurabiye kek yapmayı düşünüyorum daha uzun süre oturmak isteyen olursa çay yaparız diye sonrasında sen nasıl yapmayı planliyorsunCanım şimdiden geçmiş olsun. Bizim de kısmetse haftaya cumartesi. Her zaman giyebilecegim önden düğmeli uzun elbise siparis ettim.instagramdaki gösterişli mevlit annesi elbiselerinden değil :)))
Yasin kitabı dağıtacak mısın? Ben çok kararsızım.artik tüm evler isimli yasin kitabı tesbih doldu.
Canım teşekkür ederim çok haklisin aslında yasin kitabı yerine çini küçük sekerlikler varya ondan dağıtacaktik yada havlu sonra aile büyükleri yasin cuzunde çok ısrarcı olunca onu tercih ettik yasin cüzü tesbih çikolata ve şeker hamurlu kurabiye dağıtacağım menüde de tavuklu pilav su böreği baklava ayran var bir kaç çeşitte kurabiye kek yapmayı düşünüyorum daha uzun süre oturmak isteyen olursa çay yaparız diye sonrasında sen nasıl yapmayı planliyorsun
Ayni durumdayiz yalniz degilsin. Esim p.tesi ise baslayacak diyorumki keske ben ise baslasamda sen evde bebege baksan. Bizde de uyku yok eger 3 saat kesintisiz uyursam binbir sükürle güne basliyorum. Allah saglik versin cok zor bir bebegim var. biz dün itibariyle fön makinasina gecis yaptik onu acinca sakinlesiyor. O a aliskanlik yapiyormus ama baska carem kalmadi beynim agriyor artik aglamasindan. 40 gunluk bebegi 4 ayri ozel doktora goturdum hicbir sıkıntisi yok kolik oluyor sanirim boyle oldugunda sebepsiz aglamalar. Memede dururdu eskiden simdi onuda sakiz gibi cigneyip ativeriyor zaten yara gogus uclarim iyice canim yaniyor. Resmen kavga ediyor memelerle kiziyor sinirleniyor istemiyor ben gogusumu kaaptincada daha beter sinirlenip bana yapisiyor. Karni acta degil mama da veriyorum. Cikamadim isin icindenEvden kendimden temizlikten geçtim, iki şeye dayanamıyorum açlık ve uykusuzluk , ikisi de ayrı ayrı insanda sinir yaparken düşün bi ikisinin birleşimini,
Analık kutsalmış... ya yap çocuk diyen o bütün kadınları teyzelerin.............. bir de diyorlar ki arayı açma peş peşe yap..
bende sabır tükendi , dayanamıyorum, hani alıp başımı gidesim var kim bakıyorsa baksın oğlana da diye deli deli düşünceler gelip gidiyor ... akıl ruh sağlığım hiç iyi değil .
Amin canım hepimizin mevlidini kabul etsin inşallah valla haklisin aynen bende yetişemiyorum hiçbir şeye şunu yapayım böyle yapayım diyorum üstümü bile giyemiyorm evde herşey darmadağın oldu bı tarafım eski düzeni istiyor bı tarafım boşver dagilsin diyor :)Ben de karar verirsem ya sadece yasin kitabı ya da tesbihle beraber yasin kitabı lokum lohusa şerbeti. Tavuklu pilav tulumba tatlısı ya da paketli helva ayran. Böyle düşünüyorum ama hala netlesen bsy yok.
Şimdiden Allah kabul etsin canım. Kurabiye kek falan yapmayı isterim ama yetiştiremiyorum. Haberli gelen kişilere bile yaparım diye malzemeleri çıkartıyorum yaparım bsyler diye yapamadan geri yerine koyuyorum, hazıra talim
Geçmiş olsun benim de sizin gibi spinal anestezi ile oldu dogumum ve aynı siz gibi 2. Gün bel ağrım başladı çok şiddetliydi. Ben eczaneden thermo sulidin adında bir roll on aldım sürüp ardından eşime masaj yaptırdım o çok iyi geldi.Spinal anesteziden sonra bel ağrım hiç olmadı 2 gün geçti şuan deli gibi ağrıyo anesteziyle alakalı olabilirmi?sonradan ağrı başlarmı? Öyleyse kahve içeyim diyorum napıcam şaşırdım
Ben 40 mevlüdü yapmayacağım. İlerde annemlerde dua okutacağım o zaman da normal kazak pantolon giyerim. Bebeğime elbise aldım sadece.Kızlar pazar günü bebek mevlidini yapacağız haftayada memelekete gidip safra kesesi ameliyatimi olacağımvalla mevlit için öyle stres oldumki hayırlısıyla bı atlatsaydik bu arada mevlitte kendiniz için nasıl bı kıyafet düşünüyorsunuz
Allah yardımcınız olsun canım. Benim bebek de yarı kolik. Ve ben de çaresiz kalıyorum. Gazı yok, karnı tok, uykudan uyanmış, altı temiz ama ağlıyor 3-4 saat hiç uyumuyor. Sonra da saat başı ya da 2 saatte bir uyanıyor.Ayni durumdayiz yalniz degilsin. Esim p.tesi ise baslayacak diyorumki keske ben ise baslasamda sen evde bebege baksan. Bizde de uyku yok eger 3 saat kesintisiz uyursam binbir sükürle güne basliyorum. Allah saglik versin cok zor bir bebegim var. biz dün itibariyle fön makinasina gecis yaptik onu acinca sakinlesiyor. O a aliskanlik yapiyormus ama baska carem kalmadi beynim agriyor artik aglamasindan. 40 gunluk bebegi 4 ayri ozel doktora goturdum hicbir sıkıntisi yok kolik oluyor sanirim boyle oldugunda sebepsiz aglamalar. Memede dururdu eskiden simdi onuda sakiz gibi cigneyip ativeriyor zaten yara gogus uclarim iyice canim yaniyor. Resmen kavga ediyor memelerle kiziyor sinirleniyor istemiyor ben gogusumu kaaptincada daha beter sinirlenip bana yapisiyor. Karni acta degil mama da veriyorum. Cikamadim isin icinden
Moro refleksini tarif ediyor gibisin. Zaten sırt üstü yatırmak tehlikeli değil mi? Kusarsa allah korusun boğulma riski yüksek. Ben beşiğinde ya yatırıyorum. Sıcak su torbası koyduysam da yüzüstü yatırıyorum. Tabi yüzüstünü gündüzleri yapıyorum benim de uyanık olduğum, gözetenileceğim vakitlerde. Bir de sizin gibi üzerimizde yüzüstü yatırıyorum. Bizim sıcağımızla ısınıp gaz sancısına iyi gelsin diyeMerhaba güzel anneler Bebeklerin yatış şekilleri nasıl sizin? Sırtüstü uyutamıyorum ben kızı, daldığında bırakıyorum, 10 dakika sonra bacaklar havaya dikiliyor, kollar hareketleniyor. Göğsümüzde ya da yüzüstü yatırınca uyuyor uzun süre.
Şırıgayla suyu içine veriyorsunuz diye yazmışlarEmzirme destek timiyle ilgili bilgim yok. Yıkasanız bile incecik hortumu nasıl sterilize edeceksiniz?
Sırtının altına yan yatması için ne ne koyuyorsun?Moro refleksini tarif ediyor gibisin. Zaten sırt üstü yatırmak tehlikeli değil mi? Kusarsa allah korusun boğulma riski yüksek. Ben beşiğinde ya yatırıyorum. Sıcak su torbası koyduysam da yüzüstü yatırıyorum. Tabi yüzüstünü gündüzleri yapıyorum benim de uyanık olduğum, gözetenileceğim vakitlerde. Bir de sizin gibi üzerimizde yüzüstü yatırıyorum. Bizim sıcağımızla ısınıp gaz sancısına iyi gelsin diye
Hayır en güvenilir uyuma şekli sırtüstüymüşMoro refleksini tarif ediyor gibisin. Zaten sırt üstü yatırmak tehlikeli değil mi? Kusarsa allah korusun boğulma riski yüksek. Ben beşiğinde ya yatırıyorum. Sıcak su torbası koyduysam da yüzüstü yatırıyorum. Tabi yüzüstünü gündüzleri yapıyorum benim de uyanık olduğum, gözetenileceğim vakitlerde. Bir de sizin gibi üzerimizde yüzüstü yatırıyorum. Bizim sıcağımızla ısınıp gaz sancısına iyi gelsin diye
Zor gercekten.bugun gordum basini kazimislar kafasindan damar yolu acmislarCanim biraz daha iyi olmana sevindim .evet bende yasamistim ve bana 7 gun boyunca el sirdurmediler emzirmeyi birak yavrum her gittiginde kuzu kuzu yatiyordu bi basina hala bile onun psikolojisini atlatmis degilim bisey olsa elimizden alip tek basina yatircaklar diye odum kopuyor hersey onlarin sagligi icin cok daha saglikli olucak annedi ole dusun sapasaglam cikip ailesine kavusucak hic yanliz kaldigini dusunme onun kocaman yurekli bi ailesi var surda en cok bi hafta yanliz irda sonra bi omur allhim sizi ayirmasin.ben korayim kuvezdeyken yanina girdigimde hep daha zor durumda ola bebeklere bakar sukrederdim sen de ole yap canim orda minicik erken dogmus bebekler var kim bilir nekadar yaticaklar orda halimize sukrederdim ole gorunce .biliyoeun zor sabret demek ama kotunun iyisini dusun hep amsana nacizane tavsiyem
Ya bıraksam aynı öyle uyuyacak ama ne bileyim her yerde 3 saati geçirmeyin falan yazınca cok yanlış bisey yaptığımi düşünerek çok üzüldümAc olsa aglar yipratma kendini ilk cocugum 40indan sonra gece 12 den sabah 6 ya kadar uyurdu bende hic ellemezdim tosun gibiydide masallah. Simdi kizda uyusa die bakiorum :))
Canım doktora gittiniz mi? Ne dedi İnci için?Hayır en güvenilir uyuma şekli sırtüstüymüş
Allah korusun ani bebek ölümü yüzüstü yatmada en tehlikelisi
yan yatışlar da pek iyi değil
Bizimki 5günlükken düştü canım3.gün göbeği düşen varmı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?