2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Yaaaa öyle mi.. Benim dr da yasak yok demişti ondan demekki.. Deneyeyim bakalım bende, sevindim açıkçası
Inşallah sen de gaz sorunu yasamazsin,yemekleri kısıtlamak çok zor gerçekten. Yalniz ben genellikle tabagimdaki yemeğe 1 çay kaşığı kimyon ekliyorum o da gaz olmasını engelliyor olabilir

Canim benim cevremde oyle malesef. oyle bir anlatiyorlarki sanki herkesin bebesi uslu yerine yatrnca susar bir benimki cazgir. bosver cevreyi o yuzden. Biz anneleriyiz doymuyosa da zamanla sen cozersin zaten senin bebegin derdini skntisini sen zamanla yasayarak zatrn cozersin. atak zamanlari cok huzursz geciyor bizim 2 3 gun dunyayi dar ediyor yani sonra geciveriyor :)

Kizlar normal dogum yaptimda sag kasigim da bir agri var cok siddetli olmasada batma seklnde. Boyle birsey yasayan varmi aranizda?

Amin canım amin :)) doğım öncesi kuzenime küsmüştüm hiç hal hatır sormuyo gelmiyo falan diye ama şuan en çok o işimi görüyo
Oy mamada içti demek, betüşte oburix olacak ozaman
Ay amin inşallah bian önce biter şu gaz krizi ya
Bizde şimdi hastaneye gidiyoruz egenin pipisi için bakalım dr ne diyecek sünnet işine. Ayşe hanıma da kontrol süresindeyken gösterecektim ama 5ten sonra yokmuş

Ay bu yazıyı yazmıştım ama paylaşamamışom.
Dr sünnet gerekir zorlanır idrar yaparken dedi. Ayşe dr u çıkarken yakaladım allah razı olsun kayıt bile açtırmadan baktı. Krnı taş olmuş nolmuş böyle dedi lavman yapıldı hemen. Hala devam ederse gaz krizleri testler yapılacak..
Emira SY sana neleri yasaklamıştı canım. Bana tahin ve türevlerini sütü çikolatayı vs yasakladıda unuttum

Aynen canım bi bizimkiler hırçın. Toplum içine girmek bile istemiyorum artık gıcık oldum

Inşallah sen de gaz sorunu yasamazsin,yemekleri kısıtlamak çok zor gerçekten. Yalniz ben genellikle tabagimdaki yemeğe 1 çay kaşığı kimyon ekliyorum o da gaz olmasını engelliyor olabilir
Canım benim inşallah, annemde kimyon at diyodu işe yarıyodur bencede

Çok geçmiş olsun canım ya..
Bana da tahin süt brokoli karnabahar bulgur mandalina portakal filan dedi başka bise dediyse ben de hatirlamiyorum :)
Peki sünnet için ne dediler yaptıracak misin?

Çok geçmiş olsun canım ya..
Bana da tahin süt brokoli karnabahar bulgur mandalina portakal filan dedi başka bise dediyse ben de hatirlamiyorum :)
Peki sünnet için ne dediler yaptıracak misin?
Yaptırıcam kuzum delik minikmiş zorlanırmış. Müdahale ederse başka şekilde yırtılırmış ama 900 tl dediler ya. Senin yaptırdığın yerde yaptırmayı düşünüyorum

Altını yıkıyorum ona bile uyanmıyo sarılıktan dolayımı böyle yoksa yenidoğan olduğu içinmi?20günlük

Sariliktan dolayi olabilir canim. Bazi bebeklerde uykuyu seviyo. Istersen acilden giris yapip sariligina ve kilosuna baktirabilirsin. Bneim kiz bugun 1 aylik oldu hala sariligi var ama yuksek degil cok sukur. Bazi bebeklerde gec duzeliyo cunku

Sunnet sonrası da rahatlıyor bebiş. Bizimkinin de ucu dardı çiş yaparken ağlıyordu dr yaptirin falan dememişti ama biz yaptırdık sunnetten sonra rahatladı evlâdım.

Sunnet sonrası da rahatlıyor bebiş. Bizimkinin de ucu dardı çiş yaparken ağlıyordu dr yaptirin falan dememişti ama biz yaptırdık sunnetten sonra rahatladı evlâdım.

Yuh 900 çok fazla biz 250 liraya yaptırdık doktoru da cok tavsiye ettiler çocuk cerrahına yaptırdık.
Nerede yaptırdın canım sen ?
Bizde yaptırıcaz kuzm el mahkum napalım hem daha sonra daha çok acı çekeceğine şimdi olsun bitsin hatırlamaz bari hemde çabuk iyileşir

Yaptırıcam kuzum delik minikmiş zorlanırmış. Müdahale ederse başka şekilde yırtılırmış ama 900 tl dediler ya. Senin yaptırdığın yerde yaptırmayı düşünüyorum

Ben ikisini de medicell de yaptırdım sıkıntı olmadı çok şükür canım. Doktorumuz Ekrem beydi. Sana bazı tavsiyeler verebilirm. Mesela kalça ultrasonunu sunnetten sonraya bırakmak iyi olmadı onu çektirdikten sonra sünnet yaptirabilirsin. Onu da medicellde cektirdik. Onun dışında biraz büyük bez bağlayabilirsin. Antibiyotikli kremi 2 tane yazıyorlar ama ben 3 tüp bitirdim bezine de sıktım. Salihte bardağı kesip bezine koymustum ama bunda ihtiyaç olmadı.
Operasyon anı ile ilgili de huysuzlanirsa emzik veya biberonla mama filan verebilirsin. Kaşlarını ve alnını oksayip şşş diyebilirsin. Işıktan rahatsız olursa elinle gözüne gölge yapabilirsin. Bir de calpol alın çünkü anestezi iğnesinin etkisi geçince birden çığlığı basacak hemen bir çay kaşığı calpol verirsin :) ilk gün zor geçebilir o yüzden eşinin veya ablanın evde olduğu bir günde yaptır derim..

Sömestr tatilinde yaptırıcam canım ben tek başıma üstesinden gelemem kalça ultrasonunu çektirdik reyapta canım o bitti :)
Dediklerinide dikkate alıcam canım ben de yaptığın gibi yaparım. Buda bitip gitsin diyorum bi yandan vaktiyle sonrası daha çok strest olacak bana..

Bide bişey sorucam yusuf uyurken sürekli sesler çıkarıyor mu, ege elleri kolları oynatıyo ııh falan diye sesler çıkarıyo gözlerini açıyo. Sonra geri dalıyo sonra yine aynısı baya sürüyo böyle

Ayyy gazi var işte Yusuf da aynı devamlı ihhhh ihhhh diye sesler çıkarıyor ikiniyor...
Ben çare bulamadim. Sadece sab simplex bir nebze rahatlattı. Hiç birşey yediğim yok yine de gazı var ya salihte 8 aylık olana kadar bu damladan kullanmıştım inşallah bunun gazı daha erken biter...
Ellerini oynatıyor dedin ya acaba moro reflexi olabilir mi? Kundaklamayi denedin mi canım?

Bu arada kalça ultrasonunu atlatmanıza da sevindim geçmiş olsun :) sömestr tatiline de birşey kalmadı zaten. İnşallah sünneti de kolayca atlatirsiniz

Nerede yaptırdın canım sen ?
Bizde yaptırıcaz kuzm el mahkum napalım hem daha sonra daha çok acı çekeceğine şimdi olsun bitsin hatırlamaz bari hemde çabuk iyileşir
Anadolu yakasında benim yaptırdığım yer. Ümraniyede ümran tıp merkezi doktor da ümit hanım.
Hem darlık varmış hemde çabuk iyileşiyor ben kardesiminkini hatirliyorum da 5-6 yaşında oldu bisuru ağlamıştı pansumanı yapismisti birde baya sıkıntı çekti. Şuan en ideal zamanı

Kakasını hergün yapıyomu bati. Şu son 3 gündr iyice arttı inlemesine dayanamıyorum ya. Dr bna 3 gün yapmazsa fitil at dedi ama bugün taş olmuş dediği dün sabahtan beridir yapmıyodu..
3 tane gaz ilacı kullanıcaz şifa olur inşallah ya ( yoksa tahlil yapılacak.. moro reflexi değil canım ya değişik bu. Kundak yapıyorum ama dayanamıyorum elleri için huzursuzlanıyo bide
Anladm kuzum karşıdaymış ya oaraya gidene kadar gaz benzin parasıda iyi :))

Kaka sayısı eskiye nazaran azaldı ama yapıyor yine de bizimki. Kullandığın mama kabız yapmış olabilir mi canım başka marka mi denesen?

Kaka sayısı eskiye nazaran azaldı ama yapıyor yine de bizimki. Kullandığın mama kabız yapmış olabilir mi canım başka marka mi denesen?
Humanayı doğumdan beridir kullanıyoruz canım ya, hipp kullandık bikaç gün onda gaz yaptı diyr bıraktık aslında :/ ablamdayken her gün kaka yapıyodu ablam bile şaşırdı haline ya :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…