Yapmam dememiştim ama saydığın herşeyi bende yapıyorum.Kizlar benim cocugum olsun böyle yapmayacagim dediginiz neleri yaptiniz ? Ben sayiyorum; ayagimda sallamam dedim salliyorum, emzij biberon kullanmam dedim ikisinide kullaniyorum kucagima alirim ama gezdirmem dedim oda oda gezdiriyorum
Benim oglan gün de 2-3 sefer yapıyor ama 3-4 gunde 1 yapması da gunde 3-4sefer yapması da normalmiş doktor öyle soylemiş burdaki birkaç arkadaşa korkacak bisey yok. Günde 5-6 çişli bez de bebeğin doyduğunu gösteriyor.Hanımlar bebeğim 3ile 5gün arasında değişen günlerde kaka yapıyor çişini her gün çok fazla yapıyor ama kakasını 3-4günde bir yapıyor bu normal mi böyle olan var mı?
Poposunu uyarmanın çok zararlı olduğunu okumuştum ben de canım..Kızlar merhalar umarım bebişlerinizde sizde iyisinizdir. Ben iki çocukla zorlanmaya başladımbaşlarda çok güzeldi ama büyük oğlum Bugün bi kaç kez vurmaya kalktı kardeşine umarım devam etmeZ. Kızım 26 günlük ve bikaç gündür gece 11 gibi başlıyor huzursuzluğa sabah 5 6gibi uyuyor. Kakasını yapıyor ama eskisine göre sayısı azaldı ve gaz çıkarırken altına yaparken inanılmaz ağlıyor biraz araştırdım makat çatlağı diyor. Bu durumda olan var mı? Dr Kadir tuğcu diyor ki kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposunu uyararak kakasını yapmasına yardımcı olabilirsiniz bunu yapan var mı?
Hicmi hic belli olmuyor canim. Bazen 1 saat yarimsar saat olmak uzere iki gogsumude sömürüyor. Bazen asiri agladiginda veriyorum 10 dk emip uykuya daliyor. Bazen yine cok agladiginda verdigimde cekistirip birakiyor sonra hirslanip tekrar tutuyor ama emmiyor kavga ediyor resmen aglaya aglaya memeyi cekiyor. Bu cekistirip birakma isini son 3 gundur cok yapmaya basladi. Verdigim mama miktari yetmemeye basladi sanirim artik cunku mamasini yiyince bittignde cok sinirleniyor memeye yapisiyor oyle uyuyor. Bende mamasinin miktarini bilerek artirmadim memeyi birakmasin diye. Aslinda memeye cok düskün benimki ama sütüm yetmediginden cocukta sinirleniyor iyice uzaklasmasindan korkuyorm.Canım emzirme sureniz nasıl? Eskiden 5 dkka emiyor diye hiç emmemesinden iyidir diyordum. şimdi o bile kalmadı. Çok nadir 5 dkka üzerini görüyorum
Ben cok idealist yaklasmisim dogumdan önce. Suan uyusun diye amuda kalkmam gerekse onu bile yaparimBen hiç birşeye yapmam demedim büyük konuşmamak için
Daha neler yapicaz bakalimYapmam dememiştim ama saydığın herşeyi bende yapıyorum.
Benim doktorum bu yöntemi kesinlikle önermiyor. Uyararak yaptirrsan sonra surekli boyle yaptirmak zorunda kalirsin dedi. Benimkide bir ara 4 gun yapmamisti panige kapilmistim sonra duzeldiduzeldi canimKızlar merhalar umarım bebişlerinizde sizde iyisinizdir. Ben iki çocukla zorlanmaya başladımbaşlarda çok güzeldi ama büyük oğlum Bugün bi kaç kez vurmaya kalktı kardeşine umarım devam etmeZ. Kızım 26 günlük ve bikaç gündür gece 11 gibi başlıyor huzursuzluğa sabah 5 6gibi uyuyor. Kakasını yapıyor ama eskisine göre sayısı azaldı ve gaz çıkarırken altına yaparken inanılmaz ağlıyor biraz araştırdım makat çatlağı diyor. Bu durumda olan var mı? Dr Kadir tuğcu diyor ki kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposunu uyararak kakasını yapmasına yardımcı olabilirsiniz bunu yapan var mı?
Ayni gün dogum yapmisiz :) benim ilk bebegim bende cok agir gecirdim lohusaligi. Bebegime zarar vermeyi hic düsünmedim ama kendim ruhsal olarak cok yiprandm. Cok sukur bizde duzeldik. Allah yardimcin olsun iki cocuk eminim cok zor oluyordur. Kuzunada Gecms olsn insallah atlatrsinz bu dönemleri biran önceMerhaba arkadaşlar herkes nasıl? bebeler nasıl? psikolojiler nasıl:) Biz 65 günlük olduk bile çok şükür ama ben ruhsal olarak yeni yeni kendime geliyorum o da oğlumun gaz sancıları bir nebze hafiflediği için. Yani oğlumla eşit orantıda iyileşiyoruz diyelim:) ilk oğlumda ağır depresyon geçirmiştim bunda kendimi hazırlamama rağmen bir tık geriden aynı şeyleri yaşıyorum. Tek fark ilk oğlumda oğluma zarar vermeyi düşünecek kadar ağırdı bu sıpacığımda çok şükür öyle buhranlarım yok. Büyük oğlum malesef bu süreçten yine en zararlı çıktı. Küçüğün koliği gazı derken o ilgisiz kaldı ve aşırı hırçınlaştı. Şimdi bir de gözünde tik oluştu birini istemsizce kırpıp duruyor. Bu dönemi bir atlatsak ve normale dönsek. Çok zorlanıyorum çok.
Benimkisi yapıyor ama yapana kadar baya ağlıyor Bugün doktora gidicem bakalım. Seninki de yapmayınca ağlıyor muydu gaz çıkarırken filan?Benim doktorum bu yöntemi kesinlikle önermiyor. Uyararak yaptirrsan sonra surekli boyle yaptirmak zorunda kalirsin dedi. Benimkide bir ara 4 gun yapmamisti panige kapilmistim sonra duzeldiduzeldi canim
Ben denedim bana mısın demedi canım. Cumartesi günü dr gittik lavman yaptılar. Dün 2 kez kaka yaptı ama bu gece uyuyamadı ıkınmaktan. Şimdi memede hala ıkınıyo zorlanıyoKızlar merhalar umarım bebişlerinizde sizde iyisinizdir. Ben iki çocukla zorlanmaya başladımbaşlarda çok güzeldi ama büyük oğlum Bugün bi kaç kez vurmaya kalktı kardeşine umarım devam etmeZ. Kızım 26 günlük ve bikaç gündür gece 11 gibi başlıyor huzursuzluğa sabah 5 6gibi uyuyor. Kakasını yapıyor ama eskisine göre sayısı azaldı ve gaz çıkarırken altına yaparken inanılmaz ağlıyor biraz araştırdım makat çatlağı diyor. Bu durumda olan var mı? Dr Kadir tuğcu diyor ki kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposunu uyararak kakasını yapmasına yardımcı olabilirsiniz bunu yapan var mı?
Ya kuzum bnimkide hep okadar çıkıyo o da saatlerce emmediyseBende agir gecirdim lohulasiligi kayinvalideyi bogmak istedim mesela hala etkisinden yeni kurtuluyorum bebegimle alistik birbirimize 1 ay sonra isbasi onun stresi sariyor simdide nasil dayanicam diye
Sagarim diyorum ama sutum 20 30 ml arasinda bunun neresini stoklicam nasil yapicam bilmiyorum oda ayri bir stres.
2 çocuklu gerçekten çok yorucu 1 çocuk hiçbişeymiş bunu 2.doğunca anladım 2 çocuklular derdi de inanmazdım. Yine de bir düzen oturttuk çok şükür kızım kardeşini şimdilik çok seviyor zarar vermiyor ama biraz büyüyüp oyuncakları falan paylaşınca işler değişebilir oğluş 2 aylık oldu 2 gündür çok kaka yapıyor ishal mi aceba anlamadım bunu sadece anne sütü alınca ishal olur mu kızlar genel keyfi iyi olunca doktora da götürmek istemiyorum malum hastaneler bu ara bulaşıcı hastalık dolu 2 ay kontrolune gittik sonra bu sıkıntı başladı tekrar gitsem mi bilemedim keyfi de yerinde olunca bu ara keyif emmesi yapıyor etrafa merakı arttı biraz etrafı izliyor biraz agu diyor 1 yudum alıp tekrar devam etraf izlemeye bizde keyfini bekliyoruz napalım bizde durumlar böyle şimdilik
Bende de var kitabın ingilizce orijinaliBu ataktan değilde 12. Haftadaki ataktan fena korktum. Bizim arkadaşta kitabı varda acaba dedim sende de mi var :)
@pullubiber sanırm sende vardı dimi kitap
Makat çatlağı olabilirmiş canım bizimki o galiba. Yapmak istemiyo poposu acıyo yapınca dizinde öyle mi? Benim kızım sabah uyudu 8de ayağımda sallarken uyuyakalmışım bende :)Ben denedim bana mısın demedi canım. Cumartesi günü dr gittik lavman yaptılar. Dün 2 kez kaka yaptı ama bu gece uyuyamadı ıkınmaktan. Şimdi memede hala ıkınıyo zorlanıyo
2-3 gün yapmasa halimiz ne olacak hiç bilmiyorum
Ya kuzum bnimkide hep okadar çıkıyo o da saatlerce emmediyse
Bzimkine cerrah baktıda çatlak yok dedi canım. Ben ayakta sallamıyorm şuanlık kuzum emerken uyuyo yatırıyorum valla 6da verdim eşime uyuycam dedim ama inlemesine ıkınmasına uynmuyo kiMakat çatlağı olabilirmiş canım bizimki o galiba. Yapmak istemiyo poposu acıyo yapınca dizinde öyle mi? Benim kızım sabah uyudu 8de ayağımda sallarken uyuyakalmışım bende :)
Canm sürekli emziriyorum zaren ama bi ara sadece sabaha karşı sağıyodum sonra sağma psikolojin bozuluyo emzir dediler emziriyorım ama gece mesela ıh mıh diyo alıyorm emzirmek için uyuyakalıyo kucakta yatağa yatır tekrar al dene tekrar koy sabaha kadae bu böyle. Bende hep az az dedm belkide ondanSık sık sağsan ya da emzirsen artmaz mı canım acaba ? Benim bu çocukta daha fazla sütüm var ilk başlarda sürekli sağdım ondan mı acaba yediğime içtiğime hiç dikkat etmiyorum ama sütümün çok olduğunu söyledim hep belki o telkin işe yarıyodur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?