Canim benim bebegimde bazen cekistirip cekistirip birakip tekrar tutmak istiyor sebebi hakkinda bi fikrin var mi ben boyle yaptiginda sutumun az ya da bitmis oldugunu dusunuyorum ve mama veriyorum malesefEmiyor canim cok sukur bende ne giderse kardir diye veriyorum memeyi surekli. Bizin derdimz memeyle kavga halinde cekistirp cekstrip birakiyor geri hirslanip tutuyor. Benim canim cok yaniyor uclari hala yara cunku. anne sutunun %90 i su diyorlar ama ayni zamanda mama da cocuklari kabiz yapiyot bende veriyorum su. O kakayi gorunce insan nasil mutlu oluyor
37 görünce derecede ben de çok korktum zaten.. Ne örtmeli onu bilemiyorum. İlk günler 2buçuk kiloydu, ısınamıyordu bile. Odayı 24-25 derecede tutuyorduk. Çift kat örtü ve ayaklarının oraya bir örtü daha koyuyorduk, anca ısınıyordu.Kimseyi korkutmak istemem ama bebeklerin çok fazla ısınması iyi bir şey değil arkadaşlar. Allah korusun ani bebek ölüm sendromu diye bişey varmış. Çok giydirip ateşini yükseltmek zararlı olabiliyormuş. Merak etmeyin bizden daha sıcak oluyor onların vücut ısısı. Eğer sırtı sıcaksa üşümüyor demekmiş. Kat kat örtmeyin
37 görünce derecede ben de çok korktum zaten.. Ne örtmeli onu bilemiyorum. İlk günler 2buçuk kiloydu, ısınamıyordu bile. Odayı 24-25 derecede tutuyorduk. Çift kat örtü ve ayaklarının oraya bir örtü daha koyuyorduk, anca ısınıyordu.
Şimdi 4kilo. Isınıyor hatta terliyor ensesi. Gece uyurken bi müslinle kundaklayıp ayak ucuna yine bir örtü, ya da bi penye battaniyeyle kundaklayıp ayak ucundaki örtüyle yatırıyoruz. Oda da 23 derece filan oluyor. Normal mi, fazla mı örtüyorum bilemiyorum
Sen nasıl yatırıyorsun canım?
37 görünce derecede ben de çok korktum zaten.. Ne örtmeli onu bilemiyorum. İlk günler 2buçuk kiloydu, ısınamıyordu bile. Odayı 24-25 derecede tutuyorduk. Çift kat örtü ve ayaklarının oraya bir örtü daha koyuyorduk, anca ısınıyordu.
Şimdi 4kilo. Isınıyor hatta terliyor ensesi. Gece uyurken bi müslinle kundaklayıp ayak ucuna yine bir örtü, ya da bi penye battaniyeyle kundaklayıp ayak ucundaki örtüyle yatırıyoruz. Oda da 23 derece filan oluyor. Normal mi, fazla mı örtüyorum bilemiyorum
Sen nasıl yatırıyorsun canım?
Canım neredeyse aynı giydiriyoruz, sadece ben özellikle banyo sonrası kısa kollu değil uzun kollu zıbın giydiriyorum. Alt üst veya tulum giydirdiklerim de hep normal penye. Ama ben senden bir kat daha ince örtüyorum, o da İstanbul'da olmaktan kaynaklanıyor belki de :)Ensesi terliyorsa belki kıyafeti mi kalın acaba? Bebekleri hasta eden şey bi sıcak bi soğuk olmasıymış, ısı farkı ve cereyanda kalmak.
Valla eczcı çocuk rüysma grdi resmenDeğiştirirler cnm merak etme inşallah size de iyi gelir yazik çok üzülüyorum o hallerine nasıl kıvranıyorlar insanın içi parçalanıyor
Canım neredeyse aynı giydiriyoruz, sadece ben özellikle banyo sonrası kısa kollu değil uzun kollu zıbın giydiriyorum. Alt üst veya tulum giydirdiklerim de hep normal penye. Ama ben senden bir kat daha ince örtüyorum, o da İstanbul'da olmaktan kaynaklanıyor belki de :)
Bu arada kızım 3 saattir ağlıyor. Bi emmek istiyor bi kusuyor filan.. 3saatte 3 üst değiştik. Sıcak geldi kafası elime, 37.3 çıktı ateşi. Tam da bunu konuşurken... Bi ince müslin vardı örtü olarak da üstünde. Benim hastalığım bulamamıştır inşallah ya..
Canım ben yarın devlet aşılarını yaptıracağım rota özel aşı onu yaptırmayacağım kızımda araştırmıştım ona yaptırmadım bunda da öyle koruyuculuğu çok yok yani aşı olsa da viristen ishal olabiliyor bir de bazı bebekler aşı sonrası ishal olup kötü olabiliyor ben o yüzden yaptırmayacağım tabi bu tercih meselesi canım kimseyi yönlendirmek istemem doktorlarına sorun yine bizim doktorumuz da koruyuculuğu kesin değil tercih sizin dediBizde yarın aşılarını yaptırıcaz. Rota neden tavsiye edilmiyor? Sen hangilerini yaptırdın 2.ay için?
Canım neredeyse aynı giydiriyoruz, sadece ben özellikle banyo sonrası kısa kollu değil uzun kollu zıbın giydiriyorum. Alt üst veya tulum giydirdiklerim de hep normal penye. Ama ben senden bir kat daha ince örtüyorum, o da İstanbul'da olmaktan kaynaklanıyor belki de :)
Bu arada kızım 3 saattir ağlıyor. Bi emmek istiyor bi kusuyor filan.. 3saatte 3 üst değiştik. Sıcak geldi kafası elime, 37.3 çıktı ateşi. Tam da bunu konuşurken... Bi ince müslin vardı örtü olarak da üstünde. Benim hastalığım bulamamıştır inşallah ya..
Alnından temassızla ölçüyorum canım normalde. Dün yüksek çıkınca koltuk altından ölçen dijitalle de ölçtüm. Bir süre sonra düzeldi ateşi, 36,7ye düştü. Öksürüyordu da arada ama emdiği ağzına geliyor da o yüzden mi öksürüyor yoksa hastalığım mı bulaştı bilmiyorum..Neresinden ölçüyosun ateşini?
Off.. Kaç saat sürmüş ya.. Gazdan mı öyle oldu acaba, inşallah tekrarı olmaz canımBiz akşam 9-10 gibi uyanmıştık en son - o saatten sabah 4 buçuğa kadar bi çocuk aralıksız hep meme de hep karın ağrısı kıvranma sıfır uyku nasıl durabildisinirlerim laçka -3 e kadar babası da ilgilendi salladı gezdirdi tık Yok- sabah 8bucukta işe gidecekmişiz gibi uyandı emdi altını açtım kaka yapmıştı- yeni bezi koydum (halaaaa esneyip ıkınıyordu) elimin üstüne doğru birdaha cortlattı off
Uyku düzenimiz bozuldu - bu kadar uzun süre uykusuz nasıl duruyor ?
Emzirirken meme de 5dakka uyuyor yerine koyunca ağlıyor ..
Insanin siniri bozuluyor bizimkinin 3.torun amadiger ikisinede ayni sanki o doğurmuş kndisine anne dedirtio cok sacmaaaa doktora goturcem kizimi o zmn insallah doktor degistirir yoksa ben degistircem sma gold iyi diolarBenimkide annem demiyor ama annesi gibi davranmaya calisiyor. Bütün ilklerini o yasamak istiyor ilk torunum hevesim var diye diye herseye atliyorbenim sanki 10.cocugum. İlk defa bebek arabasiyla cikardik gecen gun bana surdurtmedi sen daha cok surersin dedi. Kafaya takmaya degen seyler degil belji ama olay aninda insanin sinirleri bozuluyor o yuzden seni cok iyi anliyorum yalniz degilsin canim. Bu arada bebelac benim bebegimide kabiz yapti canim ben sma gold a gectim suan iyiyz sukur. Bence mamasini degistir
Valla eczcı çocuk rüysma grdi resmen
5 ten beridr başladık ıkınmaya bezdm ya bezdim çok zor
Alnından temassızla ölçüyorum canım normalde. Dün yüksek çıkınca koltuk altından ölçen dijitalle de ölçtüm. Bir süre sonra düzeldi ateşi, 36,7ye düştü. Öksürüyordu da arada ama emdiği ağzına geliyor da o yüzden mi öksürüyor yoksa hastalığım mı bulaştı bilmiyorum..
Off.. Kaç saat sürmüş ya.. Gazdan mı öyle oldu acaba, inşallah tekrarı olmaz canım
Masaj yapıyorz canım sıcak havlu koyuyprz ama yok bu gece dokundırtmadı karnına aslaSorun olmaz ki hemen değiştirir bence onu sikints yapma. Tuvalete tutar gibi tutuyor musun hiç onda baya yapıyor hem tuvalet hem gaz. Karnına gaz masajı da yapabilirsin. Ve ayrıca bu ayda normalmiş böyle şeyler yapmasi. Ben doktora sormuştum devamlı ıkınıyor fln normal bunlar ayının gerekleri dedi. Bilmiyor kaka yapmayı tam açılıp kapanmıyor orasi zamanla öğrenecek dedi.
Hırıltı filan yok ama az önce ablamın demesiyle serum fizyolojik damlattım, sümük çıktı burnundan. İnşallah öyledir canım. Allah tüm bebekleri korusunBen de alından ölçüyorum 36 çıkıyor genelde. Hırıltı, burun akıntısı falan var mı? Belki bulaşmıştır ama hafif atlatıyordur
Normalde ates makattan olculmeliymis koltuk altı normalden 0.6 derece daha düşük gösteriyormuş biyerde okumustum ama simdi nerde okuduğumu bulamadım. Oyuzden koltuk altı olcumune 0.6 dereceyi de ekleyip öyle degerlendirmek gerekiyormuş.Alnından temassızla ölçüyorum canım normalde. Dün yüksek çıkınca koltuk altından ölçen dijitalle de ölçtüm. Bir süre sonra düzeldi ateşi, 36,7ye düştü. Öksürüyordu da arada ama emdiği ağzına geliyor da o yüzden mi öksürüyor yoksa hastalığım mı bulaştı bilmiyorum..
Off.. Kaç saat sürmüş ya.. Gazdan mı öyle oldu acaba, inşallah tekrarı olmaz canım
O zaman baya yükselmiş olması gerekiyor dün akşam bizim kızın ateşi canım.. Kaç derecede doktora gitmek gerekiyor peki? Şu an iyi ama bir daha yükselirse beklemeden gidelim ona göreNormalde ates makattan olculmeliymis koltuk altı normalden 0.6 derece daha düşük gösteriyormuş biyerde okumustum ama simdi nerde okuduğumu bulamadım. Oyuzden koltuk altı olcumune 0.6 dereceyi de ekleyip öyle degerlendirmek gerekiyormuş.
Canım ben asi yaptırdığımda saglik ocagindaki hemsire 37.5i gecerse ates düşürücü ver demişti. 37 lere geldiğinde uzerinde sadece zibinla kilotlu corap biraktim geri kalan kiyafetlerini soydum hala yükselmeye devam etti koltuk altindan 37.6 yi görünce ateş düşürücü verdim ozaman. Demin internetten baktım 35-38 arası normal yazıyor bebekler için 39u geçerse doktora gitmek gerekirmis. Bana kalirsa da 37 den sonrasını sık araliklarla takip etmek lazım baktın hala yükseliyor üstünü inceltip öyle bakmak lazım 38-38.5 i geçerse de doktora giderim 39u beklemem.O zaman baya yükselmiş olması gerekiyor dün akşam bizim kızın ateşi canım.. Kaç derecede doktora gitmek gerekiyor peki? Şu an iyi ama bir daha yükselirse beklemeden gidelim ona göre
Evt hırıltı olmasa da tıkalı olabiliyor arada çek adaptörleHırıltı filan yok ama az önce ablamın demesiyle serum fizyolojik damlattım, sümük çıktı burnundan. İnşallah öyledir canım. Allah tüm bebekleri korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?