- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Kuzjm 24 saat neden bekliyosun ki süt biriksin falan diyemi. Valla emzik niyetine de olsa ver ağzına. Yoksa sütün iyice çekilir çünkü emzirdikçe artar mı bizde ona bişey diyemem ama emzirmedikçe süt gidiyo.. mesela benm sabah saatlerinde yani bu saatlerde önceden memelerim taş olurdu acısına uyanırdım ilk 2 hafta. Sonra mamaya yüklendik bu saatlerde mama verdim çok emmedi ve artkk bu saatlerde memelerim dolmuyo... hatta artık öyle hiç olmuyoMama+anne sütü toplamda 600 ml almasi grrek demisti o zaman canim. emzirmeyle ilgili herseyi denedim hala da arastrmaya devam ediyorum. bendeki süt 1 sene gelmez ben 6 ay gelsin ona sukredicem24 saatte biriken sütü max 20 dkda bitiriyor düsün. sut gelmesi icin emzir diyolarda gogus bos olunca cocukta sinirlenip strese giriyor. Su mamalardan o kadar tiksiniyorumki minicik kuzuma vermeye kiyamiyorumda mecburum
Kuzm onlarda gelin olmuşlar neyin tribi kafası bu anlamam ki. Bizim kocalarda bitiyo iş bikere laf deseler böyle olmaz..Yilbasi gecesi beni birakio annesinin gonlu olsun die onun yanina gtti meselaaa yaziklar olsun tabiki ama iste bisey diyinve biz kotu oluoz bn diorm ama onlarinda kizi war onlarda kaynanalarindan aynisini gorsunler gorsunler ki anasi anlasin bize naptigini pis kiskanc kadin
Kuzm 3 saatte çok değilmi valla ben saate bakmadım ama sanki okadar olmuyodur benm emzirmem. Humana bizi bmyle yaptı. Hipp almıştık o humanadsn beter çıktı artık aptamil conformil denicez inşallah iyi gelir.. bebişin kaç günlük kaç kg ?@betka2013aydingelini yalniz değilsiniz ne yapmaya calistiysam olmuyor genel de 3 saatte 1 emziriyorum ustune 90 cl mama veriyorum bizde aptamil kullaniyoruz bizdede kaka sorunu olmustu doktorumuz zeytinyagi önerdi mamay koyardik ben her tuvaletinde ıkınmaya baslayinca masaj yapiyordum oyle tuvaletini yapıyordu ayse onerin masaj videosu var onu yap cok iyi geliyor hatta mamayi degistirelim dedik hipp pnerdi ama bizim zilli sevmedi aptamile geri donduk simdi cok sukur alistik daha iyiyiz ama iste agirliklikli mama verdigimiz icin oluyor malesef
Ben seyi merak ediyorum acaba degerlerle ilgili sikinti mi var doktorami gitsek
Biz varız akşam 10dan beri uğraşıyorum uyusun diye neredeyse her gece böyle. Bazen sabah 8-9u buluyor uyuması tabi arada memede uyuyup uyaniyor kendisi. Bunu nasıl tersine çevirebiliriz bilmiyorum. Artık çok yoruldum.Bebesi gece hiç uyumayan-benim gibi sabahlayan var mı ? Herkesin yattığı saatte biz mesaiye başlıyoruz gün ağaranA kadar- emme -çiş-kaka- sancısı tabiki çıkarana yapana kadar memeyle kavga- döngü hep devam ediyor -süt gelmeyince solucan gibi kıvrılıyoruz, annem mama ver diyor ama kilo alımı normal, çok uykusuz kalıyorum , bi memede süt daha azdiğerinde daha çok birikiyor - süt gelmeyince mi sofranıp sesler çıkartıyor acaba , doymuyor mu? Söndü eme eme dinlenip uyuyamıyorum da nasıl dolacak da karnı doyacak küçük adamın of
Bebesi gece hiç uyumayan-benim gibi sabahlayan var mı ? Herkesin yattığı saatte biz mesaiye başlıyoruz gün ağaranA kadar- emme -çiş-kaka- sancısı tabiki çıkarana yapana kadar memeyle kavga- döngü hep devam ediyor -süt gelmeyince solucan gibi kıvrılıyoruz, annem mama ver diyor ama kilo alımı normal, çok uykusuz kalıyorum , bi memede süt daha azdiğerinde daha çok birikiyor - süt gelmeyince mi sofranıp sesler çıkartıyor acaba , doymuyor mu? Söndü eme eme dinlenip uyuyamıyorum da nasıl dolacak da karnı doyacak küçük adamın of
Bu gece 3.30da uykuya dalabildik. Uykusuzluk çok zorBiz varız akşam 10dan beri uğraşıyorum uyusun diye neredeyse her gece böyle. Bazen sabah 8-9u buluyor uyuması tabi arada memede uyuyup uyaniyor kendisi. Bunu nasıl tersine çevirebiliriz bilmiyorum. Artık çok yoruldum.
Kızlar uyku durumlarınız nasıl? Bizim gece uykuya geçiş zamanımız çok geç2.30 gibi anca derin uykuya geçebiliyoruz. Sonra 6.30 gibi biraz mikirdaniyor emziriyorum sonra yine uyumaya devam ediyor. Gündüz ara ara uyanarak uyumaya devam ediyor. Gündüz bayağı uzun ve derin uyuyor. Sonra akşam 7den, gece 2.30a kadar emzirmeye çalış,gaz çıkar,kucakta dolaştir şeklinde zaman geçiriyoruz. Gece uykusunu erkene çekmem lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum kendi düzenini böyle kurdu biraz daha büyüdükçe daha erken uyumaya baslar insallah
Maşallah çok güzel uyuma düzeniniz. Bizim kız gündüz tamamlıyor gece eksiğini. Nasıl değiştiricem bu düzeni bilemiyorum.Akşam 22 gibi yatırıyorum uyuması 22.30 u buluyor. 4 e kadar uyudu bugün. 4 te emzirdim, 7 de uyandı emzirdim, şimdi 9 gibi uyanır
Gündüzleri yoruyor musun?Maşallah çok güzel uyuma düzeniniz. Bizim kız gündüz tamamlıyor gece eksiğini. Nasıl değiştiricem bu düzeni bilemiyorum.
Merhaba arkadaşlar bebekler nasıl uyku durumları nasıl?
Biz gece 4-5 defa emmek için uyanıyoruz.
Çok uykusuz kalıyorum
Rica ederim ise yariyormuki promalt bende aliyim yariyosa
Valla kuzum ben dün ilk kez aldım. Amcamlara gitmiştim orda kafam rahat önümde sürekli yiyecek vardı.. bi kutuyu içtim yarım saat içinde falan. En son öğlen 3 te 90cc mama vermiştim bidaha taa gece 1 de mama verdim. Ve ışık ve seste uyumayan çocuk orda uyudu çok sakindi..
şimdi kvdedeyiz 5 te mama verdimde geldim durmadı 9buçukta mama içti. Ve ben promaltı bu akşam içmedim sabah içtim. Yarın yine akşam vakti içip bakıcam bakalkm ne olacak. Ama mesela dün göğüslerim taş gibi olmadı ama cıvık yumuşakta olmadı hafif hafif süt doldu hissetmştim yani bugün yine cıvık cıvık..
bide naturymi nydi milk tea diye bi çay varmış o iyiymiş ondanda alcam ben kuzm
Canım geçmiş olsunBetülüm nefes alamıyor.. Gece de çok öksürüyordu. Doktora gideceğiz şimdi. Nefes alamayınca ememedi de doğru düzgün.. İnşallah önemli bir şey yoktur
Valla lactamilde kullandım humana çayınıda durum hep aynıydı sanki ama bna bişey yaradı ne yaradı tam kestiremiyorum uZun zaman sonra memem şiştiKaç günlük bebeğin? Fazla geldi bana emme sayısı
Az az mı içiyor acaba
Ben kullanıyorum memnunum promalttan
Öğlen içiyorum akşama doğru süt azalıyomuş diyorlar ya onu engelliyor bence
Ama çok şekerli ya
Naturpy milk tea
Onu da aldım tadını hiç sevmedim
Günde 3 bardak diyor 4 küp atıyosun suya
Bana hem tadı iğrenç geldi hem de kendi işe yaramaz gibi ama yine de devam edicem
Lactamil çay çok daha iyi bence ve şekersiz
Betülüm nefes alamıyor.. Gece de çok öksürüyordu. Doktora gideceğiz şimdi. Nefes alamayınca ememedi de doğru düzgün.. İnşallah önemli bir şey yoktur
Teşekkür ederim canım. Otribebeyle açtık hep burnunu siz dedikten sonra.Canım geçmiş olsun
Serum fizyolojik ile açın diyecektir diye düşünüyorum
Ateşi vs yoksa kan tahlili bakarlar
Kanda enfeksiyon yoksa serum fizyolojik dışında bişey önermiyor doktor
Bize öyle yaptı yani
Çok teşekkür ederim canım benim.Valla lactamilde kullandım humana çayınıda durum hep aynıydı sanki ama bna bişey yaradı ne yaradı tam kestiremiyorum uZun zaman sonra memem şiştipromaltta olabilir sanırım
Oyy geçmiş olsun canım inşallah önemli biley değildr
Teşekkür ederim canım. Otribebeyle açtık hep burnunu siz dedikten sonra.
Ateşi de alnından 37,3-37,5 civarı çıkıyor canım. Daha yükselecek diye korkuyorum, öksürük de var. Ne olur ne olmaz götürelim dedik eşimle.
Senin kızına görümcen bulaştırmış, ona kızıyorsundur. Bizde ben bulaştırdım resmen kızıma.. Hem her nefes alamayışında kızıyorum kendime, hem de yapabileceğim bir şey yoktu diyorum. Acayip bi ruh halindeyim
Valla lactamilde kullandım humana çayınıda durum hep aynıydı sanki ama bna bişey yaradı ne yaradı tam kestiremiyorum uZun zaman sonra memem şiştipromaltta olabilir sanırım
Oyy geçmiş olsun canım inşallah önemli biley değildr
Canim gecmis olsun. Herkes kisin dogum yaomk dha guzel diyor ama bence daha kotu hastaliklara cok acik oluyor maalesef. Ins.cabucak atlatir rahatlar yavruTeşekkür ederim canım. Otribebeyle açtık hep burnunu siz dedikten sonra.
Ateşi de alnından 37,3-37,5 civarı çıkıyor canım. Daha yükselecek diye korkuyorum, öksürük de var. Ne olur ne olmaz götürelim dedik eşimle.
Senin kızına görümcen bulaştırmış, ona kızıyorsundur. Bizde ben bulaştırdım resmen kızıma.. Hem her nefes alamayışında kızıyorum kendime, hem de yapabileceğim bir şey yoktu diyorum. Acayip bi ruh halindeyim
Kesinlikle katiliorm eslerimizde bitio is ya anne o bnm karim ona oyle dawranma zbni de uzuosun dese bi kere bidha asla yapamaz ama eslerimiz analarini dha cok desteklio gibi agerim yap daha cok yap der gibiler. Sende eve gittiğinde keske deseydin bak annen bilerek yapio gibi die anlasin erkeklerin gozune sokmadikca anlamio onemsemiolarKuzjm 24 saat neden bekliyosun ki süt biriksin falan diyemi. Valla emzik niyetine de olsa ver ağzına. Yoksa sütün iyice çekilir çünkü emzirdikçe artar mı bizde ona bişey diyemem ama emzirmedikçe süt gidiyo.. mesela benm sabah saatlerinde yani bu saatlerde önceden memelerim taş olurdu acısına uyanırdım ilk 2 hafta. Sonra mamaya yüklendik bu saatlerde mama verdim çok emmedi ve artkk bu saatlerde memelerim dolmuyo... hatta artık öyle hiç olmuyo
Bebeklerin ilk 3 ay emme refleksleri çok kuvvetli. Boşta olsa emzik niyetine emer. Artık göz kontağıda kuruyolar emerken sakinleştir konuş olmadı beyaz gürültü aç illaki bi damla da olsa getirir o
Kuzm onlarda gelin olmuşlar neyin tribi kafası bu anlamam ki. Bizim kocalarda bitiyo iş bikere laf deseler böyle olmaz..
bak bugün kv gittik yemeğe eşim iatedi diye. Normalde gitmezdimde ablama gidicektik kaldı şimdi ablana giderken koşuyosun anneme gelmiyosun der diye sustum. Kv telşehriye çorbası, pırasa pilav ve turşu koymuş. Anca çorba içtim pilavv yedim ama doymadım. Bide tavuk yapmış zehir gibi acı.. eşim gitti bana ekmek arası bişeyker yaptırdı geldi.. kadın bariz inat yapıyo kaç defa söyledim gaz yapan şeyleri hadi onu geçtim kaç yaşnda 2 çcuk anasj kadın bilmez mi neyin gaz yapıp yapmadığını ama yok inat..
Kuzm 3 saatte çok değilmi valla ben saate bakmadım ama sanki okadar olmuyodur benm emzirmem. Humana bizi bmyle yaptı. Hipp almıştık o humanadsn beter çıktı artık aptamil conformil denicez inşallah iyi gelir.. bebişin kaç günlük kaç kg ?
Bugğn arkadaşımın bebeği ile yanyana getirdik egeyi. Aralarında 6 gün var arkadaşımın ki büyük ve aynı kg lar. Yinede ege kilolu duruyodu.. üzüldüm mama şişiriyo evladmı ama elimden gelen bişey yok.. o masaj videosunu izliyim ya faydası olur inşallah.
Benmmde aklımdan tahlil yaptırmak geçiyo ya illa engel olan bişey var ..
Kuzum yapacak bir şey yok ki mecburen dibinde tutman lazımdıTeşekkür ederim canım. Otribebeyle açtık hep burnunu siz dedikten sonra.
Valla bnde çok sevndim kuzm ya çoğalacak inşallahÇok teşekkür ederim canım benim.
Senin de sütün artmış bugün canım çok sevindim :) yediğin içtiğin bir şey yaramış olabilir, ayrıca amcanlarda rahatlamıştın, onun etkisi de olabilir. Sen sütüne güven, Allahın izniyle dolup dolup taşacak :)
Salı’ birkre dün sabah bikere içtim canımm inşallah odur yaPromalttır eğer yeni başladıysan
Çok süt yapıyor
Onu denedim kuzm da annem ne bilsin sen şöyle kafasında arkadaş. O yüzden artık sadece susuyorum kndi kndine görüyo olsnlarıKesinlikle katiliorm eslerimizde bitio is ya anne o bnm karim ona oyle dawranma zbni de uzuosun dese bi kere bidha asla yapamaz ama eslerimiz analarini dha cok desteklio gibi agerim yap daha cok yap der gibiler. Sende eve gittiğinde keske deseydin bak annen bilerek yapio gibi die anlasin erkeklerin gozune sokmadikca anlamio onemsemiolar
Gündüz oyalama diye bisey olmuyor çünkü derin derin uyuyor genellikle. Sabah 11 gibi uyanıp emiyor. Sonra uyumaya devam ediyor. 2 gibi uyanıp yine emiyor 15 dk yarim saat kadar uyanık kalıp yine uyuyor. Bu durum 7ye kadar devam ediyor. 7den 3e kadar da kısa aralıklı uyumalar,emme,gaz çıkarma, evde dolaştırma,bakınma,biraz mızırdanma şekilnde geçiyor. Gündüz uykusunu azaltabilirsem geceyi erkene çekebiliriz inşallah.Gündüzleri yoruyor musun?
Ben sabah kalkınca besleyip 12 ye kadar bakımlarını yapıyorum üstünü değiştiriyorum, oyun halısı, salıncak, yüzüstü koyma gibi şeyler yapıyorum. Öğlen 2 tur uyuyor ilki 12-2 gibi yine 1 saat oynatıyorum sonra yine uyuyor 3-5 gibi
Eşim geliyor o saatte tam uyanıyor. 6 ya kadar onunla ilgileniyoruz 6-9 arası yine uyuyor işte 9-10-11 artık bu kısmı biraz dalgalı geçiyo bigün iyi bi gün ağlamalı (atakta bu 2 saat genelde hep mızmızlandı ağladı) eğer yıkanma günüyse 9 gibi yıkıyoruz, değilse artık uçtu uçtular, kola yatırmalar falan
Ama bugün kendi müziğini dinleye dinleye uyudu mesela. Her gün aynı olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?