2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Betülüm nefes alamıyor.. Gece de çok öksürüyordu. Doktora gideceğiz şimdi. Nefes alamayınca ememedi de doğru düzgün.. İnşallah önemli bir şey yoktur
Geçmiş olsun canım. Inşallah serum fiz.ile atlatırsınız
Promaltin ebebekteki yorumları çok fazla ve alan herkes çok iyi süt yaptığını yazmış canım. Ben de yorumları göz önüne alarak 24lu sipariş ettim kampanyası vardı. Ama daha hic içmedim. Ilk kızım 55 günlükken öncesinde dolup taşan,fışkıran sütüm aniden azalmıştı. Memeler terbiye oluyo deniyo ya. Çok üzülmüştüm bunda da olursa diye onları kenarda bekletiyorum. Olursa içmeye başlayacağım hemen.
Şu anda rezene,humana içiyorum. Her sabah dereotu ,tahin pekmez yiyorum. Dengeli besleniyorum, bol bol su içiyorum,bebek uyurken ben de uyuyorum. Bide göğüslerim taş gibi olduğunda uyuyo olsa bile uyandırıp emziriyorum. Sütü azaltan en önemli şey dolu dolu göğüsleri bekletmek.

Canim emziriyomusun eger emmiyorsa 1 cay kasigi kadar ver istersen

Emziriyorum canım.suyu sevmedi bizimki.

LezzetliCipetpet geçmiş olsun canım.insaAllah ilerlemeden müdahale ederler.serum fizyolojik diyip eve yolluyorlar sonra ilerliyor.bunu benle beraber burada kaç arkadaş yaşadık.

Bende 24 lüsünü alcam sanırm canm 12 öde kampanyası varmış. Tahin bana yasak malesef dereotu yiyorım ama. Tabi sürekli uyumak mümkün olmyo. Mesela anca kahvaltı yaptım köşe ekmek bi lokma peynir haş. Yumurta tereyağ ve bal. Bitrdim demeden başladı ağlamaya zaten

Otoparktan arabayla anneme geçiyorum genelde. Hiç sıkıntımız olmamıştı. Bir kere dışarı çıktık işte kayınvalidemlere gittik, peşine hastalandık ikimiz de... İlaç filan da verdi. İnşallah ilerlemez...

Canim gecmis olsun. Herkes kisin dogum yaomk dha guzel diyor ama bence daha kotu hastaliklara cok acik oluyor maalesef. Ins.cabucak atlatir rahatlar yavru
Çok teşekkür ederim canım ya gerçekten kış bebeği zormuş. Bebek hastalanmasın diye gözüne bakıyorsun resmen

Geçmiş olsun canım. Inşallah serum fiz.ile atlatırsınız
İnşallah canım, çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim canım. Fitil ve peditus verdi canım. Bol bol emecek ve burnunu çok temizle dedi doktorum. Eğer öksürüğü çok çok artmazsa cumartesi geleceksiniz, yoksa yarın hemen geliyorsunuz dedi. İlgili bir doktor sağolsun. İnşallah ilerlemez

Ben de sizlerden duyduğum için hemen gidelim dedim eşime... Allah size de tekrarını yaşatmasın canım ya

Gece uyuyacağı uykuyu gündüz uyuyor seninki.
Bence uyandığı anlarda ilgisini çekmeye çalış müzik aç perdeleri aç yüksek sesle konuş vs. Besledikten sonra 1 saat bile uyanık tutsan kardır

S Spizella ne kadar güzel uyku düzeni kurmuşsun imrendim valla. Benimki gündüzleri yarımşar saat 3 kez filan uyuyor maximum. Yarım saatte uyanıyor ne yaparsam yapayım tekrar dalmıyor. Gündüzleri nasıl uyutuyorsun? Memede mi uyuyor yatagında mı? Bir de anne sütüyle mi besleniyor yoksa mama veriyor musun?

Her zaman bu düzende gitmiyor tabi :) ama genel olarak böyle
Az önce uyuttum yemek yememe fırsat oldu mesela.
sadece anne sütü alıyor canım.
Önce ihtiyaçlarını gideriyorum doyurup altını değiştiriyorum.
Sonra Oyun halısına koydum sesli hareketli bi oyuncak var tepesinde önce 15 dk onu izledi elini ayağını oynattı
Sonra biraz sıkıldı yüzüstü çevirdim 10-15 dk debelendi.
tekrar sırt üstü çevirdim zeka kartları almıştım her gün 1 tane gösteriyosun. Ona baktı ben de kartla ilgili bişeyler anlattım 5 dk da öyle oyalandı
Ardından günlük egzersiz olsun diye kollarını ayaklarını açtım kapadım gerdirdim yan çevirdim falan
Baktım gözlerini ovuşturuyo
Hemen emziğini verdim perdeyi kapadım müzik açtım spotify da ya da youtube da bebek uyutma müzikleri var sözsüz sadece piyano falan. Kundağına koydum yatırdım.
Biraz başını okşayıp pışpışlıyorum dalıyor gibi oluyor ama tam dalana kadar iki üç defa 5 dk da bir emziği düşüyo
O biraz sıkıntı çünkü ağlayıp uyanıyo
O sırada hemen emziği verip yine pışpışlıyorum konuşmadan. Sonra uyuyor

Yani aslında kundak ve emzik :)

Böyle olunca 1,5-2 saat uyuyor gündüz
2 saatte bir acıkıyor gündüzleri

3 ayin icindeyiz canim 3 saat normal artik 25 ekimde dogduk biz biraz minnak oldul ama cok sukir toparladik em son kilosunu bilmiyorum bakalim yarin asimiz var izle o videoyu cok faydasini gprursun ıkınmaya basladimi yap oyle olmasa bile gun icinde yap cnm bizim hipi içmedi doktor diyor tabii akilli aptamil sekerli ondan vazgeçmiyor seninkide düzene girer merak etme sut isi sikinti o yonden cok moralim bozuk ise baslicam nasil olucak iyive kesilcek sanki 6 ayi zor bulucam gibi

geçmiş olsun canım. emzirirkene maske takıyor musun?
benim büyük kızım hasta idi sonra bana babasına bebeğe geçti ben emzirirkene maske taktım hep ve kokusunu çok özlemişim yavrumun. Allah beterinden saklasın tabii. evlatlarımıza şifa versin acılarını göstertmesin.
her emzirmeden önce ben fizyolojik serum damlatıyorum burnuna asla aspiratör yapmıyorum öylece açılıyor,minnacık burnundan sümükleri peçete ile alıyorum.

Gece uyuyacağı uykuyu gündüz uyuyor seninki.
Bence uyandığı anlarda ilgisini çekmeye çalış müzik aç perdeleri aç yüksek sesle konuş vs. Besledikten sonra 1 saat bile uyanık tutsan kardır
Bugün dediklerini uyguluyorum bakalım gecemiz nasıl geçecek. 12de uyandı. Uyandığından beri biseyler yapıyorum. Bugün biraz daha uyanık canlı. Bazen çok uykulu oluyor ne yaparsam yapayım uyumaya devam ediyor .

Geçmiş olsun size de canım. Maske kullanamıyorum. Kullanma imkanım yok ya, siz nasıl kullandınız? Devamlı koynumda yatacak, kucağımda duracak, emecek. Başka türlü durmuyor çığlık çığlığa ağlıyor. Hele gece, hiçbir şekilde durmuyor. Kucağımda, omzumda uyuyor neredeyse hep..

Zaten çok uykusu varsa ve uyumazsa çok daha agresif oluyorlar
Uyku emaresi görünce uyumasını sağla bence

Geçmiş olsun canım. Biz de dun gece acile gittik. Akşam bebisin atesi çıkmış ben biseyle uğraşıyordum babası ilgileniyordu o ara çocuk inleme sesleri çıkarmaya başladı gazdan inliyo falan dedi eşim uyuttu çocuğu o ara ölçmemiştim baktim devam ediyo aldim ölçtüm 37.8 çıktı bide hafif baygın baygın huzursuzdu ustunu tamamen soydum emzirdim havlu falan koydum başına 37.5e düştü biraz sonra yine 37.9 a çıktı acile gittik taksiyle ustunu de bi kat kiyafet giydirdim ince bi örtü örttüm hava da soğuktu muayene olduğumuzda 37.7 çıktı ateşi cigerleri temiz bi sıkıntı yok atesi 38i gecerse yine getirin dedi oyle eve geldik. Sabaha kadar da kucagimda uyudu bıraktım uyandı hala huzursuz hafif inleme gibi sesler çıkarıyor ama ateşi yok burnu da açık inşallah çabuk iyilesiriz. Bende oksuruyorum ben oksurdukce de uyanıyor kucağımda

Ya varya bu duruma sinir oluyorum damatlar bizim anne babamiza hadi banyo yaparsan havlu vereyim eşyaları dolaba koyalimmi diyorlar hem anneni babanı mutlu etmeye çalışıp hem gerginlik olmasın diye koca peşin de koşmaktan geberiyom yaa

Benimkinin dikkati çok hızlı dağılıyor. Hareketli ana kucagında 10 dakika, zeka kartlarıyla 5 dakika oyalayabiliyorum. Emzik alsa daha kolay olur belki ama alıyor çekiyor süt gelmeyince sinirlenip aglamaya başlıyor. Her yolu deniyorum inşallah şu gündüz uykularını uzatabilirim. Valla hiç bi işimi göremiyorum. Bazen tuvalete bile gidecek vakit bulamıyorum. Seninki ne kadar oldu şimdi?

teşekkür ederim canım. anlıyorum durumunu hasta çocuklar anne şefkati sıcaklığını daha çok arar normal bu =) bizim öksürüğümüz balgamımız hala geçmiş değil malesef ne bana ne bebeğe birşey vermiyorlar. arkadaşların dediği gibi fizyolojik serum veriyorlar. geniz akıntısı için ilaç verdi(ağızdan damla) başka hastane prospektüsü okudum vermedim sadece fizyolojik serum damlatıyorum her hemzirmede tabii burnu tıkalıysa.
Maske de emzirirkene takmıştım çok aşırı nezle olduğumda. faydası oldu çünkü bebeğimin hapşırması hırıltısı kesildi. biz henüz 24 günlüğüz siz daha büyüksünüz ve artık dikkat etmemiz gerekir yoksa sürekli kucak isteyecekler. ben uykusu geldiğinde emziğini veriyorum yoksa benim bebeğim de sürekli kucak istiyor dede anneanne dayı sağolsun lar alıştırdlar =) emzik veriyorsan birde öyle dene istersen yoksa çok perişan olursun. biliyorum bende çok karşıydım emziğe ama mecburum çünkü benim bakmam gereken bir kızım daha var ve onu böyle çok ihmal ediyorum. bebekler bizi 3 aya kadar deniyorlar ve 3. aydan sonra hadi çık bakalım işin içinden =) çok zekiler maşaAllah. Allah hepimizin evlatlarımızı bağışlasın sağlık sıhhat afiyet versin

51 günlük
Emzik almıyordu teyzem sağolsun sütümü sürüp verdirdi
Avent ultra air dene çoğu bebek kabul ediyormuş
Damaksız emzik seviyor benimki
Kısa kısa ama tekrarlı oyalamayı dene olmazsa
Anakucağı-kartlar-anakucağı-gezdirme- kartlar gibi
Kartlara pek baktıkları yok :) oyuncaklarıyla da ilgilenmiyo henüz bizimki
Gülmüyor dört gözle gülmesini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…