Geçmiş olsun canım. Inşallah serum fiz.ile atlatırsınızBetülüm nefes alamıyor.. Gece de çok öksürüyordu. Doktora gideceğiz şimdi. Nefes alamayınca ememedi de doğru düzgün.. İnşallah önemli bir şey yoktur
Promaltin ebebekteki yorumları çok fazla ve alan herkes çok iyi süt yaptığını yazmış canım. Ben de yorumları göz önüne alarak 24lu sipariş ettim kampanyası vardı. Ama daha hic içmedim. Ilk kızım 55 günlükken öncesinde dolup taşan,fışkıran sütüm aniden azalmıştı. Memeler terbiye oluyo deniyo ya. Çok üzülmüştüm bunda da olursa diye onları kenarda bekletiyorum. Olursa içmeye başlayacağım hemen.Valla lactamilde kullandım humana çayınıda durum hep aynıydı sanki ama bna bişey yaradı ne yaradı tam kestiremiyorum uZun zaman sonra memem şiştipromaltta olabilir sanırım
Oyy geçmiş olsun canım inşallah önemli biley değildr
Canim emziriyomusun eger emmiyorsa 1 cay kasigi kadar ver istersen
Bende 24 lüsünü alcam sanırm canm 12 öde kampanyası varmış. Tahin bana yasak malesef dereotu yiyorım ama. Tabi sürekli uyumak mümkün olmyo. Mesela anca kahvaltı yaptım köşe ekmek bi lokma peynir haş. Yumurta tereyağ ve bal. Bitrdim demeden başladı ağlamaya zatenGeçmiş olsun canım. Inşallah serum fiz.ile atlatırsınız
Promaltin ebebekteki yorumları çok fazla ve alan herkes çok iyi süt yaptığını yazmış canım. Ben de yorumları göz önüne alarak 24lu sipariş ettim kampanyası vardı. Ama daha hic içmedim. Ilk kızım 55 günlükken öncesinde dolup taşan,fışkıran sütüm aniden azalmıştı. Memeler terbiye oluyo deniyo ya. Çok üzülmüştüm bunda da olursa diye onları kenarda bekletiyorum. Olursa içmeye başlayacağım hemen.
Şu anda rezene,humana içiyorum. Her sabah dereotu ,tahin pekmez yiyorum. Dengeli besleniyorum, bol bol su içiyorum,bebek uyurken ben de uyuyorum. Bide göğüslerim taş gibi olduğunda uyuyo olsa bile uyandırıp emziriyorum. Sütü azaltan en önemli şey dolu dolu göğüsleri bekletmek.
Otoparktan arabayla anneme geçiyorum genelde. Hiç sıkıntımız olmamıştı. Bir kere dışarı çıktık işte kayınvalidemlere gittik, peşine hastalandık ikimiz de... İlaç filan da verdi. İnşallah ilerlemez...Senin suçun değil ki
Evden bile çıkmıyosundur doğru dürüst
Dışarıdan gelen birileri sana taşımıştır
E sen de bebekten uzak duramayacağına göre..
Sütünle antikor da geçer ona üzülme
Çok teşekkür ederim canım ya gerçekten kış bebeği zormuş. Bebek hastalanmasın diye gözüne bakıyorsun resmenCanim gecmis olsun. Herkes kisin dogum yaomk dha guzel diyor ama bence daha kotu hastaliklara cok acik oluyor maalesef. Ins.cabucak atlatir rahatlar yavru
İnşallah canım, çok teşekkür ederimGeçmiş olsun canım. Inşallah serum fiz.ile atlatırsınız
Çok teşekkür ederim canım. Fitil ve peditus verdi canım. Bol bol emecek ve burnunu çok temizle dedi doktorum. Eğer öksürüğü çok çok artmazsa cumartesi geleceksiniz, yoksa yarın hemen geliyorsunuz dedi. İlgili bir doktor sağolsun. İnşallah ilerlemezEmziriyorum canım.suyu sevmedi bizimki.
LezzetliCipetpet geçmiş olsun canım.insaAllah ilerlemeden müdahale ederler.serum fizyolojik diyip eve yolluyorlar sonra ilerliyor.bunu benle beraber burada kaç arkadaş yaşadık.
Gece uyuyacağı uykuyu gündüz uyuyor seninki.Gündüz oyalama diye bisey olmuyor çünkü derin derin uyuyor genellikle. Sabah 11 gibi uyanıp emiyor. Sonra uyumaya devam ediyor. 2 gibi uyanıp yine emiyor 15 dk yarim saat kadar uyanık kalıp yine uyuyor. Bu durum 7ye kadar devam ediyor. 7den 3e kadar da kısa aralıklı uyumalar,emme,gaz çıkarma, evde dolaştırma,bakınma,biraz mızırdanma şekilnde geçiyor. Gündüz uykusunu azaltabilirsem geceyi erkene çekebiliriz inşallah.
Geçmiş olsun canım, inşallah ateşlenmez2. Ay aşımızı da olduk inşallah ateşsiz ya da en azından az ateşle atlatır kurtuluruz bundan da 4.aya kadar rahatız
S Spizella ne kadar güzel uyku düzeni kurmuşsun imrendim valla. Benimki gündüzleri yarımşar saat 3 kez filan uyuyor maximum. Yarım saatte uyanıyor ne yaparsam yapayım tekrar dalmıyor. Gündüzleri nasıl uyutuyorsun? Memede mi uyuyor yatagında mı? Bir de anne sütüyle mi besleniyor yoksa mama veriyor musun?
3 ayin icindeyiz canim 3 saat normal artik 25 ekimde dogduk biz biraz minnak oldul ama cok sukir toparladik em son kilosunu bilmiyorum bakalim yarin asimiz var izle o videoyu cok faydasini gprursun ıkınmaya basladimi yap oyle olmasa bile gun icinde yap cnm bizim hipi içmedi doktor diyor tabii akilli aptamil sekerli ondan vazgeçmiyor seninkide düzene girer merak etme sut isi sikinti o yonden cok moralim bozuk ise baslicam nasil olucak iyive kesilcek sanki 6 ayi zor bulucam gibiKuzjm 24 saat neden bekliyosun ki süt biriksin falan diyemi. Valla emzik niyetine de olsa ver ağzına. Yoksa sütün iyice çekilir çünkü emzirdikçe artar mı bizde ona bişey diyemem ama emzirmedikçe süt gidiyo.. mesela benm sabah saatlerinde yani bu saatlerde önceden memelerim taş olurdu acısına uyanırdım ilk 2 hafta. Sonra mamaya yüklendik bu saatlerde mama verdim çok emmedi ve artkk bu saatlerde memelerim dolmuyo... hatta artık öyle hiç olmuyo
Bebeklerin ilk 3 ay emme refleksleri çok kuvvetli. Boşta olsa emzik niyetine emer. Artık göz kontağıda kuruyolar emerken sakinleştir konuş olmadı beyaz gürültü aç illaki bi damla da olsa getirir o
Kuzm onlarda gelin olmuşlar neyin tribi kafası bu anlamam ki. Bizim kocalarda bitiyo iş bikere laf deseler böyle olmaz..
bak bugün kv gittik yemeğe eşim iatedi diye. Normalde gitmezdimde ablama gidicektik kaldı şimdi ablana giderken koşuyosun anneme gelmiyosun der diye sustum. Kv telşehriye çorbası, pırasa pilav ve turşu koymuş. Anca çorba içtim pilavv yedim ama doymadım. Bide tavuk yapmış zehir gibi acı.. eşim gitti bana ekmek arası bişeyker yaptırdı geldi.. kadın bariz inat yapıyo kaç defa söyledim gaz yapan şeyleri hadi onu geçtim kaç yaşnda 2 çcuk anasj kadın bilmez mi neyin gaz yapıp yapmadığını ama yok inat..
Kuzm 3 saatte çok değilmi valla ben saate bakmadım ama sanki okadar olmuyodur benm emzirmem. Humana bizi bmyle yaptı. Hipp almıştık o humanadsn beter çıktı artık aptamil conformil denicez inşallah iyi gelir.. bebişin kaç günlük kaç kg ?
Bugğn arkadaşımın bebeği ile yanyana getirdik egeyi. Aralarında 6 gün var arkadaşımın ki büyük ve aynı kg lar. Yinede ege kilolu duruyodu.. üzüldüm mama şişiriyo evladmı ama elimden gelen bişey yok.. o masaj videosunu izliyim ya faydası olur inşallah.
Benmmde aklımdan tahlil yaptırmak geçiyo ya illa engel olan bişey var ..
geçmiş olsun canım. emzirirkene maske takıyor musun?Teşekkür ederim canım. Otribebeyle açtık hep burnunu siz dedikten sonra.
Ateşi de alnından 37,3-37,5 civarı çıkıyor canım. Daha yükselecek diye korkuyorum, öksürük de var. Ne olur ne olmaz götürelim dedik eşimle.
Senin kızına görümcen bulaştırmış, ona kızıyorsundur. Bizde ben bulaştırdım resmen kızıma.. Hem her nefes alamayışında kızıyorum kendime, hem de yapabileceğim bir şey yoktu diyorum. Acayip bi ruh halindeyim
Bugün dediklerini uyguluyorum bakalım gecemiz nasıl geçecek. 12de uyandı. Uyandığından beri biseyler yapıyorum. Bugün biraz daha uyanık canlı. Bazen çok uykulu oluyor ne yaparsam yapayım uyumaya devam ediyor .Gece uyuyacağı uykuyu gündüz uyuyor seninki.
Bence uyandığı anlarda ilgisini çekmeye çalış müzik aç perdeleri aç yüksek sesle konuş vs. Besledikten sonra 1 saat bile uyanık tutsan kardır
Geçmiş olsun size de canım. Maske kullanamıyorum. Kullanma imkanım yok ya, siz nasıl kullandınız? Devamlı koynumda yatacak, kucağımda duracak, emecek. Başka türlü durmuyor çığlık çığlığa ağlıyor. Hele gece, hiçbir şekilde durmuyor. Kucağımda, omzumda uyuyor neredeyse hep..geçmiş olsun canım. emzirirkene maske takıyor musun?
benim büyük kızım hasta idi sonra bana babasına bebeğe geçti ben emzirirkene maske taktım hep ve kokusunu çok özlemişim yavrumun. Allah beterinden saklasın tabii. evlatlarımıza şifa versin acılarını göstertmesin.
her emzirmeden önce ben fizyolojik serum damlatıyorum burnuna asla aspiratör yapmıyorum öylece açılıyor,minnacık burnundan sümükleri peçete ile alıyorum.
Zaten çok uykusu varsa ve uyumazsa çok daha agresif oluyorlarBugün dediklerini uyguluyorum bakalım gecemiz nasıl geçecek. 12de uyandı. Uyandığından beri biseyler yapıyorum. Bugün biraz daha uyanık canlı. Bazen çok uykulu oluyor ne yaparsam yapayım uyumaya devam ediyor .
Geçmiş olsun canım. Biz de dun gece acile gittik. Akşam bebisin atesi çıkmış ben biseyle uğraşıyordum babası ilgileniyordu o ara çocuk inleme sesleri çıkarmaya başladı gazdan inliyo falan dedi eşim uyuttu çocuğu o ara ölçmemiştim baktim devam ediyo aldim ölçtüm 37.8 çıktı bide hafif baygın baygın huzursuzdu ustunu tamamen soydum emzirdim havlu falan koydum başına 37.5e düştü biraz sonra yine 37.9 a çıktı acile gittik taksiyle ustunu de bi kat kiyafet giydirdim ince bi örtü örttüm hava da soğuktu muayene olduğumuzda 37.7 çıktı ateşi cigerleri temiz bi sıkıntı yok atesi 38i gecerse yine getirin dedi oyle eve geldik. Sabaha kadar da kucagimda uyudu bıraktım uyandı hala huzursuz hafif inleme gibi sesler çıkarıyor ama ateşi yok burnu da açık inşallah çabuk iyilesiriz. Bende oksuruyorum ben oksurdukce de uyanıyor kucağımdaOtoparktan arabayla anneme geçiyorum genelde. Hiç sıkıntımız olmamıştı. Bir kere dışarı çıktık işte kayınvalidemlere gittik, peşine hastalandık ikimiz de... İlaç filan da verdi. İnşallah ilerlemez...
Çok teşekkür ederim canım ya gerçekten kış bebeği zormuş. Bebek hastalanmasın diye gözüne bakıyorsun resmen
İnşallah canım, çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim canım. Fitil ve peditus verdi canım. Bol bol emecek ve burnunu çok temizle dedi doktorum. Eğer öksürüğü çok çok artmazsa cumartesi geleceksiniz, yoksa yarın hemen geliyorsunuz dedi. İlgili bir doktor sağolsun. İnşallah ilerlemez
Ben de sizlerden duyduğum için hemen gidelim dedim eşime... Allah size de tekrarını yaşatmasın canım ya
Ya varya bu duruma sinir oluyorum damatlar bizim anne babamiza hadi banyo yaparsan havlu vereyim eşyaları dolaba koyalimmi diyorlar hem anneni babanı mutlu etmeye çalışıp hem gerginlik olmasın diye koca peşin de koşmaktan geberiyom yaaBenim esim iki arayi yapamadi benimle kotu oldu saolsun evimin huzurunu bozup gitti esimle artk ayni evi paylasan iki yabanci olduk buna cok uzuluorm ne yapacagimi da bilmiorm kaynanam bidha bu eve gelmem dedi giderken sanki bsey yapmisim cok sacma konusuo 40gun kalmis bir kere banyo yap dememisim kiyafetlerini dolabima dizmemisim cok sacma sapan konusuo ben de dedm banyoyu kitlemedim girmek isteyen kizim havlu ver der ben sni mi takip ediorum dedm gidip eltime diomus o ben demiomusum orda banyo yapiomus allahm sabir lohusaligimi burnumdan getirdi
Benimkinin dikkati çok hızlı dağılıyor. Hareketli ana kucagında 10 dakika, zeka kartlarıyla 5 dakika oyalayabiliyorum. Emzik alsa daha kolay olur belki ama alıyor çekiyor süt gelmeyince sinirlenip aglamaya başlıyor. Her yolu deniyorum inşallah şu gündüz uykularını uzatabilirim. Valla hiç bi işimi göremiyorum. Bazen tuvalete bile gidecek vakit bulamıyorum. Seninki ne kadar oldu şimdi?Her zaman bu düzende gitmiyor tabi :) ama genel olarak böyle
Az önce uyuttum yemek yememe fırsat oldu mesela.
sadece anne sütü alıyor canım.
Önce ihtiyaçlarını gideriyorum doyurup altını değiştiriyorum.
Sonra Oyun halısına koydum sesli hareketli bi oyuncak var tepesinde önce 15 dk onu izledi elini ayağını oynattı
Sonra biraz sıkıldı yüzüstü çevirdim 10-15 dk debelendi.
tekrar sırt üstü çevirdim zeka kartları almıştım her gün 1 tane gösteriyosun. Ona baktı ben de kartla ilgili bişeyler anlattım 5 dk da öyle oyalandı
Ardından günlük egzersiz olsun diye kollarını ayaklarını açtım kapadım gerdirdim yan çevirdim falan
Baktım gözlerini ovuşturuyo
Hemen emziğini verdim perdeyi kapadım müzik açtım spotify da ya da youtube da bebek uyutma müzikleri var sözsüz sadece piyano falan. Kundağına koydum yatırdım.
Biraz başını okşayıp pışpışlıyorum dalıyor gibi oluyor ama tam dalana kadar iki üç defa 5 dk da bir emziği düşüyo
O biraz sıkıntı çünkü ağlayıp uyanıyo
O sırada hemen emziği verip yine pışpışlıyorum konuşmadan. Sonra uyuyor
Yani aslında kundak ve emzik :)
Böyle olunca 1,5-2 saat uyuyor gündüz
2 saatte bir acıkıyor gündüzleri
Geçmiş olsun canım bişey yoktur inşallahBetülüm nefes alamıyor.. Gece de çok öksürüyordu. Doktora gideceğiz şimdi. Nefes alamayınca ememedi de doğru düzgün.. İnşallah önemli bir şey yoktur
teşekkür ederim canım. anlıyorum durumunu hasta çocuklar anne şefkati sıcaklığını daha çok arar normal bu =) bizim öksürüğümüz balgamımız hala geçmiş değil malesef ne bana ne bebeğe birşey vermiyorlar. arkadaşların dediği gibi fizyolojik serum veriyorlar. geniz akıntısı için ilaç verdi(ağızdan damla) başka hastane prospektüsü okudum vermedim sadece fizyolojik serum damlatıyorum her hemzirmede tabii burnu tıkalıysa.Geçmiş olsun size de canım. Maske kullanamıyorum. Kullanma imkanım yok ya, siz nasıl kullandınız? Devamlı koynumda yatacak, kucağımda duracak, emecek. Başka türlü durmuyor çığlık çığlığa ağlıyor. Hele gece, hiçbir şekilde durmuyor. Kucağımda, omzumda uyuyor neredeyse hep..
Benimkinin dikkati çok hızlı dağılıyor. Hareketli ana kucagında 10 dakika, zeka kartlarıyla 5 dakika oyalayabiliyorum. Emzik alsa daha kolay olur belki ama alıyor çekiyor süt gelmeyince sinirlenip aglamaya başlıyor. Her yolu deniyorum inşallah şu gündüz uykularını uzatabilirim. Valla hiç bi işimi göremiyorum. Bazen tuvalete bile gidecek vakit bulamıyorum. Seninki ne kadar oldu şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?