İnşallah canım şimdilik biraz sersem uyku yaptı ama ateşi yok bakalım 2 gün olmazsa olmaz zaten bunda olmazsa diğer aylarda da olmuyor geneldeGeçmiş olsun canım, inşallah ateşlenmez
Size de çok geçmiş olsun. İlaç ne verdiler? Baya yükselmiş ateşi, iyi ki dikkat edip hemen acile gitmişsiniz canım.Geçmiş olsun canım. Biz de dun gece acile gittik. Akşam bebisin atesi çıkmış ben biseyle uğraşıyordum babası ilgileniyordu o ara çocuk inleme sesleri çıkarmaya başladı gazdan inliyo falan dedi eşim uyuttu çocuğu o ara ölçmemiştim baktim devam ediyo aldim ölçtüm 37.8 çıktı bide hafif baygın baygın huzursuzdu ustunu tamamen soydum emzirdim havlu falan koydum başına 37.5e düştü biraz sonra yine 37.9 a çıktı acile gittik taksiyle ustunu de bi kat kiyafet giydirdim ince bi örtü örttüm hava da soğuktu muayene olduğumuzda 37.7 çıktı ateşi cigerleri temiz bi sıkıntı yok atesi 38i gecerse yine getirin dedi oyle eve geldik. Sabaha kadar da kucagimda uyudu bıraktım uyandı hala huzursuz hafif inleme gibi sesler çıkarıyor ama ateşi yok burnu da açık inşallah çabuk iyilesiriz. Bende oksuruyorum ben oksurdukce de uyanıyor kucağımda
Benimki de 46 günlük, acaba daha büyük mü o yüzden mi oyalanabiliyor diye sordum ama neredeyse aynılarmış. Başka şeylere ilgi gün geçtikçe artıyor tabi ama henüz uzun süre oyalanamıyorlar. İnsallah o günleri görürüz gerçekten çok yorucu bir süreçmiş çünkü. Dediğin emzikten alayım ben de madem, avent soothie kullanıyorum şu anda.51 günlük
Emzik almıyordu teyzem sağolsun sütümü sürüp verdirdi
Avent ultra air dene çoğu bebek kabul ediyormuş
Damaksız emzik seviyor benimki
Kısa kısa ama tekrarlı oyalamayı dene olmazsa
Anakucağı-kartlar-anakucağı-gezdirme- kartlar gibi
Kartlara pek baktıkları yok :) oyuncaklarıyla da ilgilenmiyo henüz bizimki
Gülmüyor dört gözle gülmesini bekliyorum
Üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş canım. Takip edeceğiz, inşallah iyileşecek kuzucuk. Siz nasılsınız canım?Geçmiş olsun canım bişey yoktur inşallah
Ben grip değilim canım, öksürük ve ateş var ama akıntı balgam vs yok. Bebeğimse üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş işte.teşekkür ederim canım. anlıyorum durumunu hasta çocuklar anne şefkati sıcaklığını daha çok arar normal bu =) bizim öksürüğümüz balgamımız hala geçmiş değil malesef ne bana ne bebeğe birşey vermiyorlar. arkadaşların dediği gibi fizyolojik serum veriyorlar. geniz akıntısı için ilaç verdi(ağızdan damla) başka hastane prospektüsü okudum vermedim sadece fizyolojik serum damlatıyorum her hemzirmede tabii burnu tıkalıysa.
Maske de emzirirkene takmıştım çok aşırı nezle olduğumda. faydası oldu çünkü bebeğimin hapşırması hırıltısı kesildi. biz henüz 24 günlüğüz siz daha büyüksünüz ve artık dikkat etmemiz gerekir yoksa sürekli kucak isteyecekler. ben uykusu geldiğinde emziğini veriyorum yoksa benim bebeğim de sürekli kucak istiyor dede anneanne dayı sağolsun lar alıştırdlar =) emzik veriyorsan birde öyle dene istersen yoksa çok perişan olursun. biliyorum bende çok karşıydım emziğe ama mecburum çünkü benim bakmam gereken bir kızım daha var ve onu böyle çok ihmal ediyorum. bebekler bizi 3 aya kadar deniyorlar ve 3. aydan sonra hadi çık bakalım işin içinden =) çok zekiler maşaAllah. Allah hepimizin evlatlarımızı bağışlasın sağlık sıhhat afiyet versin
Ilac filan hicbisey vermedi. Ateşi yukselirse getir dedi. Bol bol emziriyorum. Bizimkinin burnu tikali değil emmesinde bi sorun yok. Oksururken de cok zorlanmiyordu. Hapsirmasi artmıştı biraz. Doktor gayet canlı uyanık gorunuyor bi sorun yok dedi. Ben inlemesinden tedirgin oldum birde o ara ölçmemiştim ateşini. Ama kucagima alir almaz cirilciplaga kadar soydum birde yarım saat falan emdi o ara sanırım o şekilde biraz düştü ateşi. Bugün hic hapşırmadı oksurmemisti de az once 1 sefer oksurdu. Allah sifa versin senin prensese de insan baya tedirgin oluyor.Size de çok geçmiş olsun. İlaç ne verdiler? Baya yükselmiş ateşi, iyi ki dikkat edip hemen acile gitmişsiniz canım.
Bize doktorum küçük bebeklerde hemen zatürreye çevirebiliyor üst solunum yolu enfeksiyonu, sıkı takip edeceğiz dedi. Az önce yine ateşi çıkıyordu, ateş düşürücü alınca düştü çok şükür
Öksürürken morarırsa hemen getiriyorsun dedi bir de. Inşallah olmaz. Yoksa yatış yapılacakmış
Biz de aynı sizin gibiyiz. O kucağımda, ben öksürüyorum uyanıyor.. Inşallah hemen iyileşirler kuzucuklarımız
Benimkide hic sevmiyor suyuEmziriyorum canım.suyu sevmedi bizimki.
LezzetliCipetpet geçmiş olsun canım.insaAllah ilerlemeden müdahale ederler.serum fizyolojik diyip eve yolluyorlar sonra ilerliyor.bunu benle beraber burada kaç arkadaş yaşadık.
Kaç günlük bebeğin? Fazla geldi bana emme sayısı
Az az mı içiyor acaba
Bende humana.iciyorum ama hic birsey anlamadim promalt deneyim bari
Ben kullanıyorum memnunum promalttan
Öğlen içiyorum akşama doğru süt azalıyomuş diyorlar ya onu engelliyor bence
Ama çok şekerli ya
Naturpy milk tea
Onu da aldım tadını hiç sevmedim
Günde 3 bardak diyor 4 küp atıyosun suya
Bana hem tadı iğrenç geldi hem de kendi işe yaramaz gibi ama yine de devam edicem
Lactamil çay çok daha iyi bence ve şekersiz
Artik sadece gunduz degil gecede vermeye basladim dün itibariyle valla uyumuyorum emzirmek icin cunku uyursam o sersemlikle kalkip ugrasmam biliyorum kendimi. İnsallah biraz daha artar.Kuzjm 24 saat neden bekliyosun ki süt biriksin falan diyemi. Valla emzik niyetine de olsa ver ağzına. Yoksa sütün iyice çekilir çünkü emzirdikçe artar mı bizde ona bişey diyemem ama emzirmedikçe süt gidiyo.. mesela benm sabah saatlerinde yani bu saatlerde önceden memelerim taş olurdu acısına uyanırdım ilk 2 hafta. Sonra mamaya yüklendik bu saatlerde mama verdim çok emmedi ve artkk bu saatlerde memelerim dolmuyo... hatta artık öyle hiç olmuyo
Bebeklerin ilk 3 ay emme refleksleri çok kuvvetli. Boşta olsa emzik niyetine emer. Artık göz kontağıda kuruyolar emerken sakinleştir konuş olmadı beyaz gürültü aç illaki bi damla da olsa getirir o
Kuzm onlarda gelin olmuşlar neyin tribi kafası bu anlamam ki. Bizim kocalarda bitiyo iş bikere laf deseler böyle olmaz..
bak bugün kv gittik yemeğe eşim iatedi diye. Normalde gitmezdimde ablama gidicektik kaldı şimdi ablana giderken koşuyosun anneme gelmiyosun der diye sustum. Kv telşehriye çorbası, pırasa pilav ve turşu koymuş. Anca çorba içtim pilavv yedim ama doymadım. Bide tavuk yapmış zehir gibi acı.. eşim gitti bana ekmek arası bişeyker yaptırdı geldi.. kadın bariz inat yapıyo kaç defa söyledim gaz yapan şeyleri hadi onu geçtim kaç yaşnda 2 çcuk anasj kadın bilmez mi neyin gaz yapıp yapmadığını ama yok inat..
Kuzm 3 saatte çok değilmi valla ben saate bakmadım ama sanki okadar olmuyodur benm emzirmem. Humana bizi bmyle yaptı. Hipp almıştık o humanadsn beter çıktı artık aptamil conformil denicez inşallah iyi gelir.. bebişin kaç günlük kaç kg ?
Bugğn arkadaşımın bebeği ile yanyana getirdik egeyi. Aralarında 6 gün var arkadaşımın ki büyük ve aynı kg lar. Yinede ege kilolu duruyodu.. üzüldüm mama şişiriyo evladmı ama elimden gelen bişey yok.. o masaj videosunu izliyim ya faydası olur inşallah.
Benmmde aklımdan tahlil yaptırmak geçiyo ya illa engel olan bişey var ..
Benim sütüm geliyordu aslinda ama ben bi mastir oldum sonra gogus ucu yarasi falan derken lohusa depresyonuyla cocugu dogru duzgun emziremedim sonra sütüm cekildi bu seferde gelsin diye cabaladm hala geliyor cok sukur ama az geliyor iste. Sutun Gelipte cocugu doyuramamak cok zormus cok vicdan yapiyorm benbenB betka2013aydingelini yalniz değilsiniz ne yapmaya calistiysam olmuyor genel de 3 saatte 1 emziriyorum ustune 90 cl mama veriyorum bizde aptamil kullaniyoruz bizdede kaka sorunu olmustu doktorumuz zeytinyagi önerdi mamay koyardik ben her tuvaletinde ıkınmaya baslayinca masaj yapiyordum oyle tuvaletini yapıyordu ayse onerin masaj videosu var onu yap cok iyi geliyor hatta mamayi degistirelim dedik hipp pnerdi ama bizim zilli sevmedi aptamile geri donduk simdi cok sukur alistik daha iyiyiz ama iste agirliklikli mama verdigimiz icin oluyor malesef
Ben seyi merak ediyorum acaba degerlerle ilgili sikinti mi var doktorami gitsek
Burda hata esinde sende degil. Senim sucun olsa bile alttan almadi lazim emzikli kadinsin sen suan hic strese girmemen lazimlazim. Allah kv ne akil fikir vicdan versin ne anladi smdi mutlumi bozdu huzurunuzu allahim yaO gitti de bende rahat ettim ama ewimin huzurunu bozarak gitti annemler bayagi uzaklar 3 saat istanbul icinde dusun
Canım kız bebekler genelde daha minyon oluyor. Kaç kilo doğmuştu bebeğin doğumdan sonra ne kadar kilo aldi? Süt yetiyorsa bebeğin huysuz filan değilse yani doyduğuna eminsen mama vermeye gerek yok. Bak buradaki mama vermek zorunda kalan arkadaşlar bebeklerinin mama yuzunden kabız olduğundan ya da gazı olduğundan bahsediyor. Boşu boşuna bebeğine mama vererek kabız ya da gaz olması gibi bir riske girme derim.Herkese merhabalar kizlar,
Oncelikle Hasta olan annelere ve yavrulariniza Rabbim sifa versin insallah. En yakin zamanda iyi olun..
Benim sorum yani daha dogrusu bir dusuncem var. Kizim 53 gunluk, rutin kontrolu yapildi gecen gunlerde 4,5 kg cikti 54 cm. Doktor birsey demedi kilosuna ama ben cevremdekiler sayesinde takik durumdayim. Gorumcemin kizimdan 5 ay buyuk tosun bir erkek bebegi var masallah. Kayinvalidem kayinbabam sagolsun durmadan kiyaslama yapiyor...Bu da aklima kurt yenigi dusurdu acaba cocugum az mi besleniyor diye.
Simdiye kadar sadece anne sutuyle ama dolu dolu besleniyor. Sutum fazlasiyla var sukur
Buna ragmen extra hipp‘in combiotic mamasindan da kullanayim mi diyorum. Doktor randevumuz subatta. Birde sizlerden fikir alayim dedim
Hepinize guzel gunler..
Anladım canım evet siz büyükmüşsünüz :)) valla aptamil alıcam canım bakalm gaz yapmasın ıkınmasında onu içsin napalım..3 ayin icindeyiz canim 3 saat normal artik 25 ekimde dogduk biz biraz minnak oldul ama cok sukir toparladik em son kilosunu bilmiyorum bakalim yarin asimiz var izle o videoyu cok faydasini gprursun ıkınmaya basladimi yap oyle olmasa bile gun icinde yap cnm bizim hipi içmedi doktor diyor tabii akilli aptamil sekerli ondan vazgeçmiyor seninkide düzene girer merak etme sut isi sikinti o yonden cok moralim bozuk ise baslicam nasil olucak iyive kesilcek sanki 6 ayi zor bulucam gibi
Uyumazsanda süt birikmez ki kuzum ya öyle yaparsan daha daha strest olursunArtik sadece gunduz degil gecede vermeye basladim dün itibariyle valla uyumuyorum emzirmek icin cunku uyursam o sersemlikle kalkip ugrasmam biliyorum kendimi. İnsallah biraz daha artar.
Canım kız bebekler genelde daha minyon oluyor. Kaç kilo doğmuştu bebeğin doğumdan sonra ne kadar kilo aldi? Süt yetiyorsa bebeğin huysuz filan değilse yani doyduğuna eminsen mama vermeye gerek yok. Bak buradaki mama vermek zorunda kalan arkadaşlar bebeklerinin mama yuzunden kabız olduğundan ya da gazı olduğundan bahsediyor. Boşu boşuna bebeğine mama vererek kabız ya da gaz olması gibi bir riske girme derim.
Peki canım. Rabbim esirgesin, inşallah çıkmaz tekrar ateşiniz sizin de. Devamlı ve uzun uzun emzir demişti bana da. Ben de devamlı tuttum o yüzden göğsümde. Sanki daha iyi gibi. Ateşi çıkıyordu, soyduk filan öyle tekrar düştü çok şükürIlac filan hicbisey vermedi. Ateşi yukselirse getir dedi. Bol bol emziriyorum. Bizimkinin burnu tikali değil emmesinde bi sorun yok. Oksururken de cok zorlanmiyordu. Hapsirmasi artmıştı biraz. Doktor gayet canlı uyanık gorunuyor bi sorun yok dedi. Ben inlemesinden tedirgin oldum birde o ara ölçmemiştim ateşini. Ama kucagima alir almaz cirilciplaga kadar soydum birde yarım saat falan emdi o ara sanırım o şekilde biraz düştü ateşi. Bugün hic hapşırmadı oksurmemisti de az once 1 sefer oksurdu. Allah sifa versin senin prensese de insan baya tedirgin oluyor.
Yerim o şişko patatesi :) üzülme annesi ayaklandıginda kilo filan kalmayacak. Şimdi pofuduk halinin tadını çıkarlLavinvera doktorun eğer mama ver demediyse bulaşma lütfen.. emiracığımın bahsettiği kişilerden en önde gelen benm belkide.. her gece hatta derin uykuya dalmadığı her dk inlemesini dinliyoruz elimizden hiç bişey gelmiyo mama kabız ve gazlı yapıyo bebeğimi.. keşke sütüm gelse de minyon olsa 1 kg yerine 800gr alsa ama benmle doysa..
dün benm bebeğimden 6gün büyük bwbeği olan arkadaşımla görüştük. Kgları aynı. Yanyana koyduk benm oğlum pofidik gıdısı olan bi bebek onunki zayıf.. kglar aynı ama şişmanlık farklı sebebide mama kof şişiriyoyapma varsın zayıf olsun canı içinde olsun gazsız dertsiz olsun..
Canım öncelikle kız ve erkek bebeklerin kilo alımı ve boy uzaması aynı oranda olmaz söyle kayonvalidenlere bir de doğum kilosu doğduğunda boyu önemli her çocuk ilk kilo ve boyuna göre değerlendirilir biz 2 aylık olduk 6kilo 170gramımız ama 4 kilo doğduk 3 kilo doğan bebeğin 2 aylıkken bu kiloda olması beklenemez yani her çocuk kendi içinde değerlendirilir sütün varsa mama neden veresin süt az olur çocuğa yetmez kilo almaz vs verilir ama milletin lafıyla verme derim benHerkese merhabalar kizlar,
Oncelikle Hasta olan annelere ve yavrulariniza Rabbim sifa versin insallah. En yakin zamanda iyi olun..
Benim sorum yani daha dogrusu bir dusuncem var. Kizim 53 gunluk, rutin kontrolu yapildi gecen gunlerde 4,5 kg cikti 54 cm. Doktor birsey demedi kilosuna ama ben cevremdekiler sayesinde takik durumdayim. Gorumcemin kizimdan 5 ay buyuk tosun bir erkek bebegi var masallah. Kayinvalidem kayinbabam sagolsun durmadan kiyaslama yapiyor...Bu da aklima kurt yenigi dusurdu acaba cocugum az mi besleniyor diye.
Simdiye kadar sadece anne sutuyle ama dolu dolu besleniyor. Sutum fazlasiyla var sukur
Buna ragmen extra hipp‘in combiotic mamasindan da kullanayim mi diyorum. Doktor randevumuz subatta. Birde sizlerden fikir alayim dedim
Hepinize guzel gunler..
Selam canım. Çocukları kıyaslamaya daha doğar dogmaz başlayan bi toplumuz bu çok yanlış bisey aslında. Her bebeğin kendine özgü bir gelişim özelliği var,herhangi bir hastalık ve presentil altına düşüp gelişim geriligi olmadıkça bebeğin kilosu ve boyunu olduğu gibi kabullenmek gerekiyor.Herkese merhabalar kizlar,
Hepinize guzel gunler..
Alması gereken kiloyu aliyirsa niye mama kullanacaksin ben olsam kullanmam herkesin bebeği tosuncuk gibi mi olmak zorundaymis ta cevrendekiler niye kiyasliyor. Benim bebiş 4.900 gram 2.5 aylik ve onun ayina gore cogu bebek cok daha kilolu ama alması gereken sinirin daha altinda degil aldigi kilo oyüzden sadece anne sutu veriyorum.mamaya baslayip meme reddi falan yasarsan bide onla uğraşırsın.Herkese merhabalar kizlar,
Hepinize guzel gunler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?