2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ege ilk hastanede ve evde verdiği kg kaybından sonra falan bi ayda 1100gr aldı canım ama sonra 10 günde 450 gr daha aldı dr ona kızdı yani. Aslında anne sütünden alsa kızmzdı ama arada mama var malesef
Bu ara benimkide artti gibi geldi. Hava durumu gibi göguslerm var bir gun gunesli bir gun yagmurlu bir gün kurak alicam canim promalt bende denicem
Valla promalt canmış bu zamana kadr neden almamışız ya. Şimdi sütümü sağdım merak ettim hemde göğsüm dolu kalmasın dedim de artmış ya 30 cc değil artık allaha bin şükür demekki arttrıyomuş cidden nasıl duyguluyum mutluyum var ya ohh inşallah daha da artar ya

İnşallah canım... Yatış yaptırırsa diye ona göre hazırladık eşyaları...
Yaptırsa bi bakıma daha iyi aslında orada tam teşekküllü olarak baksınlar evde sürekli korku halinde olacağına ya da yollarda daha çok uğraşacağına bu bi bakıma iyi ama inşallah hiç birine gerek kalmaz ya. Minnacklar hasta olmasınlar
Bizde dün bi gafletle avm gittik 2 saat dolaştık döndük Allaha emanet

Bizim kız ilk 30gün 1150gr, sonraki 12gün 550gr almış. Neredeyse Egeyle aynı. Ama demek mamadan dolayı kızdı sana. Sen yine de kendini çok kilo aldırdım diye üzme bak aynılar neredeyse

Bende de monozebra zeka kartlari var 2 aya kadar sadece bakıyordu herhangi bir tepki vermiyordu 2 aylik oldugundan beri artik kartları gorunce mutlu oluyor guluyor tepki veriyor elini kolunu oynatıyor saga sola hareket ettirince kartı takip ediyor ve sesler çıkarıyor. Bizde 2ay milat oldu senin bebis te yakinda tepki vermeye başlar.

Bizim kız yanıyor ya 38e çıktı ateşi. Hazırlandık çıkıyorduk ki minnoş yine acıktı. Emsin, hastaneye gideceğiz...
Oy kuzum ya geçmiş olsun hemen geçsin kış bebeği zor ama biz de yazın meyvesini yiyeceğiz öyle düşünün yaza ek gıyadaya geçmiş birçok sorunu bitmiş bebelerimiz olacak keyifle gezeceğim inşallah

Bizim kız yanıyor ya 38e çıktı ateşi. Hazırlandık çıkıyorduk ki minnoş yine acıktı. Emsin, hastaneye gideceğiz...
Gecmis olsun canım neyaptiniz bizim pasanin da burnu tıkanmaya başladı açtım Allah sifa versin tum bebislere.

Canım sende mamayı azalt bence ayda alması gereken kilo sinir degerleri 800-1200 gr senin bebis 10 günde 450 aldiysa ayda 1350 eder doktor oyuzden kızmıştır. Bak hem sutun de artmış şükürler olsun ki zaten bebiş senin sagdigin miktardan da daha fazlasını emiyordur

Bizim kız ilk 30gün 1150gr, sonraki 12gün 550gr almış. Neredeyse Egeyle aynı. Ama demek mamadan dolayı kızdı sana. Sen yine de kendini çok kilo aldırdım diye üzme bak aynılar neredeyse
Evet kuzum aynılarmış cidden
Evet canım bugün farkettim artık mamayı azaltıcam şükr rahatladı içim ya

İnşallah canım, öyle öyle teselli edeceğiz kendimizi artık :) çok teşekkürler

Takipte kal canım. Allah esirgesin..

Ateşi de en fazla 38,4 gördük. Şimdi ateşi biraz düştü, yoldayız. Hazırlanırken emdi, kaka yaptı, burnu tıkandı vs derken bu saat oldu. Burnunu da açıyoruz 2-3dk sonra yine tıkanıyor. Bir de nefes alırken burun delikleri açılıp kapanıyor.

ama bebekler mamadan kabız olmuyor ki benim bebeğim anne sütü alırkende kabızlık yaşadı doktor söyledi bebeklerin sindirim sisitemi geç gelişiyor onun içinde ilk aylarda bu sıkıntılar olur

Hadi insşallah 2 aya 8 gün kaldı :)

Inşallah kilo alımı yeterli olur canım 15 gün içinde. Gece emdiklerinde daha iyi kilo aliyolarmis. Kendi uyanmiyosa 3 yada 3.30 saatte bir emzir istersen.
Kartlardan ben de alacağım. İnternetten bulup çıktı alayım dedim ama sırayla göstermek gerekiyosa bunları almak daha iyi
Öyle iyi geldiki 9da uyuması, saat 9 şu anda uyanmadi yine aldım emziriyorum. Çok güzel bir geceydi

ama bebekler mamadan kabız olmuyor ki benim bebeğim anne sütü alırkende kabızlık yaşadı doktor söyledi bebeklerin sindirim sisitemi geç gelişiyor onun içinde ilk aylarda bu sıkıntılar olur
Sürekli kabız mı Peki bebeğin canım? Mesela benm oğluma lavman yapıldı sırf bu yüzden seninkine yapıldı mı? Evet her bebek kabız olur ama mamadan olanı çok farklı. Arkadaşın sütü yeterli zaten üstüne mama vermesinin anlamı olmadığını anlatmaya çalıştık biz. 3 aya kadar bu tarz sıkıntılar normal ama mamanın kabız ve gaz yaptığı kesin. Belki senin yediğin bişey dokunmuştur bebeğe dikkat ediyo musun yediklerine

kesinlikle sütü yeterli ise mama vermesin , benimki kabızdı sonra düzeldi mama olarak conformil tavsiye ediyorlar bilginiz olsun

Çıktı da alabilirsin bence
Benim aldığım sırayla gösterin diyor da bi sürü marka var hepsi öyle değildir
Gece için doktora sorduğumda çok iyi uyması, uyandırma dedi ama 5,5-6 saat de uyunur mu yahu
tam uyanık olmadan uyku arasında emmiyo bi de zilli
Ben de uykusunu da o şekilde bölmek istemiyorum çünkü ben uyandırırsam çok ağlıyor kendi uyanırsa ağlamadan ses çıkarıp almamı bekliyor.
Bakalım yarın 3 saatte bi alıp deniyim tekrar
Gündüzleri emme sıklığını 1,5 saate düşüreceğim

Çok sevindim sütünün artmasına inşallah mama vermene gerek kalmaz artık

Bu durumu ilk kızımda yaşadım. Kilo alımı azalmıştı. Dediğin gibi gece 5.30 6 saat uyuyordu kıyamıyordum uyandırmaya,doktorum da kilo takintiliydi, gunluk kilo alimi 28g olmasina ragmen az almis diye beni strese sokmuştu, gece 3 saatte bir uyandırıp emzireceksin,gündüz de 2 saati geçirmeyeceksin demisti. Dediğini yapmaya çalışmıştım ama uykuda emmiyodu kızım. Biraz artmıştı ama yine de kilo alımı. Sen de uykusunu çok bozmadan biseyler yapmaya çalış inşallah artar kilo alimi. Bide nezle oldu demistin ya o da etkilemiştir.

kesinlikle sütü yeterli ise mama vermesin , benimki kabızdı sonra düzeldi mama olarak conformil tavsiye ediyorlar bilginiz olsun
Evet canım dün conformil aldık ilk defa bu gece inlemeleri azaldı oğlumun. Bilsem en başından onu kullanırdım inşallah daha iyi gelir
Çok sevindim sütünün artmasına inşallah mama vermene gerek kalmaz artık
İnşallah canım ya gün içindede sağsam mama desteğine gerek kalmaz ama gündüz genelde memede oluyo fırsat olmuyo sağmaya. Bakalım böyle giderse benm sütüm yeter zaten inşallah öylece mamayı da bırakırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…