Dogru soyluyorsun canim ama hani risk grubunda gorunmuyorum rapora gore hani cuttoff degerinin uzerinde dese yinede cok para ama yaptirim derim ama internettede arastirdim 1/250 ustu olmasi lazim pozitif tarama olsun diger testler istensin benimki negatif tarama ve altinda degerpahalı dediğin test sanırım nifty testi. yüzde 99 oranında doğru sonuç veriyor. haklısın biraz pahalı. ben de iki hafta önce yaptırdım bu testi. ama biraz indirim talep edebilirsin, yanlış hatırlamıyorsam kısa süreli de olsa taksit de yapıyorlar. nifty testinde bebeğin kromozom haritasını çıkarıyorlar ve tüm anomalilerle ilgili risk oranlarını görebiliyorsun. eğer ikili testin sonucu riskli çıktıysa, sonuçları daha doğru olan bir testi yaptırıp, ona değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum.
Of ne kadar zor zamanlar atlatmışsın yerinde olsam asla saklayamazdım. Helal olsun yemin ederim çok takdir edilesi.Ahhh ahhh sorma dayanmadim; resmen dişimi sıktım. Bulantılarım zamanında eşimin ailesi ile yaşıyorduk. Eşimin annesi eşim küçükken vefat etmiş. Üvey annr var. Ve eşim üvey annesinin bilmesini istemiyordu benim hamile olduğumu. Velhasıl aynı evin içinde o bulantıları nasıl sakladım gel de bana sor :))))
Karnım çıktıkça öğrendi kadın; neyse ki ayrıldık ordan :))(
Ama o İlaçlar çok kilo aldırıyor normal canım. Veririz inşallahTedaviye başladığimda 57iydim 60 la hamile kaldım suan 67 yim..ayyyyy 10 kilo böyle yazınca cok korkunç geldi
Ben işe gitsem 2 kat üşenirdimAynen bide işe giden biri olarak, off diyorum duştu oydu buydu derken uykusuz kalcam vur kafayı yat boşver diyorum
Ayyy lütfen değiştir doktorunu ben burdan uyuz oldum..Sakın bak takılma sende eminim cok cok arastirdın ama bende söyliyim bu testlerin güvenilirligi yok eminim hic bir sorunu olmayacak..Sakın strese sokma bebişiniSagol canim destegin icin dr yuzde yuz sagliklida ciksa risk olmasada dawn sendromlu bebek doguran cok hastam var eee ozaman neden test yaptiriyosunuzki insanlari strese sokmaktan baska ise yaramiyo
ya insanin midesi bi bulaniyo oglumdada gebze konak hastanesinde riskli dediler 4 lu yacaz sivi alcas dediler 3 dr gezdim hepsi sikinti yok dedi illa bi basima bole bi olay gelcek cekiyorum galiba sikintilariHemen düşürme moralini. Risk var ama bu kesin anlamına gelmiyor. 4lü testte inşallah hiç bir sorun çıkmaz, ferah tut gönlünü.
Ay veririz veririz ya..Hem o ilaçlar hemde brnce d vitamini takviyesi var ya balık yağlı oda aldırıyor bence..Ama o İlaçlar çok kilo aldırıyor normal canım. Veririz inşallah
Bu yani bide guvendigim dr sok oldum bole konusmasina oruc kafasina vurmustu sanirim kadininAyyy lütfen değiştir doktorunu ben burdan uyuz oldum..Sakın bak takılma sende eminim cok cok arastirdın ama bende söyliyim bu testlerin güvenilirligi yok eminim hic bir sorunu olmayacak..Sakın strese sokma bebişini
Artik takmiyorum biliyorum bebegim saglikli sagolun desteginiz icinBebeginde hisseder annesi üzüldügünü....özgün var ya sarkici oglu down sendromlu ona sormuslardi testlerde cikmadi mi diye milyonda 1 ihtimaldi ama o ihtimal gercek oldu demisti....dusukte ciksa risk hep var hepimiz icin gecerli...sen yine icini ferah tut.madem 4lu taramayi beklemen gerekiyo o arada üzme bebegini
Canım çok geçmiş olsun ben bilmediğim için soruyorum humira iğnesini niye kullandın. Lupus zor hastalık bağışıklık çöküyor diye biliyorum rabbim şifa versin sana.Ankara'dayım. Hacettepe'de kontrol ediliyorum. RA , Lupus ve bir de kan pıhtılaşması. Clexane'a ve coraspirine devam tüm hamilelik boyunca. Folik asit B vitamini ilaçtan bile sayılmaz. RA için plaquenil ve yarım tablet deltacortilden başka bir şey almıyorum şimdi. havalardan mıdır nedir, gebelik öncesi yaşamadığım şişlik ve ağrılar haftada 2-3 gün yokluyor beni. Umarım sende RA durmuştur. Lupus sitematik mi yoksa ilaca bağlı mı çıktı sende? Humira iğnesini 10 yıl kullanınca çıktı bende lupus. Ebrel başladılar ama fayda etmedi, 6 ayda 1 kemoterapi aldım 2 yıl. Arava ile birlite. Sonra gebelik istiyorum denince Aravaya da kemoya da son verildi. 1 yıl yine de gebelik izni çıkmadı. İzin çıktığı ay gebeliği başardık zaten.Ay çok sordum çok anlattım ama hekimden değil, çekenden sor demişler. İnşallah gebeliğimiz de sonraki en az 6 ay da güzel geçer
Ankara'dayım. Hacettepe'de kontrol ediliyorum. RA , Lupus ve bir de kan pıhtılaşması. Clexane'a ve coraspirine devam tüm hamilelik boyunca. Folik asit B vitamini ilaçtan bile sayılmaz. RA için plaquenil ve yarım tablet deltacortilden başka bir şey almıyorum şimdi. havalardan mıdır nedir, gebelik öncesi yaşamadığım şişlik ve ağrılar haftada 2-3 gün yokluyor beni. Umarım sende RA durmuştur. Lupus sitematik mi yoksa ilaca bağlı mı çıktı sende? Humira iğnesini 10 yıl kullanınca çıktı bende lupus. Ebrel başladılar ama fayda etmedi, 6 ayda 1 kemoterapi aldım 2 yıl. Arava ile birlite. Sonra gebelik istiyorum denince Aravaya da kemoya da son verildi. 1 yıl yine de gebelik izni çıkmadı. İzin çıktığı ay gebeliği başardık zaten.Ay çok sordum çok anlattım ama hekimden değil, çekenden sor demişler. İnşallah gebeliğimiz de sonraki en az 6 ay da güzel geçer
Aynen bide işe giden biri olarak, off diyorum duştu oydu buydu derken uykusuz kalcam vur kafayı yat boşver diyorum
Hay ağzına sağlık :)Benimde kizim var ikincide kiz olcak dedigimde ya üzulme filan diyen zekasizlar oluyo sende uzulme tatlim 2020de ilk beyin naklini yapcaklarmis az kalmis seninde isin gorulur belki diyorum hatta wp profilimede bu fotografi koydum...Allah akil fikir versin onlarada yazikEki Görüntüle 2150418
Kombine risk dedigin hangisi canımCanim biyokimyasal risk yasla ilgili olan bölüm mu? Kac yasindasin kombine risk sonucu onemli çünkü
Canım öncelikle hepimize allah hayırlı evlat nasip etsin. Bunu söyleyen kişi ya yine kızın olursa ne varmış biz iki kız kardeş annem meme ca olduğunda ona bebek gibi Baktık ki benim oğlum 3.5 aylıktı annem ameliyat oldu. Ablam dışarıdaki hastane işlerini halletti ben evdeki işleri. Anneme hep destek olduk moral verdik yemesine içmesine o kadar çok dikkat ettik ki babam sabahları kahvaltısını hazırlardı ben gün içinde yemesi gerekenleri çok temiz kadındır her gün evini temizledim sadece onun içi rahat etsin diye eşimde şehir dışındaydı çok şükür hastalığı yendi. Yani kız evlat gibisi yok bence. Oğlan olsa da ilgilenir belki ama kız çocuğu kadar olur mu bilmiyorum. Benimde iki oğlum olacak sanırım bende iki oğlanla ne yapıcam düşünüyorum valla.Kızlar bugün randevum vardı. Bebeğimi gördüm; ellerini oynatıyordu. Durumuna gayet iyi dedi doktor. 4 yaşındaki büyük kuzum da geldi benimle; kardeşini özellikle görmek için tabii ki. Sonra doktor cinsiyetine bakayım dedi; bakmasanız da olur cinsiyet peşinde değilim dedim. Kız gibi ama kesin değil dedi. Bir dahaki kontrolde kesin konuşuruz dedi. Tabii kızım, bir kızkardeşi olacağını duyunca öyle sevindi ki doktor bile kucağına aldi, sevdi kızımı :) kesin değil dedi.
Neyse gelelim konuya. Henüz kimseye söylemedim cinsiyeti kesinleşmedigi için. Sonrasında tekrar tekrar açıklama yapmak istemiyorum herkese. Neyse... Samimi olduğum yakin bir akrabam var. Kontrolden sonra konuştuk. Cinsiyet belli oldu mu dedi; hayir dedim. "Yaa yine kız olursa" ilk cümlesi oldu. Ben garanti erkek için mi istedim yaptım ikinciyi dedim bende. Yanii itiraf edeyim; bir kızım var, bir tane de erkek olsun diye isterdim. ama Rabbim den gelen baş üstüne .Evvela sağlıklı olsun; gerçekten bu çok önemli. Üstelik benim ilk kızım 4 yaşında ve inanılmaz akıllı, doğdu doğali cok sakin bir çocuk. Ikinci de öyle olsa gayet de mutlu olurum. Erkek çocuğu ile baş edemem diye bir yanım hep korkuyordu Allah biliyor. Neyse böyle insanin hevesine limon sıkıp; bu saate kadar can sıkmayı beceriyorlar ya, ne diyeyim. Öyle sıkıldım yazayım paylaşayım dedim.
Insanların ne dediğini hiç umursama. Benim de bir çok arkadaşımın ilki kızdı. 2. Erkek oldu diye ağladılar. Kızlarına kızkardeş olmadi diye. Toplumun bu konuda bi baskısı var ama gerçekçi olunca aynı cinsiyetteki kardeşle uyum omur boyu çok daha guclu oluyo. Benim de bi kızım var 2.de kız olacak gibi hissediyorum. Ben de bazen erkek annesi olmak nasıl olurdu acaba diyorum ama sonra evlat olsun da kızı erkeği farketmez hayırlısı sağlıklısı olsun diyorum hemen icimdenKızlar bugün randevum vardı. Bebeğimi gördüm; ellerini oynatıyordu. Durumuna gayet iyi dedi doktor. 4 yaşındaki büyük kuzum da geldi benimle; kardeşini özellikle görmek için tabii ki. Sonra doktor cinsiyetine bakayım dedi; bakmasanız da olur cinsiyet peşinde değilim dedim. Kız gibi ama kesin değil dedi. Bir dahaki kontrolde kesin konuşuruz dedi. Tabii kızım, bir kızkardeşi olacağını duyunca öyle sevindi ki doktor bile kucağına aldi, sevdi kızımı :) kesin değil dedi.
Neyse gelelim konuya. Henüz kimseye söylemedim cinsiyeti kesinleşmedigi için. Sonrasında tekrar tekrar açıklama yapmak istemiyorum herkese. Neyse... Samimi olduğum yakin bir akrabam var. Kontrolden sonra konuştuk. Cinsiyet belli oldu mu dedi; hayir dedim. "Yaa yine kız olursa" ilk cümlesi oldu. Ben garanti erkek için mi istedim yaptım ikinciyi dedim bende. Yanii itiraf edeyim; bir kızım var, bir tane de erkek olsun diye isterdim. ama Rabbim den gelen baş üstüne .Evvela sağlıklı olsun; gerçekten bu çok önemli. Üstelik benim ilk kızım 4 yaşında ve inanılmaz akıllı, doğdu doğali cok sakin bir çocuk. Ikinci de öyle olsa gayet de mutlu olurum. Erkek çocuğu ile baş edemem diye bir yanım hep korkuyordu Allah biliyor. Neyse böyle insanin hevesine limon sıkıp; bu saate kadar can sıkmayı beceriyorlar ya, ne diyeyim. Öyle sıkıldım yazayım paylaşayım dedim.
Canım öncelikle kafana takma Allah'ın izniyle hicbir sey yoktur gönlünü ferah tut.Kombine risk dedigin hangisi canım
Resmini koysana sende canımbakslim karsilastiralimCanım öncelikle kafana takma Allah'ın izniyle hicbir sey yoktur gönlünü ferah tut.
Siz bu kadar konuşunca ben de kendi sonucuna baktım ben de hiç böyle kombine risk biokimyasal risk falan yazmıyor.her hastane farklı mı bakıyor acaba :s
Bu sonuç gayet normal görünüyor. Risk cutoff değerin altındadır yazıyor.Kombine risk dedigin hangisi canım
Kombine riskin down yazan riskin canım 1:958 olan.yani hesaplamada yaşın,kan değerlerin ve ense kalınlığı burun oluşumu değerlendirilerek yapılanResmini koysana sende canımbakslim karsilastiralim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?