- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
Çok sag ol canım. :)Olmaz cnm merak etme.
Çok geçmiş olsun canım.Kanama kesilmezse doktora gidecem,Progestan aldım bir tane.teşekkür ederim kızlar allah razı olsun
Teşekkür ederim. Mecburen canım; eşimi çiğnemek istemedim. Canım o benim, herşeyim, çocuklarımın babası :)Of ne kadar zor zamanlar atlatmışsın yerinde olsam asla saklayamazdım. Helal olsun yemin ederim çok takdir edilesi.
Yaş 36 olunca 2li ve 3lü nasilsa kötü cikar fiye dogrudan amniyosentez yapalım dedi doktorum...Hiç bilmiyorum ki :)) hayırlısı olsun inşallah, Amniyosentez ne için?
Romatoid artritin ilacidir kendisi...Canım çok geçmiş olsun ben bilmediğim için soruyorum humira iğnesini niye kullandın. Lupus zor hastalık bağışıklık çöküyor diye biliyorum rabbim şifa versin sana.
Biyolik ilac ya embrel ya da humiradir sanırım. Kemoterapi bildigin kimyasal...Ben lisans eğitimim için Ankara daydım cnm. O dönem gazi hastanesinde tedavi görüyordum. Birkaç tahlil için hacettepeye gitmişliğim var sadece. Benim juvenil romatoid artrit cnm bir de talasemi taşıyıcılığı var. 2014de akut dönemimde hgb 5 düşmüştü 2 hafta hastanede yattığım dönemde yapılan tahliller ile lupus teşhisi kondu. Şu an hamdolsun şükürler olsun maşallah diyeyim( kendime nazarım çok geçer :) ) RA en asgari düzeyde seyrediyor cnm. Kadın doğum palequenili kullanmamı istemedi romatologumda onay verdi. Şuan sadece coraspirin kullanıyorum 32 haftaya kadar. Beni asıl üzen ve yoran kısım kanım sürekli düşüyor daha dün iki ünite kan aldım. Ama her zaman binlerce kere şükrediyorum halime çünkü gebelik hayal gibi geliyordu bana. Bu arada dediğin gibi havalar beni de etkiledi ne zaman yorulayım ve üşüteyim tutuluyorum.
Sana da öncelikle çok geçmiş olsun cnm. Senin yaşadığın süreci kendimden değil ama teyzemden biliyorum o da RA hastası son dönemde ona da lupus teşhisi kondu ve söylediğin bütün ilaçları o da kullandı. Doktoru bu sefer biyolojik tedavi uyguladı geçen hafta. Acaba kemoterapi olarak onu mu kastettin cnm
Amin cnm inşallah Allahın izniyle bebeklerimize sağlıklı sıhatli kavuşuruz. Herkesin imtihanı ayrı bizimki de böyle bir imtihan. Yine şükürler olsun nice nice dertler var.
Iste aynen onu sordum ben de onceki mesajimda. Bir kere down sınırı 270 bunun altinda oldugu an pozitif tarama denirPeki yuksek riskte neden negatif tarama yaziyo ve cutt off degerinin altinda onu anlamadim ve dr um sadece buna gore risklisin dedi
Canım işte o deger oglumunkindede 1/130 mu 160 mı ne o civarlarda bilgisayarda var ordan baktim resmine ondada mesela negatif tarama yaziyo ve altinda deger diyo oda sonucta 1/270 nin altinda bi deger yani simdiki testim yanlis olsa ee o 2 sene once baska hastanede baska doktor tarafindan yapilfi odami yanlis yani ve simdiki dr dahil 3 dr gosterdim sorun yok dedi sadece 1 dr sikintili dedi onuda dikkate almadim zaten eee simdi niye sorun var diyo bu kadin 1 /130 sikinti yokta 1/86 mı sikinti yani cok tuhaf degilimiIste aynen onu sordum ben de onceki mesajimda. Bir kere down sınırı 270 bunun altinda oldugu an pozitif tarama denir
Benim testim şöyle bak canim.Canım işte o deger oglumunkindede 1/130 mu 160 mı ne o civarlarda bilgisayarda var ordan baktim resmine ondada mesela negatif tarama yaziyo ve altinda deger diyo oda sonucta 1/270 nin altinda bi deger yani simdiki testim yanlis olsa ee o 2 sene once baska hastanede baska doktor tarafindan yapilfi odami yanlis yani ve simdiki dr dahil 3 dr gosterdim sorun yok dedi sadece 1 dr sikintili dedi onuda dikkate almadim zaten eee simdi niye sorun var diyo bu kadin 1 /130 sikinti yokta 1/86 mı sikinti yani cok tuhaf degilimi
Grafik var ama tatlımBenim testim şöyle bak canim.
Ikili test:1005 de 1
Trisomi 13: 13000 de 1
Sadece yas riski:400de 1
Kombine risk: 5600de 1
Yani yas hormon ense kalinligi hepsi ortak olunca 5600de 1.
Bir de bizim testler de cubuk grafigi vat sende yok. Orada cubuk güvenli bolgede mi degil mi görebiliyoruz
Benim yaş 37; hiç birini yaptırmıyorum. Sadece ayrıntılı ultrason ve şeker yüklemesini yaptırmıyorum düşünüyorum nasipseYaş 36 olunca 2li ve 3lü nasilsa kötü cikar fiye dogrudan amniyosentez yapalım dedi doktorum...
En guzeli oglumdada yaptirdim bi tanesi mide bulandirdi bundada ayni seyi yasadim cok sukur oglum sagliklida bu bakalim hayitlisiyla nolcakBenim yaş 37; hiç birini yaptırmıyorum. Sadece ayrıntılı ultrason ve şeker yüklemesini yaptırmıyorum düşünüyorum nasipse
Biochemical risk icin PAPP-A degerine bakiliyor (ve HCGß degerine) sanirim. O degeriniz kac cikti biliyor musunuz?
En guzeli oglumdada yaptirdim bi tanesi mide bulandirdi bundada ayni seyi yasadim cok sukur oglum sagliklida bu bakalim hayitlisiyla
Allah sağlık sıhhat versin bunaa da. Ben de kızımda sadece şeker yüklemesi yaptirmiştim. Kızımı 33 yaşında doğurdum. Çok şükür tosun gibi masaallah çok sağlıklı :)
4 yaşında ama 6 yaşında görüntü var çocukta boy ve kilo olarak. Ayyy insaallah bu da öyle olur :))
Kızlar doktor bugün feramet le magnezyum verdi eczane sabah akşam iç dedi siz ne kadar içiyorsunuz
Sagol canım burda yazıyo degerlerBiochemical risk icin PAPP-A degerine bakiliyor (ve HCGß degerine) sanirim. O degeriniz kac cikti biliyor musunuz?
Normalde cut-off altinda cikmis. Insallah bisi yoktur ferah tutun icinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?