blmyrumki cnm valla bnm butun srkadaslarimda 22 de girmislerBana tıp fakültesi taaa 26 Nisan'da 7 hazirana ayrintili için randevu verdi. O zaman ben 18+5 olucam.erken mi ki
bnmde bi 4 5 gun onde gidiyor bebis bna gnede 22 dedi doktorBenim ultrasonda 19. Hafta görünüyor ben özelde yaptırmak istemiyorum belki hemen aynı gün yapmıyorlardır sonraya gün varıyorlardır zamanını kaçırmayım diye salı gününe aldım randevuyu. Zaten gebeliğin 19. Ve 23. Haftası arası yapılıyormuş.
Valla ben 21 de girmiştim doktorum o zaman bile niye böyle geç geldin filan dedi bana. 20 de yaptırıcaz dedi bu hamileliğimde.blmyrumki cnm valla bnm butun srkadaslarimda 22 de girmisler
Evet başondan beri belli yağız olacak inşallah sen buldun muTesekkur ederim isim buldunmu
O ilacın adı Mabtera, asıl adıyla Theramab. Kemoterapi dediğim o ilaç . Ben de kullandım. Biyolojik değil, kimyasal. İlacı yazdırıyorsun, eczaneden alıp romotolojiye teslim ediyorsun. Onkolojiye gönderilen ilaç 2 litreye varıyor. O gün senden 3 litre su içmen isteniyor. damardan ağızdan lıkır lıkır su oluyorsun,ha bire tuvalete koşuyorsun.Yok cnm humira değil onu kullandı. Mandela gibi bir ismi var ama tam emin değilim. Hastanede yattı iki hafta mr memografi ekg emg vs ne varsa bakılıp damar yolu ile verilmiş ilaç.
Ahh cnm hayaldi gerçek oldu şükürler olsun.
RAlılar için bir diyet programı varmış bir ara incelemiştim hiç türkçe kaynak bulamadım ama ağır bir diyetmiş avrupa da yapılıyormuş daha çok, sanırım o değil uyguladığın diyet. Umarım sonuçların iyi çıkar cnm Allaha emanat bebeklerimiz. Ben 2 li 3 lü 4 lü hiç birini yaptırmadım. Sadece detaylı ultrason yapıldı pazartesi onu da 2 ayrı muayenede yapacak. Yani 21 haxiran tekrar bakavak.
Valla yazdıkların içimi dağladı o kadar aynı şeyler ki yaşadıklarımız. Ben 7 yaşında yakalandım neyin ne oldupunu bilmeden o yüzden kabul etmem bir nevi kolay oldu. 33 yaşındayım 26 yıldır benimle kendisi :) Dönem dönem yapmak isteyip yapamaduğum şeylerden dolayı Allahın gücüne gitmesin çok isyan ettim. Yapamadığım şeylerden dolayı bir tarafım hep yarımama her zaman halime şükrediyorum.
Allahım inşallah hakkımızda herşyin hayırlısını verir cnm yüzümüzü güldürecek güzel şeyler duyarız hep.
Bu arada demeden geçemeyeceğim dün kendime yine nazar ettim. Ne zaman iyiyim desem ertesi gün ağrım oluyor ya. Bugün yine fenalardayımm vücudum kaskatı. Böyle olunca parol ile idare ediyorum hamdolsun yine de.
Aynen ben de öyle cnm ya 5 dakikaya bir yön değiştiriyorum bir sağ bir sol. Gece bir uyanıyorum sırt üstü yatıyorumm. Burda yazılanların ve internette yazılanların dışında doktorum 2 randevumda da sırt üstü yatma diyede özellikle uyardı.
demekki doktordan doktora degisiyor bana 2 dojtorda 22 dediValla ben 21 de girmiştim doktorum o zaman bile niye böyle geç geldin filan dedi bana. 20 de yaptırıcaz dedi bu hamileliğimde.
Diyelim ki allah korusun sorun çıktı..iyi bir perinatoloji uzmanından randevu alacaksınız.. bu kaç hafta olur bilmiyorum istanbuldaysan mümkün değil 1 Aydan önce Alman. Benim sorun çıkmıştı Bursa’dan Yalçın kimyadan almıştım hemen vermişlerdi. Diyelim ki aminosentez gerekti ya da başka bir test sonucunun çıkması en az 2 hafta oluyor. Zaten çocuk olacak 24-25 haftalık. Diyelim ki aile sorunlu çocuk istemiyor aldırmak istiyor allah korusun tabi zamanı geçmiş oluyor. Hoş bence karnına girdikten sonra her şey için çok geç ama her ailenin kendi kararı var saygı duymak gerekiyor. O yüzden ayrıntılı için 22 bence de eğer sorun çıkacaksa istemeyen aileler için geç bir zaman. Çünkü karar verilmesi için üniversite de kurul toplanıyor filan.. yoksa 22 normalde geç değil. Ama 19-20 de erken değil her şey gözüküyor.demekki doktordan doktora degisiyor bana 2 dojtorda 22 dedi
Hatta 17-18 bile ayrıntılı için erken değil.Diyelim ki allah korusun sorun çıktı..iyi bir perinatoloji uzmanından randevu alacaksınız.. bu kaç hafta olur bilmiyorum istanbuldaysan mümkün değil 1 Aydan önce Alman. Benim sorun çıkmıştı Bursa’dan Yalçın kimyadan almıştım hemen vermişlerdi. Diyelim ki aminosentez gerekti ya da başka bir test sonucunun çıkması en az 2 hafta oluyor. Zaten çocuk olacak 24-25 haftalık. Diyelim ki aile sorunlu çocuk istemiyor aldırmak istiyor allah korusun tabi zamanı geçmiş oluyor. Hoş bence karnına girdikten sonra her şey için çok geç ama her ailenin kendi kararı var saygı duymak gerekiyor. O yüzden ayrıntılı için 22 bence de eğer sorun çıkacaksa istemeyen aileler için geç bir zaman. Çünkü karar verilmesi için üniversite de kurul toplanıyor filan.. yoksa 22 normalde geç değil. Ama 19-20 de erken değil her şey gözüküyor.
evet canim cabiki hersey gozukuyordur biz gecen bunu doktorla konustuk vana dediki diyelimki sorun cikti napicaksin 5 aylik bebegi aldiricakmisin dedi allah kokorusun sorun cikmasinda cikarsada cok zor yanii boyle bir dusuncem yok acikcasiDiyelim ki allah korusun sorun çıktı..iyi bir perinatoloji uzmanından randevu alacaksınız.. bu kaç hafta olur bilmiyorum istanbuldaysan mümkün değil 1 Aydan önce Alman. Benim sorun çıkmıştı Bursa’dan Yalçın kimyadan almıştım hemen vermişlerdi. Diyelim ki aminosentez gerekti ya da başka bir test sonucunun çıkması en az 2 hafta oluyor. Zaten çocuk olacak 24-25 haftalık. Diyelim ki aile sorunlu çocuk istemiyor aldırmak istiyor allah korusun tabi zamanı geçmiş oluyor. Hoş bence karnına girdikten sonra her şey için çok geç ama her ailenin kendi kararı var saygı duymak gerekiyor. O yüzden ayrıntılı için 22 bence de eğer sorun çıkacaksa istemeyen aileler için geç bir zaman. Çünkü karar verilmesi için üniversite de kurul toplanıyor filan.. yoksa 22 normalde geç değil. Ama 19-20 de erken değil her şey gözüküyor.
Al benden de o kadar! 11 haftalıkken 4 aylık hamile göbeği vardı. 14. haftamdan beri yavaş yavaş şişkinlik indi. Hatta kilo almam da durdu. Oysa 2. trimestrede kilo alınır denirken ben 100-300-400 gr. verir oldum. Öyle kusma falan da yok, hani. İlk üç ayda bulantı oldukça yemek yiyor, sabah resmen yüzümü yıkar yıkamaz yemek zorunda kalıyordum. Şimdi sabah 6da kalkıyorum 12de eh bebek ne olacak diye zoraki yer oldum.Kızlar merhaba bugün 15+6 yani 16. Haftaya girdik kontrolüm çarşambaya. Benim karnım iki haftada baya küçüldü. Ancak yemekten sonra bariz şişiyor. Önceden daha şiş ve gergindi. Bebeğide henüz hiç hissetmediğim için biraz panik oluyorum. Sizin karnınız ne durumda bende bulantı kusmada yok artık.. Lütfen benzer durumda olan arkadaşlar yazsın ..
Benim de iştahım azaldı bu ay,ilk 3 ay çok iyi yiyordum şimdi zorla bebek için yiyorum resmen.Al benden de o kadar! 11 haftalıkken 4 aylık hamile göbeği vardı. 14. haftamdan beri yavaş yavaş şişkinlik indi. Hatta kilo almam da durdu. Oysa 2. trimestrede kilo alınır denirken ben 100-300-400 gr. verir oldum. Öyle kusma falan da yok, hani. İlk üç ayda bulantı oldukça yemek yiyor, sabah resmen yüzümü yıkar yıkamaz yemek zorunda kalıyordum. Şimdi sabah 6da kalkıyorum 12de eh bebek ne olacak diye zoraki yer oldum.
Yine yiyip içince bir gerginlik oluyor ama o hamile göbeği kalmadı. Ayda bir ultrasona girip de kalp atışı duyacağım da rahatlayacağım daaa.... Ben de gerginim. İnternetten doppler almayı bile düşündüm. Ama bu sefer onun bağımlısı olurum , kalp yerini bulamam bir de evham yaparım diye çekiniyorum.
Sen doktorun ne derse onu yaptır bence. Ya sonuçta aldıranlar oluyor ben saygı duyuyorum herkesin kendi hayatı. Belki benim doktorum da 21. Hafta çok geç demesinin sebebi sorun çıkar amaçlı olabilir. Aslında söylemek istediğim 19 da da yapılır 22 de yapılır. Hatta 17 de yapılır. Kişinin kendi ve doktorunun kararıdır.evet canim cabiki hersey gozukuyordur biz gecen bunu doktorla konustuk vana dediki diyelimki sorun cikti napicaksin 5 aylik bebegi aldiricakmisin dedi allah kokorusun sorun cikmasinda cikarsada cok zor yanii boyle bir dusuncem yok acikcasi
Canım benim nasılsın? Kanaman geçti mi?Benim de iştahım azaldı bu ay,ilk 3 ay çok iyi yiyordum şimdi zorla bebek için yiyorum resmen.
kesinlikle canim oylee yaa tabiki herkesin kararri o yuzden doktorlar belkide kisiye gore soyluyorlardir dedigin dedi sorun cikarsa aldirmak isteyen icin iec olmasin diye olabilirSen doktorun ne derse onu yaptır bence. Ya sonuçta aldıranlar oluyor ben saygı duyuyorum herkesin kendi hayatı. Belki benim doktorum da 21. Hafta çok geç demesinin sebebi sorun çıkar amaçlı olabilir. Aslında söylemek istediğim 19 da da yapılır 22 de yapılır. Hatta 17 de yapılır. Kişinin kendi ve doktorunun kararıdır.
benimde istahim azaldi yaa sozde 2. trismester daha iyi olacakti gerci sabahlari hala kusuyorum ben ondna sonrada canim pecanim pek bisey yemek istemiyor su siralar sadece uykuya fazla dustum surekli uyumak ve uzanmak istiyorum yaaBenim de iştahım azaldı bu ay,ilk 3 ay çok iyi yiyordum şimdi zorla bebek için yiyorum resmen.
Olabilir canım belki de. Benim gittiğim özel hastanenin de ayrıntılı ultrasonu oldukça iyi bakan doktor da çok başarılı biri o yüzden randevu almakta çok zor oluyor hastane dışında da gelenler çok oluyor. Zaten randevuyu alırken doktorum rica ederek öne aldırmıştı. Belki o yüzden geç kaldık filan dedi bilmiyorum.kesinlikle canim oylee yaa tabiki herkesin kararri o yuzden doktorlar belkide kisiye gore soyluyorlardir dedigin dedi sorun cikarsa aldirmak isteyen icin iec olmasin diye olabilir
benim gittigim ozel hastanede radyolog yapiyormus sanirim benxe unv hastanesine gidicem orayida aradim gelin gun icinde yapiyoruz dedi bende radyolig mu yapsa perinatologmu bilemedimOlabilir canım belki de. Benim gittiğim özel hastanenin de ayrıntılı ultrasonu oldukça iyi bakan doktor da çok başarılı biri o yüzden randevu almakta çok zor oluyor hastane dışında da gelenler çok oluyor. Zaten randevuyu alırken doktorum rica ederek öne aldırmıştı. Belki o yüzden geç kaldık filan dedi bilmiyorum.
Canım bilmiyorum ki. Sanki perinatolog daha iyi.benim gittigim ozel hastanede radyolog yapiyormus sanirim benxe unv hastanesine gidicem orayida aradim gelin gun icinde yapiyoruz dedi bende radyolig mu yapsa perinatologmu bilemedim
bende oyle oyle dusunu yaa doktor radyologta olabilir dedi olmadi bidaha sorarumCanım bilmiyorum ki. Sanki perinatolog daha iyi.
AaAAaa aynı ben bunların dışında kusma var sadece ama düşünceler icindeyimAl benden de o kadar! 11 haftalıkken 4 aylık hamile göbeği vardı. 14. haftamdan beri yavaş yavaş şişkinlik indi. Hatta kilo almam da durdu. Oysa 2. trimestrede kilo alınır denirken ben 100-300-400 gr. verir oldum. Öyle kusma falan da yok, hani. İlk üç ayda bulantı oldukça yemek yiyor, sabah resmen yüzümü yıkar yıkamaz yemek zorunda kalıyordum. Şimdi sabah 6da kalkıyorum 12de eh bebek ne olacak diye zoraki yer oldum.
Yine yiyip içince bir gerginlik oluyor ama o hamile göbeği kalmadı. Ayda bir ultrasona girip de kalp atışı duyacağım da rahatlayacağım daaa.... Ben de gerginim. İnternetten doppler almayı bile düşündüm. Ama bu sefer onun bağımlısı olurum , kalp yerini bulamam bir de evham yaparım diye çekiniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?