2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
bnmde bi 4 5 gun onde gidiyor bebis bna gnede 22 dedi doktor

O ilacın adı Mabtera, asıl adıyla Theramab. Kemoterapi dediğim o ilaç . Ben de kullandım. Biyolojik değil, kimyasal. İlacı yazdırıyorsun, eczaneden alıp romotolojiye teslim ediyorsun. Onkolojiye gönderilen ilaç 2 litreye varıyor. O gün senden 3 litre su içmen isteniyor. damardan ağızdan lıkır lıkır su oluyorsun,ha bire tuvalete koşuyorsun.
Ama kanser ilacı falan diye hiç panik yapmayın, üzülmeyin. İlk doz uygulaması ağır gelir, histamiklerle verildiği için biraz da kafa yapar. Ama çok iyi etkisi var.Ve çokça su tüketmesi gerek. Beni ayağa kaldırdı. Aylarca süren atağın ardından düğünümde 1 kere oturmadım, balayımda o kanyonları keçi gibi tırmandım. Gerçekten iyi geldi bana. Oysa ilk uygulamaya neredeyse eşimin ( o dönem nişanlımın) kucağında ve hökür hönkür ağlayarak gittim, 9 saatte yavaş yavaş damardan verildi. Çıkışta -biraz da kafam güzel olduğu için -parmaklarımı şaklata şaklata ve sırıtarak çıktım. O akşam bayağı bir baş ağrısı yaptı. Ertesi günse evde balkon yıkıyordum. Sonraki dozlarda hiiiiiiç bir yan etki yaşamadım. Ablanızın mabterayı aldığı gün ve izleyen 3 gün enfeksiyona karşı dikkatli olması gerek. Elini sıkça yıkasın, kimselerle öpüşmesin yeter. Abartmaya da gerek yok. Ne de olsa bize saldıran antikorlarımızı öldürüyor Mabtera, ister istemez vücudun bağışıklığını (o fazlasıyla güçlü olduğu için nereye saldıracağını bilmeyen ve eklemlere saldırmaya başlayan) bağışıklık sistemini biraz zayıflatmak için veriliyor kemo. Yine de ablanız memnun kalacak, 1 ay kadar sonra o da farkı hissedecek. Hatta sabah ataklarının da azaldığını görecek. Doktor gibi ahkam kesmek istemiyorum. Herkesin bünyesi ilaca verdiği tepkisi farklı elbette. Ama ben çok memnun kaldım. Allah sana bana ablana şifa ve sabır versin.
Amaaaaan dağıtalım bu karamsar havayı, çok şükür ilaç var, doktor var, hastane var. Çok şükür aklımız başımızda, cahil değiliz yolumuzu bulamıyoruz. Öldürmüyor arada süründürüyor bir hastalık. Aslına bakarsan diyabetten daha az riskli değil mi hastalığımız. Böyle avunalım. Laborantlara, ilaç geliştiren her bilim adamına Allahım yardım etsin, onlar da bize şifa bulsunlar.

demekki doktordan doktora degisiyor bana 2 dojtorda 22 dedi
Diyelim ki allah korusun sorun çıktı..iyi bir perinatoloji uzmanından randevu alacaksınız.. bu kaç hafta olur bilmiyorum istanbuldaysan mümkün değil 1 Aydan önce Alman. Benim sorun çıkmıştı Bursa’dan Yalçın kimyadan almıştım hemen vermişlerdi. Diyelim ki aminosentez gerekti ya da başka bir test sonucunun çıkması en az 2 hafta oluyor. Zaten çocuk olacak 24-25 haftalık. Diyelim ki aile sorunlu çocuk istemiyor aldırmak istiyor allah korusun tabi zamanı geçmiş oluyor. Hoş bence karnına girdikten sonra her şey için çok geç ama her ailenin kendi kararı var saygı duymak gerekiyor. O yüzden ayrıntılı için 22 bence de eğer sorun çıkacaksa istemeyen aileler için geç bir zaman. Çünkü karar verilmesi için üniversite de kurul toplanıyor filan.. yoksa 22 normalde geç değil. Ama 19-20 de erken değil her şey gözüküyor.

Hatta 17-18 bile ayrıntılı için erken değil.

evet canim cabiki hersey gozukuyordur biz gecen bunu doktorla konustuk vana dediki diyelimki sorun cikti napicaksin 5 aylik bebegi aldiricakmisin dedi allah kokorusun sorun cikmasinda cikarsada cok zor yanii boyle bir dusuncem yok acikcasi

Al benden de o kadar! 11 haftalıkken 4 aylık hamile göbeği vardı. 14. haftamdan beri yavaş yavaş şişkinlik indi. Hatta kilo almam da durdu. Oysa 2. trimestrede kilo alınır denirken ben 100-300-400 gr. verir oldum. Öyle kusma falan da yok, hani. İlk üç ayda bulantı oldukça yemek yiyor, sabah resmen yüzümü yıkar yıkamaz yemek zorunda kalıyordum. Şimdi sabah 6da kalkıyorum 12de eh bebek ne olacak diye zoraki yer oldum.
Yine yiyip içince bir gerginlik oluyor ama o hamile göbeği kalmadı. Ayda bir ultrasona girip de kalp atışı duyacağım da rahatlayacağım daaa.... Ben de gerginim. İnternetten doppler almayı bile düşündüm. Ama bu sefer onun bağımlısı olurum , kalp yerini bulamam bir de evham yaparım diye çekiniyorum.

Benim de iştahım azaldı bu ay,ilk 3 ay çok iyi yiyordum şimdi zorla bebek için yiyorum resmen.

evet canim cabiki hersey gozukuyordur biz gecen bunu doktorla konustuk vana dediki diyelimki sorun cikti napicaksin 5 aylik bebegi aldiricakmisin dedi allah kokorusun sorun cikmasinda cikarsada cok zor yanii boyle bir dusuncem yok acikcasi
Sen doktorun ne derse onu yaptır bence. Ya sonuçta aldıranlar oluyor ben saygı duyuyorum herkesin kendi hayatı. Belki benim doktorum da 21. Hafta çok geç demesinin sebebi sorun çıkar amaçlı olabilir. Aslında söylemek istediğim 19 da da yapılır 22 de yapılır. Hatta 17 de yapılır. Kişinin kendi ve doktorunun kararıdır.

kesinlikle canim oylee yaa tabiki herkesin kararri o yuzden doktorlar belkide kisiye gore soyluyorlardir dedigin dedi sorun cikarsa aldirmak isteyen icin iec olmasin diye olabilir

Benim de iştahım azaldı bu ay,ilk 3 ay çok iyi yiyordum şimdi zorla bebek için yiyorum resmen.
benimde istahim azaldi yaa sozde 2. trismester daha iyi olacakti gerci sabahlari hala kusuyorum ben ondna sonrada canim pecanim pek bisey yemek istemiyor su siralar sadece uykuya fazla dustum surekli uyumak ve uzanmak istiyorum yaa

kesinlikle canim oylee yaa tabiki herkesin kararri o yuzden doktorlar belkide kisiye gore soyluyorlardir dedigin dedi sorun cikarsa aldirmak isteyen icin iec olmasin diye olabilir
Olabilir canım belki de. Benim gittiğim özel hastanenin de ayrıntılı ultrasonu oldukça iyi bakan doktor da çok başarılı biri o yüzden randevu almakta çok zor oluyor hastane dışında da gelenler çok oluyor. Zaten randevuyu alırken doktorum rica ederek öne aldırmıştı. Belki o yüzden geç kaldık filan dedi bilmiyorum.

benim gittigim ozel hastanede radyolog yapiyormus sanirim benxe unv hastanesine gidicem orayida aradim gelin gun icinde yapiyoruz dedi bende radyolig mu yapsa perinatologmu bilemedim

AaAAaa aynı ben bunların dışında kusma var sadece ama düşünceler icindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…