Teşekkür ederim canım evet çok az lekelenmem var çok şükür iyiyim,sen nasılsın ?Canım benim nasılsın? Kanaman geçti mi?
Canım bende iyiyim sağol aynı işte mide bulantılarım geçmiyor benimde bir de çok Halsizim bugünlerde sanki yeni hamile kalmış gibiyim ilk zamanlardaki gibi.Teşekkür ederim canım evet çok az lekelenmem var çok şükür iyiyim,sen nasılsın ?
Al benden de o kadar! 11 haftalıkken 4 aylık hamile göbeği vardı. 14. haftamdan beri yavaş yavaş şişkinlik indi. Hatta kilo almam da durdu. Oysa 2. trimestrede kilo alınır denirken ben 100-300-400 gr. verir oldum. Öyle kusma falan da yok, hani. İlk üç ayda bulantı oldukça yemek yiyor, sabah resmen yüzümü yıkar yıkamaz yemek zorunda kalıyordum. Şimdi sabah 6da kalkıyorum 12de eh bebek ne olacak diye zoraki yer oldum.
Yine yiyip içince bir gerginlik oluyor ama o hamile göbeği kalmadı. Ayda bir ultrasona girip de kalp atışı duyacağım da rahatlayacağım daaa.... Ben de gerginim. İnternetten doppler almayı bile düşündüm. Ama bu sefer onun bağımlısı olurum , kalp yerini bulamam bir de evham yaparım diye çekiniyorum.
Kizim 17 aylik oldu hala 1 sifonyer yetiyorBenim eşim de memur.. gezici değiliz ama ikinci şehirdeyiz, tayin istedik - ev kira eşya çok... Türk milleti adetlerine göre evlenmeden önce ev diziliyor neye ihtiyaç var demeden buda lazım olur mantığı ile.... yurt dışında arkadaşım anlatmıştı önce boş eve girip sonra evin içini yaptırıp, daha sonra gönüllerince neye ihtiyaç olduklarını tespit ederek az ve öz minimalist şekilde ev döşediklerini....
Oda alsam bi dert almasak bi dert.. çocuğun eşyalarını koyacak yer yok kendi dolabımda ... kaldı ki eşimin bekarlık dolabı duruyor eşyaları orda garibim yatak odada yer bulamadı kendine bebek gelince ne yapmalı ? Sade bi Şifonyer iş görür mü ? Ne kadar eşyası olur minik bi bebeğin
O ilacın adı Mabtera, asıl adıyla Theramab. Kemoterapi dediğim o ilaç . Ben de kullandım. Biyolojik değil, kimyasal. İlacı yazdırıyorsun, eczaneden alıp romotolojiye teslim ediyorsun. Onkolojiye gönderilen ilaç 2 litreye varıyor. O gün senden 3 litre su içmen isteniyor. damardan ağızdan lıkır lıkır su oluyorsun,ha bire tuvalete koşuyorsun.
Ama kanser ilacı falan diye hiç panik yapmayın, üzülmeyin. İlk doz uygulaması ağır gelir, histamiklerle verildiği için biraz da kafa yapar. Ama çok iyi etkisi var.Ve çokça su tüketmesi gerek. Beni ayağa kaldırdı. Aylarca süren atağın ardından düğünümde 1 kere oturmadım, balayımda o kanyonları keçi gibi tırmandım.Gerçekten iyi geldi bana. Oysa ilk uygulamaya neredeyse eşimin ( o dönem nişanlımın) kucağında ve hökür hönkür ağlayarak gittim, 9 saatte yavaş yavaş damardan verildi. Çıkışta -biraz da kafam güzel olduğu için -parmaklarımı şaklata şaklata ve sırıtarak çıktım. O akşam bayağı bir baş ağrısı yaptı. Ertesi günse evde balkon yıkıyordum. Sonraki dozlarda hiiiiiiç bir yan etki yaşamadım. Ablanızın mabterayı aldığı gün ve izleyen 3 gün enfeksiyona karşı dikkatli olması gerek. Elini sıkça yıkasın, kimselerle öpüşmesin yeter. Abartmaya da gerek yok. Ne de olsa bize saldıran antikorlarımızı öldürüyor Mabtera, ister istemez vücudun bağışıklığını (o fazlasıyla güçlü olduğu için nereye saldıracağını bilmeyen ve eklemlere saldırmaya başlayan) bağışıklık sistemini biraz zayıflatmak için veriliyor kemo. Yine de ablanız memnun kalacak, 1 ay kadar sonra o da farkı hissedecek. Hatta sabah ataklarının da azaldığını görecek. Doktor gibi ahkam kesmek istemiyorum. Herkesin bünyesi ilaca verdiği tepkisi farklı elbette. Ama ben çok memnun kaldım. Allah sana bana ablana şifa ve sabır versin.
Amaaaaan dağıtalım bu karamsar havayı, çok şükür ilaç var, doktor var, hastane var.Çok şükür aklımız başımızda, cahil değiliz yolumuzu bulamıyoruz. Öldürmüyor arada süründürüyor bir hastalık. Aslına bakarsan diyabetten daha az riskli değil mi hastalığımız. Böyle avunalım. Laborantlara, ilaç geliştiren her bilim adamına Allahım yardım etsin, onlar da bize şifa bulsunlar.
Sabredelim canım inş güzel günler göreceğiz.Canım bende iyiyim sağol aynı işte mide bulantılarım geçmiyor benimde bir de çok Halsizim bugünlerde sanki yeni hamile kalmış gibiyim ilk zamanlardaki gibi.
Aynısı bana da oldu sanki... doktora gitmeme daha var.. dediğin gibi yemek yiyip de suya dayanınca şişiyor midem... dikkat et gaz yapıcı şeyler yeme hoşaf vs iç iyi geliyor ... yürüyüş yap... büyük bi ihtimal yerken havayı çok yutuyoruz.. yoksa daha karnım o kadar büyümedi...Canım hayırlı olsun tarihlerimiz aynı şuan senin durumun nasıl benim bir haftadır karnım baya küçüldü endişe ediyorum. Bu normal mi acaba
İnşallah kuzum.Sabredelim canım inş güzel günler göreceğiz.
Bende öyleyimCanım bende iyiyim sağol aynı işte mide bulantılarım geçmiyor benimde bir de çok Halsizim bugünlerde sanki yeni hamile kalmış gibiyim ilk zamanlardaki gibi.
Canım inşallah biter ben yarın tam 15 haftalık oluyorum bitmedi henüz.Bende öyleyimbitsin artik ya
Aynısı bana da oldu sanki... doktora gitmeme daha var.. dediğin gibi yemek yiyip de suya dayanınca şişiyor midem... dikkat et gaz yapıcı şeyler yeme hoşaf vs iç iyi geliyor ... yürüyüş yap... büyük bi ihtimal yerken havayı çok yutuyoruz.. yoksa daha karnım o kadar büyümedi...
Yakın bi tanıdığım da hamileydi bu aylarda foto çwkinmiş sanki 6-7 aylık gibiydi... kişiden kişiye bünyeye göre değişir bence... 1-1.5 kilo aldım ben üç ayda ...
Al benden de o kadar! 11 haftalıkken 4 aylık hamile göbeği vardı. 14. haftamdan beri yavaş yavaş şişkinlik indi. Hatta kilo almam da durdu. Oysa 2. trimestrede kilo alınır denirken ben 100-300-400 gr. verir oldum. Öyle kusma falan da yok, hani. İlk üç ayda bulantı oldukça yemek yiyor, sabah resmen yüzümü yıkar yıkamaz yemek zorunda kalıyordum. Şimdi sabah 6da kalkıyorum 12de eh bebek ne olacak diye zoraki yer oldum.
Yine yiyip içince bir gerginlik oluyor ama o hamile göbeği kalmadı. Ayda bir ultrasona girip de kalp atışı duyacağım da rahatlayacağım daaa.... Ben de gerginim. İnternetten doppler almayı bile düşündüm. Ama bu sefer onun bağımlısı olurum , kalp yerini bulamam bir de evham yaparım diye çekiniyorum.
Karnım bazen küçük bazen büyük oluyor
Bugün küçük mesela
Endişelenme bence
Randevun ne zaman?
Benim kusma dün olmadı bugün tüm kahvaltıyı anında geri çıkardım
Olsa mı iyi olmasa mı bilmiyorum artık
ben 17+2 yim hala kusuyorum sabahlari hala hersey kokuyor yemek yapamiyorum hic yaaCanım inşallah biter ben yarın tam 15 haftalık oluyorum bitmedi henüz.
Canım daha önce düşük yaptım ben yani karnımda kalbi durmuş İnan karnım aynıydı küçülme felan yoktu.bence de gaz şişkinliği oluyor o geçti sanırım.benimde ilk olacak canım anlıyorum tedirginliğini.
Deme yaben 17+2 yim hala kusuyorum sabahlari hala hersey kokuyor yemek yapamiyorum hic yaa
10. Haftada kalbi durmuş canım.doktorum muhtemelen kromozomsal anomali vardı o yüzden durmuştur dedi ve bebek genetik laboratuvara gen incelemesine gönderildi normal kromozama sahip sağlıklı bir bebekmiş.sonra bana pıhtılaşma testleri yapıldı 4 genimde mutasyon çıktı plesentadan bebeğe kan akışı gitmemiş o yüzden dediler şimdi hergün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.Canım inan çok üzüldüm bir anne için büyük sabır gerektiren bir durun.Rabbim bebeğini sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım. Eğer acını tazelemezsem canım kaçıncı haftada kaybettin canım, sebebi için bir şey dedi mi doktorlar..
insallah seninki gecer canim yaaDeme ya( böyle deyince 16. Haftadan sonra da devam ediyor demek ki..
Hepimizin geçsininsallah seninki gecer canim yaa
Ben yapıyorum ama yaptığım yemeği yiyemiyorum .. buzdolabını görmek istemiyorumben 17+2 yim hala kusuyorum sabahlari hala hersey kokuyor yemek yapamiyorum hic yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?