- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
Uni baby köpük sampuan var baslangic icin daha iyi kopuk daha kolay durulaniyo...ben fermente mutfagimin dogal sabunlarini kullaniyorum valla fikrimi sorarsan en iyisi onlar.instagramda da sayfalari var ordan inceleyebilirsin.rollon dismacunu hep ordan kullaniyoruz artik tamamen dogala donduk.ozellikle emzirirken rollon kuanamayacagin icin bi bak derim :)şampuan olarak ta unıbaby mı tavsıye edersınız ?nıvea yıda ıyı dıyorlar
Kusum bide baldan_anne var instagramda bunun gibi bi kac sayfa daha var uyku egitimiyle ilgili onlarada bi bakabilirsinGözün aydın canım
Canım ya ilk günler bebeği sık emzirmezsek sarılık oluyo daha sıkıntı ama e nasıl uyku eğitimi veriyon o arada
Canım bukadar çok ağrıması normalmi ki benimki nerdeyse 2 haftada bir vuruyo
Canım hadi gözün aydın herşey yolundaymış artı bide pipiniz olduKızlar merbaha;
Bugün kontrol randevumuz vardı çok şükür herşey yolunda sadece bizim kız gibi denilen bebişin pipisi çıkmışCinsiyetimiz kesinleşti erkek bebek. ben bile çok bariz gördüm.
Yalan değil içimde kız bebek arzusu vardı ama Rabbimden sağlıklı hayırlı evlat diledik. Hepsinin mutluluğu çok şükür çok güzel.
Şimdi burda benimle aynı durumu yaşamış veya yaşayacak anne adaylarının içini ferahlatmak için 4 haftamı anlatacağım.
Öncelikle benim hamileliğimde mide bulantım çok oldu. Her sabah kalkınca kustum. arada bir yediklerimi akşam çıkardığımda oldu ama çok değil.
Birde bende aşırı tükürük salgısında artış oldu 2-3 hafta boyunca. Elimde poşet peçete ile gezdim.
Hep halsiz bitkin ve yorgundum. Parfümden deterjandan tiksindim. Soğan ve sarımsaktanda.
Tatlı yiyemedim ekşi bana iyi geldi. yani tekerlemeler işe yaramıyor bilin istedim :) (Ye ekşiyi doğur ayşeyi ye tatlıyı doğur atlıyı YALAN......)
Daha sonra 14. haftaya girince bulantı ve kusmalarım azaldı. 15. haftada neredeyse tamamen geçti.
Bu arada kocaman şiş olan karnım giderek küçüldü söndü.
Zaten bebeğin hakaretlerini de hiç hissedemedim tabi beni binbir türlü evham koku aldı..
randevu gününü iple çektim. Doktorun yanına bile girerken ultrasonda bakarken kalbim küt küt çarpıyordu.
Çok şükür kalbi pıt pıt atıyor gördüm. derin bir oh çektim..
gelişimi gayet iyi neredeyse bir hafta önden gidiyoruz. .
Ben devlet hastanesi Zeynep kamile gittim. Hiç sormadan zaten pat diye cinsiyetini söyledi. yani, devlet cinsiyet söylemiyor diye birşey yok. kime gitsem söylüyor.
3 lü tarama için kan aldılar. 2 li yaptırmadığım için. çok elzem değil ama gitmişken kan verdim. 10 gün sonra çıkacak sonuçlar.
şimdi demem o ki arkadaşlar eğer bulantılarınız geçer , karnınız küçülür, bebeğinizi hiç hissedemezseniz sakın panik yapmayın.
hatta benim dün 7 saat süren kasık ağrım oldu. ama kanama akıntı olmadı çok şükür. Şuan tam 16+2 yiz ultrasonda 17 hafta. Burada sıkıntısı olan tüm arkadaşlarımı rabbimden şifa diliyorum.
ben özel ile devlette kararsızım hala.
Zeynep kamilde gebe okulu var orası ile görüştüm yakında 12 Adet keyifli doğum odaları açılacakmış tek kişilik ve doğuma istediğiniz bir kişide yanınızda girebiliyor tabi sizinle birlikte eğitim almış olması şartı ile.
Birde Zeynep kamilin yoğun bakımından tutunda kan ünitelerine kadar herşeye anında müdahale edebilecek donanıma sahip. %80 normal doğum yapıyoruz dedi hemşire.
sizde risk oluşturacak bir durum yoksa talep etseniz dahi sezeryan yapmıyoruz dedi.
Hoşuma gitti. Rabbim neresi hayırlı ise orayı nasip etsin. Şimdilik tüm bildiklerimi paylaşmaya çalıştım.
İnşallah içinizi rahatlacak şeyler yazabilmişimdir.
Hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim. Sıkıntılarınızı gidersin inşallah.
Sağol canımm valla iki çocuk büyüttüm çokta zorlanmadım askında ama sen böyle anlatınca debenek isterim artıkgenç değilim malum okadar aktif değilim kendimi yormadan zevkli bi lohusaluk yaşamak istiyorum inşallah bebeğimde beni üzmez bakalım hayırlısıKuzum uyku egitimi 15.gununden sonra basliyor.dogum haftasi +15 yani 38.haftada mi dogurdun 40 a tamamla 14 +15 gunden sonra gece en son beslenme saatini ayarliyorsun atiyorum 22:00 sonra odasina yatiriyosun karanlik oda ışik acmiyosun.sonra gidip her mikirdandiginda yatagindan almiyorsun.yanina gidip isigini acmadan yataginin icinde oynayarak sakinlestiriyosun yataginin yan tarafina ay asiyosun o kendi kendine golgelere filan bakip oyalaniyo v.s. sadece beslenme saatinde yatagindan aliyosun yine odasinda ve karanlikta emzirip yatagina geri koyuyosun baslangicta 2 saatte bir besleniyor ya bu sureyi 15dk 15 dk uzatarak 4 saate cukariyorsun adim adim tabi bu sadece gece beslenmesi icin gecerli. Boyle boyle oluyo bin tane uyku egitimi kitabi var dogumdan itibaren montessori kitaplari var al oku vaktin varken.ben boyle ozet gectim uzun konu :)
bide onu deniyim naneden hiç memnun kalmadımN
Ben bir de dişi fırçaladıktan sonra karbonatlı suyla gargaranın iyi geldiğini duydum.
Yaaa ne güzel yazmışsın canım çok sağol benim 15. Haftada düşen pipi size gelmiş olabilirKızlar merbaha;
Bugün kontrol randevumuz vardı çok şükür herşey yolunda sadece bizim kız gibi denilen bebişin pipisi çıkmışCinsiyetimiz kesinleşti erkek bebek. ben bile çok bariz gördüm.
Yalan değil içimde kız bebek arzusu vardı ama Rabbimden sağlıklı hayırlı evlat diledik. Hepsinin mutluluğu çok şükür çok güzel.
Şimdi burda benimle aynı durumu yaşamış veya yaşayacak anne adaylarının içini ferahlatmak için 4 haftamı anlatacağım.
Öncelikle benim hamileliğimde mide bulantım çok oldu. Her sabah kalkınca kustum. arada bir yediklerimi akşam çıkardığımda oldu ama çok değil.
Birde bende aşırı tükürük salgısında artış oldu 2-3 hafta boyunca. Elimde poşet peçete ile gezdim.
Hep halsiz bitkin ve yorgundum. Parfümden deterjandan tiksindim. Soğan ve sarımsaktanda.
Tatlı yiyemedim ekşi bana iyi geldi. yani tekerlemeler işe yaramıyor bilin istedim :) (Ye ekşiyi doğur ayşeyi ye tatlıyı doğur atlıyı YALAN......)
Daha sonra 14. haftaya girince bulantı ve kusmalarım azaldı. 15. haftada neredeyse tamamen geçti.
Bu arada kocaman şiş olan karnım giderek küçüldü söndü.
Zaten bebeğin hakaretlerini de hiç hissedemedim tabi beni binbir türlü evham koku aldı..
randevu gününü iple çektim. Doktorun yanına bile girerken ultrasonda bakarken kalbim küt küt çarpıyordu.
Çok şükür kalbi pıt pıt atıyor gördüm. derin bir oh çektim..
gelişimi gayet iyi neredeyse bir hafta önden gidiyoruz. .
Ben devlet hastanesi Zeynep kamile gittim. Hiç sormadan zaten pat diye cinsiyetini söyledi. yani, devlet cinsiyet söylemiyor diye birşey yok. kime gitsem söylüyor.
3 lü tarama için kan aldılar. 2 li yaptırmadığım için. çok elzem değil ama gitmişken kan verdim. 10 gün sonra çıkacak sonuçlar.
şimdi demem o ki arkadaşlar eğer bulantılarınız geçer , karnınız küçülür, bebeğinizi hiç hissedemezseniz sakın panik yapmayın.
hatta benim dün 7 saat süren kasık ağrım oldu. ama kanama akıntı olmadı çok şükür. Şuan tam 16+2 yiz ultrasonda 17 hafta. Burada sıkıntısı olan tüm arkadaşlarımı rabbimden şifa diliyorum.
ben özel ile devlette kararsızım hala.
Zeynep kamilde gebe okulu var orası ile görüştüm yakında 12 Adet keyifli doğum odaları açılacakmış tek kişilik ve doğuma istediğiniz bir kişide yanınızda girebiliyor tabi sizinle birlikte eğitim almış olması şartı ile.
Birde Zeynep kamilin yoğun bakımından tutunda kan ünitelerine kadar herşeye anında müdahale edebilecek donanıma sahip. %80 normal doğum yapıyoruz dedi hemşire.
sizde risk oluşturacak bir durum yoksa talep etseniz dahi sezeryan yapmıyoruz dedi.
Hoşuma gitti. Rabbim neresi hayırlı ise orayı nasip etsin. Şimdilik tüm bildiklerimi paylaşmaya çalıştım.
İnşallah içinizi rahatlacak şeyler yazabilmişimdir.
Hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim. Sıkıntılarınızı gidersin inşallah.
ahahah çok güldüm senin yorumunaGereksiz pahallı hemde..Düşünsene normal doğuma 9000 dedi..Yahu kendin doguruyon ona bile bu kadar pahalli
hangi soyguncu normal doğuma 9000 istemiş, kaçırdım ben. bu ne vicdansızlık ya, doğumu bile iyice şova çevirdiler. rant kapısı.Yaaa ne güzel yazmışsın canım çok sağol benim 15. Haftada düşen pipi size gelmiş olabilir2 kızım var bende bi oğlum olsun isterdim ama hala tereddütlerim var. Belki yeniden çukabilir hayırlısıyla kucağıkıza alalım bebişlerimizi.
ahahah çok güldüm senin yorumunahaklısın valla, çatır çatır doğuruyosun bide o kadar para. Onlarınkinde acı hissetmiyomusun acaba
Allah yardimcin olsun cnmKizlaaaar! Bu saat oldu uyuyamıyorum. Gerginim. Yarın amniyosentez testi yapılacak. Kullandığım clexane ignesinden mor olmayan acimayan yer yok göbeğimde. Canım da hiç tatli değildir neşterden bile korkmam. Ama nedense çok gerginim. Sanırım testin kötü sonuç vermesinden korkuyorum. ;(
Yarın herhalde cinsiyeti de öğrenirim. Herkes ama herkes erkek oldugunu öğrenince aglamak yok ha diye tembih ediyor beni. Yahu siz erkek oldugundan nasıl bu kadar eminsiniz diye daha da kuduruyorum. Ille ki kız olsun diye tutturdugum da yok , anlamadım bu kesinlik nerden geliyor.
Ay amniyosentez desem gerginim cinsiyet ogrenmeye gidiyorum diye kendimi kandirsam ayri gerginim.
Ayyy hadi bana bi okuyun üfleyin bi dua edin guzel enerjiler gönderin noolur!
bende evde süperim işe gelince hasta oluyorum hep uyumak istiyorum galiba nefret ediyorum burdangünaydın kızlar nasılsınız? ben bu aralar kafamı kaldıramıyorum ya, sürekli uyumak istiyorum. 2 gündür saat 8de bi uzanıyorum taa sabah işe gelmek zorunda kalmasam uyanmıycam o derece. sizde de böyle oluyomu, işte de sürekli bi esnemeye tutuluyorum patron gezinmese masamda uyuyup kalıcam o derece
Acıbademhangi soyguncu normal doğuma 9000 istemiş, kaçırdım ben. bu ne vicdansızlık ya, doğumu bile iyice şova çevirdiler. rant kapısı.
Acibadem ole malesef ben ist değilim tekirdag dayım burda doğum fiyatları uygun bide tsknin bnm hastaneyle anlaşması var daha uygun oluyor.hatta tahlillere dünya para vermeye aliskin olunca burda eminmisiniz bukadar mi diyorum:)(E aynı kaderi paylaşıyoruz..Yaşta öyle..Bu arada sanırım ben bu hafta acıbademi birakacağım, eger istedigimiz dogum fiyatına inmezlerse..Başkent hastanesinde cok iyi bi doktor buldum bakalım bu hafta sonu netleştirecegiz..Dogumu cok pahallı benim sigortamda 8400 ünü karsılıyormuş e acıbadem ekstradan bi cok tahlil çıkartıyormuş, kafamız çok karıştı
Hamileyken çalışan arkadaşlara çok büyük saygım var. Allah yardımcınız olsun. Ben evde olduğum halde kendimi hangi koltuğa atacağımı şaşırıyorum. Bu aradapinkstrap nerelerde?
Bendensin Sanki stresimiz yetmiyor bi de onu izleyerek ağladım ben de :)Ya kızlar komedi gibi dün ben kadın filmini izlerken ağladım Allahtan ev halkıda yatıyodu da kimse görmedi halimi
canım onlar ortalama değerler sen ve eşin uzun boylu yapılısınızdır e çocuğunuzda size çeker malum bu değerler size uymaz aynı şekilde miyomsunuzdur yine değişir takma kafaya bence doktorun herşey yolunda diyosa boşverkızlar ben hep birşey soracağım unutuyorum. bebeğinizin aylık boy kilo ölçümleri indirdiğiniz uygulamadaki ölçümler ile aynı gidiyor mu. aynı dediysem birebir aynı değil gene de yaklaşmak isterdim ama benim ölçümler geriden geliyor sanki.
mesela uygulamada 170 gram 20 cm iken. benimki 160 gram 15 cm.
Ben gecen avatari izledim salya sümük...kac senelik film ya sanki ilk defa izliyorum sanki bilim kurgu degilde drama..Ya kızlar komedi gibi dün ben kadın filmini izlerken ağladım Allahtan ev halkıda yatıyodu da kimse görmedi halimi
canım onlar ortalama değerler sen ve eşin uzun boylu yapılısınızdır e çocuğunuzda size çeker malum bu değerler size uymaz aynı şekilde miyomsunuzdur yine değişir takma kafaya bence doktorun herşey yolunda diyosa boşver
Gereksiz pahallı hemde..Düşünsene normal doğuma 9000 dedi..Yahu kendin doguruyon ona bile bu kadar pahalli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?