Sizin gittiğiniz hastane gibi değil belki ama ilk söyledikleri meblağ olan 15000 benim gittigimin neredeyse 10 kati
Kızlar merbaha;
Bugün kontrol randevumuz vardı çok şükür herşey yolunda sadece bizim kız gibi denilen bebişin pipisi çıkmışCinsiyetimiz kesinleşti erkek bebek. ben bile çok bariz gördüm.
Yalan değil içimde kız bebek arzusu vardı ama Rabbimden sağlıklı hayırlı evlat diledik. Hepsinin mutluluğu çok şükür çok güzel.
Şimdi burda benimle aynı durumu yaşamış veya yaşayacak anne adaylarının içini ferahlatmak için 4 haftamı anlatacağım.
Öncelikle benim hamileliğimde mide bulantım çok oldu. Her sabah kalkınca kustum. arada bir yediklerimi akşam çıkardığımda oldu ama çok değil.
Birde bende aşırı tükürük salgısında artış oldu 2-3 hafta boyunca. Elimde poşet peçete ile gezdim.
Hep halsiz bitkin ve yorgundum. Parfümden deterjandan tiksindim. Soğan ve sarımsaktanda.
Tatlı yiyemedim ekşi bana iyi geldi. yani tekerlemeler işe yaramıyor bilin istedim :) (Ye ekşiyi doğur ayşeyi ye tatlıyı doğur atlıyı YALAN......)
Daha sonra 14. haftaya girince bulantı ve kusmalarım azaldı. 15. haftada neredeyse tamamen geçti.
Bu arada kocaman şiş olan karnım giderek küçüldü söndü.
Zaten bebeğin hakaretlerini de hiç hissedemedim tabi beni binbir türlü evham koku aldı..
randevu gününü iple çektim. Doktorun yanına bile girerken ultrasonda bakarken kalbim küt küt çarpıyordu.
Çok şükür kalbi pıt pıt atıyor gördüm. derin bir oh çektim..
gelişimi gayet iyi neredeyse bir hafta önden gidiyoruz. .
Ben devlet hastanesi Zeynep kamile gittim. Hiç sormadan zaten pat diye cinsiyetini söyledi. yani, devlet cinsiyet söylemiyor diye birşey yok. kime gitsem söylüyor.
3 lü tarama için kan aldılar. 2 li yaptırmadığım için. çok elzem değil ama gitmişken kan verdim. 10 gün sonra çıkacak sonuçlar.
şimdi demem o ki arkadaşlar eğer bulantılarınız geçer , karnınız küçülür, bebeğinizi hiç hissedemezseniz sakın panik yapmayın.
hatta benim dün 7 saat süren kasık ağrım oldu. ama kanama akıntı olmadı çok şükür. Şuan tam 16+2 yiz ultrasonda 17 hafta. Burada sıkıntısı olan tüm arkadaşlarımı rabbimden şifa diliyorum.
ben özel ile devlette kararsızım hala.
Zeynep kamilde gebe okulu var orası ile görüştüm yakında 12 Adet keyifli doğum odaları açılacakmış tek kişilik ve doğuma istediğiniz bir kişide yanınızda girebiliyor tabi sizinle birlikte eğitim almış olması şartı ile.
Birde Zeynep kamilin yoğun bakımından tutunda kan ünitelerine kadar herşeye anında müdahale edebilecek donanıma sahip. %80 normal doğum yapıyoruz dedi hemşire.
sizde risk oluşturacak bir durum yoksa talep etseniz dahi sezeryan yapmıyoruz dedi.
Hoşuma gitti. Rabbim neresi hayırlı ise orayı nasip etsin. Şimdilik tüm bildiklerimi paylaşmaya çalıştım.
İnşallah içinizi rahatlacak şeyler yazabilmişimdir.
Hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim. Sıkıntılarınızı gidersin inşallah.
Florance, acibadem, memorial maalesef böylelerSizin gittiğiniz hastane gibi değil belki ama ilk söyledikleri meblağ olan 15000 benim gittigimin neredeyse 10 kati
e tabiki, ben genelde sabahları aç karnımayken gidiyorum. o zaman üstümde bi kıyafet ağırlığı oluyo ama zaten doktor epi topu bikere tarttı beni. evdeki tartım çok hain, azıcık eksik gösterir ama neredeeeYa kilo gerçekten çok farklı cikiyor.ben 72.2yle başladım geçen gunlerde 76 yi gecti.bugün 74.9 . Programa tabiki de 76 olanı girmedimpişman değilim doktorun tartısinda evdeki tartima göre 2 kilo fazla çıkıyorum.malum hem yemek yemiş oluyorum hem ustumdekiler
ben onu ağlamak için izliyodum ve tutkunuyum o derece. hatta eşim gecedeyken arayıp bu akşam ağladınmı diyoduYa kızlar komedi gibi dün ben kadın filmini izlerken ağladım Allahtan ev halkıda yatıyodu da kimse görmedi halimi
bende sanırım artık buradan hoşlanmıyorum. ekimde doğum izin sürem olacak inşallah hakkım olduğu gibi çıkmayı planlıyorum buradanbende evde süperim işe gelince hasta oluyorum hep uyumak istiyorum galiba nefret ediyorum burdan
Benim ailemde Eskisehirli orda kuzenim sordu Acıbademe 5500 demiş..Onlar o fiyata bile cok dediler..Ahhh istanbul iligimizi kurutuyorAcibadem ole malesef ben ist değilim tekirdag dayım burda doğum fiyatları uygun bide tsknin bnm hastaneyle anlaşması var daha uygun oluyor.hatta tahlillere dünya para vermeye aliskin olunca burda eminmisiniz bukadar mi diyorum:)(
Yaaa ne güzel yazmışsın canım çok sağol benim 15. Haftada düşen pipi size gelmiş olabilir2 kızım var bende bi oğlum olsun isterdim ama hala tereddütlerim var. Belki yeniden çukabilir hayırlısıyla kucağıkıza alalım bebişlerimizi.
ahahah çok güldüm senin yorumunahaklısın valla, çatır çatır doğuruyosun bide o kadar para. Onlarınkinde acı hissetmiyomusun acaba
Canim boy zaten 12.haftadan sonra ultrason cihaziyla ölculebilen birsey degilmis cocugun uyluk kemiginin 7 ile carpilmasi sonucu elde edilen tahmini bir rakam takilma o yuzden. Kiloya gelince bebeklerimizde kendilerine özgü bir birey artik. Mesela seninle ben ayni yastayiz diyelim kilomuz boyumuz aynimidir degildir. Bebekler dogdugunda bile 5 kilo doganda var 2.5 kilo doganda var. Doktorun saglikli diyosa kafana takma hic :)kızlar ben hep birşey soracağım unutuyorum. bebeğinizin aylık boy kilo ölçümleri indirdiğiniz uygulamadaki ölçümler ile aynı gidiyor mu. aynı dediysem birebir aynı değil gene de yaklaşmak isterdim ama benim ölçümler geriden geliyor sanki.
mesela uygulamada 170 gram 21 cm iken. benimki 160 gram 15 cm.
Onun bence evde olmayla alakası var canım..Çünku hafta sonları aynı bende öyle oluyorum..Hep bi hastalıklı modda oluyorumHamileyken çalışan arkadaşlara çok büyük saygım var. Allah yardımcınız olsun. Ben evde olduğum halde kendimi hangi koltuğa atacağımı şaşırıyorum. Bu arada @pinkstrap nerelerde?
Acıbadem kozyatagi canım...Kuafor falan var oyle deme fönsuz asla dogurmam sahsenhangi soyguncu normal doğuma 9000 istemiş, kaçırdım ben. bu ne vicdansızlık ya, doğumu bile iyice şova çevirdiler. rant kapısı.
benimki onden oidiyor canim uygulamadan uygulamada 21 cm 170 gram diyor benimki gecenhafta 20 cm 212 gramdi benimki az tombik olucak sanirim ama anne babayla alakali bu durum diye dusunuyorum o yuzdkkafana takmaa son aylarda zaten daha cok kilo aliyorlarkızlar ben hep birşey soracağım unutuyorum. bebeğinizin aylık boy kilo ölçümleri indirdiğiniz uygulamadaki ölçümler ile aynı gidiyor mu. aynı dediysem birebir aynı değil gene de yaklaşmak isterdim ama benim ölçümler geriden geliyor sanki.
mesela uygulamada 170 gram 21 cm iken. benimki 160 gram 15 cm.
Acıbadem kozyatagi canım...Kuafor falan var oyle deme fönsuz asla dogurmam sahsen
Yine bi amaç uğruna..Ben gulerken başlıyom aglamaya eşim de korkuyo noldu simdi niye ağlıyon diyor bende "nebilim icinden geldi diye "hönküruyom cok hormonlarin esiri oldum çokYa kızlar komedi gibi dün ben kadın filmini izlerken ağladım Allahtan ev halkıda yatıyodu da kimse görmedi halimi
ilahi yaaa ablamın doğum yaptığı hastanede de vardı. kadın salya sümük ağlıyo bebeğinin alnına neşter vurmuşlar sezeryan yaparken, kuaför kadın eyeliner sürmeye çalışıyodu çok komikti o an
Ayy saçmakığa bakarmısın kadında amma enteresanmış ağlarken makyaj nedir yailahi yaaa ablamın doğum yaptığı hastanede de vardı. kadın salya sümük ağlıyo bebeğinin alnına neşter vurmuşlar sezeryan yaparken, kuaför kadın eyeliner sürmeye çalışıyodu çok komikti o an
Yine bi amaç uğruna..Ben gulerken başlıyom aglamaya eşim de korkuyo noldu simdi niye ağlıyon diyor bende "nebilim icinden geldi diye "hönküruyom cok hormonlarin esiri oldum çok
Wuuu senin hormonlar tavan yapmışYine bi amaç uğruna..Ben gulerken başlıyom aglamaya eşim de korkuyo noldu simdi niye ağlıyon diyor bende "nebilim icinden geldi diye "hönküruyom cok hormonlarin esiri oldum çok
kovduydu zaten işin komik kısmı oyduyuhh yaaa..böyle saçmalar iste...Ay gözüm eyeliner mı görür benim..Kovarki insan o depresyonla
bende ağdamı normalde ayıptır demesi evde kendim yaparım oldum olası. ama göbüş büyüdükçe sanırım zor oluyo, kuaföre gitmek istemesemde gidicem mecburAyy saçmakığa bakarmısın kadında amma enteresanmış ağlarken makyaj nedir ya
Ben kapalı bi bayanım ana yinede doğum öncesi saçtır vücuttur bakımlarımı yaptırıp doğuma öyke gireceğim ki bi dönem onlarla uğraşmıyayım makyaj düşünmüyorum tabi
ahaahah bu da iyiymişYaaa ben de geçen bağıra bağıra ağladım bir de üstüne ya bebeğime ben ağladım diye birşey olursa diye üzülüp bir posta da ona ağladımama iyi geldi
Zaten sulugözdum, simdi bahaneye gerek bile kalmadıWuuu senin hormonlar tavan yapmış
Hahahaha..cok komigiz ama yaaaYaaa ben de geçen bağıra bağıra ağladım bir de üstüne ya bebeğime ben ağladım diye birşey olursa diye üzülüp bir posta da ona ağladımama iyi geldi
Aynı fikirdeyimmm.Öncesinde guzelce bakıma girecegimde merak ettigim bi konu vardı tam yerinde açıldı...Ben bebekten once lazer yaptırmıstım ama bebek fikri oldugundan beri gitmedim tabi çok azalsada yine tüğlenme yaşıyorum ve gobek buyudukce almam zorlaniyor..Acaba hamilelikte agdaya gitmenin bi zararı varmı? Bilgisi olan varmi?Ayy saçmakığa bakarmısın kadında amma enteresanmış ağlarken makyaj nedir ya
Ben kapalı bi bayanım ana yinede doğum öncesi saçtır vücuttur bakımlarımı yaptırıp doğuma öyke gireceğim ki bi dönem onlarla uğraşmıyayım makyaj düşünmüyorum tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?