2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
bende anne baba dede yada büyükanne ismi koyanlara sinir oluyorum. yani bana anlamsız geliyo. Allahtan bizimkilerden öyle bi fikir hiç çıkmadı. çıkarsada eşim tavrımı net biliyo zaten hiç gık bile demedi, çünkü benm annem onun babası vefat etti. o ismi duyarken söylerken bile insanın bence içi cız eder. o yüzden hiç mi hiç gerek yok

Katiliyorum sana canim. Yuzlerce isim var sec arasindan biri. Ha bide bu isimleri koymakta belli kisilerin goreviymis gibi dusununce sinirleniyorum. Tasiyan anne dogura anne buyuten anne. Bi zahmet onun hakki da olsun isimde ebeveynler koysun

Katiliyorum sana canim. Yuzlerce isim var sec arasindan biri. Ha bide bu isimleri koymakta belli kisilerin goreviymis gibi dusununce sinirleniyorum. Tasiyan anne dogura anne buyuten anne. Bi zahmet onun hakki da olsun isimde ebeveynler koysun
Aynen öyle canım, hepimiz bi hayaller kuruyoruz onlar gerçek olsun istiyoruz. sonra biri hoop o hayalleri dağıtıyo. biz cinsiyet dahi söylemicez, kaldı ki isim konusunda eşim sağolsun taviz vermiyo çünkü 6-7 yıl öncesinde kurulmuş hayallerin isimleriydi onlar

aydingelini canım zaten etraftan o kadar felaket senaryosu duyuluyor, ister istemez okunuyor ki...
Tansiyonun veya şekerin hamilelikte önemini bilmeyen yoktur diye düşünürdüm ben de. İnsan kendi bilince veya öyle düşününce bazen karşısındakinin bilemeyeceğini veya farklı duygular içinde olduğunu tahmin edemeyebiliyor. Çok çok normal bu.

Bak mesela ben zor gebe kaldım(Rabbim 2yıllık tedavi üstüne nasip etti çok şükür) peşine kaç türlü aksilik yaşadım(yumruk kadar kist oldu, bebeğe baskı yaptı doktor düşük riski dedi. Kanama alanı oldu, aylarca parlak kırmızı kan geldi vs.) şimdi su bile içerken zorlanıyorum boğazımdan zaten bulantım da vardı hepten yemeden kesildim ama avuçla hap yutmak zorunda kalıyorum, ateşim 37-37,5 devamlı düşüremiyoruz günlerdir, dün doktorda dişçilerin yaptığı uyuşturucu iğneden oldum(internette tahlikeli diye okuduğum için doktor dişçi iğnesi deyince kendimi tutamayıp ağlamaya başladım operasyonun ortasında, bebeğime zarar verirse diye düşünüp...) bademcik iltihabı için yaptığı operasyon öncesi yapmak zorundayım dedi vs vs...

Bu aksiliklerin her birini yaşarken ben Rabbim sana sığınıyorum dedim. Veren O, koruyan da O... Sadece pozitif kalmaya odaklanıyorum, elimden geldiğince de pozitif kaldığıma inanıyorum. Fakat hem bunları yaşarken hem de kötü şeyler okumak insanı depresyona bile sokar, Allah esirgesin... Allah herkesin yavrusunu korusun, kimseyi anne babasız da bırakmasın...

haklısın canım, mesela ben tansiyonun önemini hiç bilmezdim, hatta çoğu şeyi bilmiyodum burada öğrendim. ama tabiki psikolojik olarak hepimizin arasında fark var mesela çok şükür geç te olsa rabbim sana bu güzel duyguyu tattırmış ve çok çok şükür ki biz öyle zorlanmadık bunu nispet olarak vs demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın kimse tarafından rabbim ol dedi oldu hemde ben belkide olmaz ya derken çünkü ailemde bu çok karışılaşılan bi durumda ama sonu gelecekmi rabbim bilir dediğin gibi veren O alan O. bende hepimiz pimpirikli olduğumuz için milletin dediğini takmayalım kendimizi takipte kalalım diye paylaştım. mesela ben süt sağma makinesi de hiç düşünmüyodum ama burada konusu oldu şimdi araştırıyorum lazım olacakmış diye.
rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin miniği hatta hepimize inşallah.
aslında bi yandan da düşünmem gerekliydi tedirginliği olan arkadaşımız çok diye ama kötü niyetli paylaşmamıştım dediğim gibi kusura bakmayın lütfen

Pozitif olmak konusunda katiliyorum sana canim. Illaki aksilikler yasanacaktir. Bende simdiye kadar bi sikinti cikmadi cok sukur siradan bi hamilelik yasiyorum bazen korkuyorum bi yerden patlak verir diye. Olumsuz seyler istemeden etkiliyo insani. Mesela ben cok ruya goren bi insanim sacma sapan seyler bilincaltimda yer ediyor. Neredeyse her gece ruya goruyorum bebekle ilgili. Dun gece bebegim olmus annem bana insallah bana cektirdigin gibi sana da cektirir aynisini yapar belani bulursun diyodu. Cok yaramazmisim kucukken ve cok kisi senin cocugunda yaraz olcak diyor uzuluyorm istemsizce. Oyle demeyin akilli bir cocuk olcak diyorum. Ama bilincalti bambaska bisey inanmak istemedigin ne varsa orda ortaya cikiyor. Agladim ruyamda. Uyaninca oh be ruyaymis dedim ama oturup bide nasil cocuk olcak diye de istemsizce dusundum. Anne egitilmeli baba egitilmeli vs deniyo ama bence herkes egitilmeli ve ben gelenek gorenek kultur vs seylerden hic hoslanmiyorum artik

Ay bende bi tek benim tahammulum kalmadi esime saniyordum. Bizimki de dun ailesinin yaninda önce cay acik olmus degistir demli yap dedi ki esim genelde acik icer bide isim varken sarji getir dedi bi sinir oldum bi sinir oldum anlatamam. Benkm hormonlar onada bulasti galiba bazen dengesizlesiyo

Y yagmur_20 son cümle efsaneymiş
Eşimden böyle bi eski kafalılık beklemezdim. Benimde aklımda belliydi isimler berkarlıgımdan beri ama ikimizin ortak mahsulüymüş ben tek karar vermezmişim, bi ihtimal kız olsa alternatif çoktu sa erkek de bu despotluğu anlamadım...

Canlarım hayırlı sabahlar gene mesajları döktürmüşsünüz :)

Korku konusunda biraz içiniz kararacak ama ben de size şunu söyleyeyim anne olmak çok başka birşeymiş. Ölmekten korkuyor musun diye sorulsa bundan 3yil önce kesinlikle korkmuyorum derdim ama ne zaman ilk ogluma hamile olduğumu öğrendim o günden sonra ölmekten korkmaya başladım evladim bensiz kalırsa diye yani :) hani bebek için günlük tutuyorum demiştim ya yazıları yazarken içten içe düşünüyordum oğlum büyüyene kadar ölürsem ona olan duygularımı buradan okusun diye.. doğuma gitmeden önce de eşime vasiyet filan yazdım hatta doğuma yakın buzluğa bide çorba koymuştum doğumda bana birşey olursa oğlum en azından bir kere annesinin elinden çorba icsin diye (sanki ek gıdaya geçene kadar o çorbadan hayır kalacak gibi) imt cm k baya bildiğin ölecekmis gibi psikolojiye girmiştim yaa durup durup agliyordum, çok şükür şuan öyle değilim ikinci olunca daha sakınım sanırım başıma gelecekleri az çok bildigim icin :)
Rabbim anneleri kuzularindan, kuzuları annelerinden ayirmasin. Kaderimizde yazıldıysa da Rabbimden gelene razı olmaktan başka birşey elimizden gelmez. Biz elimizden gelen tüm tedbirleri alalım takdir Allah'ın...

Estağfurullah canım ne kusuru herkesin imtihanı başka başka oluyor ayrıca. Kimi tedavi görüyor olmuyor (elhamdulillah biz çok bile beklemedik diye düşünüyorum, 2 yıl ne ki, burada ne acılar okudum tedavi sürecimde de..) kimi de isteyip istemediğine tam emin olamadan gebe kalıyor ve onun sıkıntısını yaşıyor vs vs. Çok çok daha acıları da var tabi onlara hiç girmeyelim, Allah yaşatmasın. İmtihanlarımızı kolay eylesin

Çok doğru diyorsun canım ama sen de rüyandan korkma, bak hem kötü rüyaların tersi çıkar, demek ki çok uslu ve akıllı bir yavrun olacak. Annesini de hiç üzmeyecek hamileyken saçma rüyalar veya kabuslar görmek de hormonlardan kaynaklanıyor sanırım.

Ben de geçenlerde rüyamda ikinci bebeğimin olduğunu, eşimin değişmiş kaba saba korkunç bir adam olduğunu, onun yüzünden küçük bebeği tek başıma iğneye götürdüğümü ve büyük çocuğumu o sıra kaçırdıklarını filan görmüştüm.. Bu nasıl bir senaryoysa
Uyandığımda eşime dedim, ilkini doğurdum büyüttüm de ikinciyi doğurduğumu görüyorum rüyamda 
hormonlar lohusalıktan sonra anca toparlayacak galiba, o zamana kadar film izleme ihtiyacımızı ilginç senaryolu rüyalarımızla gidereceğiz bu arada ben de yavrumu kaçırdılar diye ağlayarak uyanmıştım, şimdi güldüğüme bakma

Ovv evet senin hormonların ve ilk tecrüben olduğu için çok çok çok hassasmışsın canım, ya sanırım ben daha alışamadım bu duruma. ben hamileyim deyince bi boşluk kulaklarımda bi uğuldama oluyo çözemiyorum kendimi neden böyle ki
ama dediğine katılıyorum
Biz elimizden gelen tüm tedbirleri alalım takdir Allah'ın.

rabbim ne anneyi babayı evladıyla, nede evladı anne baba acısıyla sınamasın inşallah. herşeyde bi hayır vardır, rabbimin sınavıda bunlar inşallah böyle kolaylıkla atlatırız.
rüyalara gelince evet sizin rüyalar bayaa ilginçmiş, ama bende 2 güne anlatırım bu tarz bişeyi çünkü benm bilinç altıda maşallah sünger gibi ne olsa hemen rüyamda...
benimde hırsız takıntım var babamın evine 2 kez hırsız girdi çok korkmadım sanıyodum ama 2 gün hiç kıpırdayamadan kasılıp yatmıştım demek korkmuşum. bende geceleri bi tıkırtı olsa hemen hırsız mı diye korkup uyanıyorum
mesela bazılarınız rüyasında bebeğini görmüş ben görmedim hiç, bikere bişey gördüm başkasının çocuğunu emziricekmişim ama ondada erkek mi kız mı gördüm hatırlamıyorum

Bebegi goruyoz da net degil iste. Gecende ruyamda bebegim down sendromluydu. Ikili testin sinucunu bekliyorum ya ruyamda gordum. O gece kardesimde kizim oldugunu ve benim kopyam oldugunu soyledi sabah anlatiyo. O sirada hastabede o gece down sendromlu bi bebek dunyaya gelmis. Esim ucunu ayni anda duyunca cok sasirdi. Hamilelik baska bi boyut yaa annem cocugunun kacirildigini coook gorceksin diyo. Allah hayirlisini versin

Allah Allah, demekki bilinç altımızın oyunu, ama ben alışkınım mesala çok rüya görürüm ve bazen bazıları gerçek çıkar.. inşallah kötü şeyler görmem görmeyiz.. hamilelik değişik bi süreç hissetmeye başlasak keşke artık

Aynen yaa iki gundur karnimin daha da dolgunlastigini hissediyorum ama gorunurde bisey yok dogal gobekten baska

Aynen yaa iki gundur karnimin daha da dolgunlastigini hissediyorum ama gorunurde bisey yok dogal gobekten baska
bende dün 2 yakın arkadaşıma gruptan gönderdim göbişimin fotoğrafını zaten öncesinde kiloluydum bide 5 kg alınca bebekmiş gibi gelmiyo ama aşağıdan hafif yuvarlanmış yeni farkettm. benimde sol tarafımda hafif bi sertlik ve gözle farkedilecek bi şişlik var başka bişey yok

Herkesin olaylara yaklaşımı farklı oluyor canım işte :)

bu arada ben de tuhaf rüyalar görüyorum hatta bu gece rüyamda bebek doğmuştu bezliyorum bezliyorum habire kakası disari çıkıyor cocugun bir tane temiz kıyafeti kalmadı kendime şaşırıyorum ya bu benim ikinci çocuğum niye hala bez bağlamayı beceremiyorum ben diye
Ben de hemen hayra yordum çok kaka yaptığına göre demek ki rızkı bol olacak yavrumun dolup taşacak

Bende de sagda dolgunluk var canim. Daha kilo alamadim 14+4teyim. Hatta 5 kilo da verdim. Iyiyim yaa kilo ilerisi icin sikinti hele de zor veriyosan. Ama soyle gobek ciksa fena olmaz aslinda. Hamileyim diyosun gobek yok. Milleti kekliyomus gibi hissediyorum esimin ailesi ziyaretime gelmeyi dusunuyo diyorum esime yastik baglasam mi karnima naapsam az gorunsun yani gobek

Günaydın kızlar kullandığınız multivitaminler ve ilaçlar neler bana doktor nurse harveyin içinde omega 3 de olan multivitamini verdi birde gyno ferro sanol Demir ilacı verdi içeriklerine bakınca iki ilacın içinde toplam 900mcg folik asit var bana fazla geldi benim gibi olan varmı ilaçlarınızın içeriğine baktınızmı hiç yada hala folik asit içen varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…