2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
sezeryanda da artık belden aşağısını uyuşuturup herşeyi birebir yaşamanı sağlıyolar canım ama nedense ben o normal doğumu yaşamak, onu tatmak istiyorum

Canim bas kanala girmis ama acilma yok ultrasonda da gorememisler bebegi. Hersey net olamayabiliyor bazen. Benim agri esigim duauk maalesef yani sanci cekebilcek biri degilim. Aciya uzun sure dayanamayabilirim o yuzden normal diye diretemem. 3 arkadasim suni sanci aldilar 12 saatten fazla cektiler ve sonuc sezeryan oldular. Acilmanin olmasi onemli. Mesela 5 cm acilma var diyelim biraz suni sanci ceksen dogurursun normal olarak. Devami gelir yani. Ama acilma yoksa suni sanci acilmayi sagliyacak diye kesin garanti verilmedigi icin istemiyorum. 2 akrabamiz ebe onlarda acilma yoksa suni sanciyi gereksiz buluyolar cifte aci birden yasamak cok yipratici. Bide bnm agri esigim dusunulurse cok zorlayamam.

sezeryanda da artık belden aşağısını uyuşuturup herşeyi birebir yaşamanı sağlıyolar canım ama nedense ben o normal doğumu yaşamak, onu tatmak istiyorum
Biliyorum canım hemşireyim zaten ama ister istemez damardan bazi ilaçlar yapılıyor ve sonuçta ameliyat. Ama tabi genel anesteziye göre çok çok daha iyi bana sorarsanız. Ben de seninle aynı fikirdeyim inşallah rabbim nasip eder isteyen herkese

Canım yapabiliyorsun doktorunda uygun görüyorsa tabi ki normal yapmaya çalış hiç öyle sezeryan hemen iyileşen biri değil bak hamileyim şimdi de sezeryan dikişlerim acıyor.. iyileşen iyileşiyordur belki de ben iyileşemedim.. benim annem de ablamda çok zor normal Doğum yapmışlar beni hep sezeryana yönlendirdiler öyle kanamam da yoğun olunca doktor hemen sezeryan dedi kendimi masa da buluverdim. Keşke şartlarım iyi gitseydi de normal Doğum olsaydı. Şimdi evde bir bebek daha o da kucak isteyecek yavrum kıyamıyorum hiç ona ben o halde onu da kucaklamaya çalışıcam zor yani sezeryan. Ama tabi hayırlısı olsun.

anladım canım, benimde canım acıya dayanıklıdır hele ki bişeye kızmışsam üzülmüşsem kendi canmdan çıkarırım acısını. ve yanlış bilmiyosam suni sancı belli bi zaman sonra geçiyomuş yeniden veriyolarmış heralde. o yüzden açılma olması için sancıların iyice belirli bi dakikaya düşene kadar evde hareket ederek geçirin diyolardı bunu da normal doğum yapanların hikayelerinde okumuştum. inşallah okumak kadar kolay geçer bizimkilerde
amin amiin inşallah nasip olur gönlümüzden geçenler

Aynen evde gecirmek daha mantikli su gelmediyse evde sanciyi siklastirip oyle gitmek gerek bakalim biz nolcaz. Bende esnek biriyimdir aslinda yani doktor ilk evlendigim donemde muayene ettiginde bile normal doguma yatkinsin demisti. O zaman geldiginde elimiz ayagimiza dolasmaz insallah. Caninin kiymetini bil kiz bende sinirlenince baskasindan cikaririm kendime kiyamiyorum

Semih Özeren soydan iş merkezinde özel muayenehanesi var canım eskiden acibademdeydi sonra medikale geçti şimdi sadece özel muayenehanesinde çalışıyo. Özel sağlık sigortan varsa bir kısmını karşılıyo muayene ücretinin. Normal muayene ücreti ne kadar bilmiyorum ama ayrıntılı ultrason 350 400 tl arası

ay ben psikopatım, bişeye çok üzüleyim yada sinirleniyim, illaki bi yerim kanar,kesilir( kanatırım diyemicem ) ya da hemen genital bi ağda acıta acıta hıncımı kendimden çkarıyorum ve iyi bişey değil asla. evlendiğin dönemde doktor niye muayene etti, nerden anladıki bizde öyle olmadı hiç ya
bende rabbim izin verirse panik olmazsam evde geçirmeyi düşünüyorum inşallah planladığımız gibi geçer düşündüklerimiz

Bence de. Esin tek evlat mi ko sulaledekilerilerin ismini koymak esinin gorevi filan degil. Anlayis ne kadar onemli oysa. Esler bi kere karim ne isterse o olcak dese kimsenin sesi cikmayacak
valla aynen oylee yaa bi kere dese kimse bidaha bisey demiycekte oda sesini cikarmiyor toplumda :)

ikinizin ortak mahsuluyse onun ailesinden birinin ismini niye veresinizki ayy anlamiyorum anlamiyorum bu insanlari yaa neden illa aileden birinin ismi olsunki hiisim isimmi kalmadi allah askina osmanli devleti gibi her yer osman mehmet beyazit olsun ostiyrolar sanirim hadi orda devlet birakiyordu adamlar torunlarina biz koysak biseyde birakmiycaklar

Kistlerim fln vardi polip flnda vardi. Genel muayene yapmisti alttan. O zaman soylemisti esnek bi yapin var diye. Kiz yazik kendine gerci benim gibi cok tatli cana sahip olmakta iyi degil. Orta ayari tutturamadik

ahahahh bu yorum iyiymiş
Kistlerim fln vardi polip flnda vardi. Genel muayene yapmisti alttan. O zaman soylemisti esnek bi yapin var diye. Kiz yazik kendine gerci benim gibi cok tatli cana sahip olmakta iyi degil. Orta ayari tutturamadik
evet canım ikimizin ortası yokmuş belli oldu ben hiç alttan muayene olmadım. bana da bi kadın sen normal yapamazsın çatıların dar dedi nerden anladıysa sinir oldum kadın ben ne istiyosam zıttını söyledi resmen ve kadını daha önceden tanımıyodum
doğum neyse illaki çıkacak oradan ama sonrası nasıl olur bilmiyorum benim o psikolojimle evde bi yığın insan sanırım 2 gün katlanabilirim sonrasında herkes evine döner

kızlar iyi hafta sonları. eşinm köyden keçi peyniri getirmiş tadı da güzel taze doğal. ama pastörize değil tahmin edersiniz. ben birkaç dilim yedim, bir şey olur mu?

Aa cok ilginc ben evlenince hic karnimdan muayene olmadim. Hatta evlenince sistit olmustum ilk hafta alttan muayeneyle tanistim hemen. O kadar cok alttan muayene oldum ki. Olmaman cok sasirtti beni. Cati kismi anlasiliyo demek ki ama oda kesin bi durum degil tabi. Dogum sonrasi insanlarla ugrasmak yorucudur eminim. Neyse ki benimde esiminde bulundugum yerde akrabasi yok cok rahatim. Gelmezler doguma da zaten. Gelenle de annem sagolsun ilgilenir

kızlar iyi hafta sonları. eşinm köyden keçi peyniri getirmiş tadı da güzel taze doğal. ama pastörize değil tahmin edersiniz. ben birkaç dilim yedim, bir şey olur mu?
benim doktorumun yorumunu söyliyim canım, organik ve taze olan herşeyi gönül rahatlığı ile yiyebilirsin, dedi. ama diğer konuda bilgim yok malesef
ama ben yiyecek olsam doktorumun yorumuna bakarak yerdim heralde

Bende nacizane kendi yasadiklarimi paylasayim dedim.kolastazim oldugu icib 37+3 te acil sezeryana alindim secenegim hic yoktu zaten.iceri girmemizle napiyolar filan derken bebegimi yasladilar yanagima opup kokladim hemen bitti islem.iste normal dogumda o kadar sanci agri cekiyosun ama bebegin kucaginda cikiyosun odadan.sezeryan olunca bebegine sarilamiyosun onlar goturup giydirip babasina veriyo sen yatiyosun dikislerin bitiyo oyle aliniyosun odaya...sezeryandan 4 saat sonra ayaktaydim butun gecede dolandim tabi agrim oldu ama kendi isimi kendim goruyodum kimseye ijtiyav duymadim.ertesi sabahta kizim kucagimda ciktik hastaneden.Ayni donemde esimin is yaptigi adamin karisida hamileydi aramiz bi kac gundu ben erken dogum yaoinca o da 3 hafta sonra normal dogum yapti.hastaneden ciktik eve geldik 3 4 saat sonra onlar geldi ben actim kapiyi cay ikram ettim oyle gecelikle filan hic gezmedim hic yatmadim diyebilirim.Bunlar kapida sasirdi sen yatmiyomusun filan diye o gun gelmisken bol bol laf soktu benim normal ya ben normal bekliyorum ya benimki normal olcak ya...sanki ben keyfimden sezeryan oldum.neyse 3 hafta sonra 17 saat sanci cekip normal dogum yapti.dikislerinin tutmasi icin yatmasi lazimmis 2 hafta yatti dikisleri tutmadi bidaha dikildi 40 i cikmisti hala yatiyodu enfeksiyon filan kapti..surundu diyebilirim.bilmiyorum onun neden o kadar zor oldu.
Yani normal dogumu kotulemiyorum yanlis anlasilmasin.sadece sartlamayin kendinizi siz.o an bebek icin ve sizin icin saglikli olan neyse o olsun nasil olsa bi sekilde cikacak icerden...sezeryanda korkunc bisey degil hic bir zararini gormedim.normal dogum sonrasida dikis yerinde agri oluyo ikiside ayni aci biri birinden fazla degil vucut yapisina gore degisiyo.sezeryan yerim hoc agrimiyo benim nerdeyse iz bile yol iki elimle iyice gerdigim zaman beyaz cizgiyi goruyorum.daha cok erken takilmayin da tutulmayinda.siz dua edin son dk komplikasyon olmasin 38.haftada sekeriniz tansiyonunuz firlamasin kolastaz cikmasin nebiliym bebegin suyu azalmasin erken dogum olmasin v.s.... planlamadiginiz bir suru sey cikabilir o yuzden siz en sagliklisini dileyin sezeryan kotu normal dogum zor gibi hic sartlamayinki kendinizi kolay olsun :)

bende sistit oldum balayında, yine bu doktora gitmiştim şans eseri o zamanlar bilmiyodum namını. ozaman bile alttan değil ultrasonla bakmıştı sistite benimde herkeslerim buralarda.. Allah yalnız olana da kalabalık olana da kolaylık versinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…