- 4 Ağustos 2012
- 3.180
- 3.465
- 133
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #22.121
Benim bebeğinin dişleri çıkıcak alt beyazladi önce hafif bi ishal oldu sonra kabizlik 3 gündür kaka yapmıyor . Bazı bebeklerde diş kabizlik yaparmış. Öyle zor ki anlatamam bu kabizlik . Bebeğim mutsuz ben de mutsuzum çünkü hiç durmuyor hem diş, hem kabızlık. Allahım diyorum sabır ver . O ağlıyor ben Ağlıyorum. Ağrıları olduğu için sürekli kucagimda olmak istiyor . Eşimin gelmesine 2 hafta var . Artık kendimden vazgeçtim . Valla herkese kizginim o niye bilmiyorum ama nedense herkese kizginim .
Çok iyi anlıyorum canım kortizonu da kullanmak sıkıntı. Bebeğin için önemli olan mutlu ve ilgili bir anneBenim de dizlerimde var sıkıntı çok fena eğilemiyorum kalkamıyorum kızım daha da hareketlenince bu halimle yetişemem mümkün değildoğumdan sonra atak yaptı benim hastalığım arada kortizon alıyorum küçük dozlarda o biraz rahatlatıyo sonra tekrar aynı. Etrafımda herkrs kendine bak biraz diyor ben de kesicem artık memeyi hem kendimin hem bebeğimin sağlığı için..
Hipp in kaşık manasını bi denedim 2 kaşıkla çocuk kabardı . Arı mama dokunmadi hipp dokundu ya çok enteresan . Dr Dubhalac şurup al dedi . Dün verdim gece den beri az az yapıyor çok şükür . Bi yandan da korkuyorum çünkü yeğenimde kabızdi hep çatlama oldu 3 yaşına girdi halen annesi uğraşıyor . Kabızlık bayagi tehlikeli . Bakalım bugün de vericem iyice çözülür inşallah Sağol canım Allah razı olsun . Dış patlayinca düzelicek inşallahPaket hazır urunlere karsiyim ama oğlum.kabız olmustu internette çok araştırdım hipp mürdüm eriği püresi kavanoz mama nin niyi geldiğini okudum ertesi gün aldim ve aksamina yapti
Ben hipp yulafli kullaniyorum birşey olmadı şükür severek yiyor ari da şeker var cnm genede sen bilirsinHipp in kaşık manasını bi denedim 2 kaşıkla çocuk kabardı . Arı mama dokunmadi hipp dokundu ya çok enteresan . Dr Dubhalac şurup al dedi . Dün verdim gece den beri az az yapıyor çok şükür . Bi yandan da korkuyorum çünkü yeğenimde kabızdi hep çatlama oldu 3 yaşına girdi halen annesi uğraşıyor . Kabızlık bayagi tehlikeli . Bakalım bugün de vericem iyice çözülür inşallah Sağol canım Allah razı olsun . Dış patlayinca düzelicek inşallah
Çok güzelmiş yaa nerden aldın o kişi nerde satıyor belki uyguna satannbaşlaxda vardırSıfırı 189lira bir anneden 50liraya aldim iyice temizledim cok sevdi sabahtan beri oynuyo :) bondigo aktivite masası letgo da masallah 100 ve pazarlık yapan yok.
Canım bizde su içmediği için kabızız asla içmiyor kan ilacı yapıyo diye bırakmıştım onla birleşince hepten kötü önce bir armut denesene cam rendeden geçir öyle yesin yediği kadar çok iyi geldi kızıma öğlen öyle yapıcam gene durursa tabi ve cidden çok zor Allah yardımcın olsun benim artık tüm vücudum ağrıyo gece de uyumuyo yani saat başı ağlıyo çıldıracak durumdayım bendeBenim bebeğinin dişleri çıkıcak alt beyazladi önce hafif bi ishal oldu sonra kabizlik 3 gündür kaka yapmıyor . Bazı bebeklerde diş kabizlik yaparmış. Öyle zor ki anlatamam bu kabizlik . Bebeğim mutsuz ben de mutsuzum çünkü hiç durmuyor hem diş, hem kabızlık. Allahım diyorum sabır ver . O ağlıyor ben Ağlıyorum. Ağrıları olduğu için sürekli kucagimda olmak istiyor . Eşimin gelmesine 2 hafta var . Artık kendimden vazgeçtim . Valla herkese kizginim o niye bilmiyorum ama nedense herkese kizginim .
Hipp in kaşık manasını bi denedim 2 kaşıkla çocuk kabardı . Arı mama dokunmadi hipp dokundu ya çok enteresan . Dr Dubhalac şurup al dedi . Dün verdim gece den beri az az yapıyor çok şükür . Bi yandan da korkuyorum çünkü yeğenimde kabızdi hep çatlama oldu 3 yaşına girdi halen annesi uğraşıyor . Kabızlık bayagi tehlikeli . Bakalım bugün de vericem iyice çözülür inşallah Sağol canım Allah razı olsun . Dış patlayinca düzelicek inşallah
Çok güzelmiş yaa nerden aldın o kişi nerde satıyor belki uyguna satannbaşlaxda vardır
Canım bizde su içmediği için kabızız asla içmiyor kan ilacı yapıyo diye bırakmıştım onla birleşince hepten kötü önce bir armut denesene cam rendeden geçir öyle yesin yediği kadar çok iyi geldi kızıma öğlen öyle yapıcam gene durursa tabi ve cidden çok zor Allah yardımcın olsun benim artık tüm vücudum ağrıyo gece de uyumuyo yani saat başı ağlıyo çıldıracak durumdayım bende
Armut her öğlen veriyorum . Kabak denedim sevmedi. Pirinç unu denedim yemedi ,içine armut suyu mi koymadim kendi sutumden mi pekmezmi neler yaptim hepsini denedim arı mama yida ben sulandiriyorum muhallebi kıvamından bayagi çıkıyor . Onuda yemiyor artık 4 gündür . Akşamları vermeye baslamistim hipp de alerji yaptı . Benim kızım normal mamalar da icemiyordu içtiği an kusuyordu. Süt olsun diye 10 kg aldım . O mamaların içindeki bi madde çocuğa dokunuyor. Ne bilmiyorum hepsini de denedim . Bu kabizlik diş ten dolayi yediklerinde hiç kabizlik bişey yok . Birden başladı bayagi oldu çünkü ek gıda ya geceli. Her öğün şapur şupur yiyodu.Arı mama da çok seker var .hiçbir tavsiye etmem.ben yulaf ve pirinç unuyla kendim yapiyorum kasik mamasini oğlumun en sagliklisi ... Armut hergun veriyorum mesela o kabızlığı önlüyor su vermek yeteri kadar lazim .sadece labakmpuresi verirsen kabızlığı o da iyi gelir.birde purelerine mutlaka bir cay kasigi zeytinyağı ekle piştikten sonra.
Bende bende anlıyorum seni Allah yardimcin olsun . Yardimcimiz olsun , armut her öğlen menusunde var . Bizimki ya su ya dış . Dubhalac aldım akşam dan beri az az yapıyor . Bagirsak yirtilir diye korktum aldım dubhalac gerçekten korkuyorum o yırtılma kolay kolay da iyileşmiyo çünkü . Zeytinyağı falan hepsini denedim . Şimdi kakasi gelince hemen alıyorum onu once makatina zeytin yagi ile masaj yapiyorum kaka cikacak gibiyse goruyosun zaten . Anuse zeytinyagi ile tampon yapiyorum sonra sırtını gogsume veriyorum hani bildiğin büyük çocukları anneleri alır oturtur ya kucağında öyle oturtuyorum anüs rahat açılıyor o zaman farkettim . Akşam dan beri bu şekilde bayagi rahatladık. sende böyle yap . Ya cok zor yavrum inliyor o ağlıyo ben agliyorum dün gece onu oturttum kıpkırmızı terledi ağladı karşına çizgi film koydum o zaman rahat yaptı . Bugün acmadm tabiki . Çocuk kaka yapınca direk uykusu geliyor zaten yazık yaÇok güzelmiş yaa nerden aldın o kişi nerde satıyor belki uyguna satannbaşlaxda vardır
Canım bizde su içmediği için kabızız asla içmiyor kan ilacı yapıyo diye bırakmıştım onla birleşince hepten kötü önce bir armut denesene cam rendeden geçir öyle yesin yediği kadar çok iyi geldi kızıma öğlen öyle yapıcam gene durursa tabi ve cidden çok zor Allah yardımcın olsun benim artık tüm vücudum ağrıyo gece de uyumuyo yani saat başı ağlıyo çıldıracak durumdayım bende
Ay canım ya pişik oldu mu peki ben armut verdim sabah 4te yaptı şükür her gün mutlaka armut vericem bize o fayda sağlıyor o verdiğin ilaç bevek için oluyo mu canım mutlaka arasturdın da bilgim olsun die soruyorum diş ishal yapar diye duydum ben kabız da mı olabiliyormuş su ya da diş derken suyu içmediği Ni ondan mı kabız olduğunı demek istedin canım ben ek gıda sonrası şırınga ile 30cc veriyorum ne kadar içiyordu Max taş çatlasa 10cc olsun napayım buna şükür tüm kıyafet batıyor tabi artık umrum değil üşütmesin kafiBende bende anlıyorum seni Allah yardimcin olsun . Yardimcimiz olsun , armut her öğlen menusunde var . Bizimki ya su ya dış . Dubhalac aldım akşam dan beri az az yapıyor . Bagirsak yirtilir diye korktum aldım dubhalac gerçekten korkuyorum o yırtılma kolay kolay da iyileşmiyo çünkü . Zeytinyağı falan hepsini denedim . Şimdi kakasi gelince hemen alıyorum onu once makatina zeytin yagi ile masaj yapiyorum kaka cikacak gibiyse goruyosun zaten . Anuse zeytinyagi ile tampon yapiyorum sonra sırtını gogsume veriyorum hani bildiğin büyük çocukları anneleri alır oturtur ya kucağında öyle oturtuyorum anüs rahat açılıyor o zaman farkettim . Akşam dan beri bu şekilde bayagi rahatladık. sende böyle yap . Ya cok zor yavrum inliyor o ağlıyo ben agliyorum dün gece onu oturttum kıpkırmızı terledi ağladı karşına çizgi film koydum o zaman rahat yaptı . Bugün acmadm tabiki . Çocuk kaka yapınca direk uykusu geliyor zaten yazık ya
Evet bebek için akşam dan beri az az yapıyor . Hergün veriyorum ben armut . Bizimki dış bi ihtimal su da olabilir ama Dr su ile ilgili bişey demedi . Ben su vermeye çalışıyorum ama icmiyor hep sulu veriyorum bende bol sulu armut suyu . Süt de içiyor öyle alistirmaya çalışıyorum . Bu ilaç çok tatlı bal gibi bişey , dün den beri su içiyor. İlaç tatlı olunca mecbur iciyor. Pisik olmaması için ben ,her kaka dan sonra poposunu yikayip zeytinyagi sürüyorum . O zaman olmuyor pisik.Ay canım ya pişik oldu mu peki ben armut verdim sabah 4te yaptı şükür her gün mutlaka armut vericem bize o fayda sağlıyor o verdiğin ilaç bevek için oluyo mu canım mutlaka arasturdın da bilgim olsun die soruyorum diş ishal yapar diye duydum ben kabız da mı olabiliyormuş su ya da diş derken suyu içmediği Ni ondan mı kabız olduğunı demek istedin canım ben ek gıda sonrası şırınga ile 30cc veriyorum ne kadar içiyordu Max taş çatlasa 10cc olsun napayım buna şükür tüm kıyafet batıyor tabi artık umrum değil üşütmesin kafi
Kizlar iki sorum var size.
Bebeklerini gunde kac uyku uyuyor ve kacar saat arayla ne kadar
Ikincisi her ogunde yaptiklarinizdan miktar olarak ne kadar yiyor
Dakikalara hic bakmiyorum canim. Ama son zamanlarda cok az uyuyor. Gunde 2 ya da 3 kez toplamda 2 saati gecmiyor. Gece uyuduktan sonra sorun yok ama uyuyana kadar cok cebellesiyoruz. Uyku duzenimiz cok guzeldi. Yeni eve tasinma haftasi aman bosver derken uyumaz hale burundu. Cok yoruldum. Yemek konusunda da yaklazik 20 gundur ek gida veriyorum. Bir ogunde bir kase sivi gida yiyor. Ya da mesela kucuk bir elmayi bitiriyor. Birkac gundur dis kasinmalari basladi yine ve yemeyi de azaltti.Kizlar iki sorum var size.
Bebeklerini gunde kac uyku uyuyor ve kacar saat arayla ne kadar
Ikincisi her ogunde yaptiklarinizdan miktar olarak ne kadar yiyor
Ya benim ek gida berbat gidiyor. Cunku kisim nr versem midesini bulandriyor kusacak gbi. Sevmiyor agzini kitliyor falan. Mesela bugun minik muzun çeyreğini vermeye çalıştım onunda yarisini yedi. O da ogure ogure.... aksamlari da pirinc unu muhallebi vermeye calisiyorum. Bikac tatli kasigi yiyor sadece. Yine zorla... ve yesin diye şekerli de yapiyorum ben. Yüzü süzüldü yaa....canim biz 19 nisan dogumluyuz bebegim gunde 4 defa uyuyor 2 ila 2.5 saat ara ile ama yarim saat uyuyor sonra uyaniyor.
ben ek gida olarak sabah ceyrek yumurta sarisi 1 tatli kasigi labne veriyorum. oglen yarim meyve veriyorum cam rendeden rendeleyip aksam 7 gibide kasik mamasi veriyorum iki uemek kasigi kadar
sen nasil veriyorsun banada fikir olsun
Masallah cnm seninki guzel beslenioyormus. Bisim uyku da perişan bu aralar. Mesela bugun kirk dakika uyudu sadece. Smdide daldi uykuya.Dakikalara hic bakmiyorum canim. Ama son zamanlarda cok az uyuyor. Gunde 2 ya da 3 kez toplamda 2 saati gecmiyor. Gece uyuduktan sonra sorun yok ama uyuyana kadar cok cebellesiyoruz. Uyku duzenimiz cok guzeldi. Yeni eve tasinma haftasi aman bosver derken uyumaz hale burundu. Cok yoruldum. Yemek konusunda da yaklazik 20 gundur ek gida veriyorum. Bir ogunde bir kase sivi gida yiyor. Ya da mesela kucuk bir elmayi bitiriyor. Birkac gundur dis kasinmalari basladi yine ve yemeyi de azaltti.
Uyku konusunda kolay gelsin canim. Cozum bulan varsa yazsin Allah rizasi icin. Yemek konusunda da biraz daha sivi dene istersen. Belki ise yarar. Benim kiz da kati olunca istemiyodu. Ben lapa gibi yapiyodum. Havuc kabak patates corbasi yaptim. Onu istekle yedi. Sonra tekrar lapa ve corba karisik zamanlarda devam ediyoruz.Masallah cnm seninki guzel beslenioyormus. Bisim uyku da perişan bu aralar. Mesela bugun kirk dakika uyudu sadece. Smdide daldi uykuya.
Kıvamını sulu yap dene bi canım . Bayagi sulu olsun ozaman kabul edebilir. Benim.kızım çünkü koyu kivam yiyemiyor migdesi bulaniyorYa benim ek gida berbat gidiyor. Cunku kisim nr versem midesini bulandriyor kusacak gbi. Sevmiyor agzini kitliyor falan. Mesela bugun minik muzun çeyreğini vermeye çalıştım onunda yarisini yedi. O da ogure ogure.... aksamlari da pirinc unu muhallebi vermeye calisiyorum. Bikac tatli kasigi yiyor sadece. Yine zorla... ve yesin diye şekerli de yapiyorum ben. Yüzü süzüldü yaa....
Bubarada labne hazirmi aliosun yada yapiyormusun kendin
Ya benim ek gida berbat gidiyor. Cunku kisim nr versem midesini bulandriyor kusacak gbi. Sevmiyor agzini kitliyor falan. Mesela bugun minik muzun çeyreğini vermeye çalıştım onunda yarisini yedi. O da ogure ogure.... aksamlari da pirinc unu muhallebi vermeye calisiyorum. Bikac tatli kasigi yiyor sadece. Yine zorla... ve yesin diye şekerli de yapiyorum ben. Yüzü süzüldü yaa....
Bubarada labne hazirmi aliosun yada yapiyormusun kendin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?