- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #22.381
Kızlar çorbayı öyle yada böyle yiyorsa meyveyi geçen hafta sonu yediremedim(daha önce zorlada olsa yiyordu)ağlama krizine girdi şaşırdım.2 gündür yumurta sarısı veriyoruz sabahları.bide öğlen çorba yiyor .Doktorumuz pirinç unu ,irmik,muhallebi,şehriye ,pirinç vermedi bize kesinlikle YOk dedi şu an için.kilosu iyiymiş.Ama ben besleniyormu merak ediyorum.
Avakadoyu meyveyede çorbayada mutlaka koyuyorum.Meyve olarak zaten yaş hurma,avakado, elmayı püre yapıyorum yada yaş hurma,avakado,armut veriyorum.Boşver yemesin meyve daha iyi şeker almamis olur . Ben yemek yese asla avakado hariç vermem meyve .
Maşallah kuzuma afiyet olsun,bizim hiç dişimiz yok canım.Büyük yeğenime öyle alıştırmıştık yerdi .Cigniyor canm ufak ufak bölüp veriyorum ağzına ekmek meyve hep öyle veriyorum katı şekilde ben baştan beri püre yapmadım çatalla ezdim şimdi parça olarak veriyorum büyük gelirse kendi cikariyor en fazla yarısı kadar yiyo benimkide
Kilosu iyiymiş canım kesinlikle pirinç,şehriye,irmik,pirinç unu yok dedi.Çorbalarına pirinç koyamıyorum.Ama bu ay bende gece denicem yatarken haftada 3 kere falan pirinçli gece maması var yerse vericem.Benimkide meyve yogurt yemiyor bir iki parça ufacık anca irmikli muhallebi yapıp içine koyuyorum ben senin doktor neden yasak dedi ki ben doktora sormadan verdim ayına göre sadece pirinç unu vermedim hiç tam tahıl tam bugday yulaf hep corbalarina koyuyorum
450 gr kadar almış canım.7 aylık kontrolde kaç gram almış bebis ler kizlar
Canım artık tavuk suyu ve mercimek veriliyormu bana doktor bu ay çorbalara kıyma koy dedi.TAVUK SULU HAVUÇ ÇORBASI
Bir bütün tavuğu patates sogan sarımsak maydanoz ve havuçla 3 saat hasliyoruz ve suzuyoruz.
2 bardak tavuk suyunda yarım çay bardağı kırmızı mercimeği hasliyoruz ayrı bir yerde çeyrek patates ve 1 adet havucu hasliyoruz . .. mercimek pişince patates havuç karışımını tavuk sulu karşıma ekliyoruz ve biraz daha pişirip blender yapıyoruz.
Benim.oğlum bu çorbayı çok sevdi :)
Sırada yoğurt ve mercimek çorbası ve gece mamasi var onları yarın ya da müsait olunca paylaşırım cnm
Canım artık tavuk suyu ve mercimek veriliyormu bana doktor bu ay çorbalara kıyma koy dedi.
450 gr kadar almış canım.
Bizimde disimiz yok daha cnm yiyemeseydi bende püre yapcaktim iyice her bebis farklı ona göre hareket etim benMaşallah kuzuma afiyet olsun,bizim hiç dişimiz yok canım.Büyük yeğenime öyle alıştırmıştık yerdi .
Dr un doğru söylemiş canım hepsi zararlı çünkü. Eskiden kilolu bebek sağlıklı bebek di şimdi normal standart kg da olan bebekler daha sağlıklı bakiliyor. Pirinç ununu bende kestim . Çünkü sabahlari pekmez veriyorum . Pekmez de de şeker var . Memleketten getirdim ama yapılışı şeker , üzüm zaten çok şekerli meyve . Bence çıkma Dr listesinden. Biz 3 kardeşiz annem bize hiç şekerli şeyler yedirmemis meyve de dahil , kuzenlerim tam tersi makarna pirincler şekerler hepsinin sağlık sorunu var . Maşallah biz 3 kardes sulalede en sağlıklı olanlariz yani ben bi tane kuzenime annesi makarnanin üzerine şeker serpip yedirdigini biliyorum :))Kilosu iyiymiş canım kesinlikle pirinç,şehriye,irmik,pirinç unu yok dedi.Çorbalarına pirinç koyamıyorum.Ama bu ay bende gece denicem yatarken haftada 3 kere falan pirinçli gece maması var yerse vericem.
Süt evet stresten anında azalıyor malesefGayet iyi almış maşallah annesi benimki ek gıdayı seviyor ama sütüm çok azaldı (birtakım stresli olaylar yasadim) bu ay doğru dürüst emmedi cocuk yedikleriyle 500gr almis
benimkide tarhanadan başka bir şey yemiyorİnternette bi tane Prof Dr un yazisini okudum . Anne sütüne en yakın ek gıda tarhana çorbası demiş , tarhana yi anne sütü ile ya da et suyu ile çocuklara yedirin demiş . Yemiyor onu da denedim. Tarhana seven bebek anneleri yedirin yiyorsa
Oh maşallah şifa olsun en iyisi tarhana başka bişey vermesende olurmuşbenimkide tarhanadan başka bir şey yemiyor
Canım geçmiş olsun inşallah bir netice olur sen mi yazmıştın probiyotik ile rahat ettik diye anıösayamadım bizde uykular çok sorunlu huyu buDış cikaramiyoruz biz ya gerçekten ne deniyorsam olmuyor soğan dan karanfil kehribar kolye zeytinyağı na kadar valla tukendim artık . Benim kadar dış den çeken anne yoktur heralde. . Uyku saati geçiyor ememiyor ama emzik emiyor anlayamiyorum. Dr da böbrek USG çekelim dedi , dış bu kadar zorlamamsi lazım dedi . Yarın da hem aşı var hem böbrek USG hem Dr muayenesi bayagi zor bi gün olacak . Önce goturmicektim böbrek USG çok vicdan yapmistim ama dış mi böbrek mi emin olmak için goturucem artık .
Bende doktoruma göre hareket ediyorum canım benimki sebze çorbalarına biraz kıyma koymaya başla dedi.Bende çok çoçuk uzmanı dinliyorum kıymanın çok faydalı olduğunu ögrendimCanım ben doktorum ne derse ona göre hareket ediyorum ilikli et suyu tavuk suyu mercimek (gaz sorunu varsa hala olmaz) tavuk suyuna tel şehriye yoğurtlu çorba 7.ay kontrolünde bunları ver dedi henüz kıyma demedi ama kiyma. Konusunda kuzu kıyma olacakmış onu biliyorum bebekler dana kıymayı sindiremiyormus..
Canım benim üzüldüm ama maşallah sen çok güzel beslenme programı yapmışsın merak etme toparlar gene yavrun,azda gelse devam et emzirmeye.Verdiğin tarifleri takip ediyorum.Maşallah cnm benimki 600_700aliyordu sütüm. Azaldı stres yüzünden şu an geri getirmeye çalışıyorum süt geliyor hissi mesela 15gundur yok.göğüs pedim. Hiç islanmiyor vs vs
Maşallah diyorum bebişine.Çok doğru dedin her Bebiş farklı.Bizimde disimiz yok daha cnm yiyemeseydi bende püre yapcaktim iyice her bebis farklı ona göre hareket etim ben
Tamam canım öyle yapıyım.Maşallah size diyorum.Bende hiç meyve sevmiyorum ama çok vitamin eksikliğim oluyor.Çayı kahveyi şekersiz içerim çocukluğumdan beri ama tatlıyı seviyorum zararlı olduğunuda biliyorum.Makarnanın üzerine şeker serpip yedirmek nedir çok şaşırdım.Makarna bulgur pirinç pilavlarını hiç sevmem.Dr un doğru söylemiş canım hepsi zararlı çünkü. Eskiden kilolu bebek sağlıklı bebek di şimdi normal standart kg da olan bebekler daha sağlıklı bakiliyor. Pirinç ununu bende kestim . Çünkü sabahlari pekmez veriyorum . Pekmez de de şeker var . Memleketten getirdim ama yapılışı şeker , üzüm zaten çok şekerli meyve . Bence çıkma Dr listesinden. Biz 3 kardeşiz annem bize hiç şekerli şeyler yedirmemis meyve de dahil , kuzenlerim tam tersi makarna pirincler şekerler hepsinin sağlık sorunu var . Maşallah biz 3 kardes sulalede en sağlıklı olanlariz yani ben bi tane kuzenime annesi makarnanin üzerine şeker serpip yedirdigini biliyorum :))
Bizim doktor ilk daha 6.ayda ev tarhanası ver dedi hatta içine zamanla brokoli ve sevdiği sebzelerinide koy dedi yedi minik hanım.Şimdide kıyma ile deniycem bakalım.İnternette bi tane Prof Dr un yazisini okudum . Anne sütüne en yakın ek gıda tarhana çorbası demiş , tarhana yi anne sütü ile ya da et suyu ile çocuklara yedirin demiş . Yemiyor onu da denedim. Tarhana seven bebek anneleri yedirin yiyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?