2018 mart-nisan anneleri

Götür canım emin olursun .Hayırlı güzel sonuçlar inşallah hiçbir şeyi yoktur kuzunun.

Evet bendim canım probiyotige devam ediyoruz kaka da sıkıntı yok ama bu ara dış mi yoksa başka bişey mi bilmiyorum . Bakalım yarın anlicaz inşallah. Meyve nin posasi iyi suyu şeker doğal şeker de olsa iyi değil artık Dr lar itiraf ediyor tv lerde. Makalelerde hep soyluyorlar meyve suyu vermeyin diye ,Birde raflarda doğal ürün bulmak çok zor . Doğal şeker iyi diye düşünüyorsan.

Bende hiç sevmem meyve ama çay da icmem. Belki yemekler den sonra tuketiyosan eksiklık yapiyodur. Gebelikte de hiç vitamin eksik değildi benim . D vitamin eksik di sadece Herkesin bünyesi farklı tabi ne bilim .. evet ama 2 kuzenim yıllarca obezite ile mücadele etti bi tanesi kelepçe takdirdi. Makarnanin uzerine toz seker , sutlu ekmek ama icinde bol seker , paket margarin , ekmek ustune surup surup yerlerdi. Kuzenlerimin benim erkek gibi yuzlerinde sakal var fual mi vual miydi adi :) Hepimizin inekleri vardi ama tereyagi ile beslenen bi biz vardik . Sulalemde gözlük kullanmayan sadece biz varız babam da çok şeker li yer babam da gözlük kullanır :))

Canımmm :) ımm enfes yarın hemen deneyeceğim kim sevmez bu muhallebiyi Harika bir tarif
SEBZELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

yarım kabak yarım havuç çeyrek patates ve bir top ilikli kemik suyu ve bir dis sarimsak ve azcik sogan suda haşlanır.pişince ezilir veya blender yapulir içine 1 yemek kaşığı tel şehriye ve biraz kimyon (gaz yapmasın diye ) eklenir ve biraz daha pişirilir . Tutamaz diyorsanız ezin biraz ama ben etmedim yuttu oğlum tel şehriye leri.

Afiyet olsun minik kuzulara

benimkide tarhanadan başka bir şey yemiyor
Tarhanada domates var bolca, domates de alerjik bir yaşından önce verilmiyor diye ben hiç yapmadım tarhana verebiliyor muyuz ki?

Kızlar hala adet olmayan var mı
Been.. arada korkuyorum niye olmuyorum diye ama ilk kızımda da 9.ayda olmuştum.

Kızlar bu arada tatlı patates alıp bebişine yediren var mı? Ben migrosta buldum netten bakın çok faydası varmış. Çok değişik hiç patatese benzemiyor ama. Sebze pürelerine ekliyorum ben.

Bir de kuzu kıymayı sebze pürelerine nasıl ekliyoruz arkadaşlar? Biraz kavurup mu, çiğden mi? Sonrasında blender yapıyor muyuz? Unuttum resmen...

LeylaKaya

GECE MAMASI (7 AY )
2 adet kuru inciri suda hasliyoruz ve blender yapıyoruz.
1 kasik yulaf ununu 1 bardak suda muhallebi kıvamına gelene kadar karistiriyoruz.iliyinca içine incirleri ekliyoruz .üstüne çok iyice çekilmiş ceviz serpistirebiliriz.

Ceviz normalde +8 ay diye geçer. Doktor 3 gün kuralı ver alerji yapmazsa verebilirsin dedi.ben 3 gün denedim alerji yapmadı.

Not : Ceviz be3begin uykuya kolay geçmesini sağlar ...

Afiyetler olsun...

3 gün kuralı ile Tarhanayi 3 gün verin alerjik reaksiyon göstermezse verebilirsiniz .çoğu doktor böyle diyor kimiside önermiyor .ayrıca domatesiz bebek Tarhanalari satılıyor. Annem yapmış oğluma domates koymuş ben 3gun kuralı ile deneyip vereceğim. Bizim doktor eni bişey verirken 3 gün kuralı diyor hep .

domates çorbası dışındaki bütün çorbaları verebilirsin dedi doktorumuz. yakinda 8 aylik olacak şimdi kıyma ve ete de geçeceğiz

2 gecedir kizim ateşli uyku haram. Doktora goturdum hicbiseyi yok bogaz ciger kulak... kan tahlili verdik insallah bisey cikmaz. 1 saate alacağım

Ben kavurup koyuyorum sebze çorbasına. Bayagida pisiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…