- 7 Eylül 2011
- 1.258
- 621
- 123
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #12.481
ayy cnm vallahi aynı şeyler ya bugün hastaneye gidicem iş çıkışı çok sağolAynen anlattığın gibi canım bebek oynadıkça bıçak saplanması gibi bir agrı oluyor alt bölgede ama vajende değil idrar yollarında oluyor. Dediğin gibi bitmek bilmeyen tuvalet seansları oluyor ve tam boşaltmama hissi. Bir an önce test yaptır inşallah yoktur bir şey varsada az vardır. Doktorumla konuştum şimdi iyi ki sonda serum taktırmamışsın yoğun bir tedaviye gerek yok az bi enfeksiyon var dedi ben bol su tüketiyorum iki gündür baya bi faydasını gördüm
Sağol canım hepimizin bebişlerine yarasın inşAfiyet şeker olsun yarasın minişine,benim belli olmuyor Canım miğdem bulanmıyorsa 2 öğün yiyebiliyorum,Sabah kahvaltısı geç ediyorum öğleyi buluyor bide akşam yemeği çok yiyemem az yiyorum zaten ama miğdem bulantı başladı ise yiyemiyorum çıkarmaktan.Ama dediğim gibi 20 gün önce falan öyle gece acıkmalarım olmuştu kısmadım hiç yedim geçici çünkü.daha değişir tabi kaçıncı haftadasın.
cnm benimde bebeğin gelişimine bağlı 38-39.haftalarda alır ama 37.haftada belli eder kendini hayırlısı ile senin de mi sezeryan olacaktıPlanlı sezaryen olacaklar hangi haftalarda olacak. Bugün ben de düşündüm malesef çünkü çok yoruldum psikoljim, fizyolojim her şeyim bozuldu
Cnm gecmis olsun. Ben eski gebeligimde preeklamsi geçirdim. Cok şişmiştim. Baska Hic bi belirti yokken idrarda protein cikmisti. Sanirim 100un uzerindeydi. Yatis yapildi diger gun acik sezeryana aldi dr. 36.haftadydm. senin kac cikti protein mutlaka hergun tansiyon baktrmalisin. Ins yukselmez. Bnmki de yukselmeden cikmistiKızlar kasik agrinizi artık ağırlastik diye , gormememzlige gelmeyin ,mutlaka idrar tahlili yaptırın . Geçen hafta oldu burdada yazdım , geceleri sol tarafıma yatamadim 3 gece . Bugün Dr söyledim . İdrar ve kan tahlili yaptık . Protein kaçağı çıktı idrarimda. Ne bi şişme var bende ne tansiyon yüksekliği . Gebelikte gayet güzel geçiyor , ustelik bebek donmus . 31+3 / 1.930 gr . Sadece ara ara bulantım oldu geçen hafta ve bu hafta bide baş ağrım . Pazar günü 24 saat idrar biriktip tekrar bakacaklar . Ne olucak bilmiyorum hayırlısı olsun .
Canım benim seni anlıyorum o kadar zor geçtiki benim hamileliğim hamileliğin bazı aylarını hiç yaşıyamadım bile.32+3çok sağol ama ağır gripim gözümü açamıyorum Grip yüzünden gebeliğimin tadını yaşayamıyorum
Çok sağol. Canım ya Allah razı olsun . Şoka girdim . Arada ellerim şişiyodu ama geçiyordu öyle bi şişmem yok anlamadım gitti . Tansiyonum da 120/70 çıktı . Sadece bulantı başladı bu ara bende , bide baş ağrısı geliyordu arada . Kasık ağrısı oldu 3 gece onun haricinde iyiydim. Bulantı baş ağrısı , kasik ağrısı sonuçta gebelik var normal diye düşündüm . Ara ara oluyor hep olmadığı için suphelenmedim . Pazar günü 24 saat idrar biriktirip götüreceğim hastaneye . Özel hastaneye gideyim dedim doktora , doktor bana özel seninle ilgilenmez artık sen tehlikeli Gebelik geçiriyorsun dedi . Benim idrarda 2+ çıktı . Bakalım pazartesi kan ve idrar da ne çıkacakCnm gecmis olsun. Ben eski gebeligimde preeklamsi geçirdim. Cok şişmiştim. Baska Hic bi belirti yokken idrarda protein cikmisti. Sanirim 100un uzerindeydi. Yatis yapildi diger gun acik sezeryana aldi dr. 36.haftadydm. senin kac cikti protein mutlaka hergun tansiyon baktrmalisin. Ins yukselmez. Bnmki de yukselmeden cikmisti
Bende de su 4 gundur asiri istahsizlik ve bas agrisi var. Tansiyon her gun ölçüyorum gayet normal. Bende suphelendm simdi
Ayy canım banada doktor aç kalma bebek o sürede uyur demişti doğru demekki.bende tekmeledikçe acıktı diye bişeyler yiyordumSağol canım hepimizin bebişlerine yarasın inşmiden bulansada ye sen o yarıyor diyolardı bana hep sana da yarıyordur eminim inş geçer bu bulantıların da rahatça yersin bana hemşire çok aç klma demişti bebk uyurmuş ozamn ben 30+5 teyim paZar 31 olucak allhın iznyle
Oo gözünüz aydın Defne hanımla.Canım bence Defne daha iyi Ela dan o zaman söyleyememiştim amaGünaydınlarr kızçem bugün 30+0 oldu şükürler olsun dinlenmemize son 2 hafta dayan kızım (DEFNE)
Valla cnm baba ne derse onu kabulleniyoruz baba-kız aşkı başka bişey herhaldeAyy canım banada doktor aç kalma bebek o sürede uyur demişti doğru demekki.bende tekmeledikçe acıktı diye bişeyler yiyordumminnoşlar yaa bizde bugün 30+4 olduk
Oo gözünüz aydın Defne hanımla.Canım bence Defne daha iyi Ela dan o zaman söyleyememiştim amaDefne on numara
Bilirim cnm cok sinsi ve tehlikeli birseydir. Hem anne hem bebek tehlikeye giriyor malesef... benim de yanlis hatırlamıosam 12ydi tansiyonum o sirada. Ama normalde hep 9 ciktigindan demekki 12 yuksek bi degerdi. Cunku tansiyon yukselmeden idrarda protein olmasi imkansiz bsey. Bana hemen mudahale edildi. Seni eve yollamaya cesaret edemem evde size bisey olsa mudahale edemeyiz dedi. Sabaha kadar 5 dakikada bir ölçüldü hep ayni sonuc malesef.... sonra bebek alindi . Bebgim 36da 2700gr olarak dunyaya geldi 5gun kovozde kaldik. Once yasayanlar risk altindaymis o yuzden gebelgin basindan beri coraspin kullanıyorum.Çok sağol. Canım ya Allah razı olsun . Şoka girdim . Arada ellerim şişiyodu ama geçiyordu öyle bi şişmem yok anlamadım gitti . Tansiyonum da 120/70 çıktı . Sadece bulantı başladı bu ara bende , bide baş ağrısı geliyordu arada . Kasık ağrısı oldu 3 gece onun haricinde iyiydim. Bulantı baş ağrısı , kasik ağrısı sonuçta gebelik var normal diye düşündüm . Ara ara oluyor hep olmadığı için suphelenmedim . Pazar günü 24 saat idrar biriktirip götüreceğim hastaneye . Özel hastaneye gideyim dedim doktora , doktor bana özel seninle ilgilenmez artık sen tehlikeli Gebelik geçiriyorsun dedi . Benim idrarda 2+ çıktı . Bakalım pazartesi kan ve idrar da ne çıkacak
Allahım kimseye vermesin . Dikkat et canım çok sinsi bişey bu . Çocuğun gelişimi vs nasıldı . Kac kg dogmustu Ben çok üzülüyorumAllahım inşallah 39 dan önce beni doğuma almazlar
Git canım ihmal etme o sancı cok berbat. Bol su tüket şimdiden aklına geldikçe içmeye çalış hamileliğin son dönemlerinde cok sık rastlanıyormuş enfeksiyona vallahi bu yasıma kadar ilk kez yaşadımayy cnm vallahi aynı şeyler ya bugün hastaneye gidicem iş çıkışı çok sağol
Ayyy bilmezmiyim o baba kız aşkını.benimki babasının sesini duyunca falan yerinde durmuyor allahın işi işte.bende isim mevzuna karışmadım hiç kendi koydu kıxının ismini Alya Ece.Valla cnm baba ne derse onu kabulleniyoruz baba-kız aşkı başka bişey herhaldeya ben hala hiç kıyafet almadım kızçeme açıkçası dolaşacak gücüm yok gibi hissediyorum sürekli tuvaletim geliyor
36 almışlar senin bebek bayagi geliştiği için , sansliymissin . pazar günü sabah dan ertesi gün sabaha kadar idrar biriktiricem pet şişeye , ona bakıp beni tam teşekküllü bi hastaneye gonderecekler. Belki Yatis olur belki evde kontrollü tansiyon ölçüm falan yapılır . Allah dan hayırlısı artık . Mesela.ben şeyi de anlayamadım . Bebeğimin kg gelişimi vs çok iyi , ama nette araştırıyorum , 36 haftalik kadınlar 2 kg bebek doğmuş . Senin bebegin kg yine normal dogmus . Onlar da acaba ileri derecede mi protein kacagi var . Benim bebek 32 haftalik ama 2 kg yani normal gidiyor şükür . Bebeğe yansimamis mi acaba . Ya da benimki başlangıçda . Ya ne ailem ne bende ne böbrek hastaligimiz ne tansiyon ne şeker hiç ama hiç bi kalitsal rahatsızlığımiz yok . Tuzu iyiki söyledin canım , kabak çekirdeği yiyecektm şimdi . Bıraktım hemen .Bilirim cnm cok sinsi ve tehlikeli birseydir. Hem anne hem bebek tehlikeye giriyor malesef... benim de yanlis hatırlamıosam 12ydi tansiyonum o sirada. Ama normalde hep 9 ciktigindan demekki 12 yuksek bi degerdi. Cunku tansiyon yukselmeden idrarda protein olmasi imkansiz bsey. Bana hemen mudahale edildi. Seni eve yollamaya cesaret edemem evde size bisey olsa mudahale edemeyiz dedi. Sabaha kadar 5 dakikada bir ölçüldü hep ayni sonuc malesef.... sonra bebek alindi . Bebgim 36da 2700gr olarak dunyaya geldi 5gun kovozde kaldik. Once yasayanlar risk altindaymis o yuzden gebelgin basindan beri coraspin kullanıyorum.
Sen nasil 24 saat idrara cikmayacksin cnm yarim saat duramiykrum ben...
Tuzu agzina dahi surme cnm ne yenek de baska seyde.... ekmek de tuzsuz fln ye. Allah korusun yavrularimizi. Bende bi bucuk aydr hic idrar vermedim....
Cekirdek dedin de ben onceki gun dunyanin cekirdegini yemistim cok tusluydu. Ya cnm o dedigin kisilerin tansiyonu demekki hep yuksekti baslarda preeklamsi gelismistir ve bebekleri gelişmemiştir. Benim o zmaan yeni yeni basladi ve cok sukur bebegi etkilememisti. Seninkinin de masallah gelisimi iyi. Demek ki baslangicta. Insallah mudahale ederler de bebek.sonuna kadar bekler. Ama ne olur ne olmaz yatış falan verseler cantan hazir olsun cnm bnce. Cunku yatis verip uzun sure takip etmek isteyebilirler.36 almışlar senin bebek bayagi geliştiği için , sansliymissin . pazar günü sabah dan ertesi gün sabaha kadar idrar biriktiricem pet şişeye , ona bakıp beni tam teşekküllü bi hastaneye gonderecekler. Belki Yatis olur belki evde kontrollü tansiyon ölçüm falan yapılır . Allah dan hayırlısı artık . Mesela.ben şeyi de anlayamadım . Bebeğimin kg gelişimi vs çok iyi , ama nette araştırıyorum , 36 haftalik kadınlar 2 kg bebek doğmuş . Senin bebegin kg yine normal dogmus . Onlar da acaba ileri derecede mi protein kacagi var . Benim bebek 32 haftalik ama 2 kg yani normal gidiyor şükür . Bebeğe yansimamis mi acaba . Ya da benimki başlangıçda . Ya ne ailem ne bende ne böbrek hastaligimiz ne tansiyon ne şeker hiç ama hiç bi kalitsal rahatsızlığımiz yok . Tuzu iyiki söyledin canım , kabak çekirdeği yiyecektm şimdi . Bıraktım hemen .
Kabak çekirdeğinin içinde magnezyum var diye ben de yiyecektim . Ayran içtim onun içinde de kalsiyum magnezyum var . Magnezyum ilacı alıyorum ama , yinede ek olarak bişeyler tüketmeye çalışıyorum . Preeklamsi lere magnezyum takviyesi yapiliyomus öyle okudum. 22 haftada ,11/7 25 hafta da 12 /7 31+4 günlük dün ölçtuler 12/7 çıktı yine . İdarimda ilk defa protein çıktı . Geçen hafta ici başladı gece kasik ağrısı ve bulantı . Başlangıçtir inşallah canım ya . Zaten kesin teşhis konulunca büyük ihtimal herhafta bebek gelisimne ve her gün de tansiyona bakilicakdır diye düşünüyorum sence ? Tansiyonum sana göre yüksek bu arada . Ama internette 14ve üzeri kötü diyor anlayamadim gittiCekirdek dedin de ben onceki gun dunyanin cekirdegini yemistim cok tusluydu. Ya cnm o dedigin kisilerin tansiyonu demekki hep yuksekti baslarda preeklamsi gelismistir ve bebekleri gelişmemiştir. Benim o zmaan yeni yeni basladi ve cok sukur bebegi etkilememisti. Seninkinin de masallah gelisimi iyi. Demek ki baslangicta. Insallah mudahale ederler de bebek.sonuna kadar bekler. Ama ne olur ne olmaz yatış falan verseler cantan hazir olsun cnm bnce. Cunku yatis verip uzun sure takip etmek isteyebilirler.
Birde senin tansiyonun kontrollerde mesele normalde hep kac cikardi. Simdi kac
Evet benim simdi olctum 10 6 cikti. Yani onceki gebelikte 9 6 cikardi hep. Protein ciktginda 12 gibi oldugunu hatirliyorum... simdiki doktorum 14u gorursen hemen geleceksin diyor. Ama öncekinde 12de protein çıkmıştı. Allah korusun o değerleri gorsem zaten hemen tahlile koşarım. Ins ikimiznde bisey cikmaz.... stres yapma yalnız. O da tetikler.Kabak çekirdeğinin içinde magnezyum var diye ben de yiyecektim . Ayran içtim onun içinde de kalsiyum magnezyum var . Magnezyum ilacı alıyorum ama , yinede ek olarak bişeyler tüketmeye çalışıyorum . Preeklamsi lere magnezyum takviyesi yapiliyomus öyle okudum. 22 haftada ,11/7 25 hafta da 12 /7 31+4 günlük dün ölçtuler 12/7 çıktı yine . İdarimda ilk defa protein çıktı . Geçen hafta ici başladı gece kasik ağrısı ve bulantı . Başlangıçtir inşallah canım ya . Zaten kesin teşhis konulunca büyük ihtimal herhafta bebek gelisimne ve her gün de tansiyona bakilicakdır diye düşünüyorum sence ? Tansiyonum sana göre yüksek bu arada . Ama internette 14ve üzeri kötü diyor anlayamadim gitti
İnşallah canım ya inşallah ikimizde bu sinsi şey den kurtuluruz. Öncekinde Dr un hiç riske girmemiş , 36 hafta olduğun için büyük ihtimal . Çünkü 36 da alıyorlar 37 i bekleyen çok az var . Sen kaç haftaliksin canım . İlk gebelikte geçiren 2. Gebelikte kontrol altında olması gerekiyor diye okudum . Sen sürekli idrar tahlili vs yaptır canım Allah korusun ya 1 hafta önce başladı çünkü benim şikayetlerim . Senin ki direk tansiyon la başlamış demekki , benimde bulantı ve kasik ağrısı . Aslında ne kadar normal şeyler değil mi gebelikte . Bulantı baş ağrısı kaşık ağrısı , hormonlar dan dolayi tansiyon da düşer yükselir . Bunları çok aşırı da yasamadik ama ne bileyim . İmtihan diyorum . Morelimi yüksek tutuyorum . Kizimin odasın da kuran okuyorum orda namaz kılıyorumEvet benim simdi olctum 10 6 cikti. Yani onceki gebelikte 9 6 cikardi hep. Protein ciktginda 12 gibi oldugunu hatirliyorum... simdiki doktorum 14u gorursen hemen geleceksin diyor. Ama öncekinde 12de protein çıkmıştı. Allah korusun o değerleri gorsem zaten hemen tahlile koşarım. Ins ikimiznde bisey cikmaz.... stres yapma yalnız. O da tetikler.
Yatış meselesini bilmiyorum ama protein yüksek çıkarsa yatis verebilir bir süre cnm. Ins yuksek cikmaz
tam olarak bu tansiyon problemimi yoksa böbrek mi ? Yani stres duygusal stres protein kaçağı yaparmi acaba . Çünkü hastaneye gitmeden önceki 2 gün bişeye çok çok üzüldüm . Doktoruma soracağım pazartesi bakalımEvet benim simdi olctum 10 6 cikti. Yani onceki gebelikte 9 6 cikardi hep. Protein ciktginda 12 gibi oldugunu hatirliyorum... simdiki doktorum 14u gorursen hemen geleceksin diyor. Ama öncekinde 12de protein çıkmıştı. Allah korusun o değerleri gorsem zaten hemen tahlile koşarım. Ins ikimiznde bisey cikmaz.... stres yapma yalnız. O da tetikler.
Yatış meselesini bilmiyorum ama protein yüksek çıkarsa yatis verebilir bir süre cnm. Ins yuksek cikmaz
Bak stres yapma üzülme tansiyonunu cikarir bunlar allah korusun. Bende tansiyondan degilde normal enfeksiyon varmi diye tahlil istedi dr orda protein gordu malesef. Ikinci gebelikte de risk oluyormuş evet. Bakalim ins duzene girer hersey.İnşallah canım ya inşallah ikimizde bu sinsi şey den kurtuluruz. Öncekinde Dr un hiç riske girmemiş , 36 hafta olduğun için büyük ihtimal . Çünkü 36 da alıyorlar 37 i bekleyen çok az var . Sen kaç haftaliksin canım . İlk gebelikte geçiren 2. Gebelikte kontrol altında olması gerekiyor diye okudum . Sen sürekli idrar tahlili vs yaptır canım Allah korusun ya 1 hafta önce başladı çünkü benim şikayetlerim . Senin ki direk tansiyon la başlamış demekki , benimde bulantı ve kasik ağrısı . Aslında ne kadar normal şeyler değil mi gebelikte . Bulantı baş ağrısı kaşık ağrısı , hormonlar dan dolayi tansiyon da düşer yükselir . Bunları çok aşırı da yasamadik ama ne bileyim . İmtihan diyorum . Morelimi yüksek tutuyorum . Kizimin odasın da kuran okuyorum orda namaz kılıyorumgözlerim dolu dolu . 24 saat tahlilden önce kendimi uzmemeye çalışıyorum ama tedirginim ,bu hali biliyorsun Allahım yardım etsin bizlere . Sağlıkla kucağımiza alırız inşallah .
Cnm tek sebep tansiyon deniliyor. Yani tansiyon yükselince damarlarda bi problem oluyor ve vucuttaki proteini atıyor. Eğer üzülduysen belki tansiyonun yukselms olabilirtam olarak bu tansiyon problemimi yoksa böbrek mi ? Yani stres duygusal stres protein kaçağı yaparmi acaba . Çünkü hastaneye gitmeden önceki 2 gün bişeye çok çok üzüldüm . Doktoruma soracağım pazartesi bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?