2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ne dedikleri belli degil.
Niye farkli farkli konusuyorlar anlamiyorum.

Guzel duruyor canim hic fikrim yok uygunmus fiyati da .

Belki daha dusecekti canim normalde tuttu oyle dusun.ben ilk hamileligimde kullanmadim son aylar dr busekilde masada kalirsin demisti igne vermisti.

Kan tahlili oluyor canim .ates yapmisti

Yaptir canim bende yaptiracagim buara .

Aynen sevinin mi uzulimmi hiç birşey anlamıyorum artik

Ay evet senin daha da düşükmüş :KK43:
Benimki önceki testlerde de buna yakın çıkmıştı. Ona rağmen düşük dediler Can'ım. Yani ilaç kullanmama rağmen yükselmemiş olması sinir bozucu. Daha doğrusu benim asıl sıkıntım kabızlık derdi. O kadar sıkıntısını çektim. Yükselmemiş olmasına sinir oldum sadece :bicak:

Doğru diyorsun Can'ım. Büyük ihtimal düşerdi kullanmasam. Ama bu da yeterli değilmiş öyle demişlerdi. Yükselmiş olsaydı iyiydi.

Kızlar kan ilaçlarınızı ihmal etmeyin benimki bi ay önce 9.7mis en son kan tahlilim doktor bunu görünce aradan bir ay geçmiş bu kesin daha düşmüştür kan takviyesi gerekebilir dedi kan grubumu sordu birazdan sağlık ocagi icin hazırlanıp gideceğim. Benim ilacım ben içtikten yarim saat geçmeden kusuyorum bunu doktora demiştin ama doktor değişmemişti. Zeynep kamilde bana bi ilaç yazdı bakalım nedir bu gün alicam. Ilk hafta tok karna iç dedi. Doğumda kan kaybi felan acil toparlamak lazim

Canim demirden emin değilim hgb dışında bakmıyor olabilirler bi sorman lazım. Ben üniversite hastanesinde baktırıyorum o daha garanti sonuçlar veriyor. Aile hekimliğinde bakılanlarda farklılık ya da yanlışlık olabiliyor. O yüzden imkanın varsa yakinda bir üniversite hastanesine ya da devlet hastanesine gitsen daha iyi olur
Anladım peki endokrine mi gitmem lazım

İnşallah düzelir o kadar protein agorlıklı yiyorum ki ama pek ekmek falan yemiyorım. Gerci yapabilecegim bişey yokmus. Biraz korktum acıkcası iki haftada bir cagırcam dedi zaten kontrol amaclı.bi istirahat olayını yapamadım su hamilelikde eşim de sagolsun hiç

işte cok endise yapmak istemiyorum ama yine de korkuyorum kilosu 1300 cıktı normalde 28+3 plması gerekiyo iki haftada bir gorucem dedi. Hatırlatmak gibi olmasın ama sende problem neydi
Ayy lütfen boşuna germe kendini maşallah yavrun 1300 gram sen gerilik ten bahsediyorsun.. RabbRa bağışlasın.. Gayet güzel yavrunun kilosuda ben 26 haftalık gitcem kontkont 700 gram oldumu diye içşm içimi yiyor . Gelişim geriliği yüzünden kaybettim yavrumu 26 hafhafta doğdu 12 gün sonra vefat etti ... Ömrü yokmuş nasibi yokmuş.... Bu yavrularımızda Allah a emanet kapalı kutu duayla bekliyoruz

Benım ilk kasık hizasında basladı ve 14 haftada falan basladı gitgide yukarı cıkıyo. Bu rahmin büyümesi ve yukarı cıkmasından kaynaklanıyorsmus yerinin degismesi. Benimki cogunlukla gobek deliği altında rahat bir el büyüklüğü kadar oluyo. Örnegın ayaktayım agrının geldiğini hissediyorum uzanmazsan agrı ve sertlık olarak gecıyo ama sırt üstü uzanırsam karnım daha dar kaskatı bir halde oluyor. Dokundugumda daha hashas hafif uyusma yapan bişey dokunuyorum. Agrının gelişi, kasılma, sertleşme ve yavaşça çözülme oluyo içinde biraz su dolu balonu sıkarsın bitiyerde su birikir ya onun gibi karnımın şekli degısıyo resmen. Mesela çoğunlukla her sabah uyandıgımda oluyo doktoruma soyledim o cogu gebe de olur tuvalete sıkısma kaynaklı falan dedi.
Doğru drmiş her sabah kalktığımda sıkışıksam eğer aynen tarif ettiğin gibi oluyo bebek biyerde toplanıyo sancı böyle bişey değil canım ağrılı bişey bu ise içinde hissettiğin sertliğin verdiği rahatsızlık hibig

Kızlar günaydın. Çoğumuzun doğumu ramazana denk geliyor sanırım değil mi:)
Evet inşallah canım ama çoğunun sanırım ramazan dan hemen önce sezeryan olacaklar var ben gibi mesela Allah nasip ederse ramazanda kucağımda olmayı nasip etsin Rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli bayrama yavrularımızla girelim İnşallah

Kızlar ağlamaktan içim çıktı
Öksürük ciğer ağrısı nedeniyle göğüs hastalıklarına çıktım kan tahlili yaptı
Crp değerim referans 0-6 iken 71 çıkmış yani enfeksiyon var demek
Doktor illa röntgen dedi, kendi doktorum ile konuşturdum o da çekilebilirsin dedi
Aşağı inmişken ağlayarak yapamadım çıktım yine doktora ben yapamıcam, kahve bile içmiyorum ona bir şey olcak diye dedim
Yazı aldı benden röntgeni kabul etmedi diye, senin hayatın daha önemli dedi
8 tane iğne ve 2 tane ilaç yazdı 7 gün rapor verdi
Ptesi mutlaka tekrarlayalım crp testini dedi
Doktorum yazdığı ilaçları kullanabilirsin diyo ama ona bile içime rahat değil hala ağlıyom bebeği de strese sokuyom
sofiarya sofiarya crp değerim çok yüksek nette çok kötü şeyler yazıyo
Napçağımı şaşırdım
tatlım sakin ol,CRP değerin öyle çok çok çooooook yüksek değil,CRP değerinin yüksek olması öldük bittik demek de değil. röntgeni de çektirebilirdin aslında ama çok ta gerek yok,antibiyotiği kullnamamazlık etme,kullan 3-4.günden sonra CRP değerinin düştüğünü göreceksin.. doktorda doktormuş hee malmıdır nedir? ne korkutuyor bu kadar,CRP dediğin dandik enfeksiyonlarda bile kanda yükselen bir enzim değeri,çocuklarda CRP nin bademcik enfeksiyonlarında falan 180leri vurdugunu görürsün,bişey olsa onlara olur. ayrıca röntgene de ne gerek var,dinlesin ciğerlerini steteskopla yetmiyor.ii bir hekim dinleme bulgusuyla anlar içerde ne olup bittiğini,sen hiiiç canını sıkma bişey olmaz basit bir bronşit bronşiyolit tarzı enfeksiyondur geçer gider ilaçlarını kullanınca CRP yi de kafana takma. yakın zamanda üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiysen grip gibi mesela ilaç falan da kullanmadıysan o dönem ciğerlere inmiştir hepsi bu..korkmaa sana da bebeğine de bişey olmaz dinlen ilaçlarını kullan ama mutlaka ;)

Kızlar Bu gün doktora gittim birşey anladıysam ne olim kalbindeki şey perinotoloji yök gibi birşey demişti bu günkü doktor kalbindeki şey hâlâ duruyo diyo perinotoloji kafası 8.1 ölçmüştü beni bırakan doktor 9 ölçmüştü bu günkü doktor 7.8 ölçtü ve 8 on oldumu hidro sefali dedi kanim cok dusmus saglik ocagi tam kan sayimi yaptir dedi kan takviyesi bile gerekebilir sana dedi. Iki üç hafta sonra tekrar gideceğim. Ben bu işten birşey anlamadım. Soru sormak isterimde hep susturdu bi iki şeye cevap verdi kafam bi milyon üstelik 2 sene kızımın üstünden geçtiği için normalde dogurtabilirlermis
Canım bence doktoruna sorularını sor. Susturuyorsa ben anlattıklarınızdan bişey anlamadım beni daha detaylı bilgilendirir misiniz de. Eğer önemli bir şey varsa sana bilgi vermek zorunda. Bir de bu söylediğin kafasını ölçtü dediğin başının çap değeri olmalı. Yani bpd diye geçer. Ve 29. Haftada olması gereken en yüksek değer 7,8 cm. Senin değerin de bu zaten. Bana kalırsa şimdilik bir problem yok. Benim geçen hafta ölçüldü. 25+6 daydık o gün 7,04 cm çıkmış. Seni neden bu kadar korkuttuklarını anlamaya çalışıyorum. Bir de kafa içi sıvılarına bakmış olması gerekir bir anormallik gördü mü? Eğer bu kadar aklına takılıyorsa bence başka bir doktordan daha fikir alabilirsin. Kafa çapı için tablo yüklüyorum buradan da inceleyebilirsin canım.

Eklentiler

• 438E49B7-E5E5-4707-BE62-6BFCF215BCD8.webp
    438E49B7-E5E5-4707-BE62-6BFCF215BCD8.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 101
Kızlar ebebek ten bildirim geldi. Bu araba tekrar stokta diye. Ben bunu almayı düşünmüyorum bilgim de yok. Sizin için paylaştım. 1799 dan 799 a düşmüş. Yorumlara göz gezdirdim genel olarak iyi demişler. Hangi arabayı alacağına karar veremeyen ya da uygun fiyatlı bir araba düşünen varsa araştırabilir bence. Travel sistem ve güzel duruyor.

Fiyat herzaman ayni zaten canim model cok hos dunde bi arkadas sordu bu arabayi. Bende almayi dusunuyorum ama siyah rengi suan stokta yok sansima :işsiz:

Ben pes ediyorum cogu zaman .okulda odul olarak verilir serviste verilir .dedeler alir .teyzeler getirir komsu verir.
Elbirligiyle zehirliyoruz cocuklari.
Iyi birsey olsa bukadar insan israr etmez zararliyla hmn bi tesvik.

Sorma bu akşam misafir gelecek oğluma soruyor sana ne alıyım bilmiyorum ki anne hiçbir şeye izin vermiyor sinirlerim zıpladı
Bende dedim portakal al güzelse bize vermez kendi yer olmadi kuruyemiş al. cantamda kek çubuk kraker vs taşımam ben onun yerine kuruyemiş karıştırıyorum onu tasiyorum. Ceviz badem fındık uzum leblebi incit kayısı ohhh miss.

Kan ilacı kullanıyorum ama kanımda hiçbi değişiklik Yok. 11.9 çıkmış yine :KK43:
Gynoferro ilacım. O kadar kabızlık derdini çektim bir de :/
Canım çok düşük değil aslında.sen yinede yemeklerle beraber yoğurt,ayran süt gibi şeyler tüketme.yemeklerle beraber turunçgil tüketmeye çalış.miden iyiyse salatayı bol limonlu tüketebilirsin yada yemekle beraber portakalda emilimi artiriyo.bide ben hem tatlı istediğini bastırsın hemde kan yapımını artırsın diye ara öğünlerde ya çekirdekli kuru siyah üzüm yada kuru beyaz dut kurusu yiyorum. Bide hafta sonu bi yerde bebek göz gelişiminde beyaz dut kurusunun çok faydalı olduğunu dinlemiştim

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim
İğnemi oldum, yarın bir başka doktora daha görünücem bakalım o ne dicek
O da illa röntgen derse naparım bilemiyorum
Biraz daha rahatladım bunu da atlatırız Allahın izniyle

Canım sen yine git doktoruna.bende 5.ayda kullanmak zorunda kaldım.iki kadın dogumcuyada sordum zararı olmaz antibiyotik in dediler. Su anda bebistede bi sıkıntı yok çok yok hatta gelişimi önden gidiyo.içini ferah tut buda gelip geçecek

Canim sen bu bahsettigin arabayi magazada kendin inceledin degil mi Yoksa fotograftan gördüğün mü hosuna gitti?

Gynoferro ben de kullaniyorum baska da bir sey vermedi bana doktor Omega 3 veya vitamin kullanmiyorum baska :s

Yasamaz mıyım Su aralar azaldi hatta sabahlari elim kolum uyusmus olarak uyaniyordum ben Birkac gece o ağriyla uyandigim bile oldu Tsh icin takibe gittigim endokrin doktoru ilac kullanimina gerek yok vs deyince oluruna biraktim Dedigim gibi azaldi ama tam bitmis degil

Ah canim ya bende de var bir haftadir falan yediklerim göğüs hizasinda kaliyor bir turlu inmiyor gibi asagi Hatta geri agzima geliyor Nefesim tikaniyor vs vs Dun aile hekimine gitmistim bu anlattiklarin reflü dedi bir surup yazdi ama doktoruna da sor kullanmadan once dedi Daha soramadim Hem cok acikiyorum hem de yemeye korkuyorum berbat bisey
ben de aynıyım, gaviscon içiyorum biraz rahatlatıyor

Fiyat herzaman ayni zaten canim model cok hos dunde bi arkadas sordu bu arabayi. Bende almayi dusunuyorum ama siyah rengi suan stokta yok sansima :işsiz:
Doğrudur canım, benim bilgim yok dün bildirim gelince paylaştım. Dün her rengi vardı sanırım yaa bakmıştım ben. Tekrar denk gelirsin inşallah.
Ben de alacağım arabayı kırmızı siyah istiyorum. İndirimdeyken sadece siyah vardı almadım. Şimdi de indirim olsun diye bekliyorum. Inşallah olur tekrar.

Back
X