2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar şeker yüklemeni yaptım. 50 lik yapıldı bakalım sonuç nasıl çıkacak. Kendimi cok iyi hissediyorum. Ama Biraz korku var gibi:KK17:
Bende tedirgin olmuştum. Gebelikten önce insülin direnci olmasına rağmen normal çıktı değerim şükür. Korkmayın eğer çıkarsada önlem almış olacaksınız. :)

Merhaba kızlar bugün şeker yüklemem vardı herşey yolundaymış bebiş de ii şükür fakat kafası rahme baskı yapıyor dikkat et ayakta kalmamaya çalış dedi doktor erken doğum riski falan değildir bu değil mi.

Bir de ilginç bir tesbitimden bahsetmek istiyorum size. Ben ayağımın altına yazı yazdırınca gıdıklatınca mı diyeyim artık size çok rahatlarım hiç huylanmam bu esnalarda bebiş de hep hareket halinde oluyor bi deneyin isterseniz bebiş hareket etmediğinden korktuğunuzda çikolata yemek yerine ben bunu yapıyorum bi açıklaması var mı onu da bilmiyorum :halay:

Bir de ilginç bir tesbitimden bahsetmek istiyorum size. Ben ayağımın altına yazı yazdırınca gıdıklatınca mı diyeyim artık size çok rahatlarım hiç huylanmam bu esnalarda bebiş de hep hareket halinde oluyor bi deneyin isterseniz bebiş hareket etmediğinden korktuğunuzda çikolata yemek yerine ben bunu yapıyorum bi açıklaması var mı onu da bilmiyorum :halay:
Çok enteresan bşr tespit. Akşam deneyeceğim

Kızlar merhaba. Birşey sormak istiyorum.:eek: şu yalancı kasılmaları bana aydınlatabilecek olan varmı. Ağrım sızım yok ama bazen sertleşiyor karnım. Yani çözemiyorum nasıldır neyin nesidir. :KK51: ilk gebeliğim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:KK54::KK200:

Ay canim aklima ceyiz dönemindeki bi alisverisim geldi Kütahyaya gitmistik ve ordaki magazalardan yemek takimi isini halledelim dedik
Bi magazada modeli sectim 1100 tl dediler ama nakit 1000 tl dediler Iyi bi düşünelim daha buralardayiz dolasalim bi dedik Oyle deyince adamlar bu fiyat suan alırsanız gecerli gidip tekrar gelirseniz 1100 tl ye veririrz dedi
Yuh dedik bu ne bicim tavır
Ordan çıktık dolasa dolasa ayni takimi 750 tl.ye bulduk ufak bi pazarlıkla 700e almis olduk
Bu da boyle bi tecrübe oldu bize

Işte tavır insanı olumsuz etkiliyor ama siz şanslıymışsınız daha ucuza bulmuşsunuz canım, sanırım ben daha pahalıya alacağım :110: kısmet artık :)

Kızlar merhaba. Birşey sormak istiyorum.:eek: şu yalancı kasılmaları bana aydınlatabilecek olan varmı. Ağrım sızım yok ama bazen sertleşiyor karnım. Yani çözemiyorum nasıldır neyin nesidir. :KK51: ilk gebeliğim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:KK54::KK200:
Bebeğin poposu ya da başı diye düşünüyorum çünkü sancısı olan arkadaşlar nefesimiz kesiliyor falan diyorlar, benim öyle olmuyor yumruk gibi sertleşiyor dokunduğumda okşadıgımda yavaş yavaş gidiyor ya da diğer tarafa kayıyor. Bir sancı bu kadar tatlı olamaz diye düşünüyorum :KK200:

Benım ilk kasık hizasında basladı ve 14 haftada falan basladı gitgide yukarı cıkıyo. Bu rahmin büyümesi ve yukarı cıkmasından kaynaklanıyorsmus yerinin degismesi. Benimki cogunlukla gobek deliği altında rahat bir el büyüklüğü kadar oluyo. Örnegın ayaktayım agrının geldiğini hissediyorum uzanmazsan agrı ve sertlık olarak gecıyo ama sırt üstü uzanırsam karnım daha dar kaskatı bir halde oluyor. Dokundugumda daha hashas hafif uyusma yapan bişey dokunuyorum. Agrının gelişi, kasılma, sertleşme ve yavaşça çözülme oluyo içinde biraz su dolu balonu sıkarsın bitiyerde su birikir ya onun gibi karnımın şekli degısıyo resmen. Mesela çoğunlukla her sabah uyandıgımda oluyo doktoruma soyledim o cogu gebe de olur tuvalete sıkısma kaynaklı falan dedi.
Canım okulda acele okumaya çalıçtım cvp verdimmi onu bile bilmiyorum çok teşk ederim ciddi sıkıntı değilse sorun yok ozaman

Kızlar rutin test için endokrine gitmem normal ozaman Burdaki ünv hastanesi endokrin dr çok gıcık da ondan soruyorum

tatlım sakin ol,CRP değerin öyle çok çok çooooook yüksek değil,CRP değerinin yüksek olması öldük bittik demek de değil. röntgeni de çektirebilirdin aslında ama çok ta gerek yok,antibiyotiği kullnamamazlık etme,kullan 3-4.günden sonra CRP değerinin düştüğünü göreceksin.. doktorda doktormuş hee malmıdır nedir? ne korkutuyor bu kadar,CRP dediğin dandik enfeksiyonlarda bile kanda yükselen bir enzim değeri,çocuklarda CRP nin bademcik enfeksiyonlarında falan 180leri vurdugunu görürsün,bişey olsa onlara olur. ayrıca röntgene de ne gerek var,dinlesin ciğerlerini steteskopla yetmiyor.ii bir hekim dinleme bulgusuyla anlar içerde ne olup bittiğini,sen hiiiç canını sıkma bişey olmaz basit bir bronşit bronşiyolit tarzı enfeksiyondur geçer gider ilaçlarını kullanınca CRP yi de kafana takma. yakın zamanda üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiysen grip gibi mesela ilaç falan da kullanmadıysan o dönem ciğerlere inmiştir hepsi bu..korkmaa sana da bebeğine de bişey olmaz dinlen ilaçlarını kullan ama mutlaka :KK66:
Canım çok teşekkür ederim
Bugün başka bir doktora çıktım, o dinledi muayene etti
Bir ses duysaydım ya da su toplamasından şüphe etseydim röntgen isterdim ama duymadım bir şey şimdilik gerek yok dedi
O antibiyotik iğne çok iyi onu kullan mutlaka dedi
Bugün kadın doğumcuma da gittim bebeğim gayet iyi göründü
Yarın şeker yüklemem diğer testlerim var, yaptır onları bu enfeksiyon etkilemez dedi
Dün beni panikleten doktor aradı bugün nasıl oldum diye
Crp testini yarın bi yeniliyelim dedi
Sadece 4 iğne olmuş olcam hemeb etki eder mi bilemedim
Yaptırtayım bari

Merhaba kızlar bugün şeker yüklemem vardı herşey yolundaymış bebiş de ii şükür fakat kafası rahme baskı yapıyor dikkat et ayakta kalmamaya çalış dedi doktor erken doğum riski falan değildir bu değil mi.
Bu haftalarda dönmesi gerekiyormuş gayet normal bir durum olması gerekiyor. Benim dün doktor kontrolüm vardı bebeğim hala dönmemiş doktorum dert etme nasıl olsa sezeryan olacaksın dedi.

Bu haftalarda dönmesi gerekiyormuş gayet normal bir durum olması gerekiyor. Benim dün doktor kontrolüm vardı bebeğim hala dönmemiş doktorum dert etme nasıl olsa sezeryan olacaksın dedi.
Aman ii bari çok teşekkür ederim ayakta kalma diyince doktor sıkıntı mı ki dedim sormak da aklıma gelmedi

Sorma bu akşam misafir gelecek oğluma soruyor sana ne alıyım bilmiyorum ki anne hiçbir şeye izin vermiyor sinirlerim zıpladı
Bende dedim portakal al güzelse bize vermez kendi yer olmadi kuruyemiş al. cantamda kek çubuk kraker vs taşımam ben onun yerine kuruyemiş karıştırıyorum onu tasiyorum. Ceviz badem fındık uzum leblebi incit kayısı ohhh miss.
Yani daha ne olsun .bende oyle dicem bizimkilere caliyorum busozlerini tuttum:anneadayı::KK200:
Kızlar şeker yüklemeni yaptım. 50 lik yapıldı bakalım sonuç nasıl çıkacak. Kendimi cok iyi hissediyorum. Ama Biraz korku var gibi:KK17:
Temiz cikar insallah canim :KK200:
Slm kızlar, epeydir pek giremedim buraya arada sırada okudum çıktım, bugün kontrolüm vardı, şu an hastanedeyim enfeksiyon şüphesinden tahlil verdim sonucunu bekliyorum ve nihayet cinsiyetimizle ilgili bir şey öğrenebildim artık çok mutlu oldum "eğer pipisini saklamıyorsa kız ":KK36:dedi, hepimiz sağ salim kucağımıza alalım inşallah :dua::dua::dua::dua::dua::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::KK200::anne::anneadayı:
Hayirlisiyla gelsin prenses ozaman .:halay::KK200:
Olabilir canim kendini yormayacaksin demekki

Bise sorcam bunu nasil farkettin cok merak ettim :)

Canim benim sancim oluyor .belimden asagi rahmime dogru bi kasilma hissediyorum.karnimda sertlesiyor.dr nagnezyum verdi.normal olur olur dedi .
Bildigin rahatsiz edici bi kasilma hissediyorsun yani

Esimle ne bebek arabasi ne de yatak konusunda anlasabiliyoruz. Bugunguya dolasip karar verecektik. Beni o kadar sinir etti mi ne yaparsa yapsin hangisini alacaksa alsin. Fikrimi zerre kadar soylemeyecem su saatten sonra.
Canim sen kullanacaksin tribini at ve sonra sen sec yinede ona birakma .baska yerden cikar kizginligini psikologum boyle diyordu bna birzamanlar :))

Yoğunluğumda dolayı anca yazdım kusura bakmayın. Son düzlüğe girdik bile :skandal: çok heyecanlıyım bu konuda. Son 86 gün. Hem zaten tam günü gününe gelecek diye bi kaide yok. Böyle düşündükçe daha da heyecanlanıyorum:anneadayı::nazar::KK49:
Aynen oyle gercekten cok az kaldi :)
Ben cok gidiklanirim :) deneyemem ki:)

Hani boyle birden bire kosmaya baslarsin. Nefes nefese kalirsin. O ara karin bosluguna bir sanci girer ya, dalağım şişti falan deriz hatta :) o sancinin gobeginde ve biraz daha siddetli oldugunu dusun, tabi bir de kaskatı. Ben de 2-3 sefer oldu ama cok uzun surmedi bir iki dk da gecti. Ama gercekten siddetliydi. Ben boyle tarif edebilirim :)

Back
X