- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 43
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #24.661
doktormu istedi 100 luk yapilmasini
Göğüs pedi göğüs ucu yarayken kullanılmıyor maalesef. Yarayı arttırıyor iyileşmeyi geciktiriyor. Kalkan müthiş bişey yara olmasa bile tahriş vs durumumda tene temas etmemesi için çok hijyenik. Ben aldım şimdiden. İlk kızımda göğsüm sadece tahriş olmuştu ilk günden kalkan takmıştım ona bağlıyorum sebebini.Arkadaslar yardımmm lütfen :)
kafam çok karışık? Göğüs pedi lazım olur mu? kimi hijyenik değil diyor, kimileriniz almış
aventin göğüs kalkanı lazım mı? kimi almş kimi gereksiz görüyor??
almalı mıyım? yoksa gereksiz mi?
bide gümüş kapaklar çıkmış, onlar çok pahalı malesef, gümüşün iyileştirici etkisini biliyorum, yara vs olunca gümüş süreriz biz, hemen toparlar. onun için illa bu gümüş kalkanı almaya gerek yokbence bu kadar paraya.
ama göğüs pedi ile avent kalkan arasında kaldım. alan yada kullanan var mı??
Canım şeker yüklemesi çok önemli bence. Sen sor istersen. Mail yoluyla. Belki gözünden kaçmıştır doktorunun.Şeker yuklemesini sormuştum canım. Ne zaman yapılması gerekiyor ve herkes yaptırıyor mu diye. Eşim canan karatayi dinleyince pek sıcak bakmadı doktor da bilgilendirmedi bu konuda. İlk bebek olunca insan bişey bilmiyor işte böyle.
Ya göğüs uçlarının acımasi mi gerekiyo.. benim öle değil..herkesin oylemi.. kafamda deli sorular..
Ya benim uçları koyulasmadi daha, herkesin koyulasiyormuymus..birde benim göğüs uçlarım hiç yok... Allah nasip ederse emzirmeyi,biraz zor olacak gibi..Canim ben pek sudyen kullanan biri değildim sadece dışarı çıkarken takiyordum o yüzden ilk aylarda çok hassastı ve bir yere değince aciyordu. Atlet sürtününce daha çok aciyordu. Şimdi o kadar hassas değil. Uçları koyu ama sertleşme yok. Uçlarında süt kristalleri oluştu sadece krem rengi onlar var
Kızlar dalan granül sabun organik ve çok tavsiye ettiler diye 4 ay kullandım. Kızım da egzama oldu. Doktora gittim o yönlendirdi. Hiç aklıma deterjan gelmemişti. Meğer durulanmıyormuş. Birsürü de yorum okudum sonra nette gerçekten herkes durulanmıyor yazmış. Sonra sıvı deterjana geçtim omo vardı. Şimdi bizim sıvı deterjandan kullanırım benCanım beyaz ve pembe sari gibi açık renkleri birlikte atabilirsin , cirt kırmızı falan ayrı yıka istersen belli olmaz. 30 derecede yika, yeni şeyler zaten tekstil kokusu geçsin yeter. Bide ben hacisakir sabun tozu aradım hep lavantaliydi dalan in bitkisel sabun tozunu aldm. Sıvı deterjanlara bebek için yazsa da kimyasal vardır diye guvenmiyorm en iyisi sabun tozu bence. Bebek alerjik falan olursa bide ben hassasim çünkü . Kolay gelsin canim
Magnezyum doktor vermedigi icin mi kullanmiyorsun yoksa ozel bir sevebi var mi? Benim de geceleri bacagima sık sık kramp giriyor ama kullanmak istemiyorum. Kasilmalari engelledigi ickn beni tedirgin ediyor. Sanki dogum kasilmalarini da engeller dogumum zorlasir veya kasilmalarinin basladigini hissedemem diye endiseye kapiliyorum.
Kızlar dalan granül sabun organik ve çok tavsiye ettiler diye 4 ay kullandım. Kızım da egzama oldu. Doktora gittim o yönlendirdi. Hiç aklıma deterjan gelmemişti. Meğer durulanmıyormuş. Birsürü de yorum okudum sonra nette gerçekten herkes durulanmıyor yazmış. Sonra sıvı deterjana geçtim omo vardı. Şimdi bizim sıvı deterjandan kullanırım ben
teşekkür ederimGöğüs pedi göğüs ucu yarayken kullanılmıyor maalesef. Yarayı arttırıyor iyileşmeyi geciktiriyor. Kalkan müthiş bişey yara olmasa bile tahriş vs durumumda tene temas etmemesi için çok hijyenik. Ben aldım şimdiden. İlk kızımda göğsüm sadece tahriş olmuştu ilk günden kalkan takmıştım ona bağlıyorum sebebini.
Canım şeker yüklemesi çok önemli bence. Sen sor istersen. Mail yoluyla. Belki gözünden kaçmıştır doktorunun.
Canım göğüs ucu çıkarticı var herkes onu baya övüyor.sıkıntı olmaz emin ol onu dert etmeYa benim uçları koyulasmadi daha, herkesin koyulasiyormuymus..birde benim göğüs uçlarım hiç yok... Allah nasip ederse emzirmeyi,biraz zor olacak gibi..
teşekkür ederim :) ped de alayım ozamanBen göğüs pedi kullandım ama kalkan kullanmadım. Kalkan cok catlarsa ve dayanamazsan alirsin ama Bence göğüs pedi çok gerekli sütun akarsa en azından kıyafetine geçmiyor. Hatta bir gogusunu emzirirken diger gogusun biraz sızdırıyor
aslında evet mantıklı olan bu sanırım. mantıgım şuydu, internetten alacaktım, gelmesi 3-4 günü buluyor, o süre zarfında sıkıntı olmasın diye. yaşadığım ilçede yok çünküCanım benim fikrim göğüs kalkanını ihtiyacın olursa al belkide göğüsün çatlamayacak
teşekkür ederimBen aldım canım sütun aktığı da dışardan belli olmuyor en azından üstün basın batmiyo yatagi islatmiyo falan :)
Canım bu konu çok karışık, kimisi yapılmalı diyor kimisi gerek görmüyor. Benim dr um perinatalog ve yapılması gerektiğini belirtti. 75 lik ve aç karnına yapılmasını istedi. İyi ki yaptırmışım çünkü birinci saat şekerim yüksek çıktı. Şimdi dikkat ediyorum yediklerime. Evde cihazla kendim ölçüyorum her sabah açlık ve tokluk.Şeker yuklemesini sormuştum canım. Ne zaman yapılması gerekiyor ve herkes yaptırıyor mu diye. Eşim canan karatayi dinleyince pek sıcak bakmadı doktor da bilgilendirmedi bu konuda. İlk bebek olunca insan bişey bilmiyor işte böyle.
magnezyum eksikliğinizden dolayı kasılmalarınız oluyor diye biliyorum. Doktor bana da verdi kasılmamlarım olmadıgı halde, ama ben içmiyorum artık çünkü her gece yatmadan önce bir büyük tabak yoğurt tüketiyorum faydası var sanırım. yada kasılmaların baslaması için erken mi? bilmiyorum :) kendinizin mayaladıgı ev yoğurdunu mutlaka deneyin, hala yine a oluyorsa demekki magnezyum eksiğiniz var ve bence kullanmalısınız ilacınızı.Magnezyum doktor vermedigi icin mi kullanmiyorsun yoksa ozel bir sevebi var mi? Benim de geceleri bacagima sık sık kramp giriyor ama kullanmak istemiyorum. Kasilmalari engelledigi ickn beni tedirgin ediyor. Sanki dogum kasilmalarini da engeller dogumum zorlasir veya kasilmalarinin basladigini hissedemem diye endiseye kapiliyorum.
Bende yaşıyorum ama benim gece kramplarım çok oluyor. Gündüz pek birşey yok. Banada magnezyum verdi. Az kaldı. Son 10 hafta.Merhaba hamiş arkadaşlarım. Bugün doktor kontrolümüz vardı. Alt karnımda birkaç gündür hissettiğim kasılma tipi ağrıdan ve bacaklarımdaki huzursuz bacak sendromundan çok muzdarip olduğumu söyşeyince magnezyum ilacı verdi. Günde 2 defa iç dedi. Ayrıca HGB değerim 10’a düştüğü için demir ilacını da günde 2’ye çıkardı. Var mı benzer durum yaşayanlar? Sizin doktorlarınız ne tavsiye etti? Huzursuz bacak her geçen gün dayanılmaz bir hal alıyor, hem gece hem gündüz sürüyor artık ve günde 1-2 saat uyku anca uyuyabiliyorum
Canım bebekler için artık latex yatak öneriyorlar. Ben çilek ten sipariş ettim odasını. Önce standart yatak almıştık, sonra netten araştırınca latex e çevirdik. Istersen sende bir araştır bak.Güle güle yatsın bebeğin inşallah, ben ebebek in sitesinde yarı ortopedik bulamadım ya ortopedik vardı o yüzden merak ettim canim
Canım ablam yiğenime hacışakir bebekler için toz sabununu kullandı, bir sorun yaşamadı. Bende ondan kullanacağım kısmetse. Toz sabunu cam şişede sıcak suyla çözüp öyle kullanınca sorun olmuyor,sıvı hale geldiği için.birde netten okumuştum makinada suda bekletip öyle yıkayanlar varmış. Ya da herhangi bir kapta sıcak suda bekletip, o zaman deterjan kalmaz galiba.Hadi ya, ben de doğal olsun diye bitkisel yazıyor diye aldm hiç kullanmayayim o zaman daha yikamamistm sağol canım söylediğin iyi oldu
Olabiliyor ama tuzu kes dikkat son ayadaha çok oluyo yoksa doğum yapar yapmaz geçiyor ama sıkıntı yapıyor tuz kes su çoğaltGünaydın kızlar sabah uyandığınızda ellerinizde şişlik oluyormu ben birlaç gündür ellerimi şiş hissediyorum parmaklarımı zor hareket ettiriyorum dünde eşim ve okuldaki arkadaşım yüzün hafif şiş gibi dediler bu şişlikler normalmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?