2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım anakucağı hangi marka aldın?memnun musun?
Chicconun canım, önceleri yatmıyordu ama bir kaç gündür 20 dk falan oynuyor, uzanmaya çalışıyor, sesleri dinliyor. İki gün önce sorsan memnun değilim derdim ama şimdi tavsiye edebilirim. Bir de bu sandalye falan oluyor, 12 yasına kadar kullanılıyormuş

Eklentiler

• CDF5FCAF-0CE3-46F1-9022-FFCD8B5A7A3F.webp
    CDF5FCAF-0CE3-46F1-9022-FFCD8B5A7A3F.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 56
sofiarya sofiarya Canım aklıma gelmişken söylim ablama kendi doktoru zamanında söylemiş bazı memeler tam boşalmaya gelmiyormuş dolması uzun sürermiş meme küsmesi gibi düşün tam boşaltmayacakmışsın benimki hep sonuna kadar sömürüyor memeyi ben birde tam boşatmadan devam etmeyi düşünüyorum belki geceleri dolar memeler. Aklında bulunsun sende dene istersen

Aşılarla ilgili bende bir kaç kelam etmek isterim.

Öncelikle aşılarım otizme sebep olduğunu söylüyorlar bir kısmı doğru, şöyle ki; takip eden aşılar var ve bunlar 1 ay arayla olmak zorunda. Ancak aileler ya erteliyor ya tatile gidiyorlar dolayısı ile örneğin her ayın 1.günü olması gereken aşıyı ayın 15’inde veya 20’sinde yaptırıyorlar sonra diğer ayın aşısını da 1.gün yaptırınca arada 10-15 gün oluyor ve bu da bazı çocuklarda yapılan aşının da cinsine göre otizmi tetikliyor.

Sözün özü, her aşıyı gününde yaptırmak çok önemli. Eğer bir sebepten dolayı 3 gün ve daha fazla geç yaptırdıysanız mutlaka 2.aşıyı da tam 1 ay yani 30 gün geçtikten sonra yaptırın.

Diğer bir konuda, verem aşısı gibi ateş yapan aşılar için anneler önceden ateş düşürücü verip aşı yaptırıyor bu çok yanlış.
Bebeklerimiz bu canlı aşıları alıp ateşlenecek ki vücutları bağışıklık kazansın. Zaten her aşıda ateşi ne kadara kadar çıkmalı ve kaç saat ateşli kalmalı size bilgi veriliyor.

Ateşi söylenenden fazla olursa 39-40 gibi yada 38’de 3-4 saat sürerse tabii ki müdahale etmek gerekir. Ancak aşı öncesi asla ateş düşürücü yada fitil kullanmamak gerek.

Chicconun canım, önceleri yatmıyordu ama bir kaç gündür 20 dk falan oynuyor, uzanmaya çalışıyor, sesleri dinliyor. İki gün önce sorsan memnun değilim derdim ama şimdi tavsiye edebilirim. Bir de bu sandalye falan oluyor, 12 yasına kadar kullanılıyormuş

Canım yanlış anlama ama arka kafeste kuş mu var? Bebekle aynı odada kalmasın astıma sebep olur. Kuş tüyleri ve kanat tozları alerjik astıma sebep oluyor.

aynı şeyleri yaşıyorum, gece az emiyor ve bez kuru ya da kuruya yakın oluyor. geçen gece memeler taş gibi olmuş. zaten az sütüm o da sızmış avuç içi kadar ıslatmış üstümü ve yatağı. gün içinde yumuş yumuş sürekli memede çünkü. bir de kusma işi çıktı üç dört gündür. hasta mı ettim ki diye tedirginim. kaka zaten problem 5 günde bir yapıyor. yetemicem diye korkmaya başladım.
Yaa seninki de mi kuru kalkıyor?? Neden böyle yaa valla anlamadım,kilo alımı nasıl?

Valla az önce üşenmedim sağlık ocağına götürdüm tarttırdım 4350 geldi tam 1 hafta önce 4160dı. Ama işte bu sağlık ocağında hiç tarttırmamıştım geçen hafta doktorun tartısında tartıldı ne kadar doğrudur bilemem 200gr almış. Gayet normal gözüküyor :KK43: ay anlamadım ki ben de normal mi değil mi?? Biz istanbuldan Yalova’ya geldik birhaftadır burdayız yaz sonuna kadar da kalıcaz kısmetse yerini mi yadırgadı dicem ama yerini yadırgasa koca gece dana gibi uyumaz herhalde. Memişleri gece emmemesi Çan’ımı sıkıyor sütüm azalacak diye endişeleniyorum :KK43:
Merhabalar ben Yen'i üyeyim ama hamileliğimden beri üye olmadan hep takip ettim Mayıs annelerini. Sizin hep rahatlığınız sakinliğiniz dikkatimi çekmişti tabi bir de ebe oluşunuz. Siz bu işi hepimizden iyi biliyorsunuz ayrıca ikinci kızınız bence sakin olun süt yetmese kilo almazdı. Başka tartı da olsa ne kadar fark olabilirki neticede kilo kaybetmiyor. oğlum 10buçukla 1buçuk arası gece uykusuna yatıp sabah 9-10 gibi kalkıyordu ve öyle gece aman aman emmiyordu şu ara bu düzeni gitti bende ona hayıflanıyorum ne güzel uyuyordum diye. Sakinleşin sütünüz kesinlikle yetiyor. Halkarasında göğüslerin terbiye olmasından bahsedilir sert olmazmış ama yeterli süt olurmuş bence öyle bişeydir ki çok mantıklı sürekli semsert göğüslerle nasıl dolaşalım. Benimde çok nadir sütüm akmıştır hiç göğüs pedi kullanmadım mesela ama bir hafta olmadan Doğum kilosunu geçmişti. Hala da şükür kilo artışı iyi

Canım bizim de böyle...bütün gün emiyor bez dolusu 2-3 kaka diğer bezlerde de böyle azar azar kakalar hep çiş...gece çiş ya az ya hiç yok...bazı geceler hiç uyanmiyor sabah 5te kalkıyor bazen de 3 te bi uyanıp emiyor sabah 6da kalkıyor...ilk aya göre kilo alışı da boz uzaması da daha fazla geliyor bana 46 günlük bu arada...ama ben bunları normal buluyorum...memişler yumoş çünkü süt artık bi düzene girdi yumoşken bile sıkınca inek sağılirken fışkırdıgı gibi süt fışkırıyor ama öyle kendi kendine akıp gidip sağı solu ıslatmıyor...e daha kuvvetliler kısa sürede bolca süt emiyorlar...bazı günler gündüz bile oyle surekli mememde değil artık kızım ama öyle de olmalı...emmeli doymalı bir süre uyumalı acıkınca uyanmalı falan...hiç bunları sorun olarak görmedim ben sağlığında bişey yoksa uyusun bence uyusun da büyüsün
Ya memeleri bende çok takmıyorum hiç ek bişey de almıyorum,çok sevmem öyle ekstraları burda da söylemiştim,laktasyonda en önemli şey bebeğin emmesi,arz talep meselesi yani. Memelr Benim de yumuşak olmasına rağmen sıktımmı tazyikli fışkırıyor incecik bızt bızt :KK53: ama gece çişi soru işaretiydi hep? Aynı olan bayaa da kişi varmış normal demekki ,yani her ne kadar sistem olarak aklım almasa da hala, birçok kişide olması normal olduğu anlamına geliyor :confused:

sofiarya sofiarya Canım aklıma gelmişken söylim ablama kendi doktoru zamanında söylemiş bazı memeler tam boşalmaya gelmiyormuş dolması uzun sürermiş meme küsmesi gibi düşün tam boşaltmayacakmışsın benimki hep sonuna kadar sömürüyor memeyi ben birde tam boşatmadan devam etmeyi düşünüyorum belki geceleri dolar memeler. Aklında bulunsun sende dene istersen
Hımmm bakalım bi de onu deneyeyim ben de gece emmiyor diye gündüz gak dese Guk dese tıkalıyırum memeyi :( off şu sarılık resmen sıçtı ağzımıza yoksa ben şimdiye elli kere oturdum bunda da 3 saat kuralını. Bu çocuk biraz düzensiz saatsiz büyüyecek anlaşılan. Neyse uyuyor enazından hala buna da şükür,bir de uyku problemi olsa :deli:

Ben cok kararsizim bu konuda .
Bi uzun kol citcitli bi kisa kol alttan da giydiriyorum elleri kollari buz gb yinede
Ben de öyle yapıyorum bir de müslin ile örtüyorum uyurken karnına kadar, eldivenleri de takılı hep. Gündüzleri hep emiyor sancılı saatleri de aynı sıcaktan sanıyordum ama başka bir durum var kolik olmasından korkuyorum

Kaka bir gösterge değil önemli olan çiş, valla onu da anlamadım miktarı herkes farklı söylüyor. Benim kız gündüz foşır foşır işiyor gece çişte yapmıyor. Gece emmiyor o yüzden dicem de, e yatmadan emdiklerini işemesi lazım hiç olmazsa dimi yani ama işemiyor anlamadım. Doktora sordum çok terliyordur falan dedi geçiştirdi ne alaka hiçte terlemiyor :KK43:
Cnm sen de böyle yaparsan olmaz ama ben sana tutundum valla yoksa paranoyak olurdum sürekli emen bebeğim var sütüm yetmiyor demedim senin yazdıkların sayesinde. Bir de ilk ay tek meme emzirdim 900 Gr almış az diyen oldu 19 gün sonra yine 900 Gr almıştı diğer meme iyileşince. Bu kez de fazla mı? Fazla olsa ne olur ki?

Galactago damla sütü artırıyor doymadı dye düşünme.sutum.yetiyo bebeğim doyuyor diye dusun bolbol dinlen ve bebeğin uyuduğu da sende yanına uzan uyu ve yemek yemek değilde bol sıvı almak sütü artırıyor goguslerin sert olmasa da bebek emince süt gelir benimde sert değil hiç ki sertlesonce çok rahatsız ediyor insanı kızım 51 günlük ve sütüm yetiyor çok şükür
Kac saatte bir emziriyorsun?
Ben emzirince yine ağzını açıp duruyo doymamış gibi.. Her 10 dakikada bi göğsümde resmen :)

Merhabalar ben Yen'i üyeyim ama hamileliğimden beri üye olmadan hep takip ettim Mayıs annelerini. Sizin hep rahatlığınız sakinliğiniz dikkatimi çekmişti tabi bir de ebe oluşunuz. Siz bu işi hepimizden iyi biliyorsunuz ayrıca ikinci kızınız bence sakin olun süt yetmese kilo almazdı. Başka tartı da olsa ne kadar fark olabilirki neticede kilo kaybetmiyor. oğlum 10buçukla 1buçuk arası gece uykusuna yatıp sabah 9-10 gibi kalkıyordu ve öyle gece aman aman emmiyordu şu ara bu düzeni gitti bende ona hayıflanıyorum ne güzel uyuyordum diye. Sakinleşin sütünüz kesinlikle yetiyor. Halkarasında göğüslerin terbiye olmasından bahsedilir sert olmazmış ama yeterli süt olurmuş bence öyle bişeydir ki çok mantıklı sürekli semsert göğüslerle nasıl dolaşalım. Benimde çok nadir sütüm akmıştır hiç göğüs pedi kullanmadım mesela ama bir hafta olmadan Doğum kilosunu geçmişti. Hala da şükür kilo artışı iyi
Ya çok teşekkür ederim desteğiniz için :dua: ben evet rahatımdır genelde çünkü herşeyin bir açıklamasını bulurum kafamda tartarım ikna olurum sakinleşirim, ama bu gece işememe olayına ciddi takmış durumdayım,derdim kilosuyla ya da sütümle değil aslında. Gece işememesini kafamda anlamlandıramıyorum bir sebep bulup rahatlayamıuırım o yüzden de geriliyorum ister istemez :işsiz: bu çiş olayına da literatürden bi açıklama bulursam huzura ereceğim sanırım, çünkü ana derdim bu aslında diğer şeyler bunun etrafında dönüyor:mapus:

Hımmm bakalım bi de onu deneyeyim ben de gece emmiyor diye gündüz gak dese Guk dese tıkalıyırum memeyi :KK43: off şu sarılık resmen sıçtı ağzımıza yoksa ben şimdiye elli kere oturdum bunda da 3 saat kuralını. Bu çocuk biraz düzensiz saatsiz büyüyecek anlaşılan. Neyse uyuyor enazından hala buna da şükür,bir de uyku problemi olsa :deli:
Ya nasıl 3 saat şeklinde ayarlanıyor. Oğlum kendi kendine neredeyse hiç oyalanmıyor gündüz hep memede. Uyuduğunda yerine yatırayım 5 dakikaya uyanır. Emzik vermemiştim şimdi alıştırmaya çalışıyorum çünkü tuvalete bile gidemiyorum. Bu arada alakasız ama Yalova yı çok severim kardeşim orada okudu. Ailecek bayılıyoruz. iyi tatiller

Resmen her gazda kakada kahkaha atıyorum o manyak annelerden oldum :KK76:saatlerdir memede cnm çıktı sıkıldım :KK43: ne zman az emer bu çocuk eşim dun kızma ama doymuyor mu dedi kıyamet kopardım bize kendimizi yetersiz hissettirmeye ayarlı bunlar tabibi doymuyor lafı kv ait.

Kızlar yaa bu bebişlerinizin emme Aralık’ları nedir?? Benim kız tırlattı nerdeyse birhaftadır geceleri adamakıllı emmiyor gündüz de 5-10dk emiyor yallah :KK43: yauw arkadaş ilk kızım ne gğzel kitap gibi bebekmiş 3 saatte bir ağzına veriridim memeyi uyuyor olda bile tutar emerdi. Bu 2 numara bir cins. 4-5saat emmediği oluyor,uyandırıyorum bir memeyi zor emiyor öteki yine kalıyor. Memişler yumuşacık.5-6 saat bile beklese sertleşmiyor. Bildiklerimi unuttum yeminle bu nasıl iş? Sütüm azalır mı acaba böyle geceleri az emerse? Atak Mıdır?dönem midir? Var mı benim kız gibi olan?? :KK43:
Canim benimki de öyle uzun uzun emmez 10 dakika 15 dakika çekip bırakır. Çok nadir öyle uzun uzun emdiği. Aşıya gittik bugün 21 günde 1600 kilo almış. Takma kafana. Yanliz ebe bize dil bagina baktirin ilerde konuşma güçlüğü çıkar. Şimdi kilo alamaz memeyi reddeder diyo sen ne düşünüyorsun bu konuda aklim takildi:110:

Cnm sen de böyle yaparsan olmaz ama ben sana tutundum valla yoksa paranoyak olurdum sürekli emen bebeğim var sütüm yetmiyor demedim senin yazdıkların sayesinde. Bir de ilk ay tek meme emzirdim 900 Gr almış az diyen oldu 19 gün sonra yine 900 Gr almıştı diğer meme iyileşince. Bu kez de fazla mı? Fazla olsa ne olur ki?
Yokyokk sütümle derdim YÖK gerçekten ben gece işememesine takıldımm, bir sebep bulamıyorum bulamayınca da böyle memelere kilolara gece emmemesine sarıyorum, bu çiş olayına açıklama gelir gelmez rahatlayacam ben de. Yoksa biliyorsun sloganım her annenin sütü bebeğine yeter :dondurma: senin soruna gelince de snnesütü alan bebeğin kilosunun fazlası olmaz alsın boşver dengeye oturur o birkaç ay sonra ;)

Ya çok teşekkür ederim desteğiniz için :dua: ben evet rahatımdır genelde çünkü herşeyin bir açıklamasını bulurum kafamda tartarım ikna olurum sakinleşirim, ama bu gece işememe olayına ciddi takmış durumdayım,derdim kilosuyla ya da sütümle değil aslında. Gece işememesini kafamda anlamlandıramıyorum bir sebep bulup rahatlayamıuırım o yüzden de geriliyorum ister istemez :işsiz: bu çiş olayına da literatürden bi açıklama bulursam huzura ereceğim sanırım, çünkü ana derdim bu aslında diğer şeyler bunun etrafında dönüyor:mapus:
rica ederim. Siz daha iyi bilirsiniz ama artık büyüyorlar. Bebekler yetişkinlerin minyatürü değil ama gene de bizlerde gece daha az ya da hiç idrara çıkıyoruz belki öyle bişeydir

Hımmm bakalım bi de onu deneyeyim ben de gece emmiyor diye gündüz gak dese Guk dese tıkalıyırum memeyi :KK43: off şu sarılık resmen sıçtı ağzımıza yoksa ben şimdiye elli kere oturdum bunda da 3 saat kuralını. Bu çocuk biraz düzensiz saatsiz büyüyecek anlaşılan. Neyse uyuyor enazından hala buna da şükür,bir de uyku problemi olsa :deli:

Bende uyku problemide var sarılık problemide canım doktorum sarılık için test yapmadı hatta burda sana sormuştum sen test yaptır demiştin yapmadı doktor eğer hormonel birşey olsa sıkıntı olsa kilo almaz aksine verir ve bir şekilde farkederdin dedi. Anne sütü sarılığı zamanla geçecek dedi bizim sarılık halen var ben çok takmıyorum artık uyku ve emme sorun uyumayınca bende uykusuz kalıyorum emincede memeler Zor doluyor valla :/ ben oturtamadım düzen bir şekilde halletmem lazım ama nasıl

Bizimki de 2 gecedir derin uykuda yapmıyor üstelik 3 veya 2 satte bir emiyor.

Neden derin uykuda yapmıyor biliyor musun? Dern uyumak için :D çiş yapınca uyanmayayım altımı değiştirmesinler diye uyanıklık yapıyorlar :D
Bende 2 gündür kara kara düşündüm hatta acaba sırtına sağına soluna mı yaptı diye evirip çevirdim de bebişi ama yok.. bu da geçici bir dönem olabilir canını sıkma :)

Back
X