2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Can'ım ben de dün girdim. Görünmüyor tam ama ekleyeyim ben de :)

Hasta olduğumda astım dr ma gittim zaten hastayım nefes alamıyorum, kadın bana aaaa çok kilo almışsın diyo aslında 7 kilo dedim hiç 7 gibi durmuyo diyo ...töbe töbeeeee
Ayy herkes kafayı yedi. Çocuğa kıyafet alıyorm aldığımın rengine bile karışıyolar. Yok azcık renkli al. Yok çok küçük almışsın. Hayır turuncu yeşil sevmiyorum. Çocuğun istünde büyük kıyafet sevmiyorm. Yaşına göre giysin. Etrafımız çok düşüncesiz. Ben beğenmişim almışım. Ona ne yani. Kilomu da beğeniyorum ben

Sanirim ben oburum :) bana az geldi o yuzden ama alisirim zamanla. Neyse bakalim oldugu kadarm bunu stres yapmak da iyi degildir sanirim

Gerek yok ki...süt geliyorsa bebek emer zaten...emmesi lazım hemen annesinin kokusunu tanıması lazım...mis gibi meme varken niye lastik emsin kuzucuk...süt gelmiyorsa da emecek ki gelsin...biberondan kolayca doyarsa emmez
Valla bilmiyorum ki Can'ım. Öyle dediler bana. Hastanede lazım oluyormuş. Zaten memeyi alana kadar. Sonra ihtiyaç olmaz tabi.
Senin hemen almış demek ki memeyi.

Yaaa gözükmesede çok güzel ama yaa. İnsan bakmaya doyamıyor. Telefonuma çektim bakıp bakıp duruyorum :)
Allahım kucağımızada almayı nasip etsin inşallahhh
Aynen canım. Hemen telefona çektim. Doyamıyorum bakmaya. 6 senenin hasreti de var bi de. Giysilerini bile bırakamıyorum elimden. Sürekli açıp bakıyorum tekrar katlıyorum sonra tekrar alıyorum eline

Canım ben kendimi hiç kısıtlamadım açıkçası. Normalde nasıl yiyorsam aynı yiyorum. Ekmeği kahvaltı dışında yemiyorum mesela. Süt içemiyorum,yoğurt veya ayran tüketiyorum bol bol. Gunluk mutlaka meyve,ceviz yiyorum. Et ve baliktan tiksinmistim ama yeni yeni yemeye başladım. Omega 3lu vitamin kullanıyorum. O biraz içimi rahatlatıyor. Doktor bebegin gelisiminde 20nci haftaya kadar sıkıntı olmaz dedi ama yinede korkuyorum. Sağlıklı olsun yeter ama tombikte olursa daha iyi olur tabi :)

Valla bilmiyorum ki Can'ım. Öyle dediler bana. Hastanede lazım oluyormuş. Zaten memeyi alana kadar. Sonra ihtiyaç olmaz tabi.
Canım biberonu verdiler mi sonra memeyi istemiyomuş bebek zor geliyomuş. Hiç biberon vermeden memeye ugrasmak lazımmış. Zaten doğduğunda aç olmuyorlarmış. Acele yok.

Hemşireler bana şekerli su ver dediler...doktor dedi ki anne karnında aldığı besin bunu 3-4 gün rahat götürür sakın mama vs verme emzirmeye çalış...göğsümün ucu hiç yok sivilce kadar bişey bi de yara oldu mu, sezaryenliyim karnım dikişli...annemle uğraşa didine memeyi tutturduk ilk gün sütüm gelmedi 2.gün emzire emzire geldi çok şükür 2 yaşına kadar gürül gürül emzirdim...ama hemsireleri dinleseydim emziremezdim kesin çünkü biberonun kolaylığını gören bebek memeyi emmeyebiliyor bi de göğüs ucu yok ve yaralı çocuk tuttukca sen sakındıkça süt de kolay kolay gelmiyor...sonra sarılığı yükseliyordu doktor dedi ki saat başı emzir ve emzirdim ve o da geçti çok şükür sarılıktan hastanede falan da yatmadık

Aynen canım. Hemen telefona çektim. Doyamıyorum bakmaya. 6 senenin hasreti de var bi de. Giysilerini bile bırakamıyorum elimden. Sürekli açıp bakıyorum tekrar katlıyorum sonra tekrar alıyorum eline

Ayy bende öylee bakıyorum tekrar katlıyorum falan resime bakıyorum. Normal ultrasonda bile bakıp bakıp dururdum şimdi hiç durmam heralde. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın canım. İnşallah sağ sağlim alırız kucaklarımıza.

Bebekler yeterli beslenemezse sarılık olurlar , azcık şekerli su verilirki bebek sarılık olmasın diye, birde gün içinde güneş ışığı almasıda önemli.Dışarı çıkarmasanızda ara ara camı açın gün ışığı alsın bebeğiniz

İşte istikrarlı olunca sonuç da iyi oluyor. Can'ım ben tecrübesizim. O yüzden tam bilmiyorum.
Hatta dün bir arkadaşım dedi ki süt sağmak için de süt sağma aparatı yada cihazı çok Laz'ım. İlk zamanlar süt gelmiyor sürekli sağıyorsun açılsın diye dedi. Doktor öyle demiş onarsa. Şimdi emziriyor o da güzelce.

1 haftalık falandı nisan ayı hava serindi...emzirince geçti zaten...yani demem o ki anne sütü bir mucize ne şekerli su ne mama ne biberon hicbiri değil önce emzirmek için uğraşmalı...sarılık olur şekerli su ver deniyor bakın ben vermedim emzirdim ve geçti diyorum bunu herkes yapabilir ben kendim çayi kahveyi şekersiz içerim kutu meyve suyu içmem yeni dogmuş bebeğe niye vereyim pis pis şekerli suyu...bunlar yanlış bilgi ve yönlendirmeler

Cnm yazmıstım Dr brown var cam olan icinde bi aparatı var gaz yapmıyo emzik icinde oğlumda kullandım bu kuzumda kabul ederse kullanırım önermeyende cok ama gece uyurken dısarda filan cok işe yarıyo bence su bende vermedim 6 ay ama verende oluyo tabi tercih meselesi biraz

İşte onunki emmiş ama emmeyebilir de...eltim de önceleri süt gelmedi diye sağdı bebeğin kasları güçsüz kaldı bi daha emmedi anca 8-10 ay sağdı sonra bitti gitti...süt gelmesini sağlayan bebeğin emmesi zaten...bu harika bir döngü Rabbim ne güzel yaratmış...kimisi de bebek kendisini aramasın diye biberona mamaya alıştırır çünkü sağılan süt ya da mamayı biberonla herkes verebilir ama emzirmek sadece anneye mahsus bir olay...kim kalkacak da emzirecek gecenin bir vakti...bu işler yürek işi...ama erken doğar ememez mecbur kalınır ona yapacak bişey yok Allah hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…