2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Yanlis anlasilmiyor yok. Sizin bahsettiginiz ikinci seviye test. Ama hastalar birinci seviyeden sonra kactigi icin ya da bazi doktorlar direk kesin sonuc almak istedigi icin direk aclik seker testini dayiyorlar. Amerikan gebelik birligi sitesinden:
http://americanpregnancy.org/prenatal-testing/glucose-tolerence-test/

1. Asama: Glukoz savasimi tarama testi:
Hasta normal tokluk durumundabir olcu seker icer. Bir saat sonra Kan olcumu yapilir. Hasta sekeri hala isleyememisse 2. Asama testi gerekir.

2. Asama: Glukoz toleransi testi:
Hasta testten once 14 saat ac kalir sadece su icebilir. Gelir gelmez kan olcumu alinir - aclik kan sekeri seviyesi belirlenir. Sonra hasta onceki teste gore daha yuksek dozda seker icer. Hastanin 1 saat sonra, 2 saat sonra ve 3 saat sonra sekeri olculur. Seker degerleri asagidakinden yuksek cikarsa abnormal olarak degerlendirilir.
Interval Abnormal reading
Fasting 95 mg/dl or higher
One hour 180 mg/dl or higher
Two hours 155 mg/dl or higher
Three hours 140 mg/dl or higher

1 olcum de sikinti cikarsa diyet, 1 den fazla olcumde sikinti cikarsa daha detayli tedavi gerekir diyor.

Benim doktorum gebelikte seker testinin gerekliligi medikal olarak tartismaya kapalidir. Ama testin nasil yapilmasi gerektigi konusunda hemfikir degiliz demisti.

Glukoz testi iki asamali uygulanirsa hamilelerin sadece %30u ikinci asamaya gerek kalmadan diyabet degilsin cevabini alabiliyormus.

Yani hangi sekilde uygularlarsa uygulasinlar, yaklasik 3umuzden ikisi aclik sekeri testine tabi tutulacak.

Çok teşekkürler ne güzel açıklamışsın kafamız çok karışmıştı, iyi ki bişey çıkmadı iyiki 50 lik ten verildi , hiç yapılmasa daha iyiydi tabi :super:
Birde şu aşı olayını aydınlatırsan çok sevinirim tetanoz yapılıyormu gebelere rutin sizin orda grip aşısı yaptırdım bi de tetanoz ağır gelirmi ki diye korkuyorum:KK17:

Yok kuzum doğru anlamissin sezaryen 900 fakat ben ssvd düşünüyorum

Eşimin de sigortası yok serbest çalışıyor
Hı anladım dün görümce gitti 750 normal 1000 sezeryan dedi telefon açıktı duydum hatta sanırım bi kopukluk var demi

selam kızlar , hepinize güzel günler diliyorum. ayrıntılı ultrason oldu .çok şükür her şey yolunda. artık oğlumu sürekli hissediyorum. biz hâlâ isim bulamadık. sıfır seçenek var. aklımızda hiç bir şey yok. erkek anneleri fikir verebilir mi.
ayrıca 22 aylık kızım var emzik kullanıyor ve hâlâ bezli. bizim gibi var mı.

Çok teşekkürler ne güzel açıklamışsın kafamız çok karışmıştı, iyi ki bişey çıkmadı iyiki 50 lik ten verildi , hiç yapılmasa daha iyiydi tabi :super:
Birde şu aşı olayını aydınlatırsan çok sevinirim tetanoz yapılıyormu gebelere rutin sizin orda grip aşısı yaptırdım bi de tetanoz ağır gelirmi ki diye korkuyorum:KK17:

grip asisi yaptirdim ama 12 hafta civari. Daha kis gelmemisti. Doktorum tavsiye etti hemsiresi o gun yapti. Tatanozu daha doktorum soylemedi belki istemeyebilir. bence doktorunuz yaptirin diyorsa kacinmayin.

Ayni siteye gore hem grip asisi hemde tetanoz , difteri ve bogmaca asisi karisik
20inci haftadan sonra yapililabiliyormus. Hamilelikte canli olmayan mikrop asisi kullanilmaliymis. Tetanoz asisi dogumdan sonra bebegi korurmus. Tatanozu yetiskinlerde bile olumcul bir hastalikmis. Ben sorayim doktoruma bu ayki gorusmede.

Kizlar nasilsiniz? Nasil gidiyor hayat? Bebisleriniz nasil? Alisveris durumlariniz nasil? Biz araba ve yatak konusunda sanirim esimle anlasamayacagiz. Ozellikle araba konusunda. Benim en kullanissiz buldugum modelleri begeniyor. Hani su seyler var ya katlamak icin uatundeki anakucagi benzerini cikartiyorsun. Hem puset hem anakucagi takilabiliyor ya araba iskeletine. Anlamissinizdir dedigimi. Onlardan begeniyor. Onlarda bana cok kullanissiz geliyor. Tek basima birbyere gidecek olsam hem anakucagi hem araba iskeletini ki tasiyacam cok sacma :/ napacaz bilmiyorum. Fiyatlari da cok geldi bana. Benim istedigim su 250-300 arasi satilan baston arabalardan.

Resim ekliyorum. Bu midellerden begendi iste. Tamam saglam durusu var kaliteli araba. Ama katlandigi zaman sepetini de elde tasima zorunlulugu bana cok sacma geldi.

Eklentiler

• BABB43D8-4E3C-48A2-8861-652D994FCF0C.webp
    BABB43D8-4E3C-48A2-8861-652D994FCF0C.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 61
  • AAAB7408-73C6-4688-9741-2B6B6A75DA5D.webp
    AAAB7408-73C6-4688-9741-2B6B6A75DA5D.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 59
  • 29016AC9-AD59-4A84-B40D-C594937E9E15.webp
    29016AC9-AD59-4A84-B40D-C594937E9E15.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 60
Canım aynen ben de başta beğenmiştim. Ama hantal arabalar.kullanımı zor.ablam da yeni doğum yaptı pusetler kullanışlı diyor. Görüp almak en güzeli bir de
Kizlar nasilsiniz? Nasil gidiyor hayat? Bebisleriniz nasil? Alisveris durumlariniz nasil? Biz araba ve yatak konusunda sanirim esimle anlasamayacagiz. Ozellikle araba konusunda. Benim en kullanissiz buldugum modelleri begeniyor. Hani su seyler var ya katlamak icin uatundeki anakucagi benzerini cikartiyorsun. Hem puset hem anakucagi takilabiliyor ya araba iskeletine. Anlamissinizdir dedigimi. Onlardan begeniyor. Onlarda bana cok kullanissiz geliyor. Tek basima birbyere gidecek olsam hem anakucagi hem araba iskeletini ki tasiyacam cok sacma :/ napacaz bilmiyorum. Fiyatlari da cok geldi bana. Benim istedigim su 250-300 arasi satilan baston arabalardan.

Resim ekliyorum. Bu midellerden begendi iste. Tamam saglam durusu var kaliteli araba. Ama katlandigi zaman sepetini de elde tasima zorunlulugu bana cok sacma geldi.

Canım aynen ben de başta beğenmiştim. Ama hantal arabalar.kullanımı zor.ablam da yeni doğum yaptı pusetler kullanışlı diyor. Görüp almak en güzeli bir de
Tabiki. Alacagimiz arabayi mutlaka gormek, bir surmek lazim. Boz mothercare den baktik. Zaten baktiktan sonra sevmedim arabayi :D kocaman.

Biz Ela Nur Koyucaz inşallah canm.:)
Adiyla yasasin ins.cok guzel olmus nur eklemek :)

bikac gundur belim cok agriyor sizdede bole olan varmi
Maalesef canim bendede var.gobegimiz buyudukce omurgamizin yapisi degisiyormus ondanmis .
Ama bende normaldede belim de sorun var seninde oylemiydi
selam kızlar , hepinize güzel günler diliyorum. ayrıntılı ultrason oldu .çok şükür her şey yolunda. artık oğlumu sürekli hissediyorum. biz hâlâ isim bulamadık. sıfır seçenek var. aklımızda hiç bir şey yok. erkek anneleri fikir verebilir mi.
Masallah canim kuzuya furkan , selim , enes, yusuf begendigim isimlerden

Canim sen kullanacaksin sonucta bence istedgini al .henuz arabalara bakmadim.
Bizde besikte anlasamadik.dogum yapacagim hastanede de anlasamadik.benim begendiklerim biraz ucuktu fiyati.besigi ona biraktim .mecbur .

Adiyla yasasin ins.cok guzel olmus nur eklemek :)

Maalesef canim bendede var.gobegimiz buyudukce omurgamizin yapisi degisiyormus ondanmis .
Ama bende normaldede belim de sorun var seninde oylemiydi

Masallah canim kuzuya furkan , selim , enes, yusuf begendigim isimlerden

Bizde besikte anlasamadik.dogum yapacagim hastanede de anlasamadik.benim begendiklerim biraz ucuktu fiyati.besigi ona biraktim .mecbur .
benim normaldede agri olurdu da cnm bilmiyrm ki ondan mi bu kadar cok agriyor arada kasıgimada agri giriyor normal demekki

Maşallah canim benimde oğlum 18 aylik olacak hiç emzik kullanmadı ama bezli kızım ise perşembe günü ayrintiılıya giricez inşallah bi sıkıntımız yoktur isim konusundada bizim sıkıntılı eşim annesinin adini koymak istiyor bakalım hayırlısı.

Canim burda hep okudum asidan sonra bebiste hareketsizlik oldugunu kiyamadim.dogum sonrasi asilar konusunda da isteksizim
A a bence asiyla alakali degildir o hareketsizlik. Benimki asidan sonra gayet hareketliydi. :) hatta en hareketli donemi bile olabilirdi. Bence doktor onerisine kulak ver.
Hastane konusunda sen kendi secimin uzerinde dur. Nerde rahat hissedeceksen orayi sec. Sonucta sen doguracaksin :) diger seylerde anlasilir

Eki Görüntüle 2090342 Eki Görüntüle 2090343 Eki Görüntüle 2090345 kizlar bu modeller nasil sizce
Hic istedigim gibi bi model bulamadim .

Boyle takimlar şart mi yaa? Ben hic begenmiyorum bunlari. Bu resimdekileri de begenmedim :/ ve fiyatlarida aşırı uçuk. Normal pijama takimlariyla gidemez miyiz ya ? Bu konuda cok bilgisizim. Belki bir kac gun giyecegim seye bu kadar para vermek bana sacma geliyor. Hayir bir de guzel olsalar bari :/

Erkekler genelde travel sistemleri beğeniyor nedense. Benim eşim de en başta ondan alalım diye diretti. Ama etraftan tecrübeli olanların önerileri ve benim açıklamalarımla vazgeçti. Tek puset bakıyoruz. Ama tek başına kullanabileceğim bir model olsun istiyoruz. Joie nin bir modeli var. Kendi rahat katlanıyor valiz gibi çekiliyor. O kafamıza yattı. Tabi ucuz değil yine de.
Chicco nun güzel modelleri de var.
200-300 modeller daha çok baston tipi ilk aylar kullanımı zor olur sanki.

Eki Görüntüle 2090342 Eki Görüntüle 2090343 Eki Görüntüle 2090345 kizlar bu modeller nasil sizce
Hic istedigim gibi bi model bulamadim .
Can'ım güzeller bunlarda. Lohusa sepeti var. Ona bak istersen. Çok model var. Hem instagram hesabı hem sitesi var. Ama pahalı tabi lohusa setleri malesef.

Back
X